Může můj ex nechat dcery hlídat 13letou holčičku a jet se svou přítelkyní pryč?
Právě jsem se dozvěděla že můj ex nechává děti doma v bytě s dcerou své přítelkyně které je 13, a odjíždí s ní pryč...mě osobně se to dvakrát nelíbí...a ani nevím zda tohle vůbec může....
@carolineg1 hele, z tebe to tu leze jak z chlupaté deky. Bylo by lepší, kdybys hodila řeč s chlapem a ne tady.
No jako má je co čtrnáct dnů a je s přítelkyní pár měsíců a píšeš že to že je hlídá ta holka je pořád .asi sama v tom máš zmatek,zkus to pořešit s chlapem a zjistit jak to vůbec je
@carolineg1 rikam ze komu necha hlidat deti je na nem, kdyz jsou u nej. At je to 13 leta holka, nebo babicka teta. Ale vis co, svou nasranost si vylij na nekom jinem. Prd svtim udelas. Nechapu proc by holky nemohla pohlidat.
Me by fakt, ze si na ne neudela cas štval, kdyby na 2h zmizel ok - cely den! A fakt, že je hlida nezletila holka taky, navic kdyz ji neznas, nevis jestli je to fajn mila slecna, nebo fracek s kterym triska puberta, jestli má tve děti ráda, nebo ji obtěžuje hlidani dvou malych holek.
@carolineg1 coby udělala, zavolá záchranku 😀 Já bych řekla, že to zbytečně dramatizuješ. Děti už jsou velké a ve 13 už to též není žádné dítě. Spíš bych řekla, že ti vadí jiné věci než to co zde bylo psáno. Píšeš že nezletilé osoby mají být pod dohledem zletilého člověka, to je budeš hlídat až do 18? 😀 Docela by mne to zajímalo, jak to chceš dělat, až budou chodit do školy a nebudou už mít družinu a atd
Já kdysi dávno na brigádu děti hlídala, rozhodně mi nebylo ani zdaleka 18 a co jsem měla kšeftů 😀
@kajalka na úrazy je úplně jedno, jestli hlídá 13 letí holka a nebo třeba babička, ono někdy klidně i rodiče. Výsledek je úplně stejný... A většina věcí se stejně stává, když stojíš hned vedle, ale stejně s tím už člověk většinou nic neudělá. A jak co by si s tím počala? Myslím, že v tomhle věku to neumí? Navíc má snad mobil, může zavolat a poradit se, záchranka. Nedělala bych z toho drama...
Absolutne nechapu obvinovani, ze ti urcite vadi neco jineho. Neprijde mi normalni aby nezletile dite cely den hlidalo 2 male deti. 6 lete dite teda opravdu neni sobestacne a 4 leta tuplem ne. 13 leta holka muze pusobit jako celkem rozumna, ale je duvod proc ve 13 nemuzou deti delat vsechno a jsou stale deti. Spatny odhad situace - rekne si, ze jde za kamoskama a "segry" to doma zvladnou na chvilku, cokoli. Neco se stane, lekne se aby nemela prusvh a nebylo to na ni a tu zachranku prave nezavola. Ne, 13 lete dite opravdu v krizove situace velice pravdepodobne nebude uvazovat racionalne jako dospely.
Nerikam na hodinku, dve, mozna i maximalne 3, to uz pubertacka da. Ale delsi doba by pro me byla tedy neprijatelna. 6 letou mam ted nejstarsi dceru a kraviny co obcas vymysli jsou sice typicky detske, ale zaroven zivotu nebezpecne..
Promluvila bych si ale primarne s otcem deti. Jednak jestli je to vubec pravda a dal, proc si dcery teda vubec bere? Mate to takto narizene soudne nebo "jen" vzaemna dohoda?
Za me tedy hlidani nezletilou fakticky znamena, ze deti hlidane nejsou.
