Neustále unavený manžel. Jak zvládnout partnerský žitovot?
Chtěla bych znát váš názor. Manžel pracuje cca od 8mi do 5ti, má pohyblivou pracovní dobu. No přichází domů tak kolem pátý. Z práce to má 10 minut autem.
Vždy příjde a kydne se na gauč, velice uřícený z práce. Maká fyzicky, takže fakt to nemá jednoduché. Surfuje na mobilu třeba 30 minut. Pak jde na záchod a dá si sprchu, taky tak 10 minut. To je hodina.
Pak si dělá jídlo, nebo si vezme co je navařeno a kydne se u seriálu nebo filmu, většinou si u toho schrupne na 20 minut. Kydne se tak na minimálně 2 hodiny ale většinou už takhle prostě je celý večer. Pak třeba pouklízí kuchyň, umyje nádobí, uklidí odkapávač, vyčistí kamna a zatopí.
Kdybych si za ním nevlezla nebo něco nenavrhla (začnu si s ním povídat, začnu sex..to se vždy přidá a je to fajn), tak by za mnou přišel říct mi snad akorát dobrou noc. Říká že je prostě strašně vyčerpaný z práce. Nedivím se mu, je mu 40, fyzicky maká celý týden.
Otázka: byly byste v takovém svazku šťastné? Nevadilo by vám, že vlastně přes týden nic nezažíváte kvůli věčné unavenosti manžela? Přes týden opravdu nic. Nezajdeme na pivko, na procházku atp...To vše jen přes víkend. Je mi 30 a připadám si jak s důchodcem. Vím že to má ale v práci těžké.
Otázka: Věčně říká že nemá na nic čas a ani na odpočinek. Já to vidím spíš tak, že si neumí ten čas zorganizovat. Od 5ti je doma a má 5 hodin pro sebe. To je málo?? Nemůže si odpočinout 3 hodiny ( I to je podle mě luxus co by za to dali jiní chlapi) a 2 hodiny mít na vztah nebo koníčky ( nemyslím teď koníček netflix).
Otázka: Jak to bude s dětmi? Plánujeme je tak za rok za dva. Myslíte že se přizpůsobí?
Otázka: Zjistila jsem, že končí daleko dřív než mi tvrdí. Končí už ve 4 hodiny, ale chodí na kávu a cigáro a sedí tam tak třičtvrtě hodiny. Až pak jede domů, kde dělá uříceného z práce. Čili má pro sebe a odpočinek 6 hodin. To je šílený.
Nebo myslíte že i to může být málo? Nejde spíš o lenost a pohodlnost ve vztahu nebo do něj investovat? Tátu neměl napadá mě že moc třeba neví jaká je role partnera ve vztahu. Vzor má akorát v dědovi a babičce. Babička celý den makala a nic od dědy nechtěla, děda se se psem toulal po lesích, šlofíky pod stromem, dýmka, pohoda. On doma uklízí to zase ne že ne. Ale do času se mnou se nějak nehrne, natož aktivně stráveného. Na prvním místě je u něj vždy odpočinek.
Otázka: Myslíte že se domů netěší když nejde po práci hned domů? Nebo šrotuju zbytečně a mám ho nechat?
Děkuji moc za názory..
@lv já fyzicky nepracuji. V tomhle se míjíme. Ve volném čase mám energii, on ne, což chápu. Když jsme se potkali i vzali pracoval jinde, ne fyzicky, ale jako kuchař. Býval hodně ve stresu, ale energii i na jiné věci měl. Teď ve stresu není, ale je z něj opravdu stín..nejraději bych byla, kvůli němu i kvůli nám, aby změnil práci. Našel si něco hůř placeného ale normálního. Tohle ho sedře. Žijeme jen jednou..Jenomže on tam chce zůstat kvůli penězům.
No jestli ho takhle zmáhá "jen" práce, tak s pořízením dítěte to bude zřejmě jen horší, protože k tomu přidá stížnost na to, že blbě spí, protože ho budí dítě, tvé vstávání, cokoliv... S rolí aktivního tatínka, který se bude po práci starat o dítě i o tebe, bych (možná přehnaně pesimisticky) nepočítala 🤷🏻♀️
No s takovým materiálem bych si dítě nepořizovala.
Tobe je 30, jemu 40, děti planujete za rok za dva, nemusí to jít hned, bude mu třeba 42, možná 45 a souhlasím s holkama, aktivní tatinek z nej bude těžko... my měli syna v mužovo 44 letech, teď je mu 10, tatovi 54, a jako jo syn ho udržuje aktivního, chodi spolu na kola, na stěnu, plavat, ale vidím, že už je to "starší pán", veškeré aktivity jen o víkendu, v týdnu je taky unavený a to nepracuje fyzicky!
Pochybuju, ze se to zlepši, spis se to bude s věkem zhoršovat a nebude ti stačit. Ja bych s gaučákem rodinu nezakládala 🙁
Měla jsem to stejně... akorát my už v těch 40 měli celkem odrostlé děti. Manžel pracoval fyzicky. Po práci si jel hodinku okruh na kole, kolo je jeho láska, pak se usadil pohodlně na pohovku, počítač před sebe, tam buď FB nebo něco v televizi a po deváté se odkulil do postele, vstával do práce brzy. Úklid téměř žádný, to není moc jeho parketa, sem tam byl ochoten skočit do obchodu. Na nic energie, o víkendu uvařil oběd, jinak téměř nic. Horšilo se to čím dál víc. Jsem stejně stará, nepracuju fyzicky, jsem akční. Ano, někdy taky totálně unavená z práce, ale fakt ne každý den, celý týden atd. Zkrátím to, manžel už manželem není. Mám teď o 5 let staršího, který má chuti k životu podstatně víc.
