Nepřipadám si jako matka
Dobrý den, máme 3 měsíční holčičku, s přítelem žijeme u jeho rodičů a to je pro mě největší problém, když jsme se s přítelem poznali všechno bylo fajn tchýně mě měla ráda a já jí, ale jak jsem už byla těhotná něco se zlomilo a začali jsme se nenávidět, jak jsem už porodila a přišla jsem s maličkou domů začala mi jí hned brát dávala mi jí jen když malá měla hlad abych jí nakojila, uspávala jí, hrála si s ní a mě nedala prostor se s malou poznávat, citím se strašně na dně pořád je malá jen u ní a teď poslední měsíc malá u mě jen pláče jsem zoufalá a mám pocit jakobych nebyla ani matka, s malou jsem nejvíc když je ona na odpolední to mám aspoň čas s ní být ale nepřipadá mi že by z toho byla malá nadšená, s přítelem jsme se začali kvůli tomu hádat chci se odstěhovat ale on ne, tchýně začíná jít proti mě, s malou bych šla k mojí mámě ale nejde to ona bydlí v 1+kk takže by to nešlo, tchýně mi začíná vyhrožovat že si malou nechá že ona na soudě vyhraje vážně už nevím co dělat. Nechci o malou přijít ona je moje všechno miluji jí ale malá mě vzřejmě ne. 🙁 Chci cítít i já tu lásku co mají druhé maminky s dětmi.
@levandule_k možná jsem hloupá ale nechci být bez přítele sice dcera je na orvním místě ale neumím si to bez běj představit i když se ke mě chová tak jak se chová ale miluji ho. Takhle jsem si ten život opravdu nepředstavovala chtěla jsem mít rodinu pohromadě matka i otec ale jak to tak sleduji asi to bude jinak 🙁
Jak ho můžeš milovat, když ti vyhrožuje sebráním dítěte?
@levandule_k vím že to není z jeho hlavy, on se chová jinak když jsme jen my dva a jinak se chová když je v jeho přítomnosti matka, on takový není miluje mě ale sám neví co chce
Jeho matka by se měla starat spíš o své které ještě nedospěly a ne se starat o mojí malou
@lucie811 šance že by vlastní otec dostal kojené dítě na víc než pár hodin je naprosto mizivá, pokud matka není feťačka, alkoholička, nebo jinak absolutně neschopná se starat je naprosto mizivá, o tchyni vůbec nemluvě. "Sebrat" dítě matce není vůbec jednoduché a musí to mit zatraceně důležitý důvod. A právník, sebeznámějsí jim nepomůže, mimo zákonné možnosti. To by mě čerti vzali tadyto zastrašování "kamarády" právníky... Nehledě na to, jestli je kamarád vůbec advokát, má páru o rodinném právu...
Ty jsi matka, ne tchyně. To by si mohla zkusit jednou na mě. Přítel tě nepodrží? A co si o tom s tchýni promluvit? Na féra ji říct, já jsem matka já si budu vychovávat své dítě tak jak uznám za vhodné. A když se bude chovat takhle a přítel bude stát na její straně, tak beru kufry a dítě a pa pa. A u soudu pochybuji že by svěřili dítě tchýni když není její matka. Tohle je drzost jak se chová. Já bych na to nervy neměla. Nikdo by si tohle nenechal líbil jsi matka tak bojuj o své mimčo.
Ano, uvažuji na tom odejít. Oni se chtějí v létě odstěhovat zpátky na Sk a přítel sliboval že tam budeme mít už vlastní byt, ale moc tomu nevěřím beztak vím že bude bydlet zase s něma, a já pak budu mít těžké se ze Sk dostat nazpět do Česka.
Takže si s přítelem pořádně promluvím, a vysvětlím mu jak se věci mají, a buď pochopí a konečně se začne chovat jako chlap, a když ne tak se seberu a půjdu pryč.
Nedávno jsem ve vlaku slyšela útržek rozhovoru. "Ona ho krmila do 15 let. Nachystala mu jídlo a aby to chudáček neměl studený, tak ho krmila u počítače" Takže některé matky jsou hodně ujeté a záměrně vychovávají na sobě závislé děti a nechtějí je pustit. Nebude u vás také něco podobného? Jediný správný názor je jeho matky? (Nechci říct, že ho krmila do 15, ale že si odmítá připustit, že syn má vlastní rodinu.)
@levandule_k to nejspíš ne, sama mi jednou řekla že máme jít po čase sami bydlet ale na Sk což já tam jít nechci.
@lucie811
nechces na to troleni vykakat?
