icon

Nadávání od manžela. Jaký máte názor?

kamoulinek
7. únor 2021

Ahojky, holky,
Potřebuji znát váš názor,
Bydlime v pronájmu od ty doby co se narodil syn 8 měsíců, teď se stěhujeme do jiného. Nucene( byla jsem donucena se přestěhovat) uklízí mě a stěhujeme, já se věnovala malému a moc neuklizela, a teď mi manžel za každou špínu na podlaze, nadává, protože to musel vytirat, já si musela odpočinout mám vytáhane ruce od malého má 11kg, a jeste mě manžel rika pořád že pronájem se nemůže využívat naplno, myslíte že je to normální? Jinak uklízí normálně (tohle jsme si už zažila od bejvaleho manžela, plus Teda mě mlátil. Dělá aji vám to vaši manželovi? Děkuji za názory.

Strana
z4
klokanka31
7. únor 2021

@mimi1004 Tady se na koníku nemůže říct že se dá stíhat, protože se hned strhne vlna kritiky že ze sebe dotyčná dělá akorát supermatku. To samé jako mě jednou jistá dáma osočila, když jsem napsala že ne vždy je porod děsivý, že já ho měla v pohodě. Prostě lepší jen kritizovat a nadávat, jak porody a péče o děti jsou děsivé, únavné, a podobně 🙄

felixfelicis
7. únor 2021

@klokanka31 Mas jedno maly dite ve veku, kdy pravdepodobne jeste moc samo neporadek nenadela.

klokanka31
7. únor 2021

@felixfelicis No někdy udělá ☺ do toho máme psa a dva zakrslý králíky, a ti udělají nepořádku dost.

misu8
7. únor 2021

A taky bych být tebou začala docházet k psychologovi. Evidentně si neseš nasledky z předchozího vztahu. Musíš se naučit komunikovat s partnerem, už kvůli dítěti, aby od vás nezískalo špatné vzorce chování. Je velký rozdíl mezi oprávněnou kritikou a buzerací kvůli hloupostem. My tady nemůžeme posoudit, jak to u vás doma je, jestli má tvůj chlap pravdu a měla by ses zamyslet nad systémem, jakým doma uklízíš, nebo je to puntičkář a bude stačit si s ním rozumně promluvit nebo jestli se k tobě chová hnusně a nepomůže třeba ani návštěva poradny. Jo a co vím z práce, tak rozvody vždycky nejvíc odnesou děti.

tinie
7. únor 2021

Tak se pridam a rikam, ze ani mne manzel nenadava, ani za to, ze neni top uklizeno ani za navarene jidlo 😀 Dokonce dnes sam prisel a rikal, ze je rad, jak to doma sama s ditetem zvladam, on sam je v tydnu od rana do vecera v praci a chce, abychom se vsichni meli dobre a byli zabezpeceni. Navrhl i moznost pani na uklid, az tu bude druhe dite, coz zatim neresim. A dokonce, kdyz vidi nejakou spinu na podlaze nebo nekde, sam jde a uklidi to 🤷‍♀️🙂

ilonne
7. únor 2021

@meronym Nemusíš nechat výr ať do bezvědomí, ale je fakt, že chvilku si s ležícím miminkem vždycky najdeš. A i s nelezicim. Hele, já jsem bordelar, ale paradoxně jsem toho stihla více s dveřmi a třemi dětmi než s jedním. Prostě jsem toho "řvouna" klidně na chvíli položila. Je fakt, že prvního "řvouna" jsem tahala pořád. Ale tohle bohužel zjistíš až s dalšími dětmi.

klokanka31
7. únor 2021

@ilonne I s neležícími to jde. Já malou dám do ohrádky a hraje si. Teď když jí hraní moc nebaví, tak jí posadím do jídelní židličky, a je se mnou tam kde něco zrovna dělám. Já si takhle zvládnu převlíknout peřiny, uvařit, atd., a malá pozoruje co a jak dělám. A zatím jí to hodně zajímá, tak jsme spokojené obě 🙂

zelenaesmolda
7. únor 2021

@kamoulinek
A chces at z maleho vyroste stejny despota?

gracinka7
7. únor 2021

@meronym já měla hodně náročného mladšího, staršího k tomu, dům, zvířata, hlídání žádné a taky jsem zvládala. Ne teda vždycky na 100%, ale vždycky bylo všechno podstatné hotovo (Díky bohu za šátek)
I když taky znám maminku hodného jedináčka, co bydlí v paneláku (tudíž kromě bytu nic navíc) a dala psa k rodičům, protože ho pro samou práci prý ani nestíhala venčit. 🤷
A tady u autorky mi to dítě přijde jako výmluva, protože se jí nechce ani vyhazovat odpadky 🤦

