icon

Moje matka po mně chce peníze. Co byste dělaly Vy?

terka1997
2. říj 2019

Ahoj holky měla bych na vás dotaz co si o tom myslíte a jak by jste se zachovali vy?
S mojí mámou nejsem už hodně dlouho v dobrým ale to co mě tedka řekla me překvapilo. V 15 letech mi zaplatila taneční přítel chtěl chtěl jít se mnou jenomže bohužel v tu dobu nastupoval do práce a volno mu odmítali dát já ale do tanečních sama jít nechtěla protože jsem se toho bála a tak jsme přišli o 2000 jenomže u přítele to bylo jinak a to mu peníze vrátili moji máme ne s přítelem jsme se odstěhovali a bydlíme u babičky přítele tedka jsme si koupili být přítel se zadluzil na hypotéku a kupujeme věci do bytu a máma najednou koupila sporák a chce tedka po mě 2000 přítel říká že je to blbost nebyla jsem výdělečně činná aby po mě chtěla za to dětství peníze a hlavně to bylo jako darem. Máma má u sebe účtenku bojim se aby to nedala k soudu nebo to je blbost? Děkuji za radu

Strana
z3
kajalka
2. říj 2019

@babanci Už to osobně neberu. Ona je fakt chorá. Ale kdybych si měla fakt k srdci připustit vše, co o mně kdy řekla, musela bych jít skočit z mostu...

oveckaluky
2. říj 2019

Další troll... nějak se mi nechce věřit, že by se někdo registroval jen proto, že po něm chce máma vrátit peníze za taneční...

lenkah29
2. říj 2019

@kajalka 😂 tahle diskuze mi vážně zvedla náladu, take jsem "vyhrála" rodiče. Kolikrát mi přijde líto že me děti vlastního dědu ještě neviděly a s babičkou se potkáváme 2x do roka. Otec po mě chce také minimálně 2 miliony 😂 (jídlo za 18 let, topení, energie, doprava, autoškola, náklady na studium a stavební sporeni+ úroky) dokonce mi na to posílal mailem upomínky. Nejdřív jsem z toho byla docela špatná a nechápala co ho k tomu vede i jsem navštívila právničku na kterou jsem ho po dalším výhružném mailu odkázala ...už se neozval 😂.

similenka
2. říj 2019

@terka1997 tak i já se přidávám. Naši si ode mě půjčili 500 000 a teď, když mi je mají vrátit, tvrdí, že to celé byl dar. Tak se s nimi soudím.
Dar 500 000 .... dobry, ne?
A ja nemam ani kolo

editah222
2. říj 2019

@similenka to je ještě lepší😠. Předpokládám,že žádnou smlouvu sepsanou nemáte. My jsme soudržna rodina, ale když si ségra od našich půjčovala větší obnos tak se sepsala normální smlouva o půjčce.

zelnahlava
2. říj 2019

Nárok na to nemá, ale pro svůj klid bych ji ty prachy snad raději dala.

biciklissie
2. říj 2019

Jako nabizi se ji ty penize hodit na hlavu. Ale ja bych se bala, ze priste si vzpomene, ze chce penize za to, ze vam koupila potraviny, co jim prosla lhuta a vy je nesnedla nebo za obleceni, co jste nestihla unosit, nez vam bylo male...

meronym
2. říj 2019

Jako pravnicka Vam pisu, ze ZADNY narok nema (z mnoha duvodu - mela k Vam vyzivovaci povinnost, je to promlcene, zcela proti dobrym mravum). Jako clovek dodavam, ze bych ji to rozhodne neplatila. Protoze tohle je obycejne sproste vydirani a kdyz jsou vyderaci uspesni, radi svuj uspech zopakuji.

oveckaluky
2. říj 2019

😂😂😂

hansed
2. říj 2019

@babanci ja dnes tchýni dovezla lahev vína za hlidani 😉

zuzineckah
2. říj 2019

@terka1997 tvá máma potřebuje spíš psychologa než peníze. A akutně...🙄

sonaxoxo
2. říj 2019

Tak od tve matky bych se opravdu rychle a daleko distancovala!!!

