Manžel se asi chystá s milenkou na dovolenou, co s tím?

collinsova
31. led 2014

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Absolutně nevím, jak se mám zachovat. Manžel je mi zřejmě delší dobu nevěrný. On to samozřejmě popírá, ale našla jsem mu v mobilu sms... To není zas až tak podstatné. Nicméně teď se chystá na hory. Prý s kámošema z fotbalu. Já mu to ovšem nevěřím. Mám potvrzeno, že ta jeho údajná milenka má v tu dobu co má být na horách v práci dovolenou. Je tedy zcela jasné co si myslím. A teď co s tím? Mám trvat na tom, že pojedeme i s malou s ním (i když budeme muset bydlet jinde, protože chata kam jedou je plná), nebo dělat jako že nic? Jsem totálně zoufalá.

suzanna123
31. led 2014

@collinsova to se blbě radí - já myslím, že člověk nikdy neví, jak by se v takové situaci zachoval a i kdyby, tak to neznamená, že je to vhodné řešení i pro někoho jiného. Jen mě tak napadlo - co se hodit marod? Zasimulovat, že je Ti vážně zle, takže rozhodně nikam jet nemůže? Nebo se domluvit s nějakou kamarádkou, že tam někam pojedete taky a oznámit mu to, že se budete taky pohybovat v okolí.. Samozřejmě to nic neřeší, ale mohlo by to zafungovat, pokud Ti jde o to, jim překazit tenhle výlet (což chápu - já bych pukla vztekem)

tvarohacek
31. led 2014

pokud by to byla pravda, víš jakým způsobem by si tuto situaci řešila dál?

pokud by mu dovolená z jakéhokoliv důvodu ted nevyšla, jistě se najdou příležitosti jiné.

collinsova
autor
31. led 2014

@suzanna123 ano, v tuto chvíli mi jde hlavně o to jim to překazit. Nemoc si myslím by asi neklapla. To by mě přestěhoval k našim, kteří by se o mě i malou s láskou a péčí postrarali a jel by. Sama tam jet nemůžu, nemám jak, nemám auto a ani bych si tak sama netroufla přes celou republiku.

collinsova
autor
31. led 2014

@tvarohacek to bohužel nevím ☹ ale prostě to vědomí, že si s ní bude někde týden užívat mě naprosto neskutečně vytáčí ☹

bublinatka
31. led 2014

Tak musíš si položit zásadní otázku a to, čeho chceš docílit. Když ho "odhalíš" musíš se připravit na hodně pravděpodobnou variantu a to, že odejde. Když ho neodhalíš, půjde takhle všechno dál. Obojí vypadá na těžkou a strastiplnou budoucnost, nezávidím ti.
Já bych radila variantu, nic nedělat. A zkusit se zaměřit na to, aby se doma něco změnilo, abys byla skvělá a úžasná manželka, doma to bylo úžasný atd.. Třeba jí pak pošle k vodě sám. Pokud ne, nastala by stejně ta situace, která by přišla teď, kdybyste to rozsekli. Jedinou naději na pokračování vztahu vidím v tom vydžet a zkusit něco změnit.

collinsova
autor
31. led 2014

@bublinatka moc děkuji za reakci. Tohle mě v první chvili právě taky napadlo. Toho, že odejde se strašně bojím. To je to poslední, co bych chtěla. Pořád doufám, že si uvědomí, co je v životě důlězité. Že nás, svou rodinu, vše co léta budoval nevymění za nějakou v porovnání s námi chvilkovou známost (jsme spolu 10 let - 2 roky manželé) Jenže na druhou stranu to nějak psychicky nedávám, ten fakt, že si s nim někde bude tak dlouho užívat.

suzanna123
31. led 2014

@bublinatka Nejsi Francouzka? 🙂

@collinsova Jestli to chápu dobře, tak ještě nevíš, jak to chceš řešit, jestli chceš, aby věděl, že ty víš..., ale primárně mu chceš překazit tenhle pobyt... Co mu provést něco s autem? (aby nemohl odjet, ne aby se někde vymlátil - takže ve spolupráci s nějakým odborníkem). Nebo ho aspoň upozorni, že je možnost, že by ses tam s malou objevila - že tam nějaká známá má shodou okolností zamluvený pobyt, blabla - něco si vymyslíš - a že by ses za ním určitě stavila. Zkus vymyslet nějakou záškodnickou akci.

suzanna123
31. led 2014

@collinsova k Tvému příspěvku bublinatce - to, že má milenku nemusí vůbec znamenat, že Tě opustí nebo že to má vůbec v úmyslu. Jsou chlapi, kteří "mají rozum" a užívají si bokem aniž by to jakkoliv ohrozilo jejich manželství. Ovšem taky by si měli dávat bacha, aby nebyla šance, že se to proflákne :-/

collinsova
autor
31. led 2014

@suzanna123 no já už jsem mu právě naznačila, že bych jela s ním, ne že by mě nějak zcela striktně zarazil, to né, jen říkal, že to bude trapas před klukama, že si ho jedu hlídat. Ale stejně pořád naznačoval takové situace, které by s malou byly komplikované atd. Pořád se dušuje, že opravdu jede s klukama (mimochodem je všechny znám taky - ale ověřovat si to u nich? To podle mě nemá cenu), ale to s dovču milenky ve stejnou dobu by byla až moc velká náhoda.

