icon

Nevěra po 25 letech manželství. Co dál dělat?

30. čer 2024

Bohužel,i já jsem se před dvěmi měsíci ocitla ve zlém snu,ze kterého se nemohu probudit...po 25letém vztahu a 19ti letech manželství mě a mé tři děti zasáhla nečekaná a nepochopitelná nevěra manžela. Vyšlo najevo,že poměr trval celé čtyři roky...Já jsem si ničeho nevšimla,manželovo chování ke mě ani v jiných směrech se nezměnilo...vždy jsme si vzájemně důvěřovali,nic si nezakazovali..věřila jsem, že naše láska je opravdová,čistá a hluboká.Žili jsme obyčejný,ale hezký rodinný život,běžný stereotyp,ale spoustu hezkých chvilek...nehádali jsme se ,jen běžné hádky o nepodstatych věcech, ale i ty byly zřídka..vyznávali jsme jsme si lásku,milovali se spolu...i když trochu méně často než jindy,ale to jsem přisuzovala času,věku,únavě...brala jsem to tak,že časem to tak prostě chodí...mluvili jsme spolu,plánovali budoucnost,vše vypadalo v pořádku...až se jednoho dne vše změnilo...
Manžela jsem požádala ať odejde,že si potřebuji vzpamatovat a rozmyslet,co budu dělat...byl pryč měsíc, přespával v autě...měli jsme spolu několik emotivních a bolestivých rozhovorů,které jsme oba proplakali...litoval,prosil,že chce být s námi,že si život beze mě a děti neumí představit a že to s ní byla jen hra a útěk od stereotypu a reality. Dala jsem mi šanci, věřila jsem, že si uvědomil,kdo a co je pro něj důležité a dohodli jsme se,že to zkusíme.Vrátil se, uplynul měsíc a vše vypadalo dobře,oba jsme se snažili pracovat na vztahu,dokonce jsme se pomilovali a bylo to nečekaně pěkné...měla jsem naději, že to zvládneme...dokud jsem nezjistila,že kontakt s milenkou nepřerušil,i přes to,že to byla moje hlavní podmínka jeho návratu. Věděl to a přesto to udělal...tvrdil,že ona to bere citově a že se s ní chtěl sejít,aby si promluvili,nechápu,jak mohl dát přednost jejím poraněným cítím před mými...myslím,že to nemá uzavřeno,i když tvrdil,že ano.Nevim

Strana
z4
zanett
30. čer 2024

Proc? No asi proto, ze se mu nechce resit martyrium s rozvodem, s delenim majetku, se stridavou peci o deti. Rozvodem by prisel o tu domaci pohodu, co ma a v ocich vasich pribuznych a pratel by byl ten spatny. Proc tohle cele podstupovat, kdyz nemusi. Tak zustava doma. Milenka asi neni tak skvela, aby s ni zacal zit. Mit ji do postele, to jo, ale zit s ni evidentne nechce, protoze by uz jinak odesel, nebo by k ni odesel ted, kdyz to prasklo. V jeho ocich by byl ideal mit vas obe, kdyby mohl.

hanka_12345
30. čer 2024

treba to s ní neni zas tak bájo jako s vámi...postel asi dobra toť vše a šupky dupky domů do svýho hnízdečka

te_reza
30. čer 2024

4 roky je souběžný vztah. To už snad není jen milenka na šu$$ní. Nezvládla bych zachraňovat něco, o co on evidentně nestojí. Pokud bych udělala vstřícný krok a on to takhle zahodil, kopla bych ho do prdele.

sorboni30
30. čer 2024

Co bych udělala já? Moje povaha je jiná.. zjistila bych si o milence co nejvíc a pak se sní sešla. Abych věděla co chce, co jí říká on.. To jsem udělala v minulosti se dvěma nevernymi partnery. Poprvé když mi bylo 17 let. Podruhé ve 20 letech. S milenkama jsem se skamaradila a partnera kopla do zadku. Ony se na něj vykašlala taky, protože jsme zjistily že lhal oběma..
Můj vztah tehdy trval vždy jen rok nejvíc dva takže to nebylo těžké říct sbohem. U vás je to horší..ale i tak bych chtěla vědět co on říká ji a co ona očekává. Zda čeká až od vás odejde nebo si jen užívá jeho a neplánuje s ním nic

lencaa11
30. čer 2024

Jelikož on u ní má ten adrenalin sex jeho možná lákalo že 4 roky vás motal na nudli může milovat dvě ženy na každé něco jiného na milence třeba sex ,zábavu ,nebo volnost u vás zas třeba jiné věci prostě chlap to umí a co z toho má no má to doma jisti celkové chlap má radši ženu která mu dá teplo domova a ta druhá mu dá pocit že je jeho šukinka

