icon

Může manželova cesta ovlivnit naše rodinné vztahy?

bewee
3. říj 2025

Ahojky,
chtěla bych znát názor Vás ostatních prosím.
Dnes mi manžel oznámil, že za cca rok chce letět do Ameriky za kamarádem na motorky. Oznámil mi to jako hotovou věc, bez debat a že když mu do toho nezasahne práce tak poletí.
Popravdě mě to dost zaskočilo a šokovalo, protože jsem momentálně těhotná, v květnu se nám má narodit naše první dítě, a čekala bych, že pro něj bude prioritní rodina, tím spíš, když ví, že mám ze začátku mateřství strach.
Nehledě na to, že ani spolu jsme nikdy takhle daleko nebyli, a teď by letěl sám. Přijde mi to dost sobecké, nehledě na to, že si stojí za svým, že pojede na cca 10 dní a nebere ohled na to jak se cítím a co si o tom myslím.
Co si o tom prosím myslíte?

Strana
z3
bonavoxa
Autor odpověď smazal
fire85
5. říj 2025

Na 10 dni? To vadí? To je vtip ne?

michaela666
5. říj 2025

Já bych ho nechala a zařídila si v tu dobu program pro sebe - na pár dní k rodičům/ sourozencům - někoho si pozvat domů - s partou kamarádek a jejich dětmi třeba na chatu. S tím, že ano on jede na dovolenou. A jak bude možnost jedu minimálně na prodloužený víkend někam já.

odula
5. říj 2025
@zmrzlinka

To si musíte vyříkat vy dva...Já bych toho svého po dvou dětech,17 letech manželství a po 21 letech vztahu poslala do Ameriky klidně na měsíc 🤣🤣🤣

@zmrzlinka 😀😀 19 let vztahu, 18 let manzelstvi a tri deti - ja taky :D a klidne i kdybych mela trimesicni mimino. Pozvala bych mamku, a chillovaly bychom s kojencem. ;)

barumrallyebum
5. říj 2025

Nevim, neznam vas..ale myslim si, ze si chce jeste honem uzit a taky ho tvuj nazor nezajima, protoze si mysli, ze te ma ted uz jistou ☹

zlataberta
5. říj 2025

Taky jezdím s kamarádkou a manžel se svýma známýma, někdy letíme spolu a někdy se společnýma známýma, je to o domluvě..... Poradit se asi měl, ale možná se bál, že bys to hned zakázala, tak asi zvolil jen to oznámení, před poradou. Zkuste si promluvit. A řekla bych mu, že až bude dítě větší, tak taky něco podobného s kamarádkou plánuješ.

alubif
5. říj 2025

Prvně jsem četla na rok a ne zátok, pak jsi napsala na 10 dní.... Jako kdyby to bylo na ten rok tak by měl problém velký, ale na 10 dní s půlročním dítětem... Úplně klidně. Verzi oznámení máme jen od tebe. Navíc ženská někdy slyší jen to, co chce slyšet...Vadil by mi ale program na jaký jede, a to motorky. Souhlasím s @drep. Taky jsem součástí traumacentra a motorka je koníček, který je u nás naprosto nepřípustný. Naštěstí je můj muž je hodně poučen po mých historkách...

janule0123
5. říj 2025
@bewee

@martulka88 My také vždy jezdili spolu. Byl jen jednou sám, a to jsme byli spolu krátce asi 2-3 měsíce. Teď jsme spolu sedmým rokem a čekáme mimi, o to víc mě to trápí.. Že mě chce nechat s 3-4 měsíčním mimčem doma samotnou a prostě odjet bez debat....

@bewee jako upřímně by mě to mrzelo ten styl jaký s tím přišel .. z druhý strany chápu, že by to byla dovolena za neskutečný peníze pro vlastne už tri lidi … a s bejbem hrozne omezující … takze se mu nedivim ani ze chce jet sám 😊 z druhý strany jeslti se citis .. zkus navrhnutou ze chceš jet taky, kolem tech 4-5 mesicu uz by mohlo mit mimco dulezity ockovani za sebou … kamaradka cca id tech 4 mesicu lítají s detma po světě …

gruyerre
5. říj 2025

Já jsem si v první chvíli řekla, proč by jako neměl jet, vždyť je to jenom pár dní. Ale pak jsem si vzpomněla, jak šílený bylo moje první dítě v půl roce, jak jsem doslova přežívala čas, kdy jsem byla sama s dítětem a těšila se, až přijde manžel domů a já mu dítě předám. Kdyby se tenkrát zdekoval a jel na 10 dnů pryč a nechal mě v tom hororu samotnou, byla bych hodně nasraná.
Mít doma jedno hodné miminko, bylo by mi to fuk.

