icon

Manžel pracuje stále z domu. Jak zvládnout ponorkovou nemoc?

9. bře 2023

Ahoj, chci zde zjistit, zda jsem nesnašenlivá a mám vyšinuté názory nebo jsem normální🙂
Radši to píšu anonymně...
Můj manžel má trochu specifickou práci. Ta specifičnost se projevuje jeho obrovskou pracovní svobodou. Občas má nějaké "závazky", že někde musí být ale poslední dobou je toho nějak pomálu a já nestačím regenerovat. Prostě je doma skoro pořád. Když už jde do práce tak tak 2x týdně a to ještě rozhodně tam není celý den ale hezky brzy odpoledne přispěchá zpět. Odchází taky pozdě. Mezitím si skočí třeba do fitka. Takže každé ráno PO- NE stejné.
Když je doma, nikde se na práci ani nezavře. Prostě ani málem nepoznám, že pracuje. Už jsem z toho unavená, celý Covid byl doma. A ted je doma taky pořád. Dřív aspoň jezdil na služebky ale teď už snad 5 mesíců nikde nebyl. Na pivo jde tak 1x za měsíc. Jinak nic.
Máme dvě děti, ty podle mě vůbec netuší jak to vypadá když někdo chodí do práce. Hrozně mi schází takový ten režim, týden/víkend. Takový ten řád. To že chlap přijde z práce a je unevaneý a já ho můžu politovat jak to měl těžké. To, že prostě vidím pracovitost. On mi furt říká, že je strašně produktivní a že ostatní u nich nejsou. A že do práce nepůjde, že ho tam všichni ruší. A doma ale má otevřené dveře, lítají tu děti a to mu nevadí. On je tak flexibilní, že si vše zařídí takže hlídání babičky potřebujem minimálně. Pro mě je to hrozný zabiják vztahu, pořád spolu, žádné novinky, prostě jak dva ocasi.
Já jsem zatím doma, hledám si práci. Končí mi mateřská. Ale prostě chci mít chvilku klid. Uplně se těším když nějak náhodou musí. tento týden např. jde do práce na 2 a půl dne a už mi hlásil, že příští týden bude mít volnější. Jakože tam půjde 1x asi. Řešili jsme to Xkrát už dřív, když byly děti ještě měnší, že prostě nechci strávit mateřskou s ním za zadkem. I jsme měli samozřejmě ponorku. Vše jakože chápe ale za pár dní to spadlo vždy do stejných kolejí a poslední měsíce mám pocit, že je doma pořád. Od Vánoc malé ostrůvky nepřítomnosti.
Když tady čtu jak vaši muži makají, vlastně závidím...
Jinak peníze vydělá manžel, o ty nejde.Ale peníze nejsou vše a prostě mi chybí taková ta partnerská sounáležitost a klid🙂

Strana
z3
zelenaesmolda
9. bře 2023

@levandule_k
Presne tak

lauriak
9. bře 2023

Ja pojdem proti davu. Ja som mala takto muza doma cele dve materske a za mna to bolo super ☺️ Ja nechapem ze to niekomu moze vadit. Podla mna hladas problem tam kde neni.
U nas muz nechodi do kancelarie vobec lebo najblizsich kolegov ma v amerike. Je cele dni doma. A rezim ma hoooodne volny. A ja som moc docenila, ze mi vzdy mohol postrazit deti ked som niekam isla, ze navaril obed, ze som doma nebola cely den sama. Poobede ked deti spali sme si dali kaficko spolu. Ked som potrebovala svoj priestor tak som spakovala deti a isli sme na vylet, k babicke na slovensko a podobne.
Teraz ked pracujem tak zase docenujem, ze moze postrazit deti ked su chore a pekne sa pri nich prestriedame.
Ale ak ti to tak velmi vadi tak nerozumiem preco uz nejsi davno v praci.

