icon

Maminka ode mě odešla v 6. měsíci těhotenství

honzaplzen
24. kvě 2017

Dobrý den, mám dotaz. S bývalou partnerkou čekáme miminko. Ona si v 6.měsíci našla jiného partnera a se slovy, že už mě nemiluje, odešla. Já se na miminko moc těšil, chtěl jsem ho a tak o něj nechci přijít. Bohužel matka se k tomu staví tak, že má nový život, novou rodinu a já jim mám co nejmíň zasahovat do života. Jo posílat alimenty, ale miminko uvidím prý co nejmíň, oni mají své plány a přece se mi nebudou přizpůsobovat. Mě by ale zajímalo, jaký styk s miminkem, které prostě bude čerstvě po narození můžu vůbec chtít, co je reálné? Chci děťátko vychovávat a starat se o něj, aby ke mě mělo vztah, aby si na mě zvyklo, ale když ho uvidím na 2 hodiny v sobotu, tak to mi přijde strašně málo. Samozřejmě mi jde v první řadě o zájem dítěte, nabízel jsem matce, že můžeme být třeba spolu u nich, jen abych mohl být s malou, ale to prý nepřichází v úvahu a k nim do bytu nesmím. Poradíte mi někdo? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji moc.

Strana
z5
honzaplzen
autor
25. kvě 2017

@kaculik007 to mi ani neříkej ☹ proč bych jí nemohl vidět už po porodu? Na to se něco vztahuje?

guinea
25. kvě 2017

@honzaplzen Ahoj Honzo, mrzí mě, že řešíš takovou nelehkou situaci. Ke všemu, co ti tu radily holky bych ještě přidala radu ohledně mediátorství. Věnuje se tomu např. i Leila Abbasová (v souvislosti s ní si můžeš o tom na internetu vyhledat informace).
Jedná se o školené "vyjednavače", kteří pracují s rozhádanými rodinami - v podstatě vedou rozhovory a pomáhají oboum stranám, aby k sobě našly cestu, resp. aby se domluvily na nějakém rozumném řešení. Ono totiž soud můžeš stokrát nařídit, aby ti tvá bývalá partnerka dítě pravidelně dávala, ale když ona se rozhodne že nedá, tak vymyslí spoustu různých důvodů, proč k předání nemůže dojít, případně starší dítě proti tobě naočkuje tak, že z tebe bude mít hrůzu.
A tomuhle právě mediátorství úspěšně zabraňuje - nepřikazuje, ale pomůže oboum stranám se domluvit.

kvakuska
25. kvě 2017

@honzaplzen no ona ti ani nemusí dát hned vědět že porodila ... podepisovals už na radnici papír, že budeš v rodném listě uvedený jako otec dítěte? Připadně po kom bude mít dítě příjmení?

honzaplzen
autor
25. kvě 2017

jo o mediátorství už jsem slyšel, ale ona to nebude chtít, nechce semnou bejt ani venku, natož v jedný místnosti.
Ještě jsem nic nepodepisoval, pořád mě k tomu uhání, ale zatím to oddaluji. A když jsme spolu byly, tak chtěla aby se malá jmenovala po mě, teď už s tim nesouhlasí, že stím jsou prý problém, že musí vysvětlovat proč se jmenuje jinak než matka atd... já osobně si myslím, že je to hloupost, ale tak na přijmení trvat nemusím...stejně se dcera jednou vdá a bude se jmenovat jinak 🙂

kaculik007
25. kvě 2017

@kvakuska Nevíš jak dlouho ho zná. Toho s kým teď žije.