suzanna123
31. led 2014

@collinsova a Ty už jsi mu řekla, že si myslíš, že má milenku? V úvodním příspěvku píšeš, že to popírá, tak předpokládám, že jste se o tom bavili. Samozřejmě, že pokud opravdu jede s kamarádama, tak by taky nestál o to, abys jela taky. A ověřováním si to u nich by ses jen ztrapnila a určitě si to u nich posichroval. Pokud jsi mu řekla, že o milence víš, tak bych to na něj vybalila, jinak bych mu minimálně vrazila s sebou foťák, ať přiveze spoustu fotek s kamarádama, že se ráda podíváš, jak si to tam užívali

bublinatka
31. led 2014

Francouzky bývají hysterky, to já nejsem 😉. Snažím se chovat tak, abych dosáhla toho, co bych ráda.

Ale jo Suzanne, třeba je to chlap, co má bokovku a rodinu by si kvůli tomu zbourat nenechal, ale třeba ne!
A pak, to že kvůli jiné manželku nechce opustit neznamená, že by ten vztah nakonec nešel do kopru. Málo který vztah je schopen přežít nevěru, důvěra je tím narušena a protože autorka už teď má problém s důvěrou a to ani neví, jestli na těch horách náhodou třeba opravdu nebude s kamarádama (autorko nic ve zlém). Myslím, že jejich vztah by takové přiznání už nerozchodil, ona by už nebyla schopná ho nepodezřívat. Takže i kdyby jí opustit nechtěl, bohužel to ještě neznaná, že to po odhalení nebude konečná!

collinsova
autor
31. led 2014

@suzanna123 ano, řekla jsem mu to, neustále to popírá, tvrdí, že o nic nešlo, že s ní nikdy nic neměl. Když jsem na to prvně přišla někdy na podzim z těch sms, tak tvrdil, že s nim nic neměl, ale že to ukončí. Nicméně jsem přesvědčena, že jsou spolu stále v kontaktu.

zamilovanadonej
31. led 2014

@collinsova Já bych se mu na hory necpala. Celkem mě třeba zaráží už to, že jede bez tebe, ale to asi proto, že mám manželství jinak "nastavené". Udělala bych to, že bych se tam prostě tajně dojela mrknout a situaci si ověřila. Pokud tě podvádí, a zapírá, tak je srágora, která za to nestojí a udělá to kdykoli znovu. Pokud se přizná a bude litovat- ok, šanci bych dala. Ale jinak ne, slepovaný vztah není vztah, a hlavně- pokud podvedl jednou, podvede kdykoli.

martina_81
31. led 2014

@collinsova ahoj, vím přesně, jak se cítíš. 😒 Já nevěru svýho přítele odhalila před necelými 2 týdny. Byl zrovna v práci, tak jsem mu napsala, že doufám, že se zachová jako chlap a řekne mi pravdu. No a večer to pak na mě vybalil. totálně mě to sebralo, takže vím, jak Ti je. A taky mi tvrdil, jak jezdí za kámošem a celou dobu byl s ní. Takže ty hory bych na Tvým místě taky nerozdejchala. Podle toho, co píšeš, máte malé dítě, takže taky situace naprd. Každopádně, jak píše @bublinatka , že by se zaměřila na to, aby to doma bylo skvělý, tak můžu říct za sebe, že tohle nefunguje.... ten můj měl celou dobu absolutní servis, doma mu nic nechybělo a stejně si našel milenku... nevím, jaký je Tvůj chlap, ale tomu mýmu vyhovovalo, že má doma mě a občas se povyrazí s ní. a když jsem ho teď po tom všem chtěla vyhodit, ať si táhne za ní, rozhodl se pro mě... Na Tvým místě bych nevydržela dělat, jako že nic, nevím sice, na jak dlouho na ty hory jede, ale stejně bych tu nejistotu nezvládla. Jinak on běžně takhle jezdí někam s kámošema z fotbalu?

collinsova
autor
31. led 2014

@zamilovanadonej
@martina_81
Běžně takhle nejezdí. Ještě nikdy tak sám beze mě nikde nebyl. Ti jeho kámoši tak jezdí. Jednou jsme s nimi na těch horách byli i oba. Loni už chtěl s nimi jet sám, ale to jsem byla těhotná a jeli pár týdnů před termínem, takže to nejel...

bublinatka
31. led 2014

Jinak nápad Suzanne s foťákem není špatný. Když ale pak řekne, že na foťák zapomněl (ať už účelově či bezděčně) tak co pak? Autorka píše, že chce rodinu udržet, já bych do toho tudíž nerýpala. A jestli jsi z toho psychicky v háji poradila bych psychologa, kdybys byla z Prahy tak Šmolku (na manželský problémy perfektní). Díky němu si ujasníš co a jak a nebudeš jednat ukvapeně a litovat.

