Mám zvláštního přítele. Je jeho chování normální?
Ahoj. Předem se omlouvám za anonym, ale je to pro mne osobní.
Můj přítel je skvělým tátou. Rád si hraje se synem, chodí s ním ven. Kdyz ho poprosím, tak prevlíkne. Neprebaluje, neuspává, ale to si myslím, ze moc otců nedělá. No, největší problém je ve vztahu ke mě. Doma mi pomuže občas zamést, pověsit pračku, umýt nádobí. No jenomže si myslí, že je potom hrdina a já ho budu plácat po ramenou. Druhá taková věc je,kdyz si vezme batoh tak si k němu nemohu nic dát, protože to je prostě na jeho věci. Když si občas neco zapomenu je z toho strašná tragedie (přitom, když někam jdeme, tak ja balím sebe a dítě a on si jen vezme cigara a jde). Z těžkými věcmi do schodů mi nepomáhá.. nechápe proč by mi měl někdy pomáhat s kočárkem a nebo nedejbože podržet dveře? Je mi to moc líto. Nedávno mi soused pomohl vynést těžký balík do schodů a já jsem se doma rozbrečela. No řekl mi jen, že jsem blbá. Je to normální? Vím, že bych si neměla stěžovat, že je spousta chlapů co nedělají ani to, ale ja jsem z toho dost nešťastná. Co myslíte?, 😔
@drep díky, díky, díky že si mi ušetřila tu práci, opět odpovídat na hloupou otázku 😁😁
Tak ten by letěl jak namydlený blesk...
Manžel se dokáže postarat o obě děti, uspavani dětí si užívá, ve všem mi doma pomáhá, kdyby náhodou měl přijít nějaký těžký balík a on nebyl doma, tak se domlouvá od pošťáka po kuryra PPL ať mi to donesou do bytu...
A jinak nikdy po mě nechtěl, ať ho vychvaluju, že to dělá rád...
@me_druhe_ja
Dobrý předpotopni názor...muz pracuje 🤦♀️
A žena si na mateřské si podle tebe valí doma šunky, viď? I žena pracuje, stará se o děti a o domácnost...
Nebo chceš tvrdit, že ne? Žena se stará celý den, muž je v práci jen 8 až 12h...
@janedv ale prd. Nikoho neomlouvam. ani nikoho nechapu. Jak bych mohla kdyz vim velky kulovy jak to vlastne je. Jenom slo o uhel pohledu. Proste naprosta vetsina prispevku tady uplne srsi biasem. A to tim, ze kdyz neco nefunguje, zenska je chudinka a chlap je hulvat. Pritom vime vzdycky jenom pohled ty jedny strany, a vysvetleni ty jedny strany. A, co je pikantnejsi, nezname osobne ani jednu z tech stran. Takze ja, pro vyvazenost pohledu a zabavnost diskuse, jaksi rada vykresluju jeden z moznych pohledu prave z ty druhy strany. (duraz na JEDEN Z moznych).S pochopenim to nema vubec nic spolecnyho. neni od veci cas od casu upozornit na urcitou rekneme slusne... nazorovou jednostranost . Obcas se i bajecne bavim teda. jo a ehm... pokud vim tak jsem nepsala "je divny, zkus ho chapat", ale "co dela neni divny, neumite komunikovat" (protoze napsat o nekom ze je nevychovany hulvat na zaklade jednoho jednostrannyho prispevku je takovy... unahleny zaver, rekneme). takze - co konkrente jsi mi vlastne potrebovala vytknout? Krom toho tedy ze sis potrebovala rypnout o nejake pani nejchapavejsi mam dojem, ze spis souhlasis s tim co jsem napsala (teda s tim, co jsi pochopila) takze...
@veruuu_kubesovic Eeeeee....já psala, že můj přítel dělá spoustu věcí. 🙂 Rozhodně není z těch, co doma nehne prstem. 🙂 Já jen psala, že některý ženy (nemyslím fakt nikoho konkrétního, ale píšu obecně), mají pocit, že všechno má být v domácnosti a s dětma fifty fifty. Což já si nemyslím. Pokud já nechodím do práce a muž ano, tak by většina starostí o děti a domácnost měla být na mě. Většina. Ne, že budu drepet na gauči a čekat, až přijde chlap z práce a začne uklízet, vařit, věšet prádlo, jít koupat děti atp. V okamžiku, jak začnu taky chodit do práce, tak už by to mělo být opravdu fifty fifty. Mám dvě malé děti a moc dobře vím, jaká je to práce. 🙂
@nagojka Teda to me mrzí. Ja jsem taky měla šestinedělí po císaři a rozhodne jsem nic nedelala. Kecy nekecy. Mě přijde, že to též vygradovalo po porodu 😔😔 Držím palce a přeji trpělivost.
