Manžel mě chce vyštípat z domu. Máte zkušenost?

26. čer 2021

Ahoj holky, prosím o radu. S mužem se dlouhodobě hádáme, domluva bohužel vážne a protože život je krátký a nervy mám jen jedny, začínám uvažovat vážně o rozvodu. Několikrát mi bylo řečeno že jsem nemožná, neschopná, marná, nepoužitelná, celá moje rodina je blbá atd. Dnes se mě manžel v zeptal, kolik mi má dát peněz abych vypadla. Máme dvě malé děti, takže jsem nemohla prásknout dveřma a odejít, s nimi by mě jít nenechal, volal by policii. Bojím se, že bude konflikt v budoucnu gradovat a chci vědět jak se zachovat. Asi bych to měla mít písemně pro policii nebo ospod, že jsem tam nenechala ty děti svévolně ale že mě vyhodil, že? Je to děs ale bojím se, že mě vystrčí že dveří a pak bude říkat, že jsem utekla sama. Máte některá prosím zkušenost? Díky

gracinka7
26. čer 2021

Napadá mě jedině si všechno nahrávat.
Dům je jeho? Jestli společný, sbal ty jemu.

cherie24
26. čer 2021

Já bych řešila s ospodem, zeptala bych se paní, jak by se řešila péče o děti v případě rozvodu a takových hle komplikací. Měla by jste záznam u nich o situaci do budoucna a zároveň by jste se mohla dozvědět, kam se obrátit dál a jak situaci řešit.

miskatus
27. čer 2021

Děti bych mu tam nenechala i kdyby na mě vytáhl nůž… za děti bych bojovala. Neznám ho, ani situaci, těžko soudit ale šla bych prvně k právníkovi ať mám někoho za zadkem kdo mi bude radit co a jak aby to nebylo protiprávní

rejalin
27. čer 2021

Také bych se přikláněla k tomu jít na OSPOD a celou tu situaci s nimi probrat. Jednak ti určitě poradí, jaké máš možnosti a práva, a potom tam ten záznam bude, což by se v případě složitého rozvodu a soudu o děti mohlo hodit. A pokud seš z většího města, tak bych se asi ani nebála jít také do nějaké poradny pro týrané ženy (protože mi to připadá, že jestli je na tebe takový, tak se to dá klasifikovat jako psychické týrání, obzvláště pokud ti vyhrožuje tou policií). Opět ti tam určitě poradí a možná by se i oni mohli vyjádřit u soudu (to nevím, jestli mají povoleno dávat nějaké vyjádření). Napadá mě třeba Rosa, ale je jich určitě víc.

barulina
27. čer 2021

Tak zavolat Pcr sice může, ale bude mu to prd platné. Není rozsudek, takže v podstatě, neříkám, že je to správně, deti by ani vidět nemusel, kdybys s nima odesla, ale to platí i pro tebe pokud bys je tam nechala. Za další je velmi důležité sjm. Kdo koupil dům, kdy jak je financován atd. Píšeš velmi stroze. V první řadě zajdi na ospod, pomůžou ti sepsat návrh na svereni do pece, alimenty, pak se řeší rozvod pak majetek.

amazonkajanik
27. čer 2021

Jak padlo, jeho výpady si nahrávat a předem dojít na ospod a nahlásit oprávněné obavy, že vám bude bráněno v odchodu s dětmi, kdy jste neustále ponižována, tzn že se dopouští psychického týrání!

sebestka
28. čer 2021

Jestli máš v domě trvalý pobyt, tak tě vyhodit nemůže.

autor
28. čer 2021

@gracinka7 Dům máme na půl.

autor
28. čer 2021

Díky holky, snažím se být v klidu, on děti miluje a ony jeho. Ale když mi nadává tak pak ke mně děti ani nechtějí pomazlit nebo si hrát. Drží s ním.Jsem asi moc submisivní. Nechci rozbíjet rodinu. Ale vůbec se mnou nemluví hezky, všechno ho hned nazlobí, nezajímám ho, nespíme spolu, začala jsem spát u syna v posteli a on spí s manželem a všichni jsme se na manželskou nevlezli a teď když se hádáme tak ani nechci. Pořád doufám, že se to zlepší, snažím se, ale nevím. Děkuji za rady, domek máme na půl.

hojda
28. čer 2021

Co zkusit mediátora?

orisek56
28. čer 2021

Děti drží při něm? A jdou proti tobě? To je divný, copak jim husti do hlavy, nebo kde je zakopaný pes... Není tu moc detailu, ale tohle mě zarazilo.

cherie24
28. čer 2021

A kolik je dětem? To je opravdu zvláštní situace, že manžel ti nadává a děti jsou pak radši s ním než s nešťastnou maminkou. Vážně jim něco neříká o tobě, když u toho nejsi? Nebo je něčím nevydírá?

westie
29. čer 2021

@orisek56
@cherie24
Ja se tomu ani moc nedivim. U nas tedy neni takove dusno jako u zakladatelky, ale syn je hodne fixovany na manzela, je pro nej ten nejvetsi vzor, vsechno chce delat s tatinkem atd. A kdyz se manzel na me rozcili, ze jsem treba mela neco udelat jinak, tak syn pak drzi s tatinkem a opakuje jeho chovani.

cherie24
29. čer 2021

@westie aha super, učí se chování ke své budoucí partnerce 🙂

westie
29. čer 2021

@cherie24 Nastesti ne v negativnim smyslu slova, spis se uci pracovat s emocemi - manzel je sice cholerik, ale velmi dobre s tim umi pracovat a kdyz pisu, “ze se zlobi”, tak to neznamena, ze mi nejak nadava nebo je hruby. Proste jenom vyjadruje svoji nespokojenost s necim, co se stalo. To snad delame vsichni, ja to teda taky dokazu🙂. A i kdyz to dela kultivovane, tak se syn prikloni na jeho stranu a dospelacky mi opakuje to same, co rikal manzel, napriklad “ja nerozumim tomu, ze sis toho nevsimla! Doufam, ze to pujde nejak vyresit!” Proste jsem jen chtela napsat, ze ne vzdy se deti prikloni na stranu slabsiho a ani nemusi byt nejak manipulovany😉.

autor
1. črc 2021

@westie přesně je to i u nás. Když je muž doma, moc se nechce mazlit, je převážně s ním. Teď nastupuji do práce tak snad budu taky trochu vzácná

autor
1. črc 2021

@cherie24 Syn má 4, dcera 3

orisek56
1. črc 2021

No dobře ale u
@westie vás je to v ne negativním slova smyslu, že prostě papouškuje.... Ale u tebe zakladatelko vidí děti, jak ti chlap nadává a ponižuje té, to je dost rozdíl a to se mi teda moc nelíbí.