Mám pocit, že přítel je mamánek
Dobrý den, mám přítele přes půl roku. Teď dá se říct neplánovaně čekáme dítě ( už dvě děti mám z předchozího vztahu). Když jsem se s přítelem seznámila bál se své matce rict, že mám dvě děti a pochyboval o tom jestli spolu být nebo ne. Nemám ráda lži a když to jeho matka zjistila bylo peklo na zemi ( padali urážky, a pokud se nerozejdeme tak nemají dítě), nakonec to přijali. Jeho rodina je v pořádku a zdá se být milá ke mě i mým dětem. Ale mám pocit jako Bych byla já navíc a přítel měl život s matkou, ví o všem co se u nás děje. Přítel nic se mnou neřeší a jde první za maminkou. Teď si hledáme větší byt a přítel konzultuje s matkou jaký a chce názor na všechno. Mluvili jsme o úvěrů a věta musím se zeptat rodičů co mi na to řeknou mě dost zarazila, jsme přece já, on a děti a ne jeho rodiče. Nehledě na to že mu maminka každý den píše a o všem musí vědět, je mu skoro 30 a nepřijde mi normální kontrolovat dospělého syna jako dítě a chtít fotky jestli je v práci nebo ne a podobně. A on jí vše poslušně hlásí. Mám jen takový pocit nebo bych měla utíkat?
@lv on se neumí rozhodnout sám vše s ní probírá. A já jen čekám kdy to přejde a jestli vůbec.
@mrsinnecka No jedine si s nim sadnut a normálne mu to vysvetlit ze "bud alebo"....Proste ze budete rodina a mate sa rozhodovať spolu a k tomu netreba dalsiu osobu v podobe jeho matky ci niekoho ineho....No drzim prsty.
Chlap sa ta ma zastať a nie bežať za mamičkou a schovať sa za jej sukňu.😀😉
@mrsinnecka čekat nemuzes, to ho nikam neposune. Po malych kruccich ho posunuj k samostatnosti. Pocit, ze jsi navic, se muze s ditetem jeste umocnit, matinka ho bude brat jako synačkovo, ne vaše a to budeš prespocet ještě vic.
@lv Yo, yo. Mna a nielen mna skor zarazilo povedat ze to bolo neplánovane lebo nestihla brat HAK. Je ine brat HAK a otehotniet-ano vtedy je to neplánovane nakoľko ochrana zlyha. Ale nevediet ze sa partner do mna urobil bez kondómu alebo ten sklzol ci inak sa tam dostalo co nemalo mi u dospelého človeka nepride ako neplánovane. Proste stačí napísať že kašlali na to.....😉
No a jasne mat chlapa co si nevie bez matky v 30siatke ani prdnut....je cele zle. Ale zaujimave je, ze to ako spraviť dieta a ci si ho ma spraviť to sa uz nepytal...🤪
@mrsinnecka Inak skus to aj takto- "...ked si si nepytal od matky radu kedy, kde, s kym a ako si máš vrznut a ci si môžeš spraviť dieta tak preco s nou riesis zvyšok"....😉
Pro tebe mám radu jak dělanou..... Příště.... nech prosímtě nohy u sebe.
Brácha má zatím ještě manželku, která je typický mamánek. Nejen chlapi jsou mamanci, ale i ženské. Brách držel a snažil se jak mohl a ta nevděčná mrcha sabotovala s její matkou manželství.
Mamanka bych nechtěla jsou nejhorší. Jednoho takovýho jsem měla, ale mě bylo 16 a je mu 20. Už tehdy mi přišlo divny ze všechno sdílí se svou mamá. Ne ze by byla zla nebo tak, ale věděla všechno. Vždycky ji se vším volal a všechno s ni řešil. Pro mě Ko kritérium. Neumím si představit ze bych s tímhle měla dítě. Teď už jedine se odstěhovat někam hodně daleko a přežít ty telefonáty.
Tohle zní dost strašidelně. Vzhledem k těhotenství bych ještě neutíkala, to koneckonců můžeš i později. Co bych ale na tvém místě zvážila, je ta hypotéka. Jako upřímně - máte problémy, je to mamánek, už teď zvažuješ odchod a ty by sis s ním vzala hypotéku na dalších x let? A vůbec, nenech se dotlačit k tomu, že si ji vezmete a pak koupite byt podle představ jeho mámy. Jen pěkně šup šup daleko od ní, s dítětem to bude pak horší, nehledě na to, že prvních pár měsíců bys ji tam nejspíše měla pořád a ještě bys poslouchala od ní i od něho, jak máš co dělat 🤦 Jinak bych si na tvém místě dala dohromady věci, přes které vlak nejede, a ty po něm chtěla. Časem můžeš postupně přidávat. Ale skoro bych řekla, že to bez nějakých ultimát jen tak nepůjde 🤷
@meronym Je hlavne usmevne ako nemás nic k diskusii len rypes do diskutujucej. Ale bohužiaľ pre teba nie som typ co sa necha vyprovokovať typom tebe podobným. Ty nediskutujes rypes do diskutujucej, nakolko k teme si neprispela nicim. Ale ak ta to bavi veľa stastia. Takže buď diskutuj k téme alebo nie. A mne daj pokoj ak to dokážeš. Vďaka.
@mrsinnecka Odstěhovat se dál od matky. V klidu mu vysvětlit, že máte právo na partnerský vztah a nechceš na trojúhelník s matkou. Vysvětlila bych mu že, důležité věci se řeší výhradně mezi partnery. Investici do bydlení napřed spolu a až budete rozhodnutí, mít schválenou hypotéku, tak potom to říct matce. Já bych šla si postupně. Když jste si pořídili dítě, tak se k tomu postavte čelem a minimálně to spolu zkuste, ale připrav se, že to nebude růžové.
