Manžel označuje švagra za pedofila, když si hraje s dcerou.
Prosim o nazor, jsem zoufala a nevim co dal. Hrozi totalni rozpad rodiny a fakt nejsem v lehky situaci !!!
Manzel mluvi o svagrovi, ktery ma sam male 4deti (my jednu dceru 6let)
@mneptunka A nebyl manzel sam nejak znezity nekym z rodiny? Ono je to castejsi nez by si clovek myslel. Nemuselo to byt vyslovene znasilneni, ale neco proste neprijemneho sexualne motivovaneho. Jinak ja ho trosku chapu, opatrnost je na miste. Nadruhou stranu to muze byt opravdu uplne mimo. Urpimne nevim, jestli by muj muz povazoval za normalni pusinkovat svou neter, ani jeden nemame sourozence. Nevim no. Jen ze bych ho uplne neodsuzovala. Mogna by pomohlo se s nim domluvit na nrjakem kompromisu. Proste dohoda, aby stryc neter nepusinkoval. Jste rodice oba, meli byste umet udelat ve vychove nejaky kompromis. Ja ho treba tez delam, i kdyz s tim ne vzdy souhlasim. Muj muz taky. Holt je vzacny ze se dva lidi schodnou na vsem ve vychove. Mizna takhle vysiluje, ze ho vlastne v le veci nevnimas a nechces vibec zasahnout.
@mneptunka no, tak promluv s tchýni nebo jiným členem rodiny, že tuto situaci nezvladate a že je potřeba to řešit. Jako upřímně, pokud by mi manžel určoval s kým se bude a nebude naše dítě stýkat, pokud jsou to normální osoby, tak bych s ním už dávno nebyla. Jeho paranoiu odnese jen dcera a bude nešťastná a svého otce nenávidět. Hned jak bude mít možnost od něj uteče.
@mneptunka Ale tak to je na tobě ho začít nějak zpracovávat, aby vaše dcera mohla svobodně vyrůstat. Nemůže ji zamykat v pokoji jako nějaký svůj zlatý poklad. Možná je dominantní, ale k dceři máte stejná práva i povinnosti a máte se na její výchově podílet oba. Nebo jak to máte s výchovou? Rozhoduje ve všem tvůj manžel a ty nemáš do čeho mluvit? Jestli je tam on za dominantního a musí být za všech okolností po jeho, tak to zkus jít za psychologem a začít pracovat na tom, abys mohla prosadit i svůj názor. A jak radí holky, tak promluvit se švagrem, ať ho zbytečně nedráždí, jestli máte dobré vztahy, tak to určitě pochopí.
@kaja2016 rozdíl mezi znásilněním a zneužitím je takový, že se s zneužitím dítě souhlasí, je mu to příjemné.. znásilnění je násilí. Na spoustu zneužívání se dojde tak, že dítě např. začne masturbovat a rodiče se ho zeptají "kdo tě to naučil,kdes to viděl" a.dítě odpovídá " strejda ten a ten, hrajeme si tak" takže ne vždy je to pro dítě nepříjemné a o to hůř. Třeba si opravdu pán uvědomuje, že neco bylo v dětství špatně. Spíš so ale podle popisu myslím, že ma takovou povahu a ma o dcerku velký strach.
Možná jsem.to fakt měla napsat jinak. Ok.
Já třeba i chápu, že to někomu vadí, protože tu kontaktnost cítíme každý jinak, já jsem třeba objímací typ, jsem celkově k lidem hodně vřelá, dám si s kamarádkama pusu na uvítanou, manžel říká, že jsem hrozný mazel. Moje ségra je úplný opak, potřebuje svou komfortní zónu, není objimací, teda se mnou se obejme, ale s kamarádkama určitě ne atd. To je v pořádku! Ale nazvat někoho pedofilem je proto, že já to cítím jinak, je prostě krajně přes čáru.
@mneptunka zkus zajít sama za nějakým psychologem nebo sexuologem, třeba ti poradí, jak s manželem jednat a mluvit, aby to pochopil.. každopádně, jestli se už teď takhle chová k dceři, tak to bude mít holka hodně těžké a ty nejvíc, abys to ubalancovala. Já chápu rodičovský strach, ale člověk ho musí ukočírovat, aby ty děti mohly růst a sami si hledat cestu. To by se musel člověk pak bát vytáhnout paty z domu. Jakože mě taky jednou děsí, až bude dcera chodit s kamarádama ven,, drogy, alkoholy násilí na každém rohu, ale musím ji vychovat tak, abych ji mohla věřit a co se týká násilí, tak ji vždycky nabídnu odvoz z akce nebo peníze na taxíka, ale to je tak všechno, co pro to můžu udělat, zakazovat jí to, je jen cesta do hrobu našeho vztahu.
tak ci je to svagr tvuj nebo jeho? neboli ci je to bratr?
