Manžel hulí trávu každou noc před spaním

meck007
12. zář 2016

Ahoj holky. Asi se spíš potřebuji vypsat, ale už nevím jak situaci řešit. S manželem jsme spolu 6 let a máme spolu 16 měsíčního chlapečka. Celkem si rozumíme, ale vadí mi, že každou noc před spaním hulí trávu. Nechce se této závislosti vzdát. Když mu konečně došla tak si zase dával před spaním panáka. Slíbil že už hulit nebude že s tím končí a ejhle za 3 dny jsem u něj zase nějakou našla. On mi prostě lže do očí, něco řekne a stejně přemýšlí jak to udělat aby bylo po jeho a já o tom nevěděla. Jediná jeho starost. V práci je od rána do večera, s malým si pohraje před spaním, chvíli si povídáme a pak tohle. Vůbec s ním nechci ani spát. Hnusí se mi jak je zhulený. Veškerý provoz domácnosti visí na mně. On jen chodí do práce a pak se válí doma na gauči. Žádné zájmy, koníčky nic. Už jsem z těch hádek unavená. Mám pocit že jen čeká že si na to zvyknu. Už mi ruply nervy a řekla jsem mu, že buď půjde z domu ta tráva a nebo on. Tak mi řekl, že on teda půjde. Že se odstěhuje. Pořád si říkám jestli nejsem divná, hulí kde kdo, jestli to moc neřeším. Ale ježišmarja přece mám doma dítě. Přesto že ho s tím nevidí, tak ho pak vidím já. A mně to vadí pekelně. Nepřehnala jsem to? Už nevím jak to mám řešit. Zkoušela jsem po dobrém, jestli nemá nejaké problémy,ale nic. Hulí z nudy asi.. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

zandi
12. zář 2016

@meck007 A neni to uz zavislost? A opravdu chces byt s chlapem, ktery si vybral travu misto rodiny, kdyz ti řekl ze pujde on?

kacca11
12. zář 2016

A to takto huli od pocatku vztahu? Vadi ti to az ted? V tomhle mi prijde na reseni trochu pozde. Lepe nemit s takovym clovekem nic spolecneho, tedy ani to dite, ale na to je pozde.

cukricek123
12. zář 2016

Já byla s bývalým rok a půl z toho rok hulil každý den, a odešla jsem... Takoví lidi jsou vymaštění jak tágo... Nevydržela bych to. Obdivuju tě.

terry1512
12. zář 2016

To bych taky nesnesla. Myslím že si to neprehnala. Chceš pro sebe a synka něco lepšího. K čemu mu bude zhuleny tatínek. A čl až bude malí vědět o co se jedná. Bude mu to připadat normální. A že hulu kde kdo je výmluva. Můj manžel nehuli ani nikdo z mého okolí. U dospělého chlapa my to přijde už dost mimo. Otázka je jak moc je tvůj chlap dospělí. Jestli není spíš ještě nevyboureny kluk. Každopádně bych si stala za svým. Normální to určitě není.

andu
12. zář 2016

Nechci se vypisovat veřejně, ale zkušenosti mám, řekla bych, bohaté. Když tak ip

evulina77
12. zář 2016

pokud hulí až před spaním, tak by snad neměl být problém, aby po ppráci normálě fungoval, ne? Pokud hulí hned jak příjde domů a je buď v práci nebo zhulenej, tak je problém. Hele zkuste nastavit pravidlo, že dokud je malej vzhůru, tak nic. Až večer malý usne, ať si dá. Pokud toho nebude schopnej, tak stejně nic jinýho než rozchod není možný, protože malej si toho začne všímat a to není dobré. Jinak by bylo dobré, aby měl nějakou domácí činnost, která bude na jeho bedrech. Ty jsi sice doma, ale nejsi tam kvůli domácnosti, ale kvůli vašemu dítěti. Nebo ať po práci hlídá malýho a ty můžeš v klidu udělat, co je potřeba. Prostě nějaká dělba práce musí být. No a taky si začni dělat nějakou finanční rezervu, pro případ, že to budeš muset řešit jinak...

sarkar
12. zář 2016

Taky bych to v první řadě nenechala zajít tak daleko, ale na to už je pozdě. Někoho, kdo volí radši trávu než rodinu, bych se asi vykašlala, i když mě se to mluví...
Jinak to, že hulí kde kdo...ano, hulí dost lidí, ale rozhodně ne všichni. Stejně tak to neznamená, že ti, kdo nehulí, chlastají. Nebo aspoň u nás to tak není. U nás jen manžel "tajně" kouří cigarety, ale vzhledem k tomu, že jsem to odmítla jakkoliv řešit a on nikdy nekouří přede mnou a nikdy to z něj necítím tak vlastně vůbec nevím, jak na tom s tím kouřením je (a radši se neptám, nelíbí se mi to a když to na něj "prasklo", byla jsem z něj zklamaná, ale kdo jsem já, abych mu něco zakazovala...tak se radši neptám a děláme jakože nic).

