icon

Nepřipadám si jako matka

lucie811
24. únor 2021

Dob­rý den, má­me 3 mě­síč­ní hol­čič­ku, s pří­te­lem ži­je­me u je­ho ro­di­čů a to je pro mě nej­vět­ší pro­blém, když jsme se s pří­te­lem po­zna­li všech­no by­lo fajn tchýně mě mě­la rá­da a já jí, ale jak jsem už by­la tě­hot­ná ně­co se zlo­mi­lo a za­ča­li jsme se ne­ná­vi­dět, jak jsem už po­ro­di­la a při­šla jsem s ma­lič­kou do­mů za­ča­la mi jí hned brát dá­va­la mi jí jen když ma­lá mě­la hlad abych jí na­ko­ji­la, uspá­va­la jí, hrá­la si s ní a mě ne­da­la pro­stor se s ma­lou po­zná­vat, ci­tím se straš­ně na dně po­řád je ma­lá jen u ní a teď po­sled­ní mě­síc ma­lá u mě jen plá­če jsem zou­fa­lá a mám po­cit ja­ko­bych ne­by­la ani mat­ka, s ma­lou jsem nej­víc když je ona na od­po­led­ní to mám aspoň čas s ní být ale ne­při­pa­dá mi že by z to­ho by­la ma­lá nad­še­ná, s pří­te­lem jsme se za­ča­li kvů­li to­mu há­dat chci se od­stě­ho­vat ale on ne, tchýně za­čí­ná jít pro­ti mě, s ma­lou bych šla k mo­jí má­mě ale nejde to ona byd­lí v 1+kk tak­že by to ne­šlo, tchýně mi za­čí­ná vy­hro­žo­vat že si ma­lou ne­chá že ona na sou­dě vy­hra­je váž­ně už ne­vím co dě­lat. Ne­chci o ma­lou při­jít ona je mo­je všech­no mi­lu­ji jí ale ma­lá mě vzřej­mě ne. 🙁 Chci cí­tít i já tu lás­ku co ma­jí dru­hé ma­min­ky s dět­mi.

Strana
z5
priefi
26. únor 2021

@lucie811 z jakého důvodu?

lucie811
autor
26. únor 2021

@meronym tchýně říkala že to v Česku zakázali kupovat si roky, takže nevím jestli lhala abych na malou neměla nárok nebo fakt nevím.. Už ničemu nerozumím.

lucie811
autor
26. únor 2021

@priefi chodila jsem na brigádu

priefi
26. únor 2021

@lucie811 a co jsi studovala? A na úkor jaké brigády, jsi nechala školy? Rodičům to nevadilo?

meronym
26. únor 2021

@lucie811 Jak “kupovat si roky”? Co to znamena? Tady vam pravnik radi, co delat. Ale poslouchat tchyni je jiste lepsi reseni... na druhou stranu, pokud nemate skolu, zazemi, praxi... Ja nevim, uvazovala jste, jak budete malou zivit? Po rodicaku? O budoucnosti? Za tehle situace bych nikam neodchazela a snazila se o reseni v ramci domacnosti s tchyni. Nabyti svepravnosti, pokud tchyne chce hlidat, tak škola apod. Jako samo se to vsechno nespravi, je cas prestat cekat na zazrak 🤷‍♀️

levandule_k
26. únor 2021

@meronym Myslím, že termín "kupovat si roky" byl termín, který se používal za komárů při procesu zplnoletnění.

@lucie811 Ono je škoda, že jsi nechala té školy, to není jenom o tom, že třeba budeš mít znalosti z oblasti gastronomie, když budeš studovat obor kuchař - číšník, ale rozšíříš si všeobecný přehled a naučíš se lépe pracovat s informacemi, a tedy nenecháš sebou tchýní orat, jak je jí libo, protože poroste tvoje sebevědomí a také snadněji odhalíš, že kecá a budeš vědět, kdy to zvládneš řešit sama a kdy to chce odborníka.

lucie811
autor
26. únor 2021

@priefi opravář zemědělských strojů, samozřejmě že mamka nadávala ale jsem tvrdohlavá, neposlechla jsem a teď mi je líto že jsem nechala školu.

meronym
26. únor 2021

@priefi Priznavam, ze nevim.

lucie811
autor
26. únor 2021

Probrala jsem to z přítelem, a dohodli jsme se že když se rozejdeme soudně to řešit nebudeme, že mi malou nechá ale bude si jí brát aspoň na týden, jen je zase problém tchýně, ona mu jako vždy řekne že mi malou nemá nechávat a ona osobně to bude řešit přes soud.

priefi
26. únor 2021

@lucie811 nikdy není pozdě si dodělat školu, můžeš začít kdykoli znovu a myslím, že je na místě o tom už teď uvažovat. Bez školy nebudeš mít moc nabídek na práci

priefi
26. únor 2021

@lucie811 a proč vlastně přítel nechce zůstat tady? Proč jde z rodiči zpět na Slovensko?

