icon

Moje matka po mně chce peníze. Co byste dělaly Vy?

terka1997
2. říj 2019

Ahoj holky měla bych na vás dotaz co si o tom myslíte a jak by jste se zachovali vy?
S mojí mámou nejsem už hodně dlouho v dobrým ale to co mě tedka řekla me překvapilo. V 15 letech mi zaplatila taneční přítel chtěl chtěl jít se mnou jenomže bohužel v tu dobu nastupoval do práce a volno mu odmítali dát já ale do tanečních sama jít nechtěla protože jsem se toho bála a tak jsme přišli o 2000 jenomže u přítele to bylo jinak a to mu peníze vrátili moji máme ne s přítelem jsme se odstěhovali a bydlíme u babičky přítele tedka jsme si koupili být přítel se zadluzil na hypotéku a kupujeme věci do bytu a máma najednou koupila sporák a chce tedka po mě 2000 přítel říká že je to blbost nebyla jsem výdělečně činná aby po mě chtěla za to dětství peníze a hlavně to bylo jako darem. Máma má u sebe účtenku bojim se aby to nedala k soudu nebo to je blbost? Děkuji za radu

Strana
z3
mar_ket_a_
5. říj 2019

To je jak s mým otcem :D přerušila jsem s ním kontakt před čtyřmi lety. Volal mi a chtěl po mě peníze, já v té době měla 3 práce aby jsme si mohli dovolit přestěhovat se blíž k městu , byla jsem ve 2 měsíci a on mi řekl že mě živil 18 let že mu to dlužím :D a to se s mámou v mých 15 rozvedl a od té doby mi nedal ani na rohlík. Bylo toho samozřejmě víc než jen tohle, ale byla to poslední kapka. Vím že je těžké utnout kontakt s rodiči, ale někdy je to lepší.

bamak
6. říj 2019

@meronym dík za upozornění.... Ale ona nic nedluzi. Takže žádný spor 😉.... Chápu, že vás rozčiluje "nepřesné" formulace, stejně tak tady "rostou" pracovnice na sociálně..... Já tady nepodavam žádné informace.... Jen jsem přispěla zoufale holce do diskuse 🙂.... A základ informace byl i podle tebe správný.... Tak o co jde?

kvakuska
14. říj 2019

@bamak Ale ona u ní nemá dluh!

bamak
14. říj 2019

@kvakuska??? A já jsem někde psala, ze ano???

ladyhacek
14. říj 2019

úpřímně pochopila bych kdyby ti v 15 řekla že půjdeš na brigádu a ty 2000,- jí vrátíš - jako poučení, že nic není zadarmo a muíš v životě mít nějakou zodpovědnost, ale po 6 letech! Kdo si schovává 6 let účtenku z tanečních???

Asi bych se zamyslela zda se svojí matkou chci udržovat kontakt.
Ale jak už to tu padlo dáš jí jednou peníze a bude chtít další.
Jinak na soud to není a i kdby tak výlohy jsou podle mě daleko vyšší než 2000,-, které by musela ona, protože by neuspěla > to bych jí klidně řekla - "nic ti nedám a k soudu si to klidně děj, ale neuspěješ a budeš muset ještě zapaltít několikatisícívé poplatky"

zlorenka
14. říj 2019

Tyjo. Asi bych ji ty penize vratila z "toho, co jsem vydelala behem studia" a prinesla ji ty 2000 v korunovych mincich, at ma poradnou hromadu :D

zlorenka
14. říj 2019

A rovnou si nech potvrdit od ni papir, ze prevzetim jsou veskere zavazky vuci ni splacene. Ciste preventivne. :D

pavca1982
14. říj 2019

@terka1997 Já bych byla naprosto v klidu a už z principu bych mámě žádné peníze nevracela, protože není co vracet. Účtenku si může doma dát na nástěnku leda tak.Nenech se vlastní mámou stresovat. Řekni jí, že by se měla spíš stydět!

chlebika
15. říj 2019

Tak to asi vážně nemáte dobré vztahy. Přijde mi to přehnané. Určitě nemáš povinnost ji něco vracet. Jetšě po takové době..

denny27
15. říj 2019

U vás to asi nebude jen těmi 2 tisíci. Není matka něčím ukřivděná? Že jsi ji opustila a ona zůstala sama? Jaké mezi sebou máte vztahy??
I když, jestli ji bratr musi platit za rozbitý talíř, tak matka bude mít nějakou poruchu🙄🙄
Jestli ji dáš ty peníze, tak příšte může vyhrabat složenku třeba na školní tašku a bude tě vydírat donekonečna...nedala bych ji nic a přerušila s ní veškerý kontakt

zelenaesmolda
20. říj 2019

@terka1997
napadaji me 2 moznosti jak to resit
1) penize ji dat a tim bych s ni skoncila
2) nechat ji,at me da klidne k soudu protoze kazdy soudce a pravnik se ji vysmeje a navic za pravnika da daleko vic nez ty dva litry ale kdo chce kam...

Strana
z3