Moje matka po mně chce peníze. Co byste dělaly Vy?
Ahoj holky měla bych na vás dotaz co si o tom myslíte a jak by jste se zachovali vy?
S mojí mámou nejsem už hodně dlouho v dobrým ale to co mě tedka řekla me překvapilo. V 15 letech mi zaplatila taneční přítel chtěl chtěl jít se mnou jenomže bohužel v tu dobu nastupoval do práce a volno mu odmítali dát já ale do tanečních sama jít nechtěla protože jsem se toho bála a tak jsme přišli o 2000 jenomže u přítele to bylo jinak a to mu peníze vrátili moji máme ne s přítelem jsme se odstěhovali a bydlíme u babičky přítele tedka jsme si koupili být přítel se zadluzil na hypotéku a kupujeme věci do bytu a máma najednou koupila sporák a chce tedka po mě 2000 přítel říká že je to blbost nebyla jsem výdělečně činná aby po mě chtěla za to dětství peníze a hlavně to bylo jako darem. Máma má u sebe účtenku bojim se aby to nedala k soudu nebo to je blbost? Děkuji za radu
@meronym dík za upozornění.... Ale ona nic nedluzi. Takže žádný spor 😉.... Chápu, že vás rozčiluje "nepřesné" formulace, stejně tak tady "rostou" pracovnice na sociálně..... Já tady nepodavam žádné informace.... Jen jsem přispěla zoufale holce do diskuse 🙂.... A základ informace byl i podle tebe správný.... Tak o co jde?
úpřímně pochopila bych kdyby ti v 15 řekla že půjdeš na brigádu a ty 2000,- jí vrátíš - jako poučení, že nic není zadarmo a muíš v životě mít nějakou zodpovědnost, ale po 6 letech! Kdo si schovává 6 let účtenku z tanečních???
Asi bych se zamyslela zda se svojí matkou chci udržovat kontakt.
Ale jak už to tu padlo dáš jí jednou peníze a bude chtít další.
Jinak na soud to není a i kdby tak výlohy jsou podle mě daleko vyšší než 2000,-, které by musela ona, protože by neuspěla > to bych jí klidně řekla - "nic ti nedám a k soudu si to klidně děj, ale neuspěješ a budeš muset ještě zapaltít několikatisícívé poplatky"
Tyjo. Asi bych ji ty penize vratila z "toho, co jsem vydelala behem studia" a prinesla ji ty 2000 v korunovych mincich, at ma poradnou hromadu :D
A rovnou si nech potvrdit od ni papir, ze prevzetim jsou veskere zavazky vuci ni splacene. Ciste preventivne. :D
Tak to asi vážně nemáte dobré vztahy. Přijde mi to přehnané. Určitě nemáš povinnost ji něco vracet. Jetšě po takové době..
U vás to asi nebude jen těmi 2 tisíci. Není matka něčím ukřivděná? Že jsi ji opustila a ona zůstala sama? Jaké mezi sebou máte vztahy??
I když, jestli ji bratr musi platit za rozbitý talíř, tak matka bude mít nějakou poruchu🙄🙄
Jestli ji dáš ty peníze, tak příšte může vyhrabat složenku třeba na školní tašku a bude tě vydírat donekonečna...nedala bych ji nic a přerušila s ní veškerý kontakt
@terka1997
napadaji me 2 moznosti jak to resit
1) penize ji dat a tim bych s ni skoncila
2) nechat ji,at me da klidne k soudu protoze kazdy soudce a pravnik se ji vysmeje a navic za pravnika da daleko vic nez ty dva litry ale kdo chce kam...

To je jak s mým otcem :D přerušila jsem s ním kontakt před čtyřmi lety. Volal mi a chtěl po mě peníze, já v té době měla 3 práce aby jsme si mohli dovolit přestěhovat se blíž k městu , byla jsem ve 2 měsíci a on mi řekl že mě živil 18 let že mu to dlužím :D a to se s mámou v mých 15 rozvedl a od té doby mi nedal ani na rohlík. Bylo toho samozřejmě víc než jen tohle, ale byla to poslední kapka. Vím že je těžké utnout kontakt s rodiči, ale někdy je to lepší.