Manžel opouští rodinu kvůli milence. Zažil někdo to stejné?

kolibrikkk
2. pro 2023

Zdravím.

Ráda bych poznala někoho, kdo zažil to samé co nyní já.
Máme s manželem dvě malé děti (1 rok a 3,5 roku) a manžel se zamiloval do milenky a vybírá si ji. O děti se starat chce, mě bere jen jako matku, nemiluje mě. Milenecký poměr trval měsíc a půl, když se vše provalilo, je z druhé půlky republiky.

Budu moc vděčná za vaše názory.

Manželství jsme měli pěkné, jen možná v poslední době lehké neshody, honička kolem dětí… nyní na mně vidí jen chyby.. je to pro mne veliká rána..

klokanka31
2. pro 2023

@kolibrikkk Já to nezažila, ale vidím to všude kolem...On je teď poblázněný, až vychladne tak bude ještě litovat...

kolibrikkk
autor
2. pro 2023

@klokanka31 on má pocit, ze je to láska prevelika, prý vyšší moc. Vůbec o nás nebojuje a to mě strašně bolí. Bere mě jen jako matku.. řešíme finance, peci o děti.. prý je to na zacatku nejlepší. Všeho se vzdává pro ni…….

klokanka31
2. pro 2023

@kolibrikkk Takhle to bylo i u mýho bráchy. Najednou obrovská láska, všechno šlo stranou. A začal litovat dost brzo po rozvodu, ještě mojí švagrové vyčítal že o něj měla víc bojovat 😃

fandysek_1
2. pro 2023

@kolibrikkk je zamilovaný a nevidí neslyší. Zažila jsem to ještě před dětmi. Bylo to těžké a bohužel musel sám přijít na to, že udělal chybu.

zmrzlinka
2. pro 2023

Je mi to líto.Ale asi Ti nezbývá nic jiného než to přijmout tak jak to je.Drzim palce.

te_reza
2. pro 2023

Předpokládám, že milenka je bezdětná. Kolik vám je?

kolibrikkk
autor
2. pro 2023

@te_reza ne, má dvě velké děti. Je o 5 let starší než manžel. Mně i manželovi je 33.

zuzkasim
2. pro 2023

@kolibrikkk A nová paní se tak těší, jak bude pomáhat pečovat o dvě prťata? Protože i kdyby nepomáhala, omezovat ji to bude, když už má sama děti velké, spousta hluku, nepořádku, hraček, režim na spaní, plenky... Po měsíci a půl pálit mosty mi přijde velmi brzké. Navíc, jak si muž představuje péči o děti z druhé strany republiky? Nebo nová paní se bude stěhovat sem? Je mi moc líto, co prožíváš, tvůj muž teď očividně nevidí, neslyší a nemyslí...☹

pavca1982
2. pro 2023

Mozek se mu přesunul do kalhot bohužel .😔 A ještě tahle před Vánoci. Smutné držte se.

kolibrikkk
autor
3. pro 2023

@zuzkasim manžel tvrdí, ze nová paní si děti za iluze, vůbec se nemusim bar, ze měla problém s cizími detmi atd.

tinaprofi
3. pro 2023

Hele ja vim, ze ses ted otresena, ale musis se vzchopit a zacit racionalne uvazovat. Jeden z vas totiz musi. Vztek a navaly zoufalstvi jsou zcela prirozene, ale udelej maximum, abys to drzela na uzde. Je to uplne cerstvy, takze ten dynamickej vyvoj teprve prijde a az v prubehu uvidis, jak se to cely bude vyvijet. Neni to vubec lehky, ale ted uz vis, pred cim stojis. Tvuj problem uz ma totiz jmeno, podobu. Me kdyz se to stalo, byla jsem hodne mlada a mlady holky maj tendence bejt dost dramaticky a zbrkly. Coz je bezvysledny, jenom to prihraje te buchte do karet a on se utvrdi v tom, ze dela spravnou vec. Ona mu ted imponuje i tim, ze u ni nasel nejakou klidnou zonu, muze pro nej byt skutecne jen vidinou a iluzi uteku od povinnosti a rutiny. Zachovej chladnou hlavu, mluv s nim vecne, sama navrhni svoje predstavy o tom, jak chces, aby se to dal vyvijelo, prekvap ho tim, ze mu jednoduse oznamis, at se sbali, ze na to ma tyden a opusti spolecnou domacnost. Oznam mu, jak by probihal soud, svereni do pece, alimenty, vsechny financni transakce nezbytne k tomu, abyste bez nej v klidu fungovaly a ty nemela jedinou starost s tim, ze nebudete zabezpeceni. Vecne, klidne. Fakt zkus drzet vsechno v rovine naprosteho klidu, on totiz nebude vnimat otazky typu "po tom vsem, co jsme spolu prozili..??" atd tak, aby ho to donutilo se nad tim fakt zamyslet. To je ta dynamika, ktera prichazi. Tady uz bohuzel dalsi rady konci. Jsi ve fazi, v ty nejhorsi, kdy clovek bohuzel nevidi za zatacku. Drz se a hlavu vzhuru. To zvladnes.

