Nepřipadám si jako matka
Dobrý den, máme 3 měsíční holčičku, s přítelem žijeme u jeho rodičů a to je pro mě největší problém, když jsme se s přítelem poznali všechno bylo fajn tchýně mě měla ráda a já jí, ale jak jsem už byla těhotná něco se zlomilo a začali jsme se nenávidět, jak jsem už porodila a přišla jsem s maličkou domů začala mi jí hned brát dávala mi jí jen když malá měla hlad abych jí nakojila, uspávala jí, hrála si s ní a mě nedala prostor se s malou poznávat, citím se strašně na dně pořád je malá jen u ní a teď poslední měsíc malá u mě jen pláče jsem zoufalá a mám pocit jakobych nebyla ani matka, s malou jsem nejvíc když je ona na odpolední to mám aspoň čas s ní být ale nepřipadá mi že by z toho byla malá nadšená, s přítelem jsme se začali kvůli tomu hádat chci se odstěhovat ale on ne, tchýně začíná jít proti mě, s malou bych šla k mojí mámě ale nejde to ona bydlí v 1+kk takže by to nešlo, tchýně mi začíná vyhrožovat že si malou nechá že ona na soudě vyhraje vážně už nevím co dělat. Nechci o malou přijít ona je moje všechno miluji jí ale malá mě vzřejmě ne. 🙁 Chci cítít i já tu lásku co mají druhé maminky s dětmi.
@lucie811 Jak “kupovat si roky”? Co to znamena? Tady vam pravnik radi, co delat. Ale poslouchat tchyni je jiste lepsi reseni... na druhou stranu, pokud nemate skolu, zazemi, praxi... Ja nevim, uvazovala jste, jak budete malou zivit? Po rodicaku? O budoucnosti? Za tehle situace bych nikam neodchazela a snazila se o reseni v ramci domacnosti s tchyni. Nabyti svepravnosti, pokud tchyne chce hlidat, tak škola apod. Jako samo se to vsechno nespravi, je cas prestat cekat na zazrak 🤷♀️
@meronym Myslím, že termín "kupovat si roky" byl termín, který se používal za komárů při procesu zplnoletnění.
@lucie811 Ono je škoda, že jsi nechala té školy, to není jenom o tom, že třeba budeš mít znalosti z oblasti gastronomie, když budeš studovat obor kuchař - číšník, ale rozšíříš si všeobecný přehled a naučíš se lépe pracovat s informacemi, a tedy nenecháš sebou tchýní orat, jak je jí libo, protože poroste tvoje sebevědomí a také snadněji odhalíš, že kecá a budeš vědět, kdy to zvládneš řešit sama a kdy to chce odborníka.
Probrala jsem to z přítelem, a dohodli jsme se že když se rozejdeme soudně to řešit nebudeme, že mi malou nechá ale bude si jí brát aspoň na týden, jen je zase problém tchýně, ona mu jako vždy řekne že mi malou nemá nechávat a ona osobně to bude řešit přes soud.
@lucie811 ty tady sice žádáš rady, ale pak je stejně nechceš využít. Jako spousta dalších tady ti radím, vyřeš si to zplnoletnění, protože nějaká ústní dohoda s otcem dítěte o tom, že si ji vezme na týden, nic neznamená, tchyně mu nařídí, ať ti ji nevrací, on ti ji nevrátí a co myslíš, že s tím naděláš? Aby se ti ta tvoje neprůbojnost nevymstila. Co když chtějí na to Slovensko zdrhnout před tvojí plnoletostí právě proto, abys s tím nemohla nic udělat? Tomu by odpovídalo i to, že ti bába zkouší nakecat, že zplnoletnění není možné.
@lucie811 No dokud nebudes plnoleta, tak ti ji soud opravdu neprideli.
@lucie811 Tvůj přítel mění názory jak ponožky a nějaký slib není nijak právně vymahatelný. V rodině jsou nějaké vztahové problémy. Syn je pod vlivem matky a očividně víc drží při původní rodině, než s tebou, chce zpátky na SK.
To tady bude zase další smutný příběh toho typu. https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/po-dovolene-s-tchyni-prisel-s-rozvodem-3/
A jestli se bojíš, že přijdeš o malou, tak to začni řešit, tak abys o ni nepřišla. @meronym tady zdarma poskytuje právní rady, jinde bys za to platila. Pokud máš na triku nějaký průser, tak to tady napiš, těžko ti můžeme radit, pokud neznáme všechny fakta.
@lucie811 když budeš zplnoletněná tak budeš mít slušnou šanci. A měla bys to udělat tajně, ať to přítel a tchyně neví. A rozhodně před tím, než se odstehujou na Slovensko, jinak myslím, že je riziko, že už na Slovensku budete muset zůstat, že bez souhlasu otce nebudeš moct malou odstěhovat do ČR.
@gruyerre
Tak mala ma ceske obcanstvi tak ji nemuze nikdo nutit zit v cizine ne?
@zelenaesmolda já to nevím jistě, píšu, že je to moje domněnka, ale kdyby se teď odstěhovali na Slovensko, tak bych se bála, že pak bez souhlasu otce se nebude smět matka s dítětem odstěhovat zpátky do Čech...
@priefi no jenze jakmile bude plnoleta tak ma prece stejne prava jako otec a pochybuju,ze soud bude drzet dite v zahranici proti vuli matky.
Nevím jak to je.... Ale nenapadlo te. Že když půjdete teď na Slovensko, tak se budeš třeba moci vrátit ale bez malé? Že jen to celý dobře promyšlený tah? Nebo ty si myslíš, že Bába nemá zjištěny veškerý zákony a mezinárodní vztahy, pokud je to takováhle svině?
@orisek56
To je velice dobry postreh o tom promyslenem tahu
@zelenaesmolda ano, když bude plnoletá, tak má stejná práva, ale pokud se přestěhuje v době, kdy nebude plnoletá na Slovensko, tak aby se mohla přestěhovat do ČR musí mít souhlas otce. Tohle je kámen úrazu. Takže buď se zplnoletní a nedovolí přestěhování malé na SR, anebo se nesplnoletní, přestěhuje se na SR a pak bude problém se přestěhovat

@lucie811 z jakého důvodu?