Mladá partnerka mého ex. Jaký máte názor?

ilema
22. srp 2019

Ahoj holky,

chtěla jsem se jen optat na váš názor a případně pokud to tak máte, co vás k tomu vedlo. Mám se svým bývalým přítelem malou dceru, v době kdy jsme spolu byli, jsem si i já říkala, jestli není 15-letý rozdíl mezi námi až moc. K rozchodu došlo vlastně kvůli tomu, že já jsem chtěla dítě, pomalu se mi blížila třicítka a on už dítě v pubertě měl se svou bývalou ženou (jen pro případné rýpání) já je nerozvedla, potkali jsme se šest let po jeho rozvodu, a on další dítě nechtěl. Nakonec jsme se dohodli, že jedno dítě ano, jenomže to jsem nevěděla, že po oznámení těhotenství vyloženě zhroutí a dítě si rozmyslí, následné měsíce beznaděje a smutku místo radosti netřeba teď rozebírat. Já se odstěhovala a žijeme od sebe. Ex měl po našem rozchodu přítelkyni s malým synem, našel si tenkrát přítelkyni o něco málo starší než já. Rozešli se a teď si našel novou slečnu, je mezi nimi 23 let rozdíl, také jí táhne na třicet a já prostě jen přemýšlím, co ji k tomu vztahu vede. Vím, nic mi do toho není a nemusí mě to zajímat. Jen se nad tím pozastavila, proč bezdětná mladá holka chodí s padesátníkem, je na tom celkem finančně dobře, ale milionář to není. Já mu to přeji, i když jsem s ním nezůstala a na konci jsme neprožili vůbec nic pěkného, co mi zanechalo pár šrámů na duši, tak je to přecejenom otec naší dcery a k té se chová pěkně a má ji rád a nechtěla jsem, aby zůstal sám. Já sama mám muže dlouho a čekáme přírůstek do rodiny. Znáte někoho s takovým věkovým rozdílem, komu by to dlouhodobě fungovalo? Já přemýšlím i nad dcerou, aby to nebyla jedna "teta" za druhou. Když jsme měli s mužem krizovku, tak jsem kde co kousla jen kvůli ní, že je na něj zvyklá a má ho ráda a nechtěla jsem jí ublížit. Díky za vaše názory a postřehy 😉

ariadna12
22. srp 2019

Ono se rika, ze sediny na chlapech zeny pritahuji a urcita zajistenost tez. Muzum naopak dela radost, ze se o ne zajima mlada lepa bezstarostna deva a obdivuje je. Hlavne, aby se slecna chovala dobre k dceri. Ono ve 23 letech si uvedomit, ze jsem si s chlapem nabalila i jeho dite, budou spolecne vikendy, dovolene, svatky, vareni, vylety, je dost tezke a stret s realitou narocny. Nicmene, muze to byt uplne naopak, s dcerou si budou rozumet. Osobne bych o tolik starsiho muze nemela v 23 letech vazny zajem, to by musel mit strasne charizma, aby mne zaujal. Mela bych pocit, ze mam dalsiho otce. Ale kazda jsme jina.

ilema
autor
22. srp 2019

@ariadna12 děkuju, jako jo, ex není ošklivý, snaží se udržovat a pěkně oblékat, ale je to právě čím dál víc takový taťka s pupkem a začínající pleší 🙂 tak mě to jen vrtalo hlavou, protože pochybuji, že by chtěl ještě další dítě, když už tenkrát byl tak proti, ale třeba slečna nechce vlastní děti, kdo ví... hlavně aby vycházela s dcerou, protože ta umí být pěkně svéhlavá a už jsem u jeho první přítelkyně vypozorovala, jak se chová, když je s ní jen táta a když se má dělit s "nejakou" další paní.

ariadna12
22. srp 2019

On nejaky vyzkum prokazal, ze zeny pritahuje zajisteny muz s mensim briskem, podvedome, vidi v tom stabilitu a zivitele.

teeerez
22. srp 2019

Mam v okoli 1 takovy vztah s 25 let rozdilu. Jsou spulu pres 10let, co vim, tak se maji radi, ale zacina to skripat. Manzel uz zacina byt opravdu starsi a zacina ho trapit zdravi, fyzickych sil ubylo. Manzelka neni zadna mrcha, samozrejme se nerozchazeji po prvni zrusene dovce, ale je na nich videt, ze tam trochu roste svar v tomto ohledu, ze ji stve ze uz nechodi tak po vyletech apod. Jinak se ale "jen" maji proste uprimne radi (teda z pohledu vnejsiho pozorovatele 🙂 )

korneliusa
22. srp 2019

@ilema Co se ti na tom zdá divného? Jestli 15, nebo 23, proč by to měl být rozdíl? Nejspíš ji na něm přitahují podobné věci, jako tebe. Ať už je to cokoliv.