darinka84
9. bře 2023

@lauriak ale u vás to bylo na domluvě a oboum to vyhovovalo...a píšeš že když si chtěla s dětmi na výlet tak si jela ...ale zakladatelka má blbé pocity..mám taky chlapa doma.jak.on potřebuje, ale mám volnost a s dětmi mohu na výlety jak chci

konidana
9. bře 2023

@lauriak o o je rozdil pokus spolu normalne fungujete a muvite a respektujete se a pokud ma chlap ke vsemu furt 1000 kecu. Jako jo jednim uchem tam a druhym ven, obrátit do vtipu taky funguje skvele, ale proste to nejde drzet furt. Taky mam zas horsi obdobi, kdy budu potrebovat nejakou psychickou podporu, protoze od chlapa se mi dostava jen pravy opak. Nekolik let to bylo dobry, ale uz zas sklouzavam nekam , kam nechci.

konidana
9. bře 2023

A jestli se jako HO pocita to, ze chlap ma defakto dilnu v kuchyni naseho dvoupokojovyho bytu, tak jsem na tom stejne. Mozna bych rekla ze hur😅. Jeste tu nejni nonstop, ale smeruje to k tomu. Ale treba kdyz tu bude furt, tak to bude lip stihat, nez kdyz je doma treba jen 3 dny v tydnu a po me chce, abych mu furt s necim pomahala vecer kdyz prijdu z prace a o vikendech.

odula
9. bře 2023

Pockej, pockej - ted jsem tady nedavno videla takovej peknej komiks co by se dal aplikovat....

odula
9. bře 2023

Ja zase resim jak pracuju, chlap prijde z prace unavenej a ja jsem na vsechno ku***a sama. Resis nesmysly

zelenaesmolda
9. bře 2023

@odula
Tohle je ale uplne jina situace v tom komiksu

odula
9. bře 2023

@zelenaesmolda no - nespokojenost s tim co mam? Neschopnost videt pozitivum v mojí současný situaci?( pac je tam i manžel, ze jo - si dosad chlapa co je furt mimo domov a chlapa co ma autorka) - me to prave prijde uplne jak ulity.

lauriak
9. bře 2023

@odula mne to taky tak pripada. Vetsina zen se stezuje, ze doma chlapa nema a ta co ho tam ma se stezuje, ze je doma 🤣🤣 Proste ked nemam problem tak si ho vyrobim.

zelenaesmolda
9. bře 2023

@odula
Co je pozitivniho na chlapovi,ktery sedi doma aby mel zenu a deti pod neustalym dohledem?

odula
9. bře 2023

@zelenaesmolda to co naznačujes je imo paranoia. Vc. toho udajnyho gaslightingu. Ja ho zazila opravdu mi tohle jako gaslighting nepřipadá. Ale furt - máme ( ty i já) tak 1/100 informací, navic zkreslenych jednostrannym podanim ( matky v domacnosti co uz ma evidentně ponorku)

zelenaesmolda
9. bře 2023

@odula
nemyslim si,ze je to paranoia pokud je to tak,jak tvrdi autorka.Opravdu neni normalni,ze ji nechce pustit na navstevu za rodicema a hned mluvi o tom,ze mu odebira deti.Aby nemohla jit matka s detma a kamoskou ani do zoo?Proc se cpe na kazdou akci a sedi furt doma?Protoze ji chce mit pod kontrolou.

marianarem
9. bře 2023

@zelenaesmolda Moze to byt aj tym, ze je na nej zavisly. Moj svokor je taky, jeho ideal je byt stale so zenou, vo dne aj v noci a vsetko robit spolocne. Manzel spomina, ze ked sa v jeho detstve balili na dovolenku, tak otec tazko znasal, ked si mama balila svoje veci bez neho. Ze su rodina a mali by sa balit spolu.