Děti jsou hlučná a velmi akční stvoření, nebuď naivní, že by s nimi byl jiný... Většina chlapů začne kolem 40 chtít víc klidu, někdo extrémně zpohodlní, někdo jen pozvolna. Jiný už nebude.
Ve 30 jsem na tom byla rozhodně jinak než teď ve 40. Projevili se určitě skrytě nemoci, a mam dny kdy proste nemuzu, oak mam dny kdy můžu, obecně ale upřednostňuji více klid. Ve 30 jdem jeste lítala po diskotékách, teď jsem fakt strašně rada doma
Ne, s pořízením dítěte to jiné nebude. Odzkoušeno ✔️
Na me by to teda nebylo, ve 4 skoncit v praci a zbytek dne prosedet u mobilu a tv, to je podle me dost. Jestli je takto nastaveny, nedokazu si predstavit do toho privest mimino. Podle me je to minimalne na debatu o tom, jak si to predstavuje a nez uvidim vyvoj k lepsimu (ne jen sliby lepsiho), tehotenstvi bych se branila zuby nehty.
S dětmi to bude ještě horší, myslím si.
Děti stojí neskutečné množství energie. Bezdětný člověk si to neumí představit. Pokud už je teď takový tak s dětma to bude stejné až horší. A všechno bude na tobě. Což je masakr. Přítel má 49, mě je 39. Máme děti 4 a 5 let. On má ještě tři, ale dva už jsou 18+ a jeden skoro 15. Jako je vidět, že prostě padesátka se blíží. Sám od sebe taky není nijak aktivní, ale vždycky, když ho poprosím, aby šel s dětma ven, udělal něco atp tak to udělá bez komentáře. Stejně jako když vymyslim výlet a tak. Jen prostě sám od sebe většinou s ničím nepřijde.
S takovým bych si dítě nepořizovala, měla sem doma něco podobného a fakt nám to neklapalo. S dítětem to bylo ještě horší, pak byl navíc protivný, že dítě v noci brečí a nevyspí se, přes den zas že po něm dítě leze a nenechá ho v klidu si odpočinout po práci 🙄
Našla sis o deset let staršího chlapa gaucaka, ne nezlepší se to, s dětma to bude jen horší a navíc bude starší.
Pro mě by asi bylo rozhodující, jak se chová během víkendů, dovolené… Pokud to je aktivní, chce podnikat výlety, vymýšlí randíčka, skáče kolem bytu/domu, tak bych řekla, že ho fakt vysává práce (a měl by ji změnit). Pokud je to gaučák nonstop, tak se na to vykašlete. Naopak po dětech se to zhorší.
A co manžela nabrat v práci a jet spolu relaxovat někam do sauny, na bazén, do vířivky? On si u toho odpočine a vy budete ráda, že trávíte čas společně. Nebo společně probrat plány na další týden? Stanovit si den, kdy půjdete spolu na rande.
Také se ale přidávám k názoru, že pokud je tzv. gaučák, s dětmi to bude horší, všechno bude na vás a manžel možná kvůli nepohodě doma (pláč, křik dětí) bude z domácnosti utíkat, aby měl svůj klid.
Máš obrovské štěstí, že se můžeš rozhodnout a nezjišťuješ to až s dětmi na krku. Ještě než uděláš nějaký razantní krok, zkus to s chlapem probrat. Zeptat se ho, jak on to do budoucna vidí, jestli chce mít děti a jak si to představuje? Jestli to vidí reálně. Nebo co vlastně od života chce. Jak jste se vlastně poznali? To aktivní byl? Někdy stačí nakopnutí a člověk se probere. Někomu to ale takhle stačí, no. Ono to chce překonat tu únavu a pak člověka dobije plno aktivit. Ale z gauče vypadá všechno hrozně namáhavě. 🤷♀️ Pokud se nechytne za nos, pošli ho do oběhu. Jako jestli mu je za těžko jít po práci na pivo, tak si představ, jaké to asi bude, když vám bude dítě nonstop doma běhat, řvát a něco chtít. Kdo asi bude kolem něho skákat. 😆
Takoveho podobneho mam manzela😀 ale naopak je suoer otec🙂. nejak to cele nechapu, nekdo chce proste vetsi klid. Zmena prace by mu urcite prospela
Ahoj, pokud je partner takový teď, tak se nezmění, znám podobný případ z rodiny, 2 děti a ani ty ho nezměnily, po práci kydne k bedne a chce mít klid, po dětech jen hulaka. Navíc vzory z rodiny se dědí, stejně tak to měl ten známý, u nich v rodině ženská obsluhovala chlapa a chlap odpočíval🙂))) s takovým chlapem bych děti nechtěla. Můj manžel je úplný opak, dojde z prace, první co ho vždy zajímalo byly děti a až děti seděly u tv, tak on ještě něco kutil v dílně.
A mluvila jsi s ním o tom? Hlavně tedy o tom, že končí o hodinu dříve a z tebe dělá blbce?

A ty pracuješ jak? Možná jsi prostě víc akční a aktivní, muž byl takový vždycky, takového sis našla, nebo se změnil, s věkem? Pokud fyzicky dře, chápu, že je unavený, že si potřebuje odpočinout, na druhou stranu chápu i to, že tě nebaví jo do aktivit tlačit.