laka_lacenda
22. srp 2019

Mezi náma je 10 let a pritel na začátku přemýšlel, jestli to není už moc...Hlavně i proto, že už tři děti má a já žádný neměla. Nakonec láska vyhrála a čekáme spolu první a.posledni dítě - na malýho se těší, hladí mi břicho...Prostě vše OK. A zároveň vím, že další by už rozhodně nechtěl. Nejen kvůli tomu, že už bude mít 4, ale spíš proto, že už bude starej (teď je mu 43). A sama víš, co je přitažlivějšiho na starších, tak moc nechápu, proč se ptáš. 😀 Spíš, aby nedopadla jak ty: vyhraje touha po dítěti, on bude souhlasit a pak se lekne a bude to konec.

martinka_33
22. srp 2019

No to ti napíšu úplně přesně 😀 Jsou typy žen, kterým se líbí starší muži a vůbec nejde o jejich peněženku. Všichni mí přítelové byli ode mě starší, jeden do konce o 20 let. Manžela mám ve svém věku, na něm se mi líbilo, že je pracovitý, na svůj věk byl zodpovědný, je ze slušný rodiny a rozumíme si, viděla jsem v něm o kousek staršího bráchu, kterýho jsem si vždycky prála 🙂 Ale co se sexuální přitažlivosti týká, ta tam ze začátku vztahu moc nebyla... Prostě jsem na "taťkovský typy" 😀 Výhoda je, že mi manžel pomalu ale jistě "taťkovatí" 😀

martinka_33
22. srp 2019

@laka_lacenda mám v práci kolegyni, která takhle zahodila kus života se starším, který už další děti nechtěl, ona chtěla a pořád doufala, že ho přemluví, nakonec se kvůli tomu rozešli, ale promarnila ten správný čas, dnes jí je přes 40 a děti už asi mít nebude ☹

brunetka11
22. srp 2019

@ilema Odpověď najdeš, když odpovíš, co na něm přitahovalo tebe.

drakenn
22. srp 2019

@brunetka11 napadlo mě to samé!!

ilema
autor
22. srp 2019

@brunetka11
@korneliusa
Tak pravda, já už mám na něj jiný pohled, protoze ho bohužel znám i z té poměrně hodně špatné stránky, takže dneska nechápu, co jsem na něm viděla... A před sedmi lety vypadal jinak než dneska, povaha mu nejspíš zůstala, takže já osobně to nechápu, ale to neznamená, že si s ní nebude rozumět. Jen mě to napadlo, právě proto že já jsem těch 15 let považovala na hraně.

laka_lacenda
22. srp 2019

@martinka_33 Jj....Proto jsem na něho v podstatě na prvním rande "vybalila", že jedno svoje dítě chci. 🙂 A to jsme samozřejmě ještě vůbec nevěděli, jestli spolu skončíme nebo ne. Ale v našem věku už není na co čekat a je důležité hrát s odkrytyma kartama. Asi jsem měla i štěstí, že jsem fakt narazila na chlapa, co se mnou jednal od začátku upřímně a vše, co řekl, i splnil. 🙂 Ale vím, že někdy chlapi kvůli sexu slíbí vsechno...Akorát pak ženská nesmí být blbá a čekat roky na věci, co nepřijdou...Ale zas vím, že když je člověk zamilovanej, je to těžký....☹

andrejicek24
22. srp 2019

Řeknu tě ve zkratce můj příběh.. Mě bylo 20 jemu 48.. Ano poblaznila jsem ho protože jsem byla mladá a jemu se zvýšilo EGO...byl 2krat rozvedený a měl 3 děti (ten nejstarší byl stejně starý jako já). Nikdy jsem se a jeho rodinou nesetkala osobně. Ani s jeho kamarády.. S kamarády pouze přes video telefon a super. S jeho synem taky přes tel. Věděla jsem že tam budoucnost není.. On chtěl mít svůj klid, rád spal a prostě nebyl na nic.. Bylo to pouze o posteli.. A vím že bych sním dítě nikdy mít nemohla.. Hodně jsem se kvůli němu trápila, hubla měla jsem ho ráda. Jednoho dne to skončilo.. 2 roky o něm nic nevím a jsem za to ráda. Museli jsme jít každý svoji cestou. Po roce jsem se dozvěděla od své známé že sní mluvil.. A říkal ji ze mě začal milovat a věděl že je to špatně protože by mě nemohl nabídnout vše.. Chtěl si prej najít i praci blízko mě.. Byl jinak dělník a jezdil po ČR.. Takže jsme se třeba přes týden neviděli.. A teď můžu říct že si na něj vzpomenu v dobrém. Byla to zkouška v mém životě.. Ted mám o 12 let strašího chlapa. Čekáme spolu miminko a miluje mě. Takže o věku to není ale o tom jaký ten člověk je... 🙂

tulikiss
22. srp 2019

uprimne tohle sem nikdy nechapala. tech15 let je asi to maximum co si dovedu predstavit dobudoucna ale 23, to uz je jedna generace.

