icon

Manžel označuje švagra za pedofila, když si hraje s dcerou.

mneptunka
19. pro 2019

Prosim o nazor, jsem zoufala a nevim co dal. Hrozi totalni rozpad rodiny a fakt nejsem v lehky situaci !!!

Manzel mluvi o svagrovi, ktery ma sam male 4deti (my jednu dceru 6let)

Strana
z5
sudylichozrout
20. pro 2019

@elialen Cizí ne. Neteře a synovce bych pusinkovala úplně v pohodě, kdybych nějaké měla.

elialen
20. pro 2019

@sudylichozrout takže pouze hypoteticky byste pusinkovala...A 6-ti letého synovce nebo neteř byste taky pusinkovala? Proč?

sudylichozrout
20. pro 2019

@elialen Jasne, pusinkovala. Proc ne, pokud by jim to samotnym nebylo neprijemne. Mam se svym brachou skutecne dobry vztah, jsme si blizci a nevidim duvod, proc bych si od jeho deti mela drzet extrem odstup. Tedy pokud by si ho nepraly samy deti. Samozrejme treba kdyz davam svym dceram pusu na brisko, tak do toho bych u pribuznych deti nesla a u cizich uz vubec. Ale pusa na tvar, na celo... Nevidim problem. Muj tata take dcerky pusinkuje (tvar, hlava) a je kontaktni. Byl i s nami, kdyz jsme byli mali. A ja jsem za to rada.
Nekterym rodicum, kteri dote drzi v "igelitu" a "molitanu", aby se nahodou neco nestalo, moc nechapu. Neodsuzuji, ale nerozumim tomu.

sudylichozrout
20. pro 2019

@elialen Jinak bracha deti nema, nejak se jim zatim nedari, takze ma dve netere a ted pribude dalsi nase miminko. At s nimi radi, jak je jim vsem libo, dala bych za nej a jeho naprostou bezproblemovost ruku do ohne.

editah222
20. pro 2019

Ono to "pusinkování " a "tulení" je v každé rodině jinak. My jsme dost kontaktní rodina a mazlím obě moje neteře a moje švagrová (sestra od manžela) má hodně blízko k našim dětem, taky se s ní pusinkují a já na tom nevidím nic divného. Já si taky teda s cizíma dětma moc nehraju, ale spíš proto, že mě to nebaví 🙂
Jinak jak už jsem psala v nějaké diskuzi, přijde mi normální dát pusu na rty kamarádovi, kamarádce....nejen rodině. A někomu to taky přišlo nechutné a málem zvrhlé.

editah222
20. pro 2019

@elialen pusinkuju i svoji 6 letou i 17 letou neteř. A ne, nejsem pedofil, nepocituju u toho žádné vzrušení 🙂 Mám je ráda skoro jako svoje děti a ty taky pusinkuju a hladím a mazlím.

llluckaaa
20. pro 2019

@mneptunka Taky mi to přijde jako problém v manželovi. Na můj vkus je moc majetnický a podezřívavý. Pokud bude takto pokračovat a pak našeptávat dceři, tak z ní vychová vyděšené stvoření, které se bude všeho bát. Však švagr není s tou holčičkou sám, ne? A když chce holčička spát u kamarádky, tak se přece můžete jít seznámit s rodinou. To jí bude až do konce života zakazovat někam jít nebo někde spát, protože za každým rohem se může skrývat nějaký úchylák? Prostě dceru poučte, co je cajk a co se dělat nesmí, a kdyby někdo dělal něco zakázaného, ať vám to hned řekne. Pusa a hraní si se strýcem mi přijde v pohodě.

amazonkajanik
20. pro 2019

@mneptunka ještě jsem si tak vzpomněla, že byl před pár lety případ, kdy si učitelka po povídání s děvčátkem vydedukovala, že jí tatínek nejspíš zneužívá . Přizvala si k tomu známou, která ani dětskou psychiatrii nedělá a ta taktéž pojala podezření. Tak to daly OSPODu a rozjela se mašinérie. Výsledek : tatínek to psychicky neunesl a oběsil se a vzápětí se přišlo na to, že byl nevinný a jednalo se o "nedorozumění ". Ale dětem už to tátu nevrátí ...

