Neustálé VULGARISMY. Jak to přítele "odnaučit"?

biedronca
22. pro 2019

Přítel mluví hodně vulgarně, opravdu sprostě. Vulgarismy vyplňuje věty, prostě "slovní vata". Mluví tAK automaticky, neuvědomuje si to.
Konkrétně např.: " Šel do toho zk*rveného obchodu, koupil po*ebanou šunku a sýr". "Jedeme do té zp*čené Ostravy?"...
Je to dlaždič, prostě sprostá slova používá tam kde vůbec nemusí být, používá je v běžné hovorové mluvě.
ALE! Má to od svých rodičů. Oni také mluví velmi sprostě, vyrůstal v tom, má to zautomatizované. Já naopak jsem z rodiny,kde se absolutně vubec sprostě nemluvilo a proto sprostě mluvit mi ani nejde, nechci.
Kámen urazu je v tom,že čekáme vymodlené miminko (po několika letech a po několika potratech). Nechci, aby naše dítko mluvilo stejně sprostě jako on. Tak jak to přítel slyšel doma a příjde mu to normalní.
Jsme spolu více jak 10 let, žijeme spolu 5 let.
DÁ SE TO NĚJAK ODNAUČIT? RADY, TIPY, FÍGLE? PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE PROSTĚ MUSÍ CHTÍT SÁM....

sudylichozrout
22. pro 2019

@biedronca Ja budu tvrda. On takhle mluvi uz od zacatku vztahu, rodice takto mluvi a tobe to prislo celou tu dobu natolik "sexy", ze jsi s nim 10 let a jeste si s nim vymodlis dite? Promin, ale to mi hlava nebere.

pabka
22. pro 2019

@biedronca a Tobě to dosud nevadilo? Nestydela jsi se za nej? Já bych s nim nevylezla na ulici, mezi přátele a nevzala bych ho ani k našim. Teď už s tím nenadelas vůbec nic, po 10 letech, když takhle žije cely život.

drakenn
22. pro 2019

Neodnaučíš si myslím. Pokud se ti to za 10 let nepodařilo, tak to už nezměnis. A navíc vychovas takového dalšího..

leilinka1234
22. pro 2019

Já teda souhlasím názorama výše. To ti nevadilo těch 10 let? Obzvlášť když jsi ze slušné rodiny? Tvá rodina přítele respektuje a mají ho rádi, když před nimi takhle mluví? Když bych přivedla do rodiny někoho takového, tak bych teda po rameni poplácaná nebyla a naši by nadšení fakt nebyli. Já teda nesnáším chlapy, který mluví sprostě a třeba jako bonus k tomu pořád plivou... Jo a ještě by to mohl být kuřák. Fuj. Ani kolo o něj!
Mluvu ty sama těžko odnaučíš....

llluckaaa
22. pro 2019

Starýho psa novým kouskům nenaučíš... Pochybuju, že něco změníš a počítej s tím, že takto bude mluvit i vaše dítě a přijde mu to normální. Mně odpuzuje, když jsou chlapi takto vulgární a taky bych si takového nevybrala. Jsem zvyklá, že se u nás mluvilo a mluví slušně. Teď mě doma okřikují i děti, když jen řeknu "doprčic". To jsem zvědavá, co ti na to řeknou učitelky ve školce a ve školce, až na ně takto začne mluvit ☹

jjasmina
22. pro 2019

Taktéž souhlasím s nazoramá výše. A přítel vubec o nějake odnaučení stojí? jako , že tě to začne srát po 10 letech neznamená, že on se to najednou odnaučit musí. Upřimně já tuhle mluvu nesnáším a vyrukovat s timhle slovníkem chlap už od začátku vztahu, tak je to konečná. pamatuju, že jsem kdysi měla rande s jedním klučinou , slovník podobnej a ještě každou chvíli flusal- byla to konečná . Manželovi to třeba ujede jen v autě, ale komu ne..

