Necítím k partnerovi lásku.
Ahoj holky. Koukám na vaše diskuze velmi často a odhodlávala jsem se k vám napsat již dlouho. Za jakoukoli radu/názor budu vděčná.
Jedná se o toto. Jsem s přítelem již víc jak 8 let. Teprve až teď spolu zkoušíme bydlet. Problém byl v tom, že prvních 6 let, přítel neustále opakoval, že jsme rozdílní a že až každý potkáme toho pravého tak si nebudeme bránit a zůstaneme přáteli, nicméně já tak nějak doufala, že ho to přejde. Pak skutečně potkal na pracovní cestě slečnu, ve vlaku, se kterou si jak říkal, duševně sedl na 99% (dodal, že se mnou to má je 60%). Ale že si tím není jistý a že je zdaleka a zatím si jen volají jen co třetí den a že neví co má dělat, a že ho to strašně mrzí a rozhodně to neplánoval (u toho brečel). Tehdy měl velmi náročné období a já sebrala veškerou sílu, skousla to rozhodla se stát při něm, ať ho psychicky nedeptám a má dost síly věnovat se komplikovaným záležitostem (nebudu rozebírat, bylo by to na dlouho). Toto jeho,, telefonování,, trvalo rok, rok jsem při něm stála a opravdu si myslela, že si jen telefonují a neotevírala to. Téměř každý druhý víkend mě prosil o rádiový klid, že si potřebuje odpočinout, respektovala jsem to. Až jeden z těchto víkendů, jsem ho náhodou potkala v Lidlu, ano, s ní! A zjistila, že ona za ním tyto víkendy přijíždí a PŘESPÍ U NĚJ. Nechápu, že jsem to neviděla dříve. Neměla jsem sílu to s ním tam řešit a nechtěla dělat divadlo druhým lidem, utekla jsem a napsala mu velmi dlouhou sms, výsledkem bylo, že ho už nikdy nechci vidět. Stejně mě kontaktoval a nerespektoval, potřeboval mi to dle jeho slov vysvětlit. Vysvětlení – ano přespává u něj občas o víkendech, ale nic spolu nikdy neměli, i přesto, že spala v jeho posteli a že to konečně musí rozlousknout a rozhodl se, nastěhovat si ji domů. Že stačí krátká chvíle a bude se vědět. Provedl tak a po týdnu zjistil, že ač si jsou duševně spřízněni, neznamená to, že mohou být partneři (nefungovala sexuální oblast a nemiloval ji). Trvalo jí ale půl roku, než se od něj odstěhovala. Protože chtěla zůstat v našem městě (nejdříve se muselo vymalovat, pak nábytek, elektřina stará, pak bylo špatné topení aj..). Za toho půl roku chodil za mnou a vracel se zpátky domů k ní, neskutečně jsem se sebou bojovala a pokaždé si říkala příště už ho nepřijmu, dám mu ultimátum (že se nebudeme vídat, dokud u něj bude bydlet), ale vždycky jak přišel nemohla jsem, nešlo to, nedokázala jsem mu ublížit a poslat ho pryč. Každou noc jsem usínala s myšlenkou, že spí vedle jiné ženy (začala jsem mít z toho zdravotní problémy). Až konečně odešla, otevřela se mě všechna stavidla a mě k němu zaplavila taková nenávist, která trvala cca 3 měsíce, dokonce jsem se i krátce zamilovala někde jinde a měsíc měla románek s někým jiným. Pak to ale vše přešlo, nenávist odešla, odpustila jsem, vnitřně cítila, že jej mám stále v srdci, ale už necítila tu vášeň, tu lásku a postupně na tom pracuji a snažím se znovu otevírat (chvilku to jde a začnu zase věřit ve smysl našeho vztahu a těšit se, ale pak se to zase zavře). Jde to velmi těžko. Teď je to půl roku po odeznění nenávisti, zkoušíme spolu bydlet, ale narážíme na pár problémů, které z mého pohledu asi ani nejsou takový problém, ale z jeho neskutečný a nyní mě osočuje, že jsem věčně nespokojená a že nechce aby jeho žena mu pořád plnila diář plány apod. a že doma potřebuje mít klid. Jeho názor z mé nespokojenosti pramení z toho, že jsem se zmínila, že abych se mohla trochu více zabydlet a cítit se jako doma, chtěla bych něco málo změnit (žádné bourání, jen koupit debilní umyvadlovou skříňku) a vzít si s sebou z bytu více věcí, které nechci vyhazovat (pekárna, mixer, nože, akvárko….). Prý jsou pro mě věci důležitější než lidé… Pokud jste dočetly až do konce, moc děkuji za trpělivost i tak je to dosti zkrácené a snad jsem v tom obsáhla co šlo aby to nebylo vytrženo z kontextu. Jaký na to máte názor? Myslíte si že se mi vrátí zpátky ta láska k němu? (necítím, ale nedokáži se s ním rozloučit, protože si vnitřně myslím že k sobě patříme, ale jeho výčitky mě neustále vracejí zpět). A myslíte si, že mé plány jak něco zlepšit jsou až takový problém? Nebo je partner extrémně přecitlivělý? Podotýkám, že má i velmi mnoho pozitivních vlastností, kterých si na něm cením... Kdybych měla poradit nezaujatě, uměla bych to, problém je, že se to týká mě a nedokážu se rozhodnout co mám dělat. Kdyby neměl pozitivní vlastnosti, rozhodnutí by bylo jasné, odešla bych od něj.