lencaa11
30. čer 2024

@zanett přesně moje slova 👍

klpoiu
1. črc 2024

@sorboni30 v 17 ci 20 si byla jeste mlada a hloupa. Po 25 letem vztahu se jit ponizit k milence meho muze?? Proboha proc by tohle mela delat?? Ta milenka za toho muže a jeho chování nemůže. Kdyby on nemel duvod a nechtel,k milence by nikdy nesvolil. Ta milenka je v tom vlastne uplne nevině. Ikdyz si o milence myslime sve. Nepotrebuje vedet kdo je milenka, ani jak vypada a uz vůbec jeji duvody proc byla s zenatym chlapem. Tohle jsou problemy,ktere se manzelky vůbec netykaji a nemusi se timto jeste vice stresovat. Otazky ohledne milenky jsou taky zbytečné. Ona musi mluvit se svym manzelem ne s milenkou!

Mimochodem ZAKLADATELKO: 25 let manželství nelze zachranit pres noc! Vas vztah byl nemocný v rade roku, nelze to napravit hned. Neocekavej tedy po mesici zazrak. Vidíš to stale jen svym pohledem, ale co kdyby si to byla ty kdo by mel 4 roky vztah s jinym muzem?? Opravdu si myslis,ze by si to pro zachranu manželství dokazala z minuty na minutu useknout?? Proto rikam, jedinou dobrou cestou je poradna. Ono nejde primarne o udrzeni vztahu, ale o pochopeni toho druhého, pochopení problémů a nalezeni harmonie. Poradna nemusi vzdy vest k znovu nalezeni manželství, ale muze vest k poklidnemu rozchodu. Clovek uvidi, pochopi.
Jak snadno se tu rekne...kopni ho do prdele, ale nikdo nechodi ve vasich botach. Je treba se na problem podivat z vetsi perspektivy a ne hned odsoudit!

autor
1. črc 2024

@klpoiu Chápu,jak to myslíte, nečekám žádné zázraky po měsíci, vím,že to je dlouhodobý proces a že to chce vše čas a velké úsilí...co ale čekám, je upřímnost a otevřenost...ne jen další lži,zatajovani a scházení se s milenkou za mými zády.
Máte pravdu...kopni ho do prdele opravdu není úplně není tak jednoduché...myslela jsem,že toto zcela určitě udělám,když se mi to stane...ale teď,když jsem v této situaci, je to úplně jinak..
Poradnu nezavrhuji...ale manžel nechce.

autor
1. črc 2024

Co se týče rozhovoru s milenkou,to mi přijde jako zbytečně vynaložení energie...tím,že si s ní promluvim,nic nezměním, ona řeší svoje pocity a ty moje jsou ji ukradené ,stejně jako ty její mě. Navíc,ona mi může sdělit svůj subjektivní pohled na věc,což ale neznamená,že to je pravda.

zanett
1. črc 2024

Zakladatelko - a co tedy jit do poradny sama, kdyz manzel nechce? Terapeut ti nabidne jiny (nezavisly) pohled na celou vec a treba se sama rozhodnes, ze chces manzelstvi ukoncit, kdyz ti terapeut ukaze, ze mas vetsi hodnotu a mas mit vic sebeucty - nasledkem cehoz si uvedomis, ze byt i nadale s nekym, kdo nechce do poradny a aktivne resit problemy, i kdyz rika, ze te nechce ztratit, ze je to proste to, co nechces, protoze si zaslouzis vic.

brunetka11
1. črc 2024

Nějak se mi nechce věřit, že by ten měsíc spal v autě, když to s ní táhne 4 roky a navíc se od ní nedokáže odstřihnout + odmítá poradnu.
Důvodů může být několik:
- ona nemá potřebné zázemí
- hoch ti kecá
- nechce se mu opustit společný majetek a vyhovuje mu váš vztah, kde s tebou může / mohl dlouhodobě cvičit
- je mu jasné, že u společného sezení by mohlo prasknout i to, co ještě nevíš.

Takže asi takto - tou poradnou bych podmínila jakoukoli další společnou komunikaci. No a když by stejně odmítl, minimálně víš, na čem jsi, aniž bys musela snášet další lži.
A zašla si tam sama - vykecat se, vybrečet, utřídit myšlenky v přítomnosti někoho, kdo je mimo všechno tohle představení.
Drž se…

zlataberta
1. črc 2024

Máš přece nějakou cenu, ne??? Ať jde a řekla bych mu to, co nejdříve, že s ním být nechceš, že si chceš žít po svém, tak jako on si žije už 4 roky.....má u tebe zázemí, takže když se pohádají, nebo milostivá nemůže, tak zůstane u tebe, bere to jako samozřejmost.....má se kde schovat. Ukonči to, dokud je čas....ON SE NIKDY NEZMĚNÍ!! Nechce jít do poradny?? PROČ???? Asi proto, že nechce nic zachraňovat a nebo na něho praskne i to, co by chtěl utajit.