anve77
12. zář 2016

ahoj, moje kamarádka měla takového huliče taky. S ním dvě děti.Byla s ním dlouho a hulení mu tolerovala i když na to nadávala.Nebyl schopen normálně fungovat, byl nespolehlivý a začal být bez trávy agresivní na děti Po zdravém naštvání ho vyhodila z bytu. Teď je spokojená a jeho potkávám ve městě s kapucí na hlavě, propadlou tvář, asi nejí nepije, jen hulí... Moje rada: pryč od něj...bude to jen horší a jak ji nebude mít bude agresivnější.Držím pěsti 😉

cukricek123
12. zář 2016

@anve77 přesně tak dopadl bývalý.. viděla jsem ho po 3 letech a nedokázala jsem se s ním bavit ani 5 minut.. Byl uplně mimo realitu.

sara84
12. zář 2016

V mem okoli nehuli az na 1 vyjimku nikdo! A natoz tata od deti doma u deti. Ne neni.to normalni!!!

andryyysssek
12. zář 2016

Ahoj,můj manžel si čas od času taky zahulí,ale nikdy ne před dětma,a funguje normálně.Každý den by mi teda taky vadilo,navíc to,co popisuješ mi přijde jako typický hulič bez zodpovědnosti a povinností.Už jen to,co řekl,že půjde radši on,je na pováženou.

marketmax
12. zář 2016

ahojky jestli se mohu připojit a něco napsat.Tohle by se mi taky nelíbilo starost o rodinu musí mít oba rodiče a ne že jeden z nich bude hulit trávu a vy z toho budete na nervy.Mám v mém okolé zkušenosti lidima (ženy i muži) a ti lidé opravdu nemohou bez trávy žít a nedokáží normálně jako žít..prostě se stali závislí na trávě :(.Vždycky mě dokáže naštvat když jsme vídali jedno tatínka se dvěma syny měli cca kolem 5-7 lety ted už jsou straší a on s něma dojel na kole do hospody na zahrádku a hulil tam s kamarády a bylo jim všem cca kolem 30 a výš.A kluci si lítali všady a on skoro nevěděl co se děje a ještě do toho pil...no jako je to každého život..ono celkově je to jak když někdo moc pije taky už neví..a jestli je to u vašeho muže že se nudí ...spíš je na tom opravdu závislí už to je těžko říct..jediná možnost naposledy si o tom povykládat vklidu a pak asi už to bude jen a jen na vás,,přeji hodně štěstí!

zdendula82
12. zář 2016

A to začal hulit až teď? Nebo ti to dřív nevadilo, ale až s dítětem sis uvědomila, že ti to vadí? Taky asi záleží, jak moc hulí. Jestli do zblbnutí nebo jen trochu do tabáku, aby se uvolnil. Možná se vážně nudí, tak tím tu nudu zahání. Bývalý vysedával v hospodě, protože se doma nudil. Ale nechtěl s tím nic dělat.

anve77
12. zář 2016

Ti huliči jsou totiž později daleko lépe naladěni, než za střízliva. Jsou usměvaví, mají potřebu řešit problémy i ty dávno vyřešené, nic není pro ně problém atd..když hulení nemají začnou být protivní, agresivní, sprostí, polehávají a jsou zhroucení. Tím chci říct, že to bude jen a jen horší ☹

meck007
autor
12. zář 2016

Na zacatku se mne ptal jestli mi vadi trava. Rikala jsem ze jo ale jestli si da jednou za cas s kamaradama na pivku a ja u toho nejsem tak je mi to nevadi. Ale doma ze to nesnesu. A bylo to v pohode. Jestlu prisel tak 2x do roka. Ale ted je to porad. Lze mi do oci ze nee. Ale tak nejsem slepa. Zacal s tim nekdy po porodu. Jsem to nijak neresila. V te dobe jsem mela myslenky jinde.Diky vaem

anve77
12. zář 2016

@meck007 pokud to má pod kontrolou,tak snad O.K. bojím se, že se bude závislost stupňovat.,.Je to lehká droga. Já jsem taky začínala kouřit cigarety 1 x denně tajně pod mostem a nakonec jich bylo 20/denně. Byla jsem závislá a bez cigára jsem nedala ani ránu. Teď už 3 roky nekouřím a jsem šťastná 🙂

la_amanita
12. zář 2016

Jestli to dělá až před spaním, netrpí třeba nespavostí a tohle otupení mu nepomáhá usnout?