A představ si že taková rodina je. Její manžel je tatínek a biologický otec jen ten kdo občas malého pohlídá, ten "strejda" a nikomu se hlava nemotá.
Až bude větší pravdu se dozví. Vsichni jsou tak spokojení. Ale tady se dokázali dohodnout. A byla to trošku jiná situace. Ale taky dítě vyrůstá s "cízím".

lucynka46
25. kvě 2017

Ach jo😞 je to cele hrozne. Ale prijde mi, jestli ho ona uz neznala driv.

vanea
25. kvě 2017

No já myslím, že dokud nebudeš uvedený jako otec, tak nemáš nárok malou vidět, resp ona nemá povinnost ti ji ukazovat, je to o její dobré vůli... takže nejspíš budeš muset počkat, až budou hotové testy otcovství, budeš zapsán do RL..a pak můžete řešit, nějaké návštěvy...upřímně bych se spíš na toto téma pobavila s právníkem už teď, ať víš, na co máš a nemáš nárok...abys věděl, jak se rozhodnout a postupovat..

lucynka46
25. kvě 2017

@japona Já taky manželovo přítelkyni neviděla. Jen když ona potřebovala, tak semnou navázala spojení. Když se dozvěděla to, co potřebovala, všude si mě blokla. I když jsem jí kolikrát psala, že hlídá moje děti a že by to bylo dobré. Prostě nezájem, jako kdybych jí chlapa ukradla já. Takže to není nic nenormálního.

honzaplzen
autor
25. kvě 2017

Tak právníka už má, už to začal řešit.
No já ho chtěl nejdřív pozvat na pivo, že pokecáme, domluvíme se jak budem fungovat a vychovávat naši dceru... ani mi neodepsal, žádná komunikace nic, tak sem se na něj nakrknul a prohlásil jsem, že je něco jako bezcharakterní nebo tak něco... no a jelikož mu moje ex dává číst všechny zprávy co jí píšu a prej slyšel i telefonáty který jsme spolu měli, tak se projevila uražená ješitnost a nechce semnou vůbec komunikovat. Prostě mi to přijde tak, že jim ani jednomu pořádně nejde o to aby se to nedotýkalo malý, ale oboum jde o to, aby dělali těžkosti a naschvály mě :-/ . Jenomže nejvíc tim bude trpět ta mála, já se z toho nějak vylížu.

xdrak102
25. kvě 2017

@hz díky. Jsme v pořádku, stále me to mrzí ale nedávno jsem přišla na to, ze manžel měl těch milenek dokonce víc a tak beru teď nas rozvod jako ze to tak mělo byt. O malou extra zájem nemá. Chodí jednou týdně ale ja ho nenutim. Překvapili me ale jeho rodiče...ti malou viděli jednou a nemají vůbec zájem. Vycházíme v klidu. Finančně to taky půjde a zachoval se alespoň slušně. Jen me mrzí, ze mu to všechno tak snadno prošlo....snad na něj taky jednou dojde. Teď jsem začala dokonce randit a bavím se. Bůh vi, ze jsem si te zábavy v posledních dvou letech moc neuzila.
A malá je moje sluníčko🙂

luckamarcu
25. kvě 2017

@honzaplzen muj nazor...ses moc hodnej...chapu ze ji.mas asi rad jeste,ale....ona se k tobe chov tak,protože si to může dovolit...takze pokud nefunguje normální domluva...coz zatim to tak nevypadá...osobne bych ji durazne rekla,ze at se probere,ze ty ses otec,malou budes vidat a ona at se z toho treba posere..tahla bych to pres soudy.To co udelala je dobrej vydrb,takze ja bych vystrcila.rohy a la do boje...evidentne te ma v prdel. mila zlata,proto se k.tobe taky tak.chova a zachovala

nevesta2708
25. kvě 2017

A jseš si jistý, že miminko je opravdu tvoje??? Tohle přece není normální... buď jsi narazil na opravdu bezpáteřní sobeckou ženu a mohla to na Tebe jen nahrát abys platil a nebo nevím... 🙄

honzaplzen
autor
25. kvě 2017

@luckamarcu - no asi máš pravdu, já to o sobě vim, že sem takovej hodnej moula... snažím se hlavně řešit věci v klidu kvuli tý malý. Já se bojím, že když začnu dělat bububu, že si to tim prostě podělám a pak o tu malou úplně přijdu :-/
@nevesta2708 - jak jsem psal, budu chtít test. Hodnej sice jsem, ale blázen a sebevrah opravdu ne!