zuzkasim
5. říj 2025
@gruyerre

Já jsem si v první chvíli řekla, proč by jako neměl jet, vždyť je to jenom pár dní. Ale pak jsem si vzpomněla, jak šílený bylo moje první dítě v půl roce, jak jsem doslova přežívala čas, kdy jsem byla sama s dítětem a těšila se, až přijde manžel domů a já mu dítě předám. Kdyby se tenkrát zdekoval a jel na 10 dnů pryč a nechal mě v tom hororu samotnou, byla bych hodně nasraná.
Mít doma jedno hodné miminko, bylo by mi to fuk.

@gruyerre Já si říkám, že takhle to ví dost dopředu, aby se na to mohla připravit. Domluvit si mamku, sestru nebo někoho. Společně s mužem nachystat jídlo do mrazáku (záleží, kdo vaří, u nás třeba i dost vařil muž), aby nemusela těch 10 dnů řešit každodenní vaření. Klidně i domluvit někoho na povození kočárku, aby měla denně aspoň nějaký čas pro sebe nebo na odpočinek. Zkrátka dá se toho dopředu zařídit dost. 10 není nic šíleného, spousta chlapů odjíždí pracovně na delší dobu. Jako jo, taky jsem zažila horší období a těšila se na chlapa, jak mu ten uřvaný ranec předám a chvilku vydechnu. Na druhou stranu, kdyby věděla, že tu 10 dnů nebude, tak nedoufám, netěším se, ale taky neuklízím, jdu si lehnout s miminem atd.

antoinet
5. říj 2025

Kdybych byla můj vlastní manžel, tak bych v tom sama sebe nenechala. Byla jsem vyděšená prvorodička, úplně mě sejmulo, když mělo dítě poprvé horečku nebo laryngitidu. V půl roce se začalo v noci hodně budit, byla jsem vyřízená. Nebavilo by mě drandit na motorce a mít za oceánem miminko a vyčerpanou ženu.
Paradoxně se třetím miminkem (starší měli v té době 2 a 4 roky) bych to zvládla mnohem lépe.
Počkala bych, jak se zajedete a pak teprv dělala velkolepé cestovatelské plány. Teď by ti muž měl být nablízku.

skarol
5. říj 2025
@drep

Já naprosto upřímně musím říct, že by mi vadilo to “na motorky” a “do Ameriky”. Zbytek ne, muže nevlastním a ráda si podobný výlet vyberu sama později. Ale my oba s mužem pracujeme v traumacentru a motorkáři jsou náš denní chléb, takže by ho tohle naštěstí nikdy nenapadlo. Protože motorky jsem největší ohrožení tradičního manželstvi, před sexy kolegyněma a civilizačníma chorobama.

@drep jojo, teď jsem někde viděla anketu mezi mladýma holkama, kde se jich ptali, jaký koníček jim u kluka přijde nejvíc sexy ... No šachy, četba knih a procházky v přírodě to nebyly 😁. Pak přijdou děti a najednou si ženská uvědomí, že to vlastně není tak super mít doma motorkáře a malé děti, hlavně když má podle mě skoro každá z nás tragický příběh v blízkém okolí ... a najednou by ženy chtěly, aby byl chlap doma a věnoval se rodině, ideálně neměl vůbec žádné koníčky, motorka je nebezpečná, hokejové a fotbalové zápasy časově náročné...

glimmer
6. říj 2025

tohle si musíte vyříkat vy ... třeba už to bere tak, že miminko bude větší a bude to pro tebe v pohodě ...
já ze svého pohledu, kdy jsme spolu 23 let, z toho 20 let manželé a děti máme 15 + 13 let ... tak pro mě za mě, ať ji jede do Ameriky třeba na měsíc, a docela bych se na ten měsíc i těšila 🙂 ... ale chápu, že tvoje situace je jiná 🙂

alice180
6. říj 2025

Spousta lidí tu napsala, zavolala bych máme, segre ohledně pomoci. Ale co když nikoho takového nemá. Já jsem třeba ten případ. Mám sice rodinu, ale prostě bych s nima v tomto případě počítat nemohla.