Moc, moc Vám všem dekuji za názory. Možná je to zvláštní, ale moc mi to pomohlo. Ano, výchovou to určitě být může, ale jak už se tu psalo, tak to není omluva na vše co dělá nebo nedělá. S chlapem si promluvím. Možná jsem jen potřebovala trochu nakopnout. Dekuji. 🌺
@odula dobře jsi to napsala, přesně jsi vyjádřila moje pocity. Tady jsou všechny hned se vším hotové a všechny hned ty cizí chlapy kopou do zadku a všechny mají doma dokonale manžely, se kterými dělají vše fifty fifty a nikdo ani necekne. Fakt jsi to napsala skvěle. Ono je opravdu vztah o dvou lidech a člověk se musí zamýšlet i sám nad sebou.
Zakladatelko, třeba má ten svůj batoh rád a chce tam mit jen své věci. No a co. Dveře mi manzel taky většinou nepodrzi, ale tezke věci do bytu vytáhne on. Tak když to prostě nevynese, tak to nech dole s tím, že to prostě neuneses. A nepomáhá s kocarkem v jakém slova smyslu? Nechápu co s kočárkem je třeba pomoci. Prostě s ním víc komunikuj a vykasli se na blbosti.
@rikatoka vynést do schodů třeba?
@rikatoka jako promiň, ale konkrétně to s tím batohem mě zdvíhá ze židle. Pokud jdu na túru s manželem, máme každý svůj batoh, on nese víc vody. Pokud jdu na túru s manželem a na zádech nesu batole, tak manžel nese všechno. Pokud jdu na túru s mou maminkou, tak batoh nesu já komplet se vším všudy. Pokud jdu na túru s kamarádkou, co nechodí a není v kondici, poneseme každá svůj batoh, ale já třeba vodu pro obě. Prostě táhne ten, kdo má víc síly a lepší kondici. Taky manželovi neříkám, když jdeme do města, ať mi necpe svůj cihlózní mobil a nesmyslně tlustoh peněženku do mé kabelky🤷🏻♀️ A to mám kabelky ráda.
Nedá se úplně soudit z jednoho příspěvku, ale myslím, že u vás bude nejspíš problém komunikace a vzájemný respekt. Zkusila jsi ho třeba poprosit, ať ti pomůže s kočárkem do schodů? Nebo s těžkým balíkem? Jaká byla jeho reakce? Ono je totiž možné, že ho to ani nenapadne. Ještě mě napadlo, jestli není jedináček? My jsme totiž s manželem jedináčci oba a prostě fungujeme v módu “to musím zvládnout sám” a o pomoc si řekneme, až když už je krize největší… A není to, že bysme byli hulváti, ale prostě jsme takhle od dětství zvyklí, takže nás třeba ani nemusí napadnout, že by někdo jiný pomoc ocenil. A pak záleží opravdu na tom, jak si to doma nastavíte. Já se třeba starám komplet o domácnost, muž se stará o dům a zahradu. A my si teda děkujeme i za “blbiny”. Např. když mu nachystám oblečení do práce na druhý den, když uvařím, když mi umyje auto nebo na podzim a v zimě nanosí dřevo ke kamnům, abych to nemusela tahat… Nebereme to, že uděláme něco pro toho druhého, jako samozřejmost.
@felixfelicis tak v tom případě nechám kočár dole s tím, že to prostě neunesu, ať to vezme on. Stejně jako jsem psala k těm těžkým věcem.
V zvláštní zkušenosti vím, že my baby si to děláme hlavně samy. Z počátku a nejlépe bez dětí se prezentuje mě jako výkonné jednotky ve všech směrech, chlapa rozmazlime a pak se při dětech nestacime divit, co za hovado se mám vyskytuje doma.
Chce to radikální změnu, s chlapem mluvit a konkretn meu říct, co potřebuju a kdy to potřebuju.
U nás doma se to setkalo s totálním odporem, ale lekce typu - nevěřím, neperu, neuklizim, neroztahuju mu trochu otevřelo oči. Trvalo to, ale dnes fungujeme oba a máme šťastné manželství

@leniczka23 a ty jsi nějak nemocná že si neumíš sama zavázat tkaničky?