journals
9. bře 2023

Také se hlásím do klubu žen s manželem na HO. Teď v březnu to jsou krásné (a dlouhé) tři roky. Na začátku to bylo strašný peklo. 24/7 spolu, v bytě, covid. Teď v domě má muž pracovnu, už jsme si celkem zvykli. Do práce jezdí tak 1x týdně a pro mě he strašně osvěžující být sama doma. Jsme spolu pořád, takže úplně chápu všechny ty pocity… super je to, že je “z práce” dřív doma, ale jinak to určitě není pomoc, jak si někdo myslí. Aspoň teda manžel opravdu pracuje, takže hlídání dětí a pomoc moc neexistuje, naopak je té práce pro mě víc (na 12 mít uvařený “pořádný” oběd, mnohem víc se toho sní, takže častěji nakupuji a doplňuji zásoby, úklid…)

anetka1701
10. bře 2023

Jako kdybys psala o mém muzovi 😅 nemyslím si, že vás chce mít pod kontrolou. Jsem si naopak jistá, že mu z té absence kolegů a nedostatku sociální interakce s lidma jinde nez na obrazovce regulérně hrabe a tu svoji potřebu byt s lidmi si kompenzuje na svoji rodině.

Problém je v tom, že oni ty chlapi doma jsou děsně spokojeny, vidí jen výhody, nikam se jim pak nechce chodit a jsou zalezli jak v pohodlné ulitě... A dostat je ven je fakt problém.

Radu nemám-sama s tím bojuju... Jen spoluúčast. Mě to na jednu stranu celkem vyhovuje a jsem ráda-chlap pomuze, postará se pohlída... Nejsem sama, zejo 😅 na druhou stranu spíš vidím na něm že chradne a ty lidi kolem sebe potřebuje...

zelenaesmolda
10. bře 2023

@marianarem
Muze to byt zavislost ale pokud to tak je tak je treba to resit protoze ji timhle pristupem udusi.

nicollbc
10. bře 2023

jasný důkaz toho, že ženská bude vždycky nespokojená 😅 ne, ale trochu ti rozumím, já si teď ze všeho nejvíc přeju, aby mě všichni nechali na pokoji a mohla jsem být alespoň tři dny sama doma, se dvěma malými dětmi je to ale těžké sci-fi

journals
10. bře 2023

@nicollbc mě trochu zaráží jak moc se to tu zlehčuje, ale asi ten, kdo to nezažil si neumí představit jak náročné to je pro vztah a chod rodiny. Myslím, že jen minimum lidí si nikdy neposteskne že by si přálo být chvíli sami. Ostatně sama jsi důkazem toho, že si přeješ být chvíli sama 🙈

ai30
10. bře 2023

Hele, na tu plejadu blbych kecu o tom, jak jsi nespokojena haha hihi se uplne vykasli, znudene toxicke zenske se vyroji vsude. Tady nejde o to, ze nechodi do kancelare, ale ze tebe hlida a omezuje tve samostatne socialni kontakty (a ano, plati to i tehdy, kdyz te nasilim nezamkne doma. Proste staci pokazde udelat mensi scenu, neprijemnost, drhnuti, tak dlouho, dokud sama nezacnes omezovat kontakty kvuli tomu, ze se tem kecum chces vyhnout). Ponorka je jedna vec, chapu ji, jsme s muzem na home office oba. Problem je, ze on nereaguje na tvoje potreby, je uplne normalni chtit byt nejakou dobu sama nebo jet na vylet jen s detmi, to ze on ti rika, ze to 'spatne chapes' a nic se nezmeni, i kdyz mu o to reknes, je problem. Ne, nepali te dobre bydlo, ano, mate v partnerstvi (minimalne) komunikacni problem, ktery je potreba resit.

crejzy
10. bře 2023

A řekla jsi mu to? Že by jsi byla ráda kdyby chodil občas pracovat mimo dům? Já takhle žiju s manzelem od covidu, takže téměř 3r a vůbec mi to nevadi. Vlastně naopak. Predtim jsem si na mateřské přišla hrozně osamělá. Každopádně, kdyby cokoli mě nebo manželovi na našem fungování vadilo, chtěla bych aby jsme si to vykomunikovali. Takže ví o tom, že ti to nevyhovuje?