ninive211
6. říj 2025

Spíš než to, že chce jet, by mi vadil způsob oznámení, kdy to na mě vybalí jako fakt, aniž se mě ptá na můj názor a jak to vidím. Kór když ví, že bude doma mimino. A ty motorky by mi teda taky vadily. A taky jsem napoprvé četla, že jako NA ROK do Ameriky, to jsem byla v šoku, pak jsem se začela pořádně a 10 dní už mi jako tragédie nepřipadá. Ale i tak by cokoliv delší než víkend mělo být součástí vzíjemné diskuze a shody a ne kategorické oznamování. Tohle se mi nelíbí.

zuzkasim
6. říj 2025
@alice180

Spousta lidí tu napsala, zavolala bych máme, segre ohledně pomoci. Ale co když nikoho takového nemá. Já jsem třeba ten případ. Mám sice rodinu, ale prostě bych s nima v tomto případě počítat nemohla.

@alice180 Tak nemá... ale spousta lidí tuto možnost má. Netušíme, v jaké je situaci. Třeba se dá zařídit pomoc zvenčí, zaplatit někoho, kdo si každý den ten kočárek na 2 hodiny vezme ven.

ai30
6. říj 2025

@bewee Ja bych s tim mela dost problem. Teda teoreticky, protoze vim, ze muj muz by s takovym napadem nildy neprisel. Tri mesice po narozeni ditete fakt ne. Ja si nedokazu predstavit, ze bych s timto za muzem prisla ja, ze ho necham s trimesicnim ditetem doma a pojedu na motorky, dyt je to uplne mimo. Nehlede na to, ze pokud si na to bere dovolenou, tak je to treba tretina jeho celkoveho volna. A to postaveni pred hotovou vec bych taky tezko rozdychavala. Jako za me vsechno spatne, fakt.
Nicmene podotknu, ze je uplne sumak, komu by to vadilo a komu ne. Tobe to vadi, to je dulezite. Vy si to partnerstvi musite nastavit podle vas dvou, ne podle cizich pani na internetu.

prejeta_zaba
6. říj 2025

Jsem původně pochopila, že na rok. 😁 Tak to bych brala jako dost těžké. Ale 10 dní? Prosímtě..O co jde? S miminem stejně budeš pořád, to vůbec nehraje roli, jestli necelé dva týdny chlap z práce večer přijde nebo ne. A jako co, tak bude mít pěkné zážitky, bude spokojený. Jestli vám to jinak klape, tak mu to přej a nedělej z toho drama, ne? Však nikde není řečeno, že si nemůžeš třeba za 2 roky udělat trip s kámoškama ty. 🤷‍♀️

prejeta_zaba
6. říj 2025
@alice180

@alice180 No však a o co jde? Pokud tu pomoc má, tak ji bude mít i nehledě na mužovu dovolenou. A pokud ne, no tak přece se jedná o týden a půl s malým kojencem. Stejně je pořád na prsu nebo v kočárku, tak úplně nerozumím tomu, co tam je potřeba za takovou pomoc. Ostatní lidi s tam malým miminem stejně nic moc nenadělají. A nemá k tomu další třeba školkové děti, které by bylo potřeba stále odvádět, zabavovat, vařit jim atd. Když bude mimino spát, dá nohy nahoru taky a pohoda. 😀

alice180
6. říj 2025
@zuzkasim

@alice180 Tak nemá... ale spousta lidí tuto možnost má. Netušíme, v jaké je situaci. Třeba se dá zařídit pomoc zvenčí, zaplatit někoho, kdo si každý den ten kočárek na 2 hodiny vezme ven.

@zuzkasim no to mi přijde takový jako, aby mohl jet někam na 10 dní s kámošem, tak shánět někoho cizího. Já nevím mne to přijde úplně mimo.

michaela666
6. říj 2025
@alice180

@alice180 Já to ani nebrala tak, že ji má někdo hlídat dítě, ale spíš aby ona se necítila sama.
To třeba pro mě bylo na mateřské nejhorší, být většinu času sama s malou, když manžel odjel na nějakou akci.

ai30
6. říj 2025
@prejeta_zaba

@alice180 No však a o co jde? Pokud tu pomoc má, tak ji bude mít i nehledě na mužovu dovolenou. A pokud ne, no tak přece se jedná o týden a půl s malým kojencem. Stejně je pořád na prsu nebo v kočárku, tak úplně nerozumím tomu, co tam je potřeba za takovou pomoc. Ostatní lidi s tam malým miminem stejně nic moc nenadělají. A nemá k tomu další třeba školkové děti, které by bylo potřeba stále odvádět, zabavovat, vařit jim atd. Když bude mimino spát, dá nohy nahoru taky a pohoda. 😀

@prejeta_zaba No jasne, bud nohy nahoru, nebo muze mit male taky koliky a pojede 24/7. Ale co, hlavne ze bude mit borec zazitky 😅

zuzkasim
6. říj 2025
@alice180

@zuzkasim no to mi přijde takový jako, aby mohl jet někam na 10 dní s kámošem, tak shánět někoho cizího. Já nevím mne to přijde úplně mimo.