Děkuji 🙂
@sudylichozrout lépe bych to nenapsala 😄 Pryč. Buď sama, najdi si koníčky, pracuj, cestuj, vzdělávej se, investuj do sebe, bav se, sbírej sebevědomí. A nějaký chlap se časem určitě objeví 😉
@katuulka podobné hovado jsem opustila až po dlouhých 13 letech, bože já byla tak blbá, že to svět neviděl, dneska bych si o něj neopřela ani kolo.
Nikdy nepřestanu litovat toho, že jsem neviděla, neslyšela a měla ho jako modlu, nejlepší léta jsem s tím dobytkem ztratila. Díky bohu, že jsme neměli děti!!!!
Z tvé strany už to skoro zavání stockholmským syndromem. On ti jenom ubližije, ty ho za to v podstatě nesnášíš, ale přesto s ním jsi.
Takže honem pryč🙂
Uf, přečetla jsme to. Omlouvám se za upřímnost, ale s každou druhou větou jsem si říkala jediné, bože, ta je ale blbá 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Takže pokud máš pocit, že si sebe sama trochu vážíš, vypadni od něj okamžitě a začni budovat zpět své sebevědomí, abys našla někoho, koho si zasloužíš.
No a pokud chceš být nadále pitomá, tak zůstaň. Až si najde nějakou duši, která mu splní těch jeho 100%, vykopne tě jak prašivýho psa. A tobě zbydou oči pro pláč. A zničený život,protože už třeba bude pozdě na hledání životního partnera pro založení rodiny.
Vzdyt to je vztah o nicem 😀 ani nemate deti, nechapu tedy proc s nim jsi.
Kdybys "aspon" byla zamilovana, ale nadpis" necitim k partnerovi lasku" tak co resis? On te nema rad a ty jsi s nim z litosti?
@katuulka Odpustit a přejít se dá ve vztahu ledascos, ale propána, snad musím vidět od toho druhého snahu, ne??!!
Aby mi chlap říkal, ze si se mnou rozumi tak na 60% a pak po jednom setkání s kdovikym zhodnotil, ze tam je to na 99%??? Promiň, ale to jako vážně?? 😃
Pak te s ni podvádí (pokud je to normální chlap a ona normální ženská, pak spolu X víkendů fakt jen nelezeli bok po boku, v jedny posteli - spis mě úplně zaráží, že mel vůbec odvahu ti tohle tvrdit) a když teda zjisti, že s tou druhou si nijak nepolepsil, vrátí se zase milostive k tobě - ok, ještě potud dobrý teda. Po te situaci, by se ale teď měl sakra snažit - maslo na hlavě má snad on ne?
Promiň, ale působí to na mě (neznám vás, takže jen pocit pochopitelně), že on má nízké sebevědomí, které si musí zvyšovat tím, že dokáže sbalit i jiný holky.
A ty jsi na nej zase po těch letech nezdravě fixovaná.