nevesta2708
25. kvě 2017

@honzaplzen aha promiň, nečetla jsem celou konverzaci! Hodně štěstí ✌️🌹

lucynka46
25. kvě 2017

@honzaplzen ono ti asi nic jineho nezbyde podle jejiho chovani a jednani. Takhle s tebou opravdu bude mavat a pak si nebudes vedet rady. Ted s tim nic neudelas. Zatim sbirej odborne informace (tim myslim pravniky, opatrovnice,), moc se s ni nepostuchuj. Jen bych ji oznamila, ze se nevzdas. Schovavej si zpravy, ktere se tykaji male.

eliska_mot
25. kvě 2017

@honzaplzen Jak to tady čtu,tak mě napadá,že pokud by tě chtěla opravdu úplně vyškrtnout ze života vaší dcery,tak stačí,aby si svého přítele ještě před narozením miminka vzala a pak už nemáš šanci nikdy na nic.
Ale vypadá to,že z tebe chce ždímat peníze, tak to snad neudělá.

vemira
25. kvě 2017

V této prapodivné situaci bych se také přiklonila k testu otcovství, ať víte na čem jste.

belleelle
25. kvě 2017

@honzaplzen ty jsi zajištěny a mas penize, takze ona vi, kolik budou alimenty? Takze vi, co dostane?
Jen neplodni muži chtějí primárně a planovane kukacku, a jeste ´vyberou" dárce.
Žili jste spolu v jedné domácnosti?
Další možnosti uz jsi jen ty, mozna zjistila sama neco.

honzaplzen
autor
26. kvě 2017

no ja pracuji v nemecku, takze si neco malo vydelam. Co dostane nevi, nebo mlzi...kazdopadne na prvni dotaz kolik si mysli, ze bych ji mel davat, tak mi rekla alespon 15mesicne... ale jako ja mam 35vyplatu, nejsem milionar. V jedne domacnosti jsme nezili, ona tvrdila jak se ke me nastehuje, ale porad to oddalovala a pak proste odesla. zjistila neco sama? jako o me? moc to nechapu. O me nemela co zjistit...nikdy jsem ji nepodvedl, ja si s jinejma ani nepsal. Nic jsem ji neudelal a mela co chtela...v podstate jsem ji zivil a kupoval vsechno od jidla, pres obleceni az po placeni vyletu, bazenu a ja nevim co vsechno. Nikdy sem po ni ani nechtel nic na benzin...

pmikesova
26. kvě 2017

Já teda nevim, ale když to tak čtu, tak mě to připadá, že jsi pěkně náletel. Bude to znít hnusné, ale připadá mě to jako naplánované, chtěné otěhotnění z její strany. Prostě jen potřebovali " dárce". Byli jste spolu chvilku, hrozně moc hned chtěla dítě, ani jste spolu nebydleli. Takže vlastně nevíš, jak dlouho zná toho přítele. Akorát mě do toho nezapadá, že tě chce napsat do RL. Kdyby chtěli je takto vypočítavé přijít k ditku( pokud on je neplodný),tak prostě zmizí a už o nich nevíš. A nebo jsou až tak vypočítavý, že chtějí ještě vytriska na alimentech. A nebo se pletu a vůbec to tak není.

kvakuska
26. kvě 2017

@pmikesova prachy se vždycky hodí 😒 ... bohužel ...

guinea
26. kvě 2017

@honzaplzen Podle toho co píšeš, tak to skoro začíná vypadat, že tvá bývalá přítelkyně si to naplánovala a hlavně chtěla ždímat alimenty ☹
Buď s tím, se kterým je teď, byla už před tebou ale on je neplodný, proto si nechala udělat dítě od tebe a je natolik bezcharakterní, že bude ještě počítat s alimenty od tebe. A nebo to tvoje dítě vůbec není, jen jí jde o peníze... Testy otcovství samozřejmě ukážou...