@blondynka400 neni to jedno, dospely clovek mnohem lepe vyhodnoti, kdy je situace vazna a je nutne volat zachranku. 13 letou holku klidne napadne "doprcic, ja jsem je nemela brat na hriste, ted spadla a bouchla se do hlavy. To bude urcite na me, no to bude prusvih, mamka me zabije. Jdeme domu, treba se to zlepsi nebo vymyslim jiny duvod jak se to stalo..." Date ruku do ohne za to, ze to pubertacka neudela? Je to porad jeste dite
@teeerez tak to nesouhlasím. Řada náctiletých holek má v hlavě víc než některé dospělé a umí se se situací poprat na jedničku. Hlavní je, že člověk musí vědět, jak na tom je "osoba" co má hlídat a děti, které mají být hlídány. A pořád si nemyslím (ač tazatelka má svůj názor, že otec je takový a makový a nevlastní dcera je též taková a maková), že by je takto nechával, kdyby si nemyslel, že to zvládnou. A evidentně to dle všeho zvládají bez nějaké tragédie .-)
Natálce to nevadí? Že má na krku dvě cizí děcka? Ta musí být úplně nadšená! 😝
@blondynka400 přesně tak... řada náctiletých..ale určitě ne všechny! Myslíte,že ji to
třeba nevadí? Mohla to dostat příkazem...hlídat cizí děcka. Asi bych nebyla úplně nadšená, být Natalkou 😁 Může to být pro ni "vopruz". A ta druhá věc,jak tu už někdo psal...Nemůže si na ně tatínek jednou za 14 dní ten čas sakra udělat? Na co si je bere, když trajdá někde pryč a není s nima? Já bych teda nadšená opravdu nebyla. A docela mě překvapuje množství zastánců tatínka 🙈 Vzhledem k tomu,co tu někdy čtu,bych spíš čekala,že se bude radit poslat na něho sociálku 😁
Když mi bylo devět, narodila se mi nevlastní sestra. Naprosto běžně jsem s ni chodila ven s kočárkem a už když byla miminko, tak jsem ji hlídala. Mně to úplně mimo nepřijde. Ale možná by bylo fajn, kdyby se někdy zastavili na kafe, nebo jste se sešli třeba v cukrárně, abys viděla, co je slečna zač.
@lucinka_16 souhlas, že určitě ne všechny. Nevím, zda jí to vadí nebo nevadí, nejsem jasnovidka. Možná já to nevadí, ale možná má ráda děti a baví jí to, nebo za to dostává peníze, to neví nikdo, jak to doopravdy je, ani tazatelka...
To že si tatínek neudělá čas, to zvláštní, to je pravda. Ale zase opět, ani sama tazatelka neví, jak to je, to všechno jsou pořád jenom domněnky a rádoby výpověď dětí, která v tomto věku..... Asi víc, proč si je bere, na rozdíl od nás 🙂
Nemůže se to. Třináctiletá je nezletilá, a kdyby přišla sociálka, myslím obecně do rodiny, kde jsou tři děti, z nichž nejstarší hlídá dvě mladší, tak má rodina na průser zaděláno. Nechápu, proč bys z toho neměla být nervózní. Já bych teda na tvém místě byla.
Já tedy chápu, te jsi vytočena, mě by to taky teda stvalo a hlavně bych měla tedy strach. Ono i jaké capoviny kolikrát vymysli i 13 letí .... určitě bych promluvila s ex a pokud se to bude opakovat, tak klidně napsala na ospod, popr zadala o úpravu styku. Když děti nechce, tak je mít nemusí.
@blondynka400 ano řada, ale ne každá. A jestli chcete moralizovat že sem se třeba z něčeho nedostala nebo je problém jinde, tak věřte že je to jen váš neobjektivní pocit, věci kolem rozvodů a přítelkyně mého ex mě skutečně neserou, mám celkem věci v hlavě srovnané.
@teeerez a tohle byl důvod proč jsem to sem psala..Nebudu lhát ty reakce mě zaskočily. Ale přesně tohle mám na mysli a hlavně aspoň mě k tom mohl informovat, to si teda myslím já, kdyby můj přítel měl 13 létě dítko...nejprve ho poznám a pak soudím a pár měsíců mi na to určitě stačit nebude....navíc když znám ex kterému je jedno kdo se stará hlavně když on má klid.
@xxx3d má.jeste 10 letého kluka....a toho holky moc rády nemají co sem pochopila je to dobrý hajzlik
@teeerez z vlastní zkušenosti, tohle není chování puberťáka, ale řady dospělých. Kolikrát jsem viděla někoho, komu se udělalo večer blbě, nikoho to nezaujalo a ráno už bylo pozdě. Kdo došel opilý v noci, ráno nešel probudit, tak šli do práce a ve tři odpoledne už jsme o něj primárně pečovali jako o dárce orgánů.