domibeyoutiful
12. zář 2016

Nie je to vôbec v poriadku a ak vás niekto bude presviedčať, že vy se tá, ktorá preháňa tak ukončte kontakt aj s dotyčným, pretože keby som vynechala to, že je vám úplne k ničomu, keďže s ničím nepomáha a keby sa čokoľvek večer stalo je nepoužiteľný lebo je zhulený, tak tráva je droga a nech to berie milión ľudí na ľahkú váhu, nie sú s tým žiadne žarty. Nabrat silu a opustiť ho, chce to len ten prvý krok pretože vy žijete bez neho už teraz...veľa šťastia

nutricnihodnota
12. zář 2016

Jestli je to jak píšeš, tak prostě JE závislej. Ať si klidně táhne a vrátí se, až s tím skoncuje.

kaja2016
13. zář 2016

@meck007 Napisu ti take svuj nazor: Podle me zakourit si pred spanim zadny vazny problem neni. Myslim, ze to je asi stejne "vazny problem" jako kdyz je nekdo zvykly dat si pred spanim pivko, cigeretu, tabulku cokolady, treti veceri.....Jasne, asi by bylo normalnejsi pred spanim uz nic nekonzumovat, ale nektery lidi si proste zvyknou se pred spanim nejak uklidnovat....S tim, ze ti vadi na nej pohled,to bych rekla je dost individualni, nekdo treba nesnasi pohled na cloveka, ktery je trochu navatej a dost chlapu treba nesnese pohled na prejidajici se zenu....Pises, ze chodi do prace, ty jsi doma a staras se o domacnost a dite, manzel si vecer s ditetem pohraje. tak to me prijde taky OK, ze manzel po praci doma napriklad nevari, neumyva nadobi atd. O vikendu se deje co? Me spis prijde, ze ti vadi obecne, ze manzel je neakcni, ze travi cas s tou travou a ne s tebou, pasivni - kdyz mu reknes, at se kvuli te trave odstehuje, tak to pro tebe udela, nejake kutilske prace na byte-dome asi taky nedela....spis bych s nim resila tohle, nez tu travu... Jako tezko rict, ale takhle to na me pusobi.

luzca11
18. zář 2016

@meck007 Ahoj, myslím že jsme v podobné situaci a mám 2 leté dítko 🙂 Pokud chceš napiš do zprávy, ráda pokecám.

kocicilady
19. zář 2016

Smutné.

snezenka123
22. zář 2016

Ahojky....vim presne o cem m!uvis. Me trava znicila manzelstvi. Huleni travy UPLNE zmenilo jeho povahu az se to nedalo vydrzet. Taky dostal nuz na krk, bud trava a nebo ja. Vyhrala trava. A to jsme s polu meli dve male deti....takze pokud si budes chtit popovidat, klidne napis.
Je to zavislost jako kazda jina...bohuzel.

alikoaliko
22. zář 2016

Ahoj, já bych řekla, že každý může to večerní hulení zvládat jinak... je to jak když někdo má hyperaktivní agresivní draky do rána a někdo jen o půlnoci usne 🙂 Můj chlap si sem tam dá taky, ale povahu má pořád stejnou, zájmy má, je pomalu pracovitější než já.... jediný efekt je, že má pak asi trošku lepší náladu a chuť na sladké 🙂 Ale jak píšeš, že někdy to nahradí panákem, když trávu nemá, tak to mi teda příjde zvláštní.... jakoby to dělal jen kvůli tomu stavu "být mimo" a ne jako večerní rituál zapálit si a v klidu u toho posedět po náročném dni... to by mi vadilo taky.

snezenka123
22. zář 2016

Muj muz byl bezprostredne po vykoureni travy taky "na pohodu". Vyjedl lednicku, byl jakoby v mlze, proste v pohode, nalada ok. Ale potom se to huleni travy zacalo odrazet v beznem zivote...asi kazdy je jiny, to urcite, kazdy ma jine reakce a tak. Ale pokud uz je z toho zavislost, neni to ok.
Muj muz pak spatne zvladal stresove situace, byl podrazdenejsi, vybusnejsi, vzteklejsi..proste se nedokazal ovladat. Litali u nas zidle vzduchem, do toho zacal byt zarlivy, paranoidni, kontroloval mi najete kilometry kdyz jsem byla na nakupu....proste jsem musela odejit ...a ne jednou...

lucyanek
22. zář 2016

Fuj to bych nevydržela. Kolik mu je, 15? Tohle mi fakt nepřipadne normální. Prostě závislák a když nemá, tak si dá aspoň chlast. Vždyť je to droga, já vím, i chlast a cigarety jsou drogy, ale tohle už je taky o level výš. Navíc mu zjevně nelze věřit pokud ti lže. Jako pokud se nudí tak s tím taky musí něco dělat a ne se na to vymlouvat. Navíc jak se může nudit, když máte doma malého raráška? To u nás je veselo furt 😅 Taky když je chlap přes týden od rána do večera v práci, tak je jasné, že extra aktivity nebudou, můj je taky celý den pryč. Ale tak o víkendu se už něco dá naplánovat. Mu se asi prostě zjevně nechce, lepší je se zhulit a je mu to jedno. Vůbec, tohle bych nevydržela.