95newmommy2020
7. únor 2021

Mám manžela tak trochu mimo uklizeci návyky. Nemá absolutně žádný. Je takový, respektuji to. Je po něm bordel, je po něm bordel všude. Ne, nenadavam mu, protože je takový. Uklidim to, protože mi to vadí. Well...spousta lidi řekne takhle to chlapi mají. Když je to opacne ? Je to blbě. Ženská nemá mít bordel na podlaze, měla bys uklízet. A já říkám, ze pokud to tak nevidíš, necitis a mas jiný priority, tak te k tomu nic nedonuti. Ne tak abys z toho měla radost. Nehledě na to, ze to nikdy nebude dle jeho představ. (Nesnáším když mi manžel pomáhá, radši si to udelam sama a lépe) Takže panáček by si měl uvedomit, ze když chce čisto, má taky ručičky a nozicky a udělá to. Ty zatím zabavis syna. 😚

kamoulinek
autor
8. únor 2021

@gracinka7 asi si to nečetla pořádně, já odpadky vyhazuju, psala jsem že manžel je hází vedle, a já, když je hned nezvednu tak je zle, a já odpad vymasim pořád, manžel je nevynasi. A pak si stěžuje.

kamoulinek
autor
8. únor 2021

@veruuu_kubesovic a ty víš co všechno dělám? Že mi tak nadávás? 11kg tahám syna celý den, ty víš kolik mám syli? Co dělám denně? Jakou mám váhu? Ne nevíš, takže moje váha je 57kg což z toho nemám silu, ještě s předchozí vztahu jsem musela tahat 30-40kg zátěži a to 4 roky. Ono se to všechno nascita. Jinak celý den nejím taky na tom závisí síla. Vezmu si tak večer až jde malý spát tak max 2-3 rohlíky.

madbetka
8. únor 2021

Páni, já nestačím zírat. Chlap jí nadává, že PO NĚM nesbírá odpadky a tady dostane naloženo taky, že je líná špindíra 🤦🏽‍♀️ Protože tady jsou samé dokonalé matky zase, co by si to rozhodně nechaly líbit, protože přece to je jasný, že ženská musí mít uklizeno a ještě musí uklízet i po chlapovi. Chyťte se za nos některé, fakt.

@kamoulinek Ne, fakt není normální, aby ti někdo nadával, i kdybys nakrásně vážně neuklízela. Všechno se dá řešit v klidu. Asi byste si měli s partnerem vážně promluvit - o tom, jak se k tobě chová, ale i o tom, jak máte doma rozdělené domácí práce a jakou máte představu o tom, co znamená uklizeno. Protože je u vás evidentně něco špatně a měli byste s tím něco dělat.

zelenaesmolda
8. únor 2021

@kamoulinek
Hodne z toho si ale delas sama?Proc tahas syna cely den?Proc se nenajis?Proc bys jako zenska mela tahat 40kg zatez?Stavis se do role sluzky a subminky a pak se divis.

mimi1004
8. únor 2021

@kamoulinek Děláš ze sebe chudinku sama. Chování manžela není normální, pokud háže věci po zemi a čeká, že to budeš uklízet ty. Ale to bys měla vědět už z předchozího vztahu a ne se tady ptát, zda je to normální. Ale tak jo, jsi chudinka, kterou musíme litovat a obdivovat, že 11kg dítě (není to na 8 měs. trochu moc?) tahá celý den na rukách.

amazonkajanik
8. únor 2021

@kamoulinek takže,dobrá věc je nositko,nebo krosna. Kolikrát jsem zehlila,nebo vařila a kluka na zádech. Že je chlap lempl a dělá bordel,který chce,abys uklízela,tak to bych mu ty odpadky hodila na hlavu. Já doma vařím pro 4dospělé (včetně mě)a pro 20měsíčního syna ,dva psy, denně uklízím celý byt(někdy jen zametu,ale chodbu vytírám,kvůli marastu venku),myji nádobí ,obden peru prádlo,co je třeba,žehlím. A když má syn den,tak prostě jde vše stranou a hold dodělám,když spí. O půlnoci musím se starou fenou a ráno v 6h znovu,déle nevydrží. Uklidím sníh z chodníku, vytřu doma, dám malému snídani,umyji nádobí,uvařim nebo ohřeju jídlo ...a takhle dokola. A někdy toho mám fakt plný kecky, že prostě vzbudím chlapa,ať se stará on a já si ležím do 8h. Ale já věděla do čeho jdu a tys měla taky tu možnost,ne? Nebo jste si udělali dítě po krátké známosti?