@bara88 bylo mi od něj řečeno že mi do toho nic není tak to nevím jako matce si myslím že je mi do toho dost
@drep uff to už je snad trochu z jiného soudku jako je to na jeho zodpovědnost. Já na jednu stranu chápu že, ale na druhou prostě se bojím o svoje děti....kdyby se něco stalo budu si vyčítat že sem to nedokázala ovlivnit
Hlavně si myslím že soudkyně jasně řekla že věci ohledně děti máme řešit společně...já mu vždy řekla že budou s mým přítelem a ten je kupodivu plnoletý....takže bych si myslela že mám právo o tomhle rozhodovat
Já bych zašla na hospod a optala se. Problém ani nevidím v tom že by je jednou pohlídala holka. Ale když se jim otec skoro vůbec nevěnuje. Tak bych to určitě nějak řešila.
@carolineg1 tak me by to teda rozhodne vadilo! Jednak nechapu, proc otec deti chce mit na víkend, kdyz se potom sbali a jede si na vylet... No a 13leta slecna uz sice je velka a rozumna, ale porad je to těžký puboš a nema proste jeste vyvinuty matersky instinkt... a ruku na srdce, i 6 a 4 lete deti dokazou vymyslet pekne lumparny a staci, aby holcina, co hlídá, byla treba na wc nebo zavrena v pokojiku a telefonovala s kamoskou a nestesti muze byt na svete...
Ja bych toto nedovolila a rozhodne bych zakrocila
@blondynka400 No, mám děti ve střídavce ve věku skoro 7 let a 4 roky a ony teda vyžvaní všechno 😀, tj jak to, co dělají u tatínka, tak to, co u mě (posledně naprášily exovi i to, že mi můj manžel ťuknul moje auto). A to, co řeknou, zas tak úplně mimo fakt nebývá. Mně by to, že by děti hlídala celý den 13tiletá holka, teda vadilo taky - neřeknu pár hodin, ale celý den? Proč teda tatínek trvá na tom, že si děti bude brát, když s nimi pak není? I kdyby ta třináctka byla sebezodpovědnější, její děti to nejsou, zodpovědnost za ně těžko může mít. Chtěla bych vidět, jak by tazatelky ex vyhvizdoval, kdyby ona nechávala celý den děti doma samotné s jiným dítětem.
Hrozně záleží, jak často se to stává a jak dlouho ve skutečnosti opravdu hlídá. Pokud má otec děti jednou za 14, tak by si na ně sakra měl udělat čas a ne frknout na hlídání. To by mi asi vadilo nejvíc.Ty děti se těší na něj, chtějí s ním trávit čas a on se na ně vykašle. Pokud by to byla třeba otázka dvou hodin, tak asi v pohodě, ale celý den, to je prostě přehnané. Upřímně si ale myslím, že s tím asi nikdo nic nenadělá.
@carolineg1 já teda nechci rypat, naše 12letá vaří, peče a jaksi mě nenapadlo, že v tomto věku dítě neumí obsloužit sporák 😉Já v 11 hlídala novorozena dvojčata 🤪a všechny jejich nemoci jsem s nimi byla jakožto dítě školou povinné,rodiče byli v práci na telefonu. Není to ideální, ale ani nemožné.
@klea81 Tvé zkušenosti nelze srovnávat. Jednak to byla především zodpovědnost Tvých rodičů, že Ti miminka svěřili, jednak taky dobře věděli, zda si to můžou dovolit. Tazatelka holčinu nezná a exem je odbývána, že jí do toho nic není - no je jí do toho jako matce dětí sakra hodně.
Ve 12letech jsem celé prázdniny hlídala dvou letou ségru 🙂 Maminka se musela vrátit do práce a jinak to nešlo. Ráno v 6 odjela s tátou do práce a vracela se kolem 15hod. Zvládla jsem to naprosto v pohodě. A nikomu to nepřišlo divné.
Ovšem "cizí" puberťačkou bych asi děti v tomto věku pravidelně hlídat nenechala, pokud se bavíme o celém dnu.
@hanulkaha otázkou je jak zakročit?

@bara88 nehledě na to že s tou přítelkyni je pár měsícu a sám ty její děti nezná