sudylichozrout
20. pro 2019

@amazonkajanik jojo, tuhle kauzu si pamatuju. Silene. Obludne.

mourovatakocka
20. pro 2019

@amazonkajanik No tak to ti pěkně děkuju, nastudovala jsem a teď abych se bála vzít dítě i k "odborníkovi" 🤔

megi89
20. pro 2019

@amazonkajanik o boze 😢😢😢😢

codal
20. pro 2019

My jsme taky kontaktní rodina, oba synovce jsem mazlila a tulila, když byli malí, teď mám já malé děti a moje ségra se s nimi taky pořád oňuchává, zbožňuje je. Synovcům je už 12 a 14, takže už je netulim😂, teda já bych je klidně někdy objala, ale už o to samozřejmě nestojí 😭. Jako nevidím na tom nic špatného a strejda mi jako někdo cizí nepřijde. Pokud dal neteří pusu do vlasů, možná to byl jen reflex, jak měl na druhém koleni dceru, tak to možná udělal podvědomě. Ale i kdyby ne, tak mi na tom nepřijde nic špatného. Jako každý tohle máme jinak, chápu, že manžel zakladatelky se třeba k jiným dětem nemá, ale nechápu jeho reakci.Ta reakce manžela je prostě nepřiměřená a přijde mi to jako taková opičí láska, která je typická spíš pro matky. Jako dneska je těch nástrah opravdu hodně, to chápu, být opatrný určitě, ale s mírou. Buď má manžel špatně zkušenosti s dětství nebo tomu fakt nerozumím.

ai30
20. pro 2019

@elialen V rodine teda jo. Jako nepusinkuju je jak vlastni, ale bezdecna pusa do vlasku mi neprijde jako neco ultra nebezpecneho a patologickeho.

amazonkajanik
20. pro 2019

@mourovatakocka jak jsi napsala v uvozovkách odborník a to se tenkrát stalo, že se paní povýšila na odborníka a stálo to nevinný život.
@sudylichozrout co vím od lidí, kteří ho znali, tak super táta a Klatovský OSPOD nemá dobrou pověst. Ale ženský na ossz jsou pro změnu velmi vstřícné. Být takové v ospodu, tak je všechno v pořádku a paní "odbornice " potrestána

sudylichozrout
20. pro 2019

@amazonkajanik Ja si prave take myslim, ze to byl uplne normalni clovek, ktereho semlela ta statni zvule a arogance moci dam z OSPODU. A desi me, ze se takove pripady mohou stat a clovek vubec nema nikde zastani. Ty zenske mohou do jiste miry mluvit i o stesti. Taky mu mohlo z bezmoci rupnout v hlave a mohlo to dopadnout jeste tragicteji.

sinicka
20. pro 2019

@ai30 nejde o to, že je pusa do vlasů nebezpečná, ale že to tatínkovi holčičky vadí.

biedronka10
20. pro 2019

No.... Tak jsem si precetla par komentaru a vybavila se mi z fb jedna reklama, myslim, ze byla i tady.... Kdy matka nebo otec uz nevim, drzi v rukach ve vzduchu dite a mezi nimi je zabranna sit a na rukach ma rukavice..... To jako vazne nekdo takto sili, ze pusa do vlasu je uchylna? A nezazdime ty decka rovnou do zdi? Ja bych si spis vydedukovala, teda nejsem psychiatr, jestli nahodou tvuj manzel si necim v detstvi neprosel, nechci rict primo zneuzivani, ale nejak mi to nesedi. Dle jeho pohledu by byl muj muz uz v base....ten holky pusinkuje bezne, obe je koupe, oblika, nebo je s nima cely den on, kdyz ja musim nekam jet. Jasne nejedna se o stryce, ale valstniho otce, ale princip je furt stejny.....Nemelo by mi hrabat v kouli, jestli to kdyz je koupe, neni pedofilie? Takhle oak vznikaji nestastny pribehy, kdy se nekdo zabije, protoze neunese nepravdivy narceni a uprimne.... Lidi hledaji senzace, takze nevinnu a svou cest ocistit je mnohem horsi, nez ji pospinit. Tvuj svagr se chova dle mne normalne, zato manzel neni a mel by s tim neco udelat, nebo tem deckam taky vypestuje nejaky jiny syndrom plny strachu a zbytecne.