Na tvém místě bych si našla někoho, s těmi 99% ;) 🍀
To jako vazne???
tvůj partner si tvou lásku vůbec nezaslouží... nezlob se na mě, ale dobře si to zařídil.. má tě jako pejska, věrného pejska, co mu vždy odpustí a příjme zpět... prakticky od začátku ti říkal vlastně, že máš počítat s tím, že je s tebou jen proto, že někdo lepší tu zrovna není a až příjde, tak se máš připravit na to, že ti uteče... stalo se, nevyšlo to a? stalo se i to v co doufal, vzala jsi ho zpět... a místo pokory a vděku pokračuje dál... jsi jen přestupní stanice, kam se vrátí, když mu to zase nevýjde... holka máš rozhodně na víc a toto nemáš zapotřebí. chápu, že ho miluješ, strávila jsi s ním spoustu let, ale jakou máte budoucnost? nechceš děti? on je bude s tebou chtít? neuteče ti pak jak budeš těhotná až zase potká další slečnu dokonalou? nebo až se mimčo narodí? bude tady pro tebe a postará se o tebe nebo děti, kdyby jsi ty nebo děti těžce onemocněla? udělej za ním tlustou čáru, protože toto není partner pro život.. ztratíš s ním nejlepší léta a pak skončíš stejně sama bez rodiny stará a opuštěná zatímco on bude dokonalou manželku, dětičky jak z časopisu, baráček, bazén a audinku... začni včas, nejlépe hned. držím palce, bude to těžké, ale ušetříš si v budoucnu další zbytečné rány....
No,promiň,že začnu od Tebe. Ty taky nebudeš zrovna zralá osobnost,viď? Protože ta by ze sebe nenechala dělat takového trubku. Pokud by mi chlap řekl, že mě vidí tak na 60 %,tak to bude naposledy,co mě vůbec vidí. Buď to bude drbák,100% a nebo nemá cenu ztrácet čas. Pracuj na sobě,na svém zdravém sebevêdomí a přijde něco mnohem lepšího.
Kopni ho do zadku.
Chceš názor - je to normální sobě jej debil. Ty s ním ztrácis drahocenný čas. Chlapubeha po světě, tak se nenech manipulovat takovým hnupem.
Nadpis a prvnich 10 radku (na mobilu) - nemarni s nim cas, mas na vic.
A ted si ti jdu docist a urcite se nastvu, co je to za blba a ze s nim ztracis zivot..
Ok, stejny vysledek i po precteni celeho. Krome toho, ze je to blb, je to egoista a manipulator. A ty jsi moc hodna (promin, ale az blba). On chodil a zil s jinou behem vaseho vztahu a ty si nemuzes prinest mixer?? Vsechno musi byt po jeho, aby byl spokojenej.. a az se zas zamiluje a nebude to vonco.. tak mu ty budes foukat bebi pac on je tak citlivej chudacek. A pak to jednou bude cajm i se sexem a posle te nekam.. no treba bys jim pak mohla hlidat aspon deticky a obcas poklidit? Sama uz budes stara na zalozeni rodin,..
Promin, ze pisu tak hnusne a ironicky, ale to snad neni mozny, co si necha inteligentni baba libit (pusobis podle psani).
A co by jsi teda nezaujate poradila svoji kamaradce nebo sestre, kdyby byla v tve situaci?
A predstav si, ze mas dceru.. radila bys ji zit takovy zivot s takovym "muzem"?
@katuulka Tolik zbytečně ztracených let.
Osobně si myslím, že žádný vztah, nad kterým bylo tolik přemýšleno, není směřování k úspěchu. Moc se tím přemýšlíte a řešíte. A tohoto partnera bych osobně už dávno kopla do zádě. Dala si oddech a začala od začátku s někým normálním znovu ale opravdu NORMÁLNĚ.
@zelenaesmolda Prosímtě, já vím, co je červená knihovna. Podstatou mého sdělení v té poslední větě je, že se na tuto frašku ta červená knihovna ani nehrabe. A když nad tím tak přemýšlím, kdybychom tomu dali tvar a trochu té lechtivé romantiky, tak by to taky šlo 😉. Každopádně to nemění nic na tom, že jsou to problémy jako noha.
@katuulka Pro tebe - nechápu, že ztrácíš už 8 let svého života s někým, kdo si tě neváží, nemá tě rád a využívá tě pouze pro svoje občasné uspokojování svých sobeckých potřeb.
Od zacatku do konce priserny...hned prvni cast o tom abyste se nedivila kdyby se zabehl ze se k sobe nehodite je priserna a neumim si predstavit s takovym clovek budovat cokoliv natoz vztah...veci co se dely po tom jsou jeste horsi.tohle se opravdu nedela a on si vas vazne nezaslouzi!!!