@lucie811 Tak jdi k mamce na tu chvíli by se to vydrželo 😊 kdyby se takhle chovala tchýně ke mě tak už tam dávno nejsem. Manžel dřív chtěl aby jsme tam bydleli u tchyně, řekla jsem hned NE!😊 chodila jsem ještě do školy. Našli jsme si starší baráček který platil manžel. Ale pak jsem začala pracovat. Je to asi rok co jsme se rozhodli ho prodat a postavit si bungalov. Pokud s tebou bude partner držet tak pro tebe udělá cokoliv a třeba najít ten byt
@lucie811 základní kámen úrazu je to, že partner za Tebou nestojí. Pokud nechceš jít na Slovensko, tak pro to musíš taky něco udělat. Jak si to jako představuješ. Každý tady radi ať odejdeš, ale největší problém je v tom, že Ti není 18 a odchod by mohl znamenat, že o malou skutečně přijdeš. Jediná cesta ven je buď přes Tvojí mamku a aby byla i ona poručníci, nebo aby Tě soudně uznali dospělou. Bylo by dobré jít na OSPOD a pořešit tuto docela špatnou situaci. Protože pokud on chce v srpnu na Slovensko a Ty máš 18 až v listopadu, tak Ty neřekneš ani popel a buď budeš na Slovensku, nebo bez malé. Takže pokud se Ti nelíbí ani jedna cesta, musíš zvolit tu třetí a začít jednat teď, protože pokud budeš chtít jednat až to nastane, bude pozdě. Že matce dítě nevezmou? Dnešní doma "antidiskriminační" je na hlavu. Je čím dál častěji, že otec matku očerní a má v péči dítě a matka se může tak akorát soudit. Pokud máš obavy, ze by byl schopný dát přednost rodičům před Tebou, tak doprčic jedenej! I kdyby k té situaci nedošlo, je lepší mít aso v rukávu, kdyby náhodou. Kdyby Tě přítel miloval, postavil by se za Tebe před rodiči. Kdyby Tě miloval, řekl by matce dost. Kdyby Tě miloval, nevyčítal by Tě. Takže odlož ty růžové brýle a konej.
*nevydíral by Tě
@lucie811 Jestli chceš pomocnou ruku, hledej ji na konci svého ramene.
@priefi nevim jak je to v pripade,ze neni plnoleta ale normalne prece nesmi jeddn rodic odjet s ditetem do zahranici bez souhlasu druheho rodice protoze Jinak je to unos.
@zelenaesmolda právě, tím, že není plnoletá, tak má hodně svázané ruce
@zelenaesmolda asi jo, @meronym by to mohla vědět, máš pravdu
@priefi Nechápu proč se nenechala zplnoletit nebo jak se to říká... Moje bývalá spolužačka to tak měla, otěhotněla, zplnoletnili jí, a v 17 se vdávala.
@klokanka31 ono se to nejčastěji dělá právě kvůli té svatbě. Ale takto asi neměla potřebu. Teď už to je nutnost, jinak bude mít svázané ruce
@zelenaesmolda @priefi Je to poměrně komplikovaná záležitost.
V případech, kdy je rodič ještě nezletilý občanský zákoník upravuje následující pravidlo v ust. § 868: „Výkon rodičovské odpovědnosti nezletilého rodiče, který dříve přiznáním svéprávnosti nebo uzavřením manželství nenabyl plné svéprávnosti, je až do doby, kdy nabude plnou svéprávnost, pozastaven; to neplatí o výkonu povinnosti a práva péče o dítě...“ K pozastavení dochází přímo ze zákona, není třeba žádného rozhodnutí. Pozastavení ze zákona trvá až do nabytí plné svéprávnosti rodiče, a to jak dovršením 18 let, tak i uzavřením manželství nebo přiznáním svéprávnosti. Například čtrnáctiletá matka nemůže dítě právně zastupovat a spravovat jeho jmění, protože sama není schopna spravovat ani své vlastní záležitosti. Pokud je nezletilý jen jeden z rodičů, vykonává rodičovskou odpovědnost v plném rozsahu druhý rodič.
Zdůrazňuji, že pozastavení rodičovské odpovědnosti se netýká osobní péče o dítě! Tj. zakladatelka má ze zákona právo (a zároveň) povinnost o dítě pečovat. Spravovat jeho záležitosti však může jenom otec jako plnoletý zákonný zástupce.
Cesta ven se nabízí - OKAMŽITĚ požádat soud o přiznání plné svéprávnosti (dříve se tomu říkalo zplnoletnění). Vzory jsou i na webu. Pokud @lucie811 chce, můžu ji malinko navést.
@meronym
A jak je to s tim vycestovanim do zahranici?Muze na otce ditete zavolat policii pro unos kdyby ho odvezl bez jejiho souhlasu?

Nikdo z nás tě nesoudí, že je ti 17. Chceme ti poradit, ale řešit to musíš ty.
Prosím tě, oni tě chtějí hlavně vynervovat, abys začala dělat kraviny. Někdo ti tady psal, že si to máš nahrávat. Máš tohle vydírání nahrané? Předpokládám, že ne. Už jsi mohla mít důkaz pro OSPOD. Nikdo nemůže vzít dítě matce jen tak.
OSPOD https://www.rymarov.cz/component/contact/catego...
https://www.rymarov.cz/odbory-uradu/990-odbor-s...