somalicats
26. únor 2021

@lucie811 Ty se vykasli na nejake dohody s pritelem a fofrem zacni resit to zplnoletneni, jak Ti tu radila @meronym. Peci o dite pak vyresit soudne. Jinak se Ti taky muze stat, ze ten Tvuj mamanek odveze na tyden malou na Slovensko a po tydnu Ti ji nevrati. A Ty s tim pak nenadelas vubec nic.

lucie811
autor
26. únor 2021

@priefi nechce tady být, chce jít zpět na Sk, a pochybuji že by on byl bez nich.

gruyerre
26. únor 2021

@lucie811 ty tady sice žádáš rady, ale pak je stejně nechceš využít. Jako spousta dalších tady ti radím, vyřeš si to zplnoletnění, protože nějaká ústní dohoda s otcem dítěte o tom, že si ji vezme na týden, nic neznamená, tchyně mu nařídí, ať ti ji nevrací, on ti ji nevrátí a co myslíš, že s tím naděláš? Aby se ti ta tvoje neprůbojnost nevymstila. Co když chtějí na to Slovensko zdrhnout před tvojí plnoletostí právě proto, abys s tím nemohla nic udělat? Tomu by odpovídalo i to, že ti bába zkouší nakecat, že zplnoletnění není možné.

priefi
26. únor 2021

@lucie811 každopádně tak či onak vyřeš vše, co je třeba, on Ti řekne, co chceš a pak se budeš divit. Myslí na před

lucie811
autor
26. únor 2021

@gruyerre mám strach z toho že mi jí soud nepřidělí.

somalicats
26. únor 2021

@lucie811 No dokud nebudes plnoleta, tak ti ji soud opravdu neprideli.

priefi
26. únor 2021

@lucie811 jinak "roky se kupovaly" kdysi. Teď už se to dělá zase jinak. Rozhodně tohle neřeš ani s přítelem ani s tchýni a udělaj to na tajňačku. Využij nabídky @meronym, že Tě nasměruje, co a jak máš udělat. Ona je právník, takže se chytni pomocného lana a jednej

levandule_k
26. únor 2021

@lucie811 Tvůj přítel mění názory jak ponožky a nějaký slib není nijak právně vymahatelný. V rodině jsou nějaké vztahové problémy. Syn je pod vlivem matky a očividně víc drží při původní rodině, než s tebou, chce zpátky na SK.

To tady bude zase další smutný příběh toho typu. https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/po-dovolene-s-tchyni-prisel-s-rozvodem-3/

A jestli se bojíš, že přijdeš o malou, tak to začni řešit, tak abys o ni nepřišla. @meronym tady zdarma poskytuje právní rady, jinde bys za to platila. Pokud máš na triku nějaký průser, tak to tady napiš, těžko ti můžeme radit, pokud neznáme všechny fakta.

gruyerre
26. únor 2021

@lucie811 když budeš zplnoletněná tak budeš mít slušnou šanci. A měla bys to udělat tajně, ať to přítel a tchyně neví. A rozhodně před tím, než se odstehujou na Slovensko, jinak myslím, že je riziko, že už na Slovensku budete muset zůstat, že bez souhlasu otce nebudeš moct malou odstěhovat do ČR.

lucie811
autor
26. únor 2021

@meronym tak můžeme si o tom tedy popovídat?

meronym
26. únor 2021

@lucie811 Napiste mi zpravu prosim

zelenaesmolda
26. únor 2021

@gruyerre
Tak mala ma ceske obcanstvi tak ji nemuze nikdo nutit zit v cizine ne?

gruyerre
26. únor 2021

@zelenaesmolda já to nevím jistě, píšu, že je to moje domněnka, ale kdyby se teď odstěhovali na Slovensko, tak bych se bála, že pak bez souhlasu otce se nebude smět matka s dítětem odstěhovat zpátky do Čech...

priefi
26. únor 2021

@gruyerre taky myslím, že to tak bude

zelenaesmolda
26. únor 2021

@priefi no jenze jakmile bude plnoleta tak ma prece stejne prava jako otec a pochybuju,ze soud bude drzet dite v zahranici proti vuli matky.

lucie811
autor
26. únor 2021

@meronym už jsem napsala

orisek56
26. únor 2021

Nevím jak to je.... Ale nenapadlo te. Že když půjdete teď na Slovensko, tak se budeš třeba moci vrátit ale bez malé? Že jen to celý dobře promyšlený tah? Nebo ty si myslíš, že Bába nemá zjištěny veškerý zákony a mezinárodní vztahy, pokud je to takováhle svině?

zelenaesmolda
26. únor 2021

@orisek56
To je velice dobry postreh o tom promyslenem tahu

priefi
27. únor 2021

@zelenaesmolda ano, když bude plnoletá, tak má stejná práva, ale pokud se přestěhuje v době, kdy nebude plnoletá na Slovensko, tak aby se mohla přestěhovat do ČR musí mít souhlas otce. Tohle je kámen úrazu. Takže buď se zplnoletní a nedovolí přestěhování malé na SR, anebo se nesplnoletní, přestěhuje se na SR a pak bude problém se přestěhovat

Strana
z5