@svetlanalana taky mě to napadlo jako první. Možná by bylo dobré sehnat článek s touto tématikou, když je tak rád čte... Případně mu nastínit, že se sám chová jako by měl skryté pedofilní sklony...
@sudylichozrout Ad Nyrsko - Obludne to sice vypada, ale kdyz si o tom clovek precte vice... Policajti zastavili stihani, protoze podezrely zemrel, ale nekolikrat zaznelo, ze jen kvuli spolecnemu koupani a pusinkovani toho pana nevysetrovali. Podrobnosti s ohledem na deti nemohli zverejnit. A ozvala se svedkyne, kterou tento tatka jako malou zneuzival. A ty zensky (psycholozka, logopedka) maji prece ze zakona povinost podezreni hlasit.
@mneptunka No muj svagr je, stejny, deti ho miluji. Vymysli ruzne blbiny, ony se smeji. Dovadi na hristi i s cizima, kdyz je to v ramci hry s vlastními detmi. A muj manzel rekl taky, esi neni pedofil😁Jako rekl to ve srande ale jen castecne. A osobne si myslim, ze to bylo od meho manzela zapskle...proste jsou chlapi, ktrei misto plytkeho kafrani s dospelymi radsi dovadi🙂Byt tebou proberu to s nim at je klid, pokud teda neni nejaky rapl, coz možná je😐
Hele, bát se o své dítě je úplně normální a má to tak každý rodič. Ale vychovávat z dítěte křehkou květinku ve skleníku, ke které se nesmí nikdo přiblížit, mu jenom ublíží. Budu mít potom problém v kolektivu, s navazováním vztahů, s důvěrou k ostatním lidem. Nebo taky může začít utíkat z domova z takového vězení.
Když otec tak rád čte, zkus si najít nějaké články psychologů, jaký vliv má přehnaná opatrnost na vývoj dítěte. Tady je něco ve zkratce a není to odborný text, ale určitě se dá dohledat plno lepších a odbornějších věcí https://www.mom4moms.cz/mamanews/vyhrajte-nad-p...
@mneptunka Zkusila bych pro uklidneni situace svagra nejak taktne pozadat, at vynecha pusinkovani. A vyrazila sama k psychologovi se poradit, jak manzela nasmerovat k tomu, aby dal dceri vetsi svobodu. Je to vymodlene dite?
Nektere jeho obavy ovsem trochu chapu, treba to jezdeni v aute s cizimi. Ne vsichni umi dobre ridit a jsou pozorni, predvidavi...Jedna minuta muze zmenit cely zivot.
@hanka_333 Co vim, tak ta svedkyne byla naprosto neverohodna. Ale jako jasne, nevidim do toho.
Ja si vubec nedovedu predstavit, jak to jako tenhle tatik chce delat v budoucnu. To bude tu holku privazovat doma k posteli, aby "se ji neco nestalo"? Svym az despotickym chovanim zpusobi akorat to, ze holka mu bude v puberte delat hromadu veci na truc a nakonec zdrhne z domu, jak to bude mozne.
@mneptunka Tema se mi honi v hlave a jeste me napadlo jedno vysvetleni a neber si ho prosim spatne - vubec to tak nemyslim. Napadlo me, ze manzel muze mit pedofilni sklony a je si toho vedom - muze to byt v nejake extremne mirne forme, ale to tema ho pritahuje, vi o tom a je sam z toho vydeseny, protoze prevlada rozum, ktery jasne rika, ze toje spatne v jakemkoliv meritku. Proto treba nevyhledava kontakt s detma, protoze vedome eliminuje vse, co mu to pripomina, aktivuje. A v takovem pripade ti ale nikdy nerekne, co mu doopravdy je, je mu to trapne. A ze to schovava za svuj strach, proto si cte clanky atd., muze byt pro nej zpusob, jak se s tim poprat sam u sebe. A pokud to tak je, tak pk chapu jeho postoj vuci dospelym, kteri si s detma hraji, protoze on v tom muze videt neco vic (podle sebe soudim tebe). A musi to pro nej byt hrozne tezke!
Tady ještě článek psycholožky o úzkostných rodičích https://www.sancedetem.cz/srv/www/content/pub/c...
@mneptunka Tak pracuj na tom, abys byla silná. Nemusíte mít doma rozdělení rolí, které vyhovuje jen jednomu z vás. On bude dominantní jen do té míry, do které ho ty necháš u vás doma dominovat. K dceři máte stejná práva a povinnosti a nemá o ní rozhodovat jen on.
Dcery je mi už teď líto, bude to mít těžké s vámi oběma ☹ Táta, který vše zakazuje, a máma, která se mu bojí vzepřít ☹

@westie jezis, to by bylo krasny, takhle "lehce" to rict, v rodine mame komplikovany vztahy.