areh
22. pro 2019

On se to chce odnaučit? Pokud ano, tak se domluvte, že ho na to budeš upozorňovat. Věřím, že se to zlepšit dá 😉 pokud je mu to jedno, tak s tím bohužel nic neuděláš

me_druhe_ja
22. pro 2019

Já teda nejsem svatoušek jako holky nade mnou, občas si zanadávat potřebuju a dost sprostě. A i když na tohleto Fakt nejsem cimprlich, tak až takhle extrémně sprostá běžná mluva by mi teda vadila.
A řekla jsi mu to vůbec nekdy, že to není normální a že ti to vadí? Třeba si myslí, že jsi s tím OK.... Každopádně se obávám, že "odnauceni" nebude lehké.

leymea
22. pro 2019

S takovym clovekem bych nemohla byt. Bych to furt nemohla poslouchat 😀 to ho neodnaucis.

pasiba
22. pro 2019

Nee. Až teprve teď ti došlo .... po deseti letech a vymodlenem dítěti, že nechceš aby byl takový jaky je už od začátku? To před nim neříkej ani nahlas. Přesně proto se rozpadají rodiny!

fandysek_1
22. pro 2019

@biedronca musíš si s ním o tom promluvit. U nás to bylo podobné, ale ne tolik jak píšeš ty. U nich se také pro sprosté slovo nemusí chodit daleko. U nás v rodině se sprostě nemluví. A v naší rodině s manželem také ne. Snažíme se nemluvit sprostě. Pokud máš inteligentního chlapa, pochopí.

sudylichozrout
22. pro 2019

@fandysek_1 Uprimne, mlady pan asi prilis inteligentni nebude.

zuzkasim
Autor odpověď smazal
Zobraz
veruuu_kubesovic
22. pro 2019

neee to jako vážně😲? takhle jsem mluvila v pubertě, když jsem se snažila být děsně "COOL" časem jsem zjistila, že jsem akorát ultra blbá 🙄 a těchto slov se snažím vyvarovat, kór před dětmi, protože staší dcerka ve školce řekne vše co slyší doma...
A teda nerozumím zásadně jedné věci, vždycky si partnera vybíráme podle vzhledu/názorů/vzdělání a tak třeba i inteligence? to ti jako vážně doteď nevadilo???
A přiznám se, že mám spoutu přátel jak se základním vzděláním, vyučených (stejně jako já s manželem) i s VŠ a ano každý si občas zanadává, ale určitě ne tak co předvádí tvůj muž...a ještě s ním mít dítě? za co panebože??? to neodnaučíš...

sudylichozrout
22. pro 2019

@zuzkasim
@veruuu_kubesovic Presne. Take znam hromadu ruznorodych lidi a takto nemluvi nikdo. Ani naznakem. S takovym bych sla na jedno rande a hned bych se otocila a sla domu.

codal
22. pro 2019

Jednou jsem chodila s klukem, co za každým druhým slovem říkal "vole".. hned na prvním rande mě to odrazovalo, nakonec jsem se nechala ukecat a byli jsme spolu jen chvilku, protože to fakt trhalo uši. Jednou jsme se bavili o tom prvním rande a on mi řekl, že se tenkrát hodně krotil a hlídal a i tak mi to už tenkrát přišlo šílené a nedokázala bych s takovým člověkem dlouhodobě žít. Jako neříkám, že mi občas něco neujede, ale vždycky jen když se třeba praštim nebo něco vyleju atd. A i tak se vždycky omluvim, dcera hned říká, to se neříká maminko a ti jsou to slova max. do prdele, ty vole atd. Slova jako pí..., ku... nepoužívám, ti je hrozný. Můj manžel mluví dokonce spisovně a když už mu něco ujede, tak to už musí být. Ale říká, že s chlapa má v práci na dílně taky mluví jinak, že to hrozně rychle svádí to chlapske prostředí, ale na ulici a doma se přepne a mluví normálně. Myslím si, že jak je to takhle vžité, že už se to jen tak neodnaučí. Zlozvyků se člověk zbavuje těžko a navíc musí sám opravdu chtít.