oveckaluky
2. říj 2019

Myslím, že se autorka skvěle baví... vážně si myslíte, že se tu někdo registruje jen pro to, aby se zeptal, co má dělat, když chce máma vrátit peníze??? 😂

editah222
2. říj 2019

@oveckaluky aspoň je to zábavnější diskuze než: vidíte ducha? 😂😂

oveckaluky
2. říj 2019

@editah222 A to je fakt. 😂

terka1997
autor
2. říj 2019

@oveckaluky ano opravdu nebavím se dost mě to trápí už dost mi zničila život

terka1997
autor
2. říj 2019

Omlouvám se ale mě nepřijde tohle vtipný a opravdu jsem chtěla zjistit co by dělali ostatní protože jsem v koncích

babanci
2. říj 2019

@hansed Tak to je dobrý nápad. To bych byla dost často po vlivem.

barulina
2. říj 2019

Bud v klidu. Noc ji nedavej. Matkabkntobe mela vyzivovaci povinnost. Tohle nema.sancui nikde uspet. Vim o cem mluvim ;) alenikdyby to knsoudundala, tak za rozebi zaplati vic jakn2000 a hoavne pprohraje. Tohle je na psychiatra. Je minlito ze je to mama. Kasli na ni

crochetka1
2. říj 2019

A já bych ji ty 2000,- dala... Jestli si vydeláváš, domluv se s ní, že jí treba mesicne das 500,-. A do budoucna víš, že už od ní nic nechceš.

sobist
2. říj 2019

To je docela husté a hnusné.. no, já bych jí ty dva tisíce vrazila a čus, minimálně na nějakou dobu konečná. Nicméně chápu, že tohle není řešení, takže bych si s ní zkusila promluvit, aby ses do budoucna nedivila znovu a před očima neměla nějakou další účtenku.

hansed
2. říj 2019

@babanci oni nastesti nacinaji po predani holcicek nam 😁😁 jsem rada, ze nam pomahaji a ja jim muzu rikat mami a tati ❤️

hejluc
2. říj 2019

Hodně z vas píše, že by jí penize dala. Já bych hodně přemýšlela, co s matkou plánuji v budoucnu. Vyčítá ti jen ty taneční? Nebo jsou vztahy špatné a ona jen furt hledá špínu? Někdy bohužel je jediným řešením dotyčného odstrihnout, přerušit styky. Já si to osobně neumím představit, s rodiči mám skvělý vztah. Ale znám pár lidí, kteří to museli udělat. A ty peníze bych nevracela, jak píše někdo výše, je to vydírání. Bude chtít platit chleba co vám kupovala?

eva118
2. říj 2019

Já bych takové matce řekla, že jsem se rozhodla, že to vrátím svým dětem a oni v budoucnu zase svým. Tak už to na světě chodí, jí taky v dětství někdo živil. A vrátila to tobě.

netopejr
3. říj 2019

V žádným případě NIC nedávat - jakmile zjistí, že Tě ohne kvůli tanečním. přijde příště s větším požadavkem, a tak do nekonečna. Jakmile zjistí hned, že narazí a nejde to, dá dřív nebo později pokoj (ano, třeba si zkusí vymyslet ještě něco a zopakuje pokus, ale rozhodně se mnohem rychleji naučí, že to prostě nefunguje).

meronym
3. říj 2019

@netopejr Uplny souhlas

meronym
3. říj 2019

@oveckaluky Jsou tady diskuse, kdy zakladatelku nechapu, pripadne si myslim, ze je troll, ale tahle k nim nepatri. Celkem chapu, ze zakladatelku pozadavek matky rozhodil a chce si overit, na co ma/nema narok a jak se co nejlepe zachovat.

ariadna12
3. říj 2019

@terka1997 at si maminka svuj sporak zaplati sama. Jeji vitezstvi u soudu je velmi nerealne.

bamak
4. říj 2019

@terka1997 nic si z těch, co nevěří nedělej. A drž se.... Myslím si, že tvoje mamka je psychicky nemocná.... Musi to být pro tebe těžké. Ale NIC ji nedluzis. Tak jako ji někdo v dětství živil, tak ona živila tebe a ty budeš živit svoje děti.... Jen si z toho vem ponaučení a hlavně, nestresuj se tim. Ona jen pláně vyhrožuje. Žádný soud být ani nemůže, protože nebyl spáchán tresty čin....

meronym
4. říj 2019

@bamak Jen pro objasneni - soudy jsou i kvuli obcanskym sporum (napr. kdyz nekdo nekomu dluzi penize, kvuli ukonceni najmu, vypovedi z prace apod.), nejenom v trestnich vecech. Ani jeden typ rizeni zakadatelce nehrozi, ale neco si o tom prectete, at tady nepodavate nespravne informace.

Strana
z3