biedronka10
22. srp 2019

Jako takhle. Ja podobneho vkusu nejsem, sama bych chlapa ala muj tatik nechtela. Ale komu to vyhovuje jeho volba. Jen teda ze zkusenosti z okoli... On ten vekovy rozdil je v pohode, resp. neni tak hmatatelny jen do urcite doby. Prijde doba at chteji ti partneri ci nechteji, kdy je to pak vyrazne znat. Co si budem nalhavat, vsichni starnem a kdyz ma mlada holka o dost starsiho, musi pocitat s tim, ze pak uz bude hlavne pecovatelka, nez jen partnerka a uz to neni jen takove to bezstarostne mecheche. Ale nastavaji starecke problemy. A uprimne ta ktera to prijme v pohode a bez reci se da oznacit za pravou milujici zenu a nebo utece za mladsim....nic mezi tim neni. Ja to vidim na jednom pripadu, kde ten velky vekovy rozdil zacina vadit.

sudylichozrout
22. srp 2019

@biedronka10 presne, zena 35-40, na vrcholu sil a partner 60+. Memu tatovi je 66 a i kdyz vypada perfektne, je stihly, jeste i celkem aktivni, tak uz je to proste starsi pan s neduhy, ktere k tomu veku patri. Vubec si nedovedu predstavit, ze by mel clovek v takovem veku byt v soucasne dobe mym partnerem.

eviicka
22. srp 2019

Lidské city jsou nevyzpytatelné, já sama vždycky "byla na vrstevníky" a starší mě muži mě nijak nepřitahovali. A stejně se stalo, že se nám s jedním o 21 let starším mužem cesty zkřížily, věděli jsme, že to nemá budoucnost (právě z hlediska dětí atd.), ale nemohli jsme si pomoc. Když po roce a půl odpadla ta zamilovanost, tak jsme šli v dobrém každý svoji cestou.

ah1234
22. srp 2019

@martinka_33 mam to velmi podobne - partner je starsi o 2 roky, ale na ulici sa neobzriem po chlapovi ktory nie je minimalne o 10 rokov starsi jak ja..

ah1234
22. srp 2019

Dve moje blizke kamosky maju o 20+ rokov starsich partnerov. Obom to s nimi klape, ale tiez to nie su samozrejme nijaki chudaci. Kvoli peniazom s nimi nie su, ale tazko cakat od 23 rocneho cloveka, ze bude s 50 rocnym (ako taky je tam rozdiel medzi nimi) ktory je chudobny jak kostolna mys - tam uz je jasne, ze nic velke velmi pravdepodobne nedosiahne v zivote. To potom musi vyzerat jak Brat Pitt.
Ja osobne som to v 19 tahala okrem svojho frajera vtedajsieho s chlapom o 24 starsim - bol to umelec a div ze som z neho neskapala, pritom nebol ani extremny fesak, bol strasny cudak (ale teda maliar to je vazeny na slovensku), milionar to nebol, zil v totalnom bordeli a sex s nim stal za hovno. A to moj vtedajsi frajer mal 22, sportovec, fesak, penazi mal tolko ze nevedel co s nimi a kazdy mi ho zavidel.
Ono je dnes bezne ze 50 rocny hladaju 30 rocne a 30 rocne uz chcu "istoty" - chlapi v 30 su casto este nepripraveny na rodinu, zenske vidia v starsich istotu.. a 20+ hladaju zase nieco "vyspele". Priemerny 25 rocny chlap je este take steniatko a vela 25 rocnych zenskych uz nechce travit veceri v hospode.