Napadá mě: už jsi jí řekl, že budeš chtít testy otcovství? Jestli ano, jak na to reagovala?
A druhá otázka: když jste spolu chodili, nabídla ti někdy, že něco zaplatí, případně revanšovala se nějak v rámci svých možností? Upekla ti koláč, přišila knoflíky...?

honzaplzen
autor
26. kvě 2017

@guinea no uz i tohle vsechno mi napadlo, ale nevim, nemam pro to zadne dukazy...kazdopadne mi to rikaji jak znamy, tak i vy tady. No kdyz jsem ji rekl prvne, ze chci test, tak teagovala tak, ze klidne, ale ze pak malou uz nikdy neuvidim. ze ji chci v nemocnici jen ponizit atd :( . no nic moc neplatila, dokud delala, tak sem tam jidlo, ale ja pak treba kino, takze takovy fifty fifty, ale vezsinu jsem platil ja... kdyz prestala delat, tak sem platil ja uplne vsechno a jeste ji daval penize. Kdyz byla u me, tak uklidila, vyprala, se tam mi pripravila veceri, ale spis jen chleba se salamem... varit totiz neumi, varil jsem nam ja. Ja po ni nic moc nechtel, chtel jsem aby odpocivala kdyz je tehotna a tehotenstvi si uzivala... no ona si ho uzivala tak, ze nahanela jiny chlapy...

guinea
26. kvě 2017

@honzaplzen To je hrozná situace ☹ Kdy se má malá narodit? A už máš právníka? Asi bych teď postupovala podle jeho rad - tj. jak zajistit testy otcovství a vůbec jak postupovat... A jak se cítíš ty? Zvládáš to?

A ještě mě napadá, možná nebude od věci rovnou zajít poradit se na OSPOD, budou pak mít v záznamech, že se zajímáš...

vanea
26. kvě 2017

@honzaplzen ta to měla hezky zařízené čoveče, až je mi tě fakt líto:/ ...ono možná některé ženské fakt neví co chtějí... pro tebe to může být poučení do dalšího vztahu, že nemáš jít ženské až tak na ruku a dělat pro ni první poslední...to se obvykle nevyplácí...jsou holky, kterým to leze na nervy, bohužel...nedělej si s tím velké trápení, pokud dopadnou testy, tak máš na ni páku jako otec dítěte..pokud nebude tvoje, tak se s tím nějak vyrovnáš, i když to bude těžké. Je fajn, že máš aspoň promyšlené co dál a jak postupovat...pokud budeš uznán tatínkem, tak ze začátku to bude hodně o benevolenci tvé bývalky, jak moc tě za malou pustí. (za mně bych v šestinedělí souhlasila 1-2x týdně, to mimi stejně nemůže moc ven a jenom spinká), pak bych usilovala o častější vídání. O přespání až dokojí. Myslím si ale, že i když se teď cuká, tak až zjistí jaký je to záhul, tak povolí častější procházky..

