Manžel chce na "dovolenou" bez nás, v práci je vysílají do lázní - je to v pořádku?
Ahoj, prosím potřebují nestranný názor. Manžel má od zaměstnavatele po urcitych odpracovaných letech nárok na ozdravný pobyt v lázních na 14 dní. Není to ze zdravotních, léčebných důvodu, spíš jako regenerace. Měl by jet za rok, v té době budou našim dětem 4 a 2 roky. A mě štve, že on mi řekne, že za rok jede na 14 dní do lázní a ja bych měla zůstat sama doma s dětmi. Tak jsem mu navrhla, že bysme si mohli pobyt za mě a za děti doplatit, jen ubytování a jídlo, a jeli bysme vsichni spolu. A to se mu nelíbí, že takhle to nechodí, že ostatní kolegové taky jezdí sami. Jako přeju mu odpočinek, ale prijde mi nefér, že on bude mít čtrnáctidenní "dovolenou" a já se budu doma sama starat o vše. Vadilo by vám to taky nebo jsem tak hrozná nepřející manželka?
@2hanah podobně "vybavenej" přišel i můj manžel. Protože máti je doma obskakovala, tchán si neudělá sám ani kafe a manžel nejprve očekával to samé ode mně. No měl smůlu. Jako je línej a když něco potřebuju, tak mu to musím říct, samotného ho to nenapadne, ale aspoň to udělá bez řečí a neočekává, že budu kmitat jak fretka od rána do noci.
Nevadilo, pokud by jel s ostatními kolegy, tak tam nebudu dělat křena, když by tam měli pánskou jízdu. Pokud by jely ostatní manželky, tak bych to brala taky jinak ;). Ale zase na druhou stranu, mladý by bez nás nedal ani dva dny a stýskalo by se mu, zvlášť po maličké.
@lachipie tak to je fajn, když aspoň něco šlo vylepšit. Já teda doufám, že jestli se nám povede postavit vlastní dům, tak kolem něho asi bude kmitat, to zase asi jo, ale jinak je partner skoro nepřevychovatelnej chlap, přesně jak píšeš, že když nechce, tak mi nepomůže se ani postavit na hlavu, navíc jeho máma je s tou péčí kolem něho a jeho otce fakt až hloupá a s tím se nedá bojovat, nenechala ho a ani nikdy nenechá si ani namazat chleba nebo uvařit čaj, ani si chleba ukrojit a ještě se u toho nechá komandovat, od jeho otce urážet, ponižovat a mlčí, k tomu do něho vždy sypala peníze, takže na to, jak to má strašně odkoukáno z domova jsem ráda, že jsem dosáhla aspoň těch změn, jak to teď u nás funguje.
@klokanka31 dobrá rada nad zlato... Asi už sis v životě všimla, že kdyby šlo všechno hned tak lehce a samozřejmě na povel převychovat, jak tady píšeš, lidi by se už zřejmě nemuseli nikdy rozvádět😒
Nechala bych ho jet klidně samotného, ať si odpočine a užije "klidu", vrátí se odpočatý a natěšený na Tebe a děti,a jak mladší děcko povyroste,vybrala bych si dovču o samotě zase já, ať je to fér 😁
Ja na tom nevidim nic spatneho,nevim zda je problem v tom ze jede sam a nebo ze budete sama doma s detmi 🙂Precei i chlap ma narok si trochu oddechnout.Jen Vas uklidnimm,byt sama s detmi neni nic nemizneho.Ja byvam bezne sama se 4 detmi doma,protoze manzel jezdi hodne casto na služebky mimi republiku a hlavu mu netrham 🙂🙂
Autorka se v průběhu diskuze vyjádřila v tom smyslu, že jí to vadí zejména v kontextu absence chuti manžela dopřát také jí nějaký volný čas pro sebe bez dětí.
Jee,tak to je teda mrzuté a od partnera hnusné, až tam jsem diskuzi nedočetla... tak to přeji zakladatelce hodně sil a manželovo brzké prozření
@anonym_autor Jako na rovinu řeknu, že tohle by u nás neprošlo😁

@2hanah mě je pokazdy lito, když čtu takovéhle příspěvky. Že to tomu chlapovi není blbý....jenže chápu, že je strašně těžké někoho dospělého “vychovávat” respektive pokud on nechce, tak asi dost těžko.
Můj manžel vyrůstal se 3 sestrami a jeho maminka pochází ze 3 holek. Takže měl taky zezacatku trochu takové ty manýry - že ženský okolo chlapů skáčou doma. No jo, ale tak když byly 4 ženský na jednoho nebo 2 chlapy .....
Takže jsme si vysvětlili, že pokud chce víc jak jedno dítě, tak u nás budou některé věci jinak, než byl zvyklý z domova 🙃