Mám po nevěře přiznat pravdu před svatbou?
Ahojky,potřebovala bych pomoct/poradit… Jsem s přítelem 5 let, všechno je v pořadku máme se báječné, rozumíme si… akorát v intimnostech už to zas tak báječné není.. asi to každý máme jinak nastavene.. je spíše rodinný typ a nepotřebuje to zas tak často jako já a celkově to není úplně ono… několikrát jsem mu říkala, že bych to chtěla změnit, ale podle mě mu to asi nejde nebo není na to jako já… tohle je asi jediná mezera v našem vztahu.. a stalo se mi teď, že jsem ho podvedla… byla jsem opila, v normálním stavu bych to neudělala.. samozřejmě není to omluva… ale je mi teď strašně špatně.. jsem nervózní, nemůžu se na sebe ani podívat za to co jsem provedla… už nikdy to nechci udělat… mám strašné výčitky… a nevím jestli mu to mám říct, strašně se bojim toho jak by reagoval, je dost citlivý… je to teď čerstvé a nevím si rady… mám mu to říct? Nebo ne? Přejde to po čase? Nebo mám to říct třeba až uplyne nějaký ten čas? Strašně mě to mrzí… a to mám ješte před svatbou… respektivě požádal mě o ruku.. půjdu za tohle do pekla? Fakt toho strašně lituji a nevím co mám dělat… budu ráda za každou odpověď… moc děkuji ❤️🙏
@elesse ale to jsou dvě rozdílné věci. Ja to mam černobíle v tom říct/nerict. V tomto případě jsem pro, ať to vím. Co bych udělala potom ja, jak bych s tom nalozila, to už je věc jiná.
@betelgeuzz ano, mam. A rozhodne si nemyslim, ze bychom jako par byli stastnejsi, kdyby mi to nerekl. Naopak.
@hvezdicka09 však říkám, měj to jak chceš. Já to mám tak, že někdy je lepší neříct
@martinka_33 ja taky treba povazuju jednorazovy ulet za neco, co se da zvladnout. Neni to z me strany propustka, ale spis takove "no co uz". Ale chci to vedet. Cim driv mi to rekne, tim lip.
Protoze nechci, aby se muj muz donekonecna uziral (ostatne, jak uz jsem rekla, to ovlivnuje i vztah). Jako manzele si myslim, ze bychom meli nest (a resit) problemy v nasem vztahu spolu. A to vcetne prusvihu vzniklych z chvilkove slabosti toho druheho, nebo z jeho chyb a nedostatku. Jedno jestli jde o neveru nebo jiny partneruv/muj prusvih. Dotyka se nas to obou, tedy je to o vec nas obou. Samozřejmě se asi muze stat, ze jeden provede neco, co uz ten druhy neakceptuje. Ale i tehdy, kdyz se schyluje k rozchodu, se to dotyka obou. Proste mam pocit, ze jinak bychom zili vedle sebe a ne spolu. Ale tak chapu, ne kazdy to ma stejne. Jen se mi nelibi ten prevazujici narativ tady, ze partner, ktery se prizna je sobecky a toho druheho zatezuje. S tim proste pausalne nemuzu souhlasit.
Ne, o nevěře bych partnerovi neříkala, nic dobrého to jemu nepřinese, ba naopak. Ale upřímně, pokud už teď cítíš, že to není ono, nemá smysl s ním zůstávat☹️ Pokud ti sex chybí teď, co myslíš, že bude dál? Je to důležitá součást vztahu, mluvím z vlastní zkušenosti. Pokud mu o nevěře řekneš, bude se právem cítit podvedený, bude mu dlouho trvat, než bude schopen důvěřovat někomu jinému. Nevěra je tvůj problém, neházej ho na něj. Ale dost vážně uvažuj o rozchodu....
@liliunka rozejdi se s ním a najdi si někoho, kdo to má v sexu nastavené stejně jako ty 😉 tohle už se nezmění a tobě to bude stále chybět. Za čas tuhle frustraci vyřešíš znovu nevěrou nebo si rovnou najdeš milence, tím jsem si jistá, protože jakmile se hranice překročí poprvé, podruhé už to obvykle jde snadněji.....dokud nemáte žádné závazky, ukonči to.
V žádném případě bych mu o nevěře neřekla. Taky by mě to ničilo, ale co se vyřeší, když mu to řekneš? Akorát to bude ničit i jeho. Kdyby můj chlap ulítl, tak to taky nechci vědět. Teoreticky to vnímám, že nevěra není důvod k ukončení jinak funkčního vztahu, ale v praxi nevím, jak bych se s tím zvládla vyrovnat - respektive vím: hodně těžko, pokud vůbec. Pokud by to na něj prasklo, tak to, že mi to neřekl, bych brala jako polehčující okolnost, určitě ne naopak.