autor
10. bře 2023

Vše jsem pročetl, dekuju za názory, nápady i nove podněty...zkusim to víc sledovat a víc si stát za svým, ačkoliv já se nedám,to se nebojte.Casto se dohadujem. A tak se chystáme se do manželské poradny, kde doufám to bude přínosné.

hojda
10. bře 2023

@odula přesně tohle mě napadlo😂 když není doma špatně, když je doma, taky špatně😂

xer
14. bře 2023

Naprosto chapu. Ja delam 3-4 dny v tydnu na HO a kdyz ma manzel HO tak jsem taky na nervy🤣 byl tejden nemocnej a oba tejden spolu na HO🤯🔫strasny.

iva_kucerova
14. bře 2023

Ty jo, to je hustý. Já zase jezdím s dětmi skoro všude sama, s dětmi manžel pomáhá minimálně. Koukám, že fakt všude je něco.

ale023x
14. bře 2023

U nás je pravý opak. Manžel dělá JEN z domu a já jsem od září 2022 taky doma. A musím říct, že nám to klape daleko víc, než když jsem dojížděla do práce. Je pravda, že jeho pracovní nasazení není tak akční, ptz se mu nechce když tu jsem, ale hodně pracuje odpoledne a večer a nám to vyhovuje. Dceři se věnuje hodně. Druhé dítko se každým dnem narodí a už teď se těší, že přes den bude s námi a dodělávat bude večer. Po doktorech nebo jen na vyřizování různých věcí jezdíme většinou spolu, nákupy taky, prostě když to jde trávíme čas společně. Na druhou stranu ale musím říct, že má své koníčky. Trenink s fotbalem, o víkendu zápas, jezdí na motorce, takže my ty chvilky máme, kdy není doma, ale podzim zima je doma pořád. Když někam chci naopak vypadnout já, tak prostě jedu taky. Náš vztah je nastavený tak, že my jsme na sobě hodně jako že hodně fixovaní dle mého názoru, ale na druhou stranu dokážeme mít i koníčky, kde chodí každý sám. Asi je to hodně o lidech a o vztahu, jaký k sobě mají. Mně zase přišlo, že když byl manžel doma a já jezdila do práce, tak jsme se dohadovali třeba kvůli vyzvedávání dcerky ze školky. Já potřebovala být v práci dýl a automaticky bylo jasný, že manžel má čas, tak to zařídí a bral to tak, že ho beru jako automatiku a měli jsme mezi sebou zbytečné dohady.

zlatik1
14. bře 2023

Znám to velmi dobře . Manžel stále na Ho .. jen 1x týdne do práce..za covidu jsme seděli ve stejné místnosti spolu, dělali jsme u stejné firmy .. nevadilo mi to .. po roce jako by mi přeskočilo a musela jsem dát výpověď .. manžel zůstal .. vadil mi i jeho nádech.. ponorka jak hrom .. tak jsme skončila, chodila hodně ven i s dětmi a zase klid.. nyní je stále na HO .. já doma také a je to fajn . Mě osobně chybí kolektiv takže hledám nové místo

teate
14. bře 2023

U nás je to stejný. Taky je furt doma, navíc nemám pocit, že by něco pracovně dělal. Furt se stará o děti, vaří, koupe…. 🤷🏻‍♀️ A kde je práce? Nechápu. Zdá se mi to úplně na nic. Když náhodou někam jde na 3 hodiny do práce, přijdu si s dětma jak znovuzrozená. Chápu Tě.

veronikav31
14. bře 2023

@zelenaesmolda vždy máme protichůdné názory,ale tentokrát s tebou souhlasím.ja beru děti a jdu s nimi do herny nebo loni,když měl chlap covid,tak jsme jeli na venkovní hru...kdyby toto chtěl jako u tazatelky,tak jsem už rozvedená

zelenaesmolda
14. bře 2023

@veronikav31
ocenuju,ze i kdyz spolu casto nesouhlasime,tak dokazes napsat,ze se mnou souhlasis 🙂

Strana
z3