icon

Musím souhlasit s Vánoci dcery u babičky?

sarka131608
17. pro 2023

Přeji pěkný den.
Prosím potřebuju nutně radu než půjdu na sociálku. (V pondělí)
Dcera 7 let. Letošní vánoce měla strávit se svým otcem. Otec dnes odpoledne volal s dcerou. Ta mi pak sdělila že se tatínkovy porouchalo auto a že místo něj pro ni projede babička z Bratislavy.
Ok...volala jsem otci zpět.
Ten mi potvrdil že skutečně nemůže přijet a že už je domluvený se svojí mámou že si pro dceru přijede ona a že s ní stráví Vánoce u sebe doma.
Já jsem se tedy oficiálně tuto zprávu dozvěděla az ve chvíli kdy jsem volala otci. Prosím pokud nemám dohodu u socialky nebo soudně....musím souhlasit s tím aby dcera stavila Vanoce u babičky?
Nemáme soudně stanovený styk a ani dohodu....
Kdyby byl otec s dcerou neřeším to....normálně by odjela .... Ale tohle jednáni se mi nelíbí...poradíte prosím ?? Děkuji

Strana
z2
suzanna123
19. pro 2023

Domluvila bych se s otcem, nechápu, proč do toho tahat sociálku. Prostě mu zkus vysvětlit, že nechceš, aby byla dcera místo s tebou s babičkou a domluvte se, kdy si ji může vzít místo toho. Asi by ses mohla prostě seknout a dítě nedat, nebo letět na sociálku, ale hádám, že nějaký čas budete muset s otcem být schopni fungovat, tak bych se asi snažila neposr. to hned na začátku. A mimochodem, tipla bych si, že pokud vám soud stanoví, kdy dítě s kým bude, tak ti do toho, jestli tráví čas určený pro otce u něj nebo u babičky, nic moc nebude

ai30
19. pro 2023

@sarka131608 A rozhodne bych si archivovala veskere jeho auto-vymluvy, kdyby v budoucnu doslo k soudnimu reseni pece a on by tam poplakaval, jak hrozne chce dceru na Vanoce mit.

bertoldina
19. pro 2023

@suzanna123 Pokud je babička v zahraničí, tak bude...

Pokud očekává nějaké potíže, tak se i ten zápis na OSPOD hodí. Což nemění nic na tom, že jak se začne rozjíždět tahle spirála, tak to nejvíc ods.ere to dítě.

suzanna123
19. pro 2023

@bertoldina to by mě docela zajímalo, jak tohle funguje... Prarodiče mají taky nárok na styk s dítětem a k cestě do zahraničí hádám potřebuje rodič souhlas toho druhého, ale nějak asi soud řeší, když to jeden rodič z principu bojkotuje.
Každopádně tady nemám pocit, že je problém to Slovensko.

hankaviki
19. pro 2023

Dítě k vycestování do zahraničí potřebuje souhlas rodiče a taky cestovní pas. Má ho?

pavca1982
19. pro 2023

Chudák holka😒

sarka131608
autor
19. pro 2023

Děkuji všem za odpovědi....
Nakonec se situace vyřešila. Otec se sem dopraví vlakem a můj bratr mu po dobu co bude dcera u něho půjčí svoje auto...

sarka131608
autor
19. pro 2023
sarka131608
autor
19. pro 2023

@suzanna123 problém byl hlavně v tom že jako matka mám právo na to vědět kde dcera bude...otec celou dobu tvrdí že v ČR přitom dcera mi řekla že pojede na SK...když jsem udeřila na otce přiznal se že skutečně pojedou na SK

klokanka31
19. pro 2023

@sarka131608 To bych udělala pěkný ródeo, proč ti lže v tak zásadních věcech.

suzanna123
19. pro 2023

@sarka131608 to jste vyřešili super, držím palce, ať zvládnete udržet i v budoucnu dobré vztahy, je to fakt k nezaplacení

ai30
19. pro 2023

@sarka131608 To je od tveho brachy moc hezke. Snad se otec chytne za nos a uvedomi si, ze dobre vztahy bez zbytecnych lzi jsou i k jeho prospechu.

jarla
19. pro 2023

@sarka131608 jak jsi na ospodu dopadla?

lennus
21. pro 2023

@sarka131608 Pokud by neměla být s otcem, ráda bych ji měla u sebe. S tou babi máte blbý vztah? Nešlo by, že by přijela za vámi a chvíli s tebou a dcerou pobyla?

lutu11
22. pro 2023

Tak tohle je vtipny. V CR funguje verejna doprava. Neskutecna vymluva....ale hlavne, ze jste to poresili.

vodnarka2013
22. pro 2023

7 let, to už není mala 😊 zeptala bych se ji a pokud by chtěla byt radši semnou, postavila bych otce před hotovou věc 🤷🏻‍♀️

Strana
z2