Po šesti letech kdy spolu dva nežijí, je podle mě vztah už prostě prechozený...vztahy, u mladých lidí, potřebuji nějakou dinamiku. Navíc taková slepovacka. Normálně s tou druhou chodil - pohádkam o společném spaní v posteli bez sexu bych rozhodně nevěřila. Podle mě je s tebou hl. proto, že nenašel jinou, se kterou by opravdu chtěl být. Rozejdi se, tohle nemá cenu a podle toho, co píšeš tak ani nikdy nemělo.
Abych to shrnula: partner tě nemiluje, neváží si tě, nechce s tebou trávit volný čas a pokud potká nějakou lepší, opustí te. Ty jsi ho nenáviděla, teď už tě to přešlo, ale nemiluješ ho a necítíš k němu vášeň. Snažíš se to přejít a být s ním i tak, ale drhne vám to. A... na co že se to vlastně ptáš?
Tak ty, máš slušně v hlavě vymeteno, promiň. Problém není v chlapovi, ten se totiž chova tak jak je mu přirozene a příznačné . Problém je v tobě, že trpis absolutní absenci hrdosti, sebe lásky a naopak prekypujes přehnanou toleranci.
Jednu takovou znám... Mladá holka, která se kvůli narcisovi i na veřejnosti svlika, a trpí avantyry jen aby mu pořád vyhovovala. A on? 50 lety hovado co na me, potažmo tedy na ženskou řval jak na kus dobytka. Příště takovýho vzít tyči.
Na co se vlastně ptáš? Jiná možnost než to skončit stejně není.
@orisek56 narcisove si vzdycky troufnou jenom na slabsi
@orisek56 muj ex je narcis,v tomhle pripade kdo utece,vyhraje
@zelenaesmolda my, takovýho máme novýho souseda právě a je to s ním vyzivny. Za chvíli mi rupne v kouli a dostane krumpacem
@orisek56 jak vis,ze je narcis?Ti vetsinou jsou v okoli prave mili a oblibeni,peklo je za zavrenymi dvermi
Tady v tuhle chvili “ Problém byl v tom, že prvních 6 let, přítel neustále opakoval, že jsme rozdílní a že až každý potkáme toho pravého tak si nebudeme bránit a zůstaneme přáteli” si od nej mela odejit... Od te doby to je a bude kompletni ztrata casu. Jeste mas hodne dospivani pred sebou podle toho pribehu..
Ahoj Holky. Všem vám moc děkuji za reakce... Kamarádce bych samozřejmě poradila to co vy, po těch letech už je to ale pro mě celkem problém udělat za vším tlustou čáru. Se sebevědomím jsem mívala problém vždycky, uznávám, pracuji na sobě (Kineziologie, knihy o duševním rozvoji aj.) mám špatná rodinná schémata a spoustu traumat. Dá se říct, ze jakmile uzdravím jedno, vynoří se dvě další. Ale nepředstavil bojovat. Přítel mi pomohl toho spoustu taky překonat, možná proto mám takový problém od něj odejít. Chtěla jsem tomu dat ještě šanci, abych si v budoucnu nevyčítala, ze jsem to nezkusili. S koníčky problém není, to já jsem spíše samotář, on potřebuje někoho kdo bude sedět doma na zadku. To já nejsem, chodím se k sobě jen vyspat. Mám práci, chodím do školy, hraju na cello, dělám jógu, zahradničím u rodičů... A rodinu? Strašně mít chci, už chci mít někde ,,doma,, a chci manžela a děti. A léta utíkají. Rozhodnout se musím a rozhodnu! Děkuji za reakce, všechny. Člověk to potřebuje někdy slyšet z více stran i na tvrdo 🙂
@zelenaesmolda protoze doted byl mily a pozorny, ke vsem. Pak bouchnul, ukazal pravou tvar, ktera je totalne zkazena a pak za 5 minut nic nevedel a zaroven pozadoval povysene, abychom se mu my ompouvali porad a dolejzali. Dava nam najevo, ze chyba je unas a my jsme jehi podrizeni. Chova se jako kral jeliman.

Wow, tak tohle je masakr. To si sebe opravdu az tak nevazis, ze ses dobrovolne degradovala na hadr na podlahu?
Pryc, pryc, pryc.