bereni
1. črc 2024

Moje známá zjistila po 10letém manželství, že jeji manzilek ma soubezne milenku, ktere udelal dite ve stejnem obdobi jako ji samotne. Taky se nechtel rozvadet a sliboval hory doly, ve finale ji rekl po pul roce “zachranovani manzelstvi”, ze je miluje obe a chce zit dal tak jak doted. Kopla ho do zadku az po tomto💁‍♀️. Pokud te tak miluje a chce zachranit manzelatvi at maze do poradny, ponizil te dost tak at tedka najde koule a jde o svym problemu mluvit nekam, kde to nekdo muze pomoct zachranit. Tady hraje roli bud ego, nebo se boji, ze psycholog pozna, ze keca, nevim…

klpoiu
1. črc 2024

@bereni Polyamorie se uz vyskytuje nejak casto. 🫣 Bohužel v tomhle pripade ponekud zapomněli zname rict, ze v tomto vztahu je. 🙄 Jinak co se tyce poradny a chlapu,,,vzdy jde o ego. Chlap si totiž mysli, ze je to ponížení jit si pro radu. A mluvit tam o problému je nemyslitelné. Tech chlapů co jdou bez reci nebo dokonce tuto variantu nabídnou sami je opravdu jako safranu.

autor
Autor odpověď smazal
autor
2. črc 2024

@bereni Ano...u nás hraje obrovskou roli EGO...celá nevěra je hlavně o něm...nevěru vysvětlil, že mu dělal dobře její obdiv,že se cítil žádaný a zajímavý...řešil si tím svou osobní krizi...samozřejmě sex s jinou ženou než s manželkou, se kterou spí 25 let,to je něco,čemu odolá jen skutečně silný jedinec,který má silné morální cítění, když vidím kolik nevěry je kolem....mám pocit,že takových můžu či žen je čím dál méně...délku vztahu vysvětlil tim,že hřešil na to,že mu to procházelo...těžko se toho vzdaval,i když to údajně několikrát chtěl ukončit....ona ho nenechala...ale to taky nemusí být tak jak říká...kdyby chtěl,udělá to...to mi je jasné...
Poradna by pomohla,ale pokud on si neujasni a nevyřeší sam v sobě koho opravdu chce a co chce...nemáme šanci a já čím dál víc váhám, jestli mi stojí za to trápení....jaký by byl náš další společný život....jestli to má cenu...myslím,že si nás nezaslouží....

kami1984
2. črc 2024

Manžel, milenka 1,5 roku, také sliby, dokonce i slzy... nikdy kontakt nepřerušil... Nevěřila bych mu už... a proč se "snaží"? Má u tebe tu jistotu... U nás to bylo také tak, mít obě dvě a já bych si také někoho mohla najít.. taková šťastná rodinka...🙄

autor
2. črc 2024

@kami1984 Co jste udělala....skončilo to? Jak to máte teď, jestli se můžu zeptat?

lennus
2. črc 2024

Nechala bych ho, ať si dá čas - delší, vše promyslet, ať se na čas odstěhuje. Vaše podmínka je logická a v pořádku. Fandím vám, je to rána, ale i tak lze na vztahu pracovat. Uvidíte. Držte se!

nat
2. črc 2024

@lenickakl upřímně já už bych mu nevěřila vůbec,pokud by to byl jen úlet bude to jednou a konec,ale 4 roky??? Jak Vás vůbec může napadnout,že to s Vámi myslí upřímně a že Vás má rád,když 4 roky se valí někde a hned co Vám slíbí že toho nechá tam jde znovu??? Mě spíš přijde že vy nechcete být sama a neumite se od něj odtrhnout,bezne by mu ženska zabalila kufry a sel by ...A děti,v takových lžích chcete aby vyrůstaly,??? Chlap by mě podvedl jednou a sel by....

kami1984
2. črc 2024

Když jsem na to loni v březnu a posléze i v květnu přišla, tak to se mnou otřáslo, chybu jsem paradoxně brala u sebe. Bojoval, chtěl méně sexu, ok bylo méně sexu, omezila jsem kamarádky a on se vesele za mými zády s ní scházel až do letošního roku, kdy to prasklo znovu, i tehdy jsem mu dala šanci, nevyužil. Ona vdaná, 2 děti, stále se svým manželem(moje bývalá nejlepší kamarádka). A my dva jsme od sebe, na podzim rozvod. Dýchá i žije se mi lépe...mám pocit, jak by mi narostla křídla, ale také to bude ještě hodně bolet... Ale i kdyby prosil na kolenou, jako partner je pro mě nebožtík.