sudylichozrout
20. pro 2019

@sinicka A to, ze mu to vadi, je dosti divne, az podezrele. Cimz se dostavame opet na zacatek cele debaty.

westie
20. pro 2019

Podle sebe soudim tebe. Toto neni normalni rodicovsky strach, ale neco patologickeho. Pokud nehnes se svym manzelem, tak bych si promluvila se svagrem, pokud mate dobry vztah - proste mu to rekla, jak to je: “Hele, muj manzel v sobe hodne resi tema zneuzivani deti a ja jsem ted v situaci, ve ktere nevim, jak dal. Ja vim, ze si s nasi dcerou moc hezky hrajes, ona s tebou taky. Ale chci te poprosit, jestli bys mohl omezit fyzicky kontakt s ni pri hrani. Neni to nic osobniho, je to pro me moc dulezite, protoze bych rada zachovala korektni vztahy. A manzelovi to moc pomuze, protoze jak rikam, vidi travu rust.”
Jsem zastancem ferove a otevrene komunikace. Kdyz mu to reknes, tak to podle tveho popisu nemuze byt horsi, nez kdyz se ozve manzel ve svych emocich.

vitezove
20. pro 2019

@elialen já třeba pusinkuju kamarádky děti běžně. Co je na tom??? Mám je moc ráda.

kristyn.g
20. pro 2019

Nezdá se mu to normální celkově... Co za tím vězí

elialen
21. pro 2019

@vitezove každá to máme nastavené asi jinak...

makronka222
21. pro 2019

K nam kdyz prijde nekdo na navstevu, tak obe dcery lezou, simraj, pusinkujou jak tety, tak i strejdy. K tem chlapum maj ty nase bliz. Mozna i proto, ze s nima delaji bejkarny. Hazi je do vzduchu, nechaji je viset za nohu atd. Pak si klidne daj pusu, obejmou se.To bych musela oznacit za uchyla kazdyho, kdo k nam prijde. Vcetne prarodicu. Vas mamzel je bud psi cumak a sam nevi, co s vlastnimi detmi, nebo blba vychova, mozna i nejaky trauma?

elialen
21. pro 2019

@editah222 nejde o to, že byste měla být pedofil. Každá na to máme jiný pohled.

elialen
21. pro 2019

@sudylichozrout možná to muž zakladatelky i své dcery vidí jinak. Z čeho plynou jeho obavy nám sděleny nebyly.

alubif
21. pro 2019

Tvůj muž je evidentně případ pro psychiatra. Má nějaké utkvělé nebo paranoidní predstavy, nebo nějakou úzkostnou poruchu nebo nějaký typ závislosti na ni, když vyhledava, co vše se někde může dceři stat. Dceři je teď 6, se dovedes si představit co bude delat za pár let az holka bude chtít jít někam s kamarády... Nebo nedejboze by si dovedla kluka. Chodí dcera do nějakých kroužků? Pouští ji třeba hrát k sousedům? Nebo ní to nedovolí. Jako jestli ano, tak zakroc nejlépe s pomocí rodiny co nejdříve, protože vsechno to odnese dcera.

mneptunka
autor
21. pro 2019

@alubif manzel vsude vidi nebezpeci, musim ji byt furt za zadkem. Nesmi ji nikdo jiny hlidat nez tchyne, nesmi sedet v jinym aute nez v mym nebo manzelovym. Situace se svagrem je pro me fakt narocna, protoze hrozi, ze se prestanem s rodinou stykat. Kez bych ho dostala k odbornikovi, zkousela isem to nadhodit mockrat

mneptunka
autor
21. pro 2019

@makronka222 trauma z detstvi nemyslim. Ale spis si hodne cte katastroficky clanky co se muze diteti stat.

mneptunka
autor
21. pro 2019

@vitezove my jsme zensky, manzel ma averzi vuci chlapum a ma oci jak ostriz

Strana
z5