eviicka
3. pro 2023

Je mi to líto, vzpomínám, že loni také kolem Vánoc tu taky jeden takový příběh byl. Paní byla hodně statečná.
Já se ted dozvěděla ve svém okolí o opačném případě (zamilovala se ona), je to těžké. Držím moc palce.

zuzanka_13
3. pro 2023

@kolibrikkk Ahoj, moc mě mrzí, čím musíš ty i děti procházet 😔 stalo se mi totéž, byli jsme spolu 15let, měli jsme vlastně vše co jsme chtěli, potřebovali, jedna dcera 1,5 roku, s druhou jsem byla těhotná a chlap 20.12. bouchnul dveřmi a odešel za milenkou.. už je to pár let a s odstupem času už vidím některé věci trochu jinak a souhlasím s
@tinaprofi - co nejvíce v klidu bych mu přednesla fakty o financích, o péči, tak jak si to představuješ ty, a s tím že ocekavas ze se odstehuje do toho a toho dne(data). Myslím že to čekat nebude a ty si zachovas nějakou důstojnost a hrdost (než se ponizovat, prosit, plakat před ním, když je rozhodnutý odejít). Bude to moc těžké, ale zvládneš to, musíš - máš dvě malá sluníčka, které tě budou poponahet kupředu, kvůli kterým musíš fungovat. Držím pěsti a pokud bys chtěla, klidně napiš do sz.❤️

l_
3. pro 2023

Drz se..
Jen k tem financim dodam, ze mas narok na vyzivne i pro sebe a to do dvoulet veku nejmladsiho.. vse si propocitej, hod do kalkulacek na netu a suse mu oznam ze tohle na vas tri odted bude platit.. a co nejdirv at se odstehuje, ulevi se ti..

irmamala
3. pro 2023

Hele ja jsem taky odesla za milencem a nepokousela jsem se nic zachranovat. Rekla jsem o nem ex hned po prvni schuzce. Roky jsem k exmanzelovi nic necitila, ackoli nebyly hadky a leckdo si mohl myslet, ze mame fajn vztah. A tohle pro me byl takova posledni kapka a impuls neco se svym zivotem udelat - at to dopadne s novych chlapem jakkoli. Takze ono to muze byt poblazneni, ale taky nemusi. V kazdem pripade ty nebojuj, nepros, nepremlouvej. Cim vic hystericka a nenavistna budes, tim spis ty dva stmelis dohromady.

n_ikola
3. pro 2023

Za prve je mi to moc líto, za druhé si ale myslím, ze pokud je člověk až tak rozhodnutý vše opustit, co ruky budoval, tak jiste ne po 1,5 mesicni známosti.
Dle mého názoru ac to slyšíte nerada, tak to bude delší. Pokud manžel není schopen ani po provaleni prozrit a je mu bližší někdo takový, tak to je mi líto.
Kazdipadne bych věcně vzhledem k dětem šla do nej s řešením.
Jakmile mu poteče do bot, tak zjisti o co přišel.
A nebo je to člověk skrz, ktereho se připravujete a člověka, který s vámi bude jednat s úctou a respektem.
Každý muže udělat chybu, ale je důležité se z ni ponaucit a vědět, ze to člověka stalo tolik, ze už to nikdy neudělá.
Někdy něco takového člověka dokáže tak otevřít , vztah upevnit, ale vztah musí být pevný od základu.
Pokud není, tak důsledek je takový.

romkov
3. pro 2023

@kolibrikkk Uz je to nekolik let. Zazila jsem to same. Bylo to nejhorsi obdobi v mem zivote. Nasel si v praci milenku a me vyhodil se dvema malymi detmi (2 a 5 let). Odstehovala jsem se k rodicum na barak. Milenka si za pul roku namlouvala dalsiho kolegu a on se na to musel koukat. Snazili jsme se zachranit nas vztah, vzali jsme se a po letech jsem prisla na to,ze ma v praci dalsi zenu. Ted se po 17 letech rozvadime. Zadost podal on a jsem za to hrozne rada. Nevazim si toho cloveka....

reeeza
3. pro 2023

To je naprostý ubožák.
Absolutně by u mě ztratil veškeré zbytky respektu.

kolibrikkk
autor
3. pro 2023

@romkov takže když už se to stane jednou… stane se to i podruhé..