@alice180 Já si myslím, že většina ženským to normálně 10 dnů zvládne sama. Ale autorka má strach, proto se hledají možnosti, jak to udělat, aby byla maximálně zabepečená. Sama tedy obdivuji samoživitelky, protože já byla za manžela a jeho pomoc často opravdu vděčná, být na dítě pouze sama, si představit neumím. 10 dnů? Není problém, zvlášť, když to člověk ví dopředu a může se na to trošku připravit.

alice180
6. říj 2025
@prejeta_zaba

@prejeta_zaba moje první dítě se narodilo o měsíc dřív byla jsem ze všeho vypleskla. Byla jsem ráda, že partner je v tom se mnou. Nedovedu si představit, že by odjel za zábavou. Že pospíchá za námi domu, protože to náročné bylo. Nějak si nepamatuju, že jsem měla nohy nahoře. A s druhým, které spalo max. 20 minut už vůbec ne. A děkuju, že se chová jako táta a ne pouze jako otec.

ladyhacek
6. říj 2025

Kdyžtak nebude hned v 6 nedělí proč ne??
Ty říkáš že je sobecký- z druhé strany a nejsi sobecká ty, že mu nechceš dovolit mu splnit sen ?? Je to jen 10 dní ne půl roku. Až to půjdeš můžeš jet zase s kamarádkami ty sama.

martina1317
6. říj 2025

Nejhorsi je to proste z 0 na 1 dite. Chlap je totiz v pohode v klidecku, pro nej se nic nemeni. Nezmeni se mu telo hormony emoce nic. Dal si jede svoje “ja ja ja jen ja”. Dal si chodi a jezdi vsude kam se mu zachce, odchazi z domu kdy chce kam chce. Zena po porodu uz ne. Najednou kdyz chce nekam jit, tak bud s ditetem a nebo zajistit hlidani a to neni lehky, a dokud koji, tak se nikam dal od ditete proste nehne. Takze ti rozumim. A po porodu to bude jeste horsi, on bude dal svobodne chodit kamkoliv bude chtit, ale ty uz ne. Pokud to chlap nepochopi, bude to mezi vami skripat. Memu muzi to doslo az s druhym ditetem. Ted u tretiho uz jsme rovnocenni partaci. Musela jsem si vydobit cas i pro sebe. Kdyz on vikend s kamosema, tak ja pak take vikend s kamoskami. Proste kazdy rovnocenne ma pravo na stejny volny cas a zazitky. Jenze s malymi detmi to tak lehko nejde…

mabs
6. říj 2025

@bewee Hele, 10 dní není věčnost. Dá se to zvládnout. ALE měl se s tebou poradit, zeptat se na tvůj názor, společně vymyslet nejlepší termín. A ne tě postavit před hotovou věc. Takhle je to za mě bezohledné a sobecké.

smisek2011
6. říj 2025

My jsme asi s manželem hodně zastaralý protože u nás rozdeleni on sám já sama neexistuje ( buď jedeme spolu nebi nikdo) a nebereme to jako úvazek prostě jsme spolu rádi a zvlášť když už máme děti,milujeme cas spolu a s dětmi takové to on sám ona sama to už si rovnou můžou manželé říkat spolubydlící 🤷🏻‍♀️ ale.je to jen můj názor

eldoradoh
6. říj 2025

Mimču bude půl roku, už budete sehraní, ještě budeš ráda, že jede 😉

anonym_3a8878
6. říj 2025

To by mi vadilo. Nejvíc komunikace. Nevyzrálé chování. Žena je po porodu zranitelná a potřebuje partnera. Není to o tom, že by to nezvládla. Tohle zkusit změnit hned na začátku, jinak mu to absolutně nedojde a bude dál protěžovat svoje pohodlí. A ta ,,zábava", pro mne úplně red flag, na tom mi nic sexy nepřijde.

Strana
z3