honzaplzen
autor
26. kvě 2017

@guinea malá se má narodit někdy v půlce července. Prvotně nám říkali 15.července... ale teď netuším, moc infa nemám, chvíli to vypadalo dřív, pak že asi bude muset jít na císaře... popravdě vůbec nevím kdy se malá narodí. Právníka mám, dokonce už i byla odeslaná význa aby bývalá začala něco dělat... on je problém s tim, že dokud se dítě nenarodí, tak v podstatě právně neexistuje. I tak ale chci mít už před porodem nějakou dohodu, aby mi třeba vůbec řekla, že už se malá narodila a já za ní mohu přijít, aby bylo dáno jak jí vlastně hned od začátku mohu vídat - na čem se teda dohodneme, to jsem zvědavej. Atd... prostě chci mít už něco v ruce, abych s dcerou mohl fungovat a neviděl jsem jí třeba až za čtvrt roku ☹ . No já se cítim asi jako zmuchlanej papír od svačiny... část je zoufalá, část nasraná, část doufá a část propadá beznaději. Zvládat to zvládám, ale strašně mi chybí bříško, že na malou nemůžu mluvit, nebo jí pohladit ☹ chtěl jsem je ještě před porodem vidět, odmítla to, poslala mi fotku, že mi to musí stačit ☹ . Jinak s Ospodem už jsem mluvil, opět to samé, problém je, že dokud se malá nenarodí, tak oni nemohou nic dělat. Z pozice otce je tohle prostě na pytel a ona to moc dobře ví :-/
@vanea jo s tím co píšeš se nedá než souhlasit... je to i moje blbost, že jsem to měl takhle postavený. Na houby natom je, že až potkám ženskou, která si takový zacházení opravdu zaslouží, tak asi budu mít problém se takhle znovu chovat ☹ . Co se týká toho styku s dítětem jak píšeš, tak takhle by to bylo fajn, to bych byl šťastnej 2x týdně na dvě hodky a jak bude růst, tak to postupně měsíc po měsíci zvyšovat a pak se uvidí jak bude kojit. No ona má výhodu, že jí bude pomáhat nový partner a podle informací co mám, tak taky jeho matka... takže proč by dávala malou mě, že? :-/

luckamarcu
26. kvě 2017

@honzaplzen...neboj se...ty neztratis zadnej narok,pokud jsi otec...naopak zajdi si na OSPOD(odbor pece o dite)a vyjasni situaci....naopak.pokud ina bude delat problémy,ikdyz ty se budrs chtit vho klidu domluvit...soud k tomu prihledne a bude to ona kdo bude pak za blbku,ktera se neumi domluvit v klidu.Dobry by bylo kdyby sis tady z tech vašich pokusu mel dukazy(nahrávky apod.)nebo světka.Mas na dite pravo,evidentně o ni stojis tak bojuj a premoz se a ukaz ze si taky umis dupnout.Hodne stesti

guinea
26. kvě 2017

@honzaplzen Je mi tě opravdu líto, ale myslím že děláš maximum, co můžeš! Držím ti palce, aby vše dobře dopadlo...

anatanka
26. kvě 2017

Maminka te chce zkratka uplne odstrihnout. Ma noveho partnera a byvaly se ji do toho jaksi nehodi.
Kazdopadne to podle toho, co pises vypada, ze mas o malou opravdu uprimny zajem a zalezi ti i na tom, aby zaroven ona netrpela odlukou od maminky. Tak se nevzdavej. Ze zacatku se budes muset trochu uskromnit, s tim asi moc neudelas, ale cim bude starsi, tim se to bude lepsit.

netopejr
26. kvě 2017

Schovavej si.smsky, maily.... Vlastně asi dobre ji laskavou nabídku o dohodu/doluvu poslat mailem,pokud neurvale odpovi... Prober s prsvnikem, plus i nahrávky tel.hovoru.

Prvne testy otcovství, jednoznacne.

Tobě to muze pripadat hrozne, ale novorozenec vnima.matku, další okolo vyznamneji az později. Ale i vymazleny kojenecek v roce a pul klidne přepne na tátu, a to i když ho vidi o vikendech, ze nejaka matka ho fakt vůbec nezajímá... Takže se zas neboj toho, ze neco hrozne ublíži tomu vztahu,když bys mimink zpocatku videl male nebo vůbec. (Chápu, ze to je těžké, nepopírám Tva práva atp.,jen píšu, ze to pro vztah dítě - otec neni urcujici období.)

Strana
z5