A btw., opilost tě omlouvá. Trochu. Samozřejmě, že jsi zodpovědná za svoje činy, ale pokud víš, že bys to normálně neudělala, tak se zbytečně nebičuj. To, že se s partnerem nechceš rozejít jen proto, že vám to neklape v posteli, chápu a je možné, že v budoucnu to zas až takový problém nebude (spousta lidí s věkem, délkou vztahu, dětmi v tomhle ohledu poleví), ale úplně bych na to nespoléhala...
@liliunka tak, že jsi to udělala v opilosti, to je ta horší věc. Jelikož pokud chceš vědět jaký člověk opravdu je tak se s ním opij a ukáže se ti jeho práva stránka... V opilostí člověk ztratí tu zábranu, díky které se snaží chovat jinak... Rozhodně to řekni a počítej s tím, že tě pošle do hajet. Lepší teď než pár dní po svatbě...
@pampelina18 takže kdyby to udělala za střízliva, tak by to bylo lepší? Protože když to udělá za střízliva a v opilosti ne, tak to není její pravá stránka? To je hodně zajímavá logika...😂
Já bych to vědět chtěla, kdyby mi partner zahnul, protože si myslím, že si zasloužím znát pravdu a kdyby mi v tomhle lhal, připadala bych si jako blbka a svým způsobem by mi to vadilo víc než nevěra.
@suzanna123 to není zajímavá logika, to je blbost...
@pampelina18 teda tuhle volovinu jsem nikdy neslyšela. Třeba můj manžel, když se opice, je to pokaždé jinak. A to jsem zpozorovala u více lidí.
@suzanna123 Tak hlavně alkohol neomlouvá to, že se vyspala s někým jiným než s přítelem. Když neumí pít a pak dělá kraviny, tak ať nepije. Ale snažit se to omluvit chlastem, tak jako ve tvém příspěvku ( trochu omlouvá) je totální kravina. Pořád je to nevěra.
@suzanna123 topilost neomlouvá. To je jako kdyby řekla, že v opilostí přejela chodce, ale vlastně nic se neděje, protože byla opilá a za strizliva by se to nestalo
@pampelina18 To je pěkná hloupost. V opilosti se za volant sedat nesmí, takže tady je požití alkoholu přitěžující okolnost. V opilosti se bourají zábrany, zábrany, které většinou držíme rozumem. Více mluvíme, jsme uvolněnější, ztrácíme soudnost, někteří chlapi i tančí, ač za střízliva ne. A neznamená to, že jsme normálně ukecaní, uvolnění, bez soudnosti a tanečníci🙂 Prostě se v opilosti posouvá to, co jsme ochotní udělat, tam, kde bychom to za střízliva nedělali. Občas se stane průšvih, když se neuhlídáme...
Myslím, že horší je, že tazatelka zmínila dlouhodobý nesoulad v určité, dost podstatné záležitosti ve vztahu. A tento nesoulad může mít dlouhodobě za následek strádání, frustraci, která stejně povede k rozchodu nebo nepopulárnímu řešení dvojího života☹ Není potřeba stále někoho soudit, ženské si sem chodí pro radu, pro pomoc.
@michaela666 já neříkám, že co se stane v opilosti neplatí, ale v případě nevěry by to pro mě polehčující okolnost byla. Za určitých okolností.
@enoli já si taky říkala, že použít slovo logika v kontextu s touhle teorií, není úplně na místě 😀
Stalo se před lety to stejný. Super chlap i vztah, sex mizerný. Jedna akce, pití a ujela jsem. Po týdnu přemýšlení jsem se přiznala, sbalila a odešla. On nechtěl, ale já věděla, že se nic nezmění uz a časem by se to zřejmě opakovalo. U nás byl problém s jeho erekci, byl mladej, 25, ale proste prakticky impotentní a řešit to nechtěl, dnes ma 42, je 3x rozvedeny, protože mu každá manželka časem začala zahýbat, děti nemá a k dr proste nikdy nepůjde, jak říkal. Pokud je to mezi vámi neřešitelný, šla bych. Časem budeš zase flustrovana a když si uvědomíš, ze ti to jednou prošlo, stejne si najdeš milence

@hvezdicka09 jenze svet neni cernobily. Ale mej to jak chces. A doufej, ze to na tebe nikdy partner jeste cestou od milenky nevyklopi s tim, ze fakt nevi, ma rad obe😂