veruuu_kubesovic
8. únor 2021

@kamoulinek tak ho netahej cely den, jednoducha rada a mysli na sebe, nic není přednější nez máma v klidu, nevystresovana...vážím 48kg jsem suchar takže mi o nošení něco povídej...
Ja se v klidu nasnidam, naobedvam i navečerim + vypiju v klidu horké kafe, deti se nezblázní a ja jidlo a odreagování u kafe potřebuji...

gracinka7
8. únor 2021

@kamoulinek právě že jsem to četla a psala jsi o tom, že když se netrefíš do koše, leží to vedle a jemu to vadí. Až po tom jsi psala, že to tam hází muž. Tak se nauč pořádně vyjadřovat, ať to teda ostatní vůbec zvládnou pochopit

michaela666
8. únor 2021

Co si koupit větší odpadkový koš?😄 Ne promiň máma jsem teprve 3 týdny a i když je to dost chaotické a mlátí se mnou hormony jak hrom, na běžný úklid domácnosti se čas najít dá. Zkusila bych nosítko nebo šátek, ať nemusíš mít malého pořád na rukou a stihneš i s tím odpadem do popelnice dojít.

sharka88
8. únor 2021

Pokud zažíváš obdobný model chování už u druhého partnera, doporučuji Ti obrátit se na odborníka - psychologa/psychoterapeuta....

marti89
8. únor 2021

Manžel má za úkol vynést koš a 1x týdně roztříděné odpady (papír, sklo a plast). Nevím, coje za problém ten koš vynést, jestli máte malý, do kterého se prd vejde, tak si kupte větší a když bude ve 3/4 plno, víte, že ho máte vynést, nebo vydrží až do druhého dne. Jak jste si dohodli rozdělení úklidu a povinností, tak si za to zodpovídáte. A jestli máte na podlahu navíc robota, takuž problém s úklidem fakt nechápu. Já ho mam taky a s miminem a 3leťákem stíhám 2x denně zamést, uvařit, uklidit, pohrát si, pračka, myčka, suška (když je třeba), vytírám a pracuju do práce, když děti spí. A ještě se rýpu na zahradě dle počasí (kytky i výpěstky), starší chodil do kroužků (kvůli Covidu teď nejsou) ajá s kámoškama ven. Takže ruku na srdce - kolik času strávíš na gauči či mobilu?

zelenaesmolda
8. únor 2021

@sharka88
To me napadlo taky,ten problem bude v ni.

jakreb
8. únor 2021

@kamoulinek Prečo zo seba robíš handru?! A necháš si nadavat? Kde si k takému debilovi prišla?
K otázke. Nie, partner mi nenadava za nič. Totiz ma miluje a a milujeme sa navzájom. Domácnosť a rodina je spoločná. Cize staráme sa spoločne.

jakreb
8. únor 2021

@mimi1004 Môj syn mal v 5.5mesiacoch 10.5kg. Plne dojceny. Začali sme prikrmami. 😀😉

jakreb
8. únor 2021

@amazonkajanik Presne, tieto "modely" su skoro vzdy po 'nehode" po krátkej známosti..... Ale zavesiť si na krk 2x rovnakého debila to je fakt o drzku....Ze hodi smeti na zem a caka ze ona ich zdvihne a ked nie tak je zle. No by ich zbieral sam a velmi rad....

mimi1004
8. únor 2021

@jakreb Aha, já bohužel nemám srovnání, tak to je asi možné. Díky 🙂

jakreb
8. únor 2021

@mimi1004 Ano je. Ako začal chodit tak mu môžeme rebra ratat. Do dnes....😀😀 Ma 13.

kamoulinek
autor
8. únor 2021

Všem chci oznámit že už jsme si to vyřešily, takže je to v pohodě. Už nemusite psát, díky za rady,
Syn nebyl nehoda.

somalicats
8. únor 2021

@jakreb Jo, dokud se jen krmi a moc nehybou, tak jsou jak miselinky, a pak vypadaji, ze doma nedostanou najist. U nas totez, akorat ta vaha nebyla u holek takova (byly na UM), faldiky teda mely, ale jak se rozpohybovaly, tak konec faldum. Nejmladsi ma 8 mesicu a kousek, 8,5 kg, ale uz basti masozel i ovoce jak diva.

jakreb
8. únor 2021

@kamoulinek Nejako rýchlo....Uz je v pohode ze nezbieras po nom smeti a nadáva ti? Ci doniesol kytku a čokoládu zahral oci a je to vyriešené? Do kedy? Kym zase nezdvihnes jeho sračky okolo kosa?

Strana
z4