Mně by ještě zajímalo, proč má některá matka, tak velkou potřebu kontrolovat své dospělé dítě. Tvl. fotky z práce? A má syn vlastní bankovní konto nebo mu výplata chodí k mamince a ona mu dává kapesné?
@levandule_k tak nikdo neví co je chlapík zač a proč ho kontroluje, třeba má důvod.
@levandule_k tak rozhodne bych se nikam nestehovala, zakladatelka už má dvě velké děti, takže bych brala maximální ohled na ne a rozhodne je nevytrhavala z jejich prostředí, škol a kamarádů.
@levandule_k co jsem chodila s mamanem, tak on byl jedinacek rozvedené matky. Ona si z nej dělala tak trochu náhradu chlapa. Měli spolu patologickej vztah, kterej jen tak neutnes.
@petrasipkova1 tohle je vlastně pravda s tím stěhováním.. to mi vůbec nedošlo 🤦
@jakreb A věděla jsi, že s kondomem se dá otěhotnět, i když nepraskne ani nesjede? Občas se to prostě stane, materiál může být někde ztenčený, může tam být prasklinka, kterou okem nevidíš, výrobní chyba. Není to vůbec stoprocentní metoda ani při naprosto správném použití.
Stačí si zjistit PI. Kondom má i při dokonalém použití pearl index 2, tzn. dvě ženy ze sta ročně otěhotní i při správném použití této antikoncepce.
Ona zakladatelka vůbec nemusí být hloupá ani naivní. Koneckonců kondom použili, takže nechápu tu smršť výsměchu a urážek, že se nemůže jednat o neplánované těhotenství.
@mrsinnecka Je mi líto, opravdu máš doma mamánka. A měli byste s tím rychle něco dělat. Musí ovšem chtít partner, jinak nezmůžeš nic. Tak držím palce 😉
@jakreb občas sledují diskuze a jedine co umíš, je do všech rýpat a vnucovat svoji pravdu, která je úplně nejlepší. Paní si myslím nepřišla o radu jak se souloží s ochranou a bez a poslouchat chytrý kecy. A opět se tu povyšuješ a ji shazuješ. O co ti jde? Seš nějaká svatyne? Opravdu ty jsi třeba NIKDY nešukala bez ochrany? Ani jednou jedinkrát? Jasně, že to nepřiznáš, ale kázat umíš 🙂 toť vše, jsem jen chtěla napsat, že mě trochu sereš... čusek
@madbetka protože je to PÍP a umí lidi jen tady zesměšňovat a chytračit. Už to vidím po několikáté, stačí si přečíst pár diskuzí.
@madbetka Jo, to potvrzuju, to je zrovna ted muj pripad. Hormony nemuzu, takze jsme se s manzelem po sestinedeli zacali jistit kondomem. Jsem si jista, ze nepraskl, respektive nic z nej neteklo, ale musel byt vadny, protoze ted jsem ve 26.tydnu 😀. Menstruace diky kojeni nebyla, takze jsme to zjistili az na prevenci, na kterou jsem byla objednana, rovnou jsme obdrzeli gratulaci a zadanku na screening 😀
@somalicats Však tak otěhotněla i Rachel v Přátelích a když to říkali v televizi, tak to musí být pravda 🤷🏽♀️😃
Každopádně tohle zažít, tak by mě asi švihlo 😃 Tak ať je hlavně miminko v pořádku a dělá vám jen radost, když k vám tak moc chtělo 🙂
@somalicats Jeee ty mas úžasnou plodnost. To bych chtěla.
@madbetka Jo, byl to sok, ale tak si rikam, ze uz je fuk, jestli mame 4 nebo 5 deti... 😀
@95newmommy2020 No, 3 deti jen s jednim vajecnikem a vejcovodem a vzdycky na prvni dobrou. To je zase druhej extrem 😀, obzvlast kdyz nemuzes brat HAK.
@somalicats Já mám čtyři sourozence a bylo to bezva 😃 (A naši to dle všeho taky přežili se zachováním alespoň kousku psychického zdraví 😃).
My máme tři na první pokus, tak doufáme, že nás taky nečeká podobné překvápko. Ale velká rodina je prima, ať se vám daří 🙂
@petrasipkova1 Když už má člověk skoro 30 let, tak by měl být schopen chápat, že musí pravidelně chodit do práce, jinak musí nést následky. Opravdu nechápu, jak kontrola ze strany matky může zajistit, abych chodil do práce.
Možná mi to uniklo, ale nevím, jak má velké děti. Doteď bydlela matka s dětma 2 dětmi, ale brzo jich bude 5, takže asi nějaké bydlení budou potřebovat a nemám tušení, jestli je to v současném bydlení možné. Bydlet v 5 lidech v 2KK musí být masakr.
Holky, skoda ze jsem si k tyhle diskuzi nepripravila popkorn 🙈
A k dotazu zakladatelky: je to mamanek, pro spolecny zivot to neni idealni, ale da se s tim pracovat (jednoho "v leceni" mam doma). Dulezity nastavit nejake hranice, neustale motivovat k osamostatneni, mluvit o tom, ale tchyni nepomlouvat.. btw ma tchyne partnera? Casto si dela osamnela zena ze sveho syna partnera.. a jinak se chova i matka vymodleneho ditete.

@avadake jeho peníze mě vůbec nezajímají mám svoje 🙂