marketa11112
22. srp 2019

Za me, je to moc. Mela jsem pritele o osm let starsiho. Dnes si uvedomuji, ze jsem v te dobe proti nemu byla jeste dite. Ale laska to byla velika. Rozchod byl z me strany. Citila jsem se nejista,zranitelna. Jeste nekolik let mi psal k vanocum, narozeninam,svatkum. Po letech jsme se potkali a ja sve srdce hledala v gatich. Ano,byl muj prvni a to se nezapomina.
Vymenila jsem ho za muze o 7 let starsiho. Malem jsem si ho i vzala. rozesli jsme se mesic pred planovanou svatbou. Zmenil se. chtel me ovladnout a udelat ze me poslusnou hospodynku, zatim co on jako muz,by se chodil bavit ( priklad mel v otci a zrejme si rady otce vzal k srdci) . no, ja to nedala. Byl konec. Velke prekvapko. Rodina silela. Hlavne ta jeho. Siril historky,ktere se nikdy nestaly. Zrejme jeho obrana. Bylo to k smichu u dospeleho chlapa. Potkala jsem ho po par letech. Prisel mi najednou strasne stary. Mozna tu atmosferu dotvorila jeho pritelkyne. Nevim. Deti nema. Ja se najednou tenkrat s asi dvouletym synkem v kocarku , stejne starym manzelem jako jsem ja a svym vzhledem, citila jako mlada holka. A to jsem mela 30+.
Dnes jsem rada,ze to tak dopadlo. S manzelem jsme si vybudovali spolecne bydleni, mame dve male deti, rozumime si. Jedinou vadou na krase je jeho zdravi,bohuzel dedicna choroba, ktera nam ztrpcuje zivot. Zatim jen trosku, ale asi bude hur. I tak vim,ze jsem si vybrala dobre. Mezi tim,co vidim kolem,on na me pusobi jako chlap. Nesnasim ty dnesni zzenstile ,,drevorubce,, , radoby playboje nebo slechtene plemeno,co travi v koupelne dve hodiny nez vyjde s odpadkovym kosem. Muj muz je chlap jako hora.Lide mu hadaji o par let vic ( je pekne prosedively. Chudak. Se mu to stalo az v manzelstvi. ).me zase hadaji o par let mene. Pry ma mladou zenu 🙂.

malinkaelinka
23. srp 2019

Můj první manžel byl starší o 19 let.. Bylo mi 21, když jsme se brali. Nad tím, jestli někdy budeme mít děti, jsem vůbec nepřemýšlel, bylo mi to jedno. Byl to bohem, měl obrovské charisma... a to je všechno :D Bez peněz, se strašnou minulosti, bez budoucnosti, sex nestál za nic... Ale ta chemie mezi nama byla tak silná, že jsem si ho navzdory všemu a všem vzala. Největší úlet myho života :D Rychlý konec byl celkem logický :D

biedronka10
23. srp 2019

@sudylichozrout proste vis co, malo platny, ale z prirozenyho a evolucniho hlediska by si proste spravne meli lidi hledat nejak vekove podobny jedince. Ja vim, ze to zni ted divne ale tak je to prirozeny, protoze starnou tak nejak stejne a jsou schopny se pak v nemocich lepe podprovat a pomahat si a taky to lepe psychicky zpracuji to ze ten druhy starne.

zuzineckah
23. srp 2019

Já bych spíš chtěla vědět, proč on pořád opakuje tu samou chybu... Téměř u každé mladé a bezdětné musí počítat s tím, že bude chtít dítě. Takže tvá obava o dcerku, že to bude "jedna teta za druhou" je nejspíš na místě. On si potřebuje něco dokazovat, ony zase chtějí rodinu. Nejspíš s tím ale nic neuděláš. Nechala bych to být. Buďte dobří rodiče, i když každý se svým životem🙂

ilema
autor
23. srp 2019

@zuzineckah nevím, asi mu ujíždí vlak, moji rodiče taky byli od sebe 15let a možná jsem jen podvědomě převzala model, po tom co mi to s vrstevníky nevyšlo... U něj asi ego, že má mladou holku a teď tedy extrémně, já se mu do toho plést nebudu, dcera už má naštěstí věk, kdy ji nikdo relativně nemota hlavu, kdo je máma, kdo je táta.

zuzineckah
23. srp 2019

@ilema njn, taková zachlazená puberta... To se asi nezmění. Zbytečně bych si s tím hlavu nelámala. Jak si napsala, ujíždí mu vlak a mladou žábou dorovnává hroutící se ego😎

wendyp
1. zář 2019

Mně to třeba divné nepřijde. Každý jsme nějaký, něco nás přitahuje a treba slečna po dítěti ani netouží nebo je vše ještě jinak.. Osobně by mi muž podstatně straší nevadil a měla sem vztah s o 20 let starsim a bylo to docela fajn 😊

wendyp
1. zář 2019

Mimochodem. Jak on bude střídat partnerky je prostě čiste jeho věc. Chápu že to může vyvolat obavy ale on přece nepřestane žít kvůli tomu. Pokud se k dceři budou vždy oba chovat hezky stejně s tím nic neuděláš 😊 ale souhlas že mu nespíš dělá dobře mít vedle sebe mladou holk