kolibrikkk
autor
3. pro 2023

@irmamala mas pravdu, musím byt v klidu. Jen je to tak těžké…🙂 musím ho nechat jít….

kolibrikkk
autor
3. pro 2023

@reeeza že? Taky to tak cítím… strašně mě zklamal… a pochopit mi ho stále nejde… on je stále tak pevný ve svém rozhodnuti…..

kolibrikkk
autor
3. pro 2023

@zuzanka_13 ty jo, tak to je mi taky líto.. jak spolu teď vycházíte?

n_ikola
3. pro 2023

@kolibrikkk to si nemyslím🙄pak už záleží na charakteru člověka a vlastního svědomí

kolibrikkk
autor
3. pro 2023

@n_ikola promiň, co si nemyslis?🙂

monaluza
3. pro 2023

@kolibrikkk oči bych mu vyškrábala, do pr*ele nakopala a dohola bych ho oškubala...

n_ikola
4. pro 2023

@kolibrikkk ze to člověk musí nutné udělat znovu, dokáže se ponaucit, ale zbytek je jak píšu výše. Držím pěsti

etinka
4. pro 2023

@kolibrikkk nechala bych ho jít. Když tohle udělá tobě i těm malým dětem, nestojí za to, abys o něj jakkoliv bojovala. Je to parchant. Ať si ho ta druhá nechá a hlavně, ať k ní odtáhne co nejdřív, ať máte klid. Určitě se poraď na úřadech, s právníkem, na co máš nárok.Nenechala bych na něm nit suchou, chtěl to, tak ať platí. Nejvíc je mi líto těch dětí, které teď bude tahat ke kdovíjaké krávě....jsou maličké. No hlavu vzhůru, všechno špatné časem přebolí a určitě někde čeká ten pravý.....🍀

luucia
4. pro 2023

Zažila jsem to před 8 lety, manžel mi na dcery narozeniny oznámil, že někoho má a miluje ji..Vyhodila jsem ho, nebylo to totiž poprvé. První rok byl strašný, drsný, smutný, ted zpětně nechápu jak jsem to zvládla..ale kvůli dětem jsem musela..Ted po těch letech jsem neštastnější člověk na světě..mám manžela, který mě má opravdu rád a jsem pro něj vším..Drž se, je to hodně velká zkouška, ale když to zvládneš uvidíš, že Tě to posílí a i dkyž Ti to ted přijde třeba jako nesmysl, tak si najdeš člověka, na kterého se můžeš spolehnout 🍀

brunetka11
4. pro 2023

@kolibrikkk Ne, nemusí se to stát i podruhé, ale je potřeba si udělat odstup.
Chladná hlava se opravdu vyplatí, ideálně si rovnou zařiď právníka, který ti vše podobné připraví.
Kamarádka to měla podobné - včetně podobného věku dětí - předložila mu výčet všech výdajů, co ho teď mají čekat, termíny, kdy si má vyzvedávat a starat se o děti. Kufry odvezla milence a dala jí to lejstro také. Milenka v šoku, předala mu kufry mezi dveřmi a poslala k šípku.
Manželka se ještě sešla s jeho rodiči, vysvětlila situaci, dohodli se, kdy budou vídat vnoučata. Ti ji podrželi, a když se jim chtěl nastěhovat do domu, poslali ho k šípku, ať si vyzvedne mozek z nižších pater a začne se konečně starat.
Spával u kamarádů, po pár týdnech mu to celé začalo docházet. Jsou spolu dalších cca 10 let. I ona šla trochu do sebe, přestala to táhnout všechno sama, dělá si čas i pro sebe. A jak je v pohodě ona, klape jim to i jinde. Navíc měl / má možnost se víc starat o děti, více k nim přilnul a rodinu má na prvním místě.

vevercicka
4. pro 2023

@kolibrikkk měli jsme to v rodině. On odešel, půl roku žil sám a pak se vrátil. Přetrhal tedy i vazbu s milenkou. Teď je s rodinou zpátky a vše je jakoby zapomenuto. Samozřejmě není, partnerka je obezřetná a nedůvěřivá a už asi navždy bude. Ale funguje to a klape to. Aspoň zvenku to tak vypadá.
Pokud by ale chtěl s milenkou zůstat, asi by to vypadalo úplně jinak. Já bych se hlavně snažila postavit na své nohy a situaci zavčasu řešit. Nenechávala bych se dál obelhavat a postavila muže před jasnou věc. Něco podobného máme za sebou. Bývají to krize a po uvědomění a snažení se se dají hezky zažehnat. Pokud už nezažehnul k jiné silnou jiskrou jinde. Ale i tak posílám spoustu síly, ať to všechno zvládneš, musí to být těžké 🍀