collinsova
autor
31. led 2014

@bublinatka samozřejmě uznávám, že důvěra je nalomena, o tom žádná... Ale zase vím sama, že za jistých okolností bych byla schopna mu znovu věřit. Jenže on mi zatím dává samé podněty k tomu, abych ho podezřívala. Už jen to, že se rozhodne jet na hory s kámošema teď v situaci, kdy prostě náš vztah prochází krizí a podezřívám ho s toho, že někoho má.

collinsova
autor
31. led 2014

@zamilovanadonej tajně tam dojet, to opravdu nejde, nemám jak se tam těch x set km dostat, ještě k tomu s miminem.

collinsova
autor
31. led 2014

@bublinatka tak foťák má kvalitní na mobilu. Ten určitě nezapomene. Ale co když jede s ní i s těma kámošema? Vyfotí se p samo jen s klukama.

martina_81
31. led 2014

@collinsova tím spíš je divný, že by najednou jel bez Tebe. 😒 A pokud jste tam byli i spolu, tak potom nechápu, proč by Tě teď nemohl vzít s sebou, kdyby jel opravdu s těma klukama. Já bych mu v Tvé situaci taky nevěřila.

collinsova
autor
31. led 2014

@martina_81 no tak posledně, když jsem tam byli s ním už si z něj dělali legraci, že je podpantoflák atd. Ono přece jen jsem tam jako partnerka byla jen já, ostatni nechali ženský doma.

suzanna123
31. led 2014

@martina_81
@collinsova ani já bych se nesnažila nic vylepšovat doma - spíš bych se snažila soustředit na sebe. Jít ke kadeřnici, na kosmetiku... Ale ne proto, abych pro něj byla krásná, ale abych se já cítila dobře a ne jako podváděná chudinka. Obecně neodsuzuju nevěru, ale jak říkám - rozumný člověk takový vztah udržuje opravdu bokem a dává si sakra bacha, aby se to neprofláklo a neovlivnilo to rodinný život.

collinsova
autor
31. led 2014

@suzanna123 to samozřejmě dělám, chodím pravidelně cvičit, už jsem zhubla a vážím teď ještě míň než kdysi na střední škole, když jsme spolu začali chodit. Starám se o sebe, chodím ke kadeřnici, na nehty, do solárka, na kosmetiku.

martina_81
31. led 2014

@collinsova tak já myslela, že buď tam měli partnerky i ti ostatní a nebo zrovna byli nezadaní. Tak to potom bylo trochu divný, to je fakt. Tím spíš ale teď nevím, jestli by mezi ně tahal tu svoji milenku. nebo myslíš, že ti kámoši tam vůbec nebudou?

martina_81
31. led 2014

@collinsova @suzanna123 někdy se ženská může snažit jak chce a chlap se stejně zaběhne jinam... 😒

collinsova
autor
31. led 2014

@martina_81 no to kdybych já právě věděla. Na jednu stranu si nemyslím, že by jim vůbec tohle říkal (že má milenku, natož aby ji tam s sebou vozil) když se s klukama známe, ví že máme malou, sami maji manželky a většina i děti. Ale na druhou stranu mně prostě nenechám v klidu ta strašná náhoda, že má ta ženská zrovna v tuhle dobu dovolenou. Ale zase si nemyslím, že by tam kluci nejeli vůbec a jel tam jen on s ní. Že bych zkusila říct, ať mi ukáže nějaký sms, ve kterých se s klukama domlouvají? S jedním přede mnou i mluvil o zamlouvání ubytka, placení atd (ale zase nevím, jestli to třeba nemluvil s ní, že jo...)

suzanna123
31. led 2014

@collinsova pokud jste se o tom už bavili a máš důvod být podezřívavá, tak bych mu to asi prostě řekla, že si ,myslím, že tam jede s ní. Jinak to asi budeš muset zkousnout, pokud nevymyslíš nějakou sabotáž.

collinsova
autor
31. led 2014

@martina_81 ono u nás to má původ jasný, prostě s mým těhotenstvím a posléze porodem se nejen najednou změnila má postava (na což on je vcelku háklivý), ale hlavně se moje pozornost přesunula z něj na dítě. A on je prostě typ, který neustále tu pozornost potřebuje. Takže ji prostě hledal jinde a našel ☹

suzanna123
31. led 2014

@martina_81 právě proto říkám, že se má ženská snažit kvůli sobě a ne kvůli chlapovi

collinsova
autor
31. led 2014

@suzanna123 řekla jsem mu, že mám takové zlé tušení, že tam nejede s klukama, ale on samozřejmě opět tvrdí, že je to blbost atd atd. Jenže prostě mám z něj takový pocit, že on by tvrdil, že s ní nic nemá a o nic nejde i kdybych je snad načapala v posteli ☹