llluckaaa
22. pro 2019

@me_druhe_ja Hele, každýmu občas něco ujede nebo si sprostě zanadává, ale aby takto mluvil úplně běžně a ještě s ženskou? To jsem zažila jen jednou a rvalo mi to uši.

kajalka
22. pro 2019

A jemu to nevadí? Jako odnaučit se to určitě dá, ale musí si na to dávat pozor sám.
Kolikrát když tu čtu diskuze, tak pomalu líbám ruce svému muži, i když je v lecčems taky exot..

biedronca
autor
22. pro 2019

Holky,abych se vyjadrila.
Tento muz je úžasný.Nekouri, nepije, ,tvrdě pracuje,nema zadne dluhy, mame svůj byt, tchanovci jsou take parádní,v tomto smeru je to bezva. NEMŮŽU SI STĚŽOVAT.
Ano, ty vulgarismy mi opravdu sem tam vadili ale neresila jsem to.Ted bych rada,aby nase dite nebylo stejne,co se tyce mluvy, protože pritel tohle slichaval od rodicu a prijde mu to běžné.
To nechci.
Jedinou chybu ma, tyhle vulgarismy,kterymi vyplnuje běžné vety,řeč.
Potřebuji jak na to, jak na něj.Promluvim si s nim,to je jasný.Ale obávám se....

sudylichozrout
22. pro 2019

@biedronca No, ja nevim. Nepije, pracuje... To je tak nejak standard, ne? Myslim, ze miris hodne nizko.

aselluska
22. pro 2019

@biedronca Nakopni ho do zadní části těla a budeš mít klid ... Ty se bojíš mluvit s vlastním chlapem? Tak to je ale jiný problém. Neumím si představit, že bych se bála doma něco říct.

caverina
22. pro 2019

@sudylichozrout Tak to prave v dnesni dobe bohuzel az takovy standart zase az tak neni🙂

biedronca
autor
22. pro 2019

@aselluska kde jste cetla,ze se bojim s nim mluvit? Ted jste neco prekroutila nebo nepochopila.
Na konci to "obavam se....." bylo myšleno,ze se bojim,ze se to extra nezmění.

sudylichozrout
22. pro 2019

@caverina Tak asi zalezi jak v ktere socialni bubline. V te moji je to naprosty standard, ze muz pracuje a nepije. A chova se slusne 🙂

sudylichozrout
22. pro 2019

@biedronca Ne, nezmeni. A fakt se divim, ze sis neco takoveho pustila do domu a do zivota. Cloveka, co mluvi jako kanal... Stydela bych se ho vzit mezi lidi.

caverina
22. pro 2019

@sudylichozrout no vidis...a ja neziji v zadne socialni bubline a tak prave proto vidim,ze to az takovy standart neni🙂

biedronca
autor
22. pro 2019

@sudylichozrout tak to opravdu neni standart!! To ze chlap pracuje,neflaka se doma poma pomaha nema dluhy a je zodpovědný,je spíše vzacnost!
A ikdyz tady na Koniku to vypadá jak vsichni maji naprosto vse dokonale jak rodinu,partnerství nebo vztahy , na oko ano.Za dveřmi nevite co se děje.
Ne, opravdu obycejny chlap je dnes rarita,a meli bychom si takoveho vážit a opravdu to nebrat jako standard!.

caverina
22. pro 2019

@biedronca hlavne si nenech namluvit,ze je to hulvat a jak s nim proboha tak dlouho muzes byt?!🙂 jako jo problem to je,ale nic kvuli cemu by ses musela hroutit ty nebo vas vztah🙂

sudylichozrout
22. pro 2019

@biedronca No, jak rikam. Hodne zalezi, mezi kym se pohybujes. A pokud to, ze muz (zena) normalne funguji a neparazituji na ostatnich, povazujes za vzacnost, tak se pak nedivim tvemu vyberu. Promin, je mi lito.

sudylichozrout
22. pro 2019

@caverina Hulvat to samozrejme je.