kami1984
2. črc 2024

@lennus Leni, tady není na čem pracovat... a očividně nechce ani on...

autor
2. črc 2024

@nat Upřímně, ano mám strach být sama,neumím si představit,že budu bez něho,prožila jsme s ním krásných 25 svého života,před tím,než to prasklo mezi nebyla krize ani nenávist,jen láska a hezký rodinný život,který už nebude, máme tři děti...City nevypnu ze dne na den,i přes to,co udělal...bojím se budoucnosti,jako matka samoživitelka,nemáme majetek,jen společný být, ani bohaté rodiče,kteří by mi pomohli...ano mám strach...vím,že bych měla sbalit kufry,ale opravdu si myslíte, že je to tak jednoduché...kéž by 🙏

autor
2. črc 2024

@kami1984 Strašně se to ve mě pere....rozum ví přesně, co dělat....ještě srdci poručit....

zanett
2. črc 2024

Zakladatelko, pises, ze mezi vami pry byla 25 let jen laska a hezky rodinny zivot. Nechci ti brat iluze, ale takhle jsi to videla (a asi chtela videt) jen ty. On se nudil (priznal stereotyp) a asi ho to moc nebavilo, kdyz ma ted problem se milenky zbavit. Asi se mu nechce zpatky do toho stereotypu (tedy do toho hezkeho rodinneho zivota, jak tomu rikas ty). Dokud budete mit rozdilny pohled na vec, nehnete se z mista.

Znam kolem sebe nekolik vztahu a manzelstvi, kde to neklape, ale ani jeden to nechce ukoncit, protoze ONA je na nem financne zavisla a ON nechce prijit o to pohodli, co doma ma (uvareno, uklizeno, servis, postarano o deti atd). Tak to takhle tahnou rok od roku a rok od roku roste jejich frustrace a cim jsou starsi, tim vic jsou frustrovani, ale zaroven se boji rozchodu, protoze si mysli, ze uz by si nikoho noveho nenasli. Tak nejak tusim, ze zrejme dopadnete i vy. Ani jeden z vas to nechce rozseknout - ty se bojis byt sama, on nechce prijit o svoje pohodli. Ani jednomu z vas se nechce resit rozvod a nechcete nekde zacinat sami a od piky. Tak to takhle budete placat dalsich XY let, poroste ve vas frustrace (ty mu totiz uz nebudes moct verit a on se bude doma nudit a videt travu jinde zelenejsi). Proste zacarovany kruh.

A mimochodem - uz jsem to tu psala nekolikrat - mne jeden muj byvaly podvedl. Kdyz jsem to zjistila, bylo to peklo, ale nejhorsi bylo, kdyz slibil, ze s ni skonci, ale neskoncil a ja za mesic prisla na to, ze se s ni stale schazi. To byla ta nejhorsi rana. Protoze vedel, jak me to poprve moc zranilo, ale moje city nebral v potaz a schazel se s ni dal a porusil slib. Bylo to pro me silene, snad nejhorsi doba meho zivota. Trvalo to nejakou chvili, ale nakonec jsem to ukoncila. Dnes lituju, ze jsem ho nekopla do zadku hned poprve. Je fakt, ze jsme nemeli deti, ani jsme nebyli manzele, ale pro me by deti a manzelstvi nebyli rozhodujici, protoze nikomu nepomuze ztrapena maminka, odesla bych (s bolavym srdcem) i ted, kdyby k necemu podobnemu nedeboze doslo. Muj manzel to vi - taky si prosel vztahovyma srajdama, takze my mame vetsi motivaci nase manzelstvi opecovavat. Pisu to proto, abys vedela, ze je nas vic, ktere jsme zazily neveru a ze jde se odrazit ode dna a zacit znovu. Abys jednou nelitovala toho promarneneho casu, ktery jsi mu dala 'na napravu'...

adelisss
2. črc 2024

Proč nejde manžel k milence? Možná je taky vdaná. Nebo chce jen chlapa na sex. Mám kamaráda, který jede vyloženě po zadaných ženských, protože chce jen sex a doma být sám a mít svůj klid, nechce děti, tak mu vyhovují takové poloviční vztahy, kde snad ani ženská s dětmi počítat nemůže.
Je to celé zapeklitá situace. Já bych hlavně měla velký problém tomu chlapovi vůbec někdy věřit. Poradna není špatný nápad. Nebo psycholog pro tebe.
Manžel by měl předvést hodně lítosti a snahy, abys mu dala další šanci. Myslím, že on není teď v pozici, kde by měl odmítat tvou navrhnuté podmínky - jako návštěvu poradny.

hanka_12345
2. črc 2024

mozna to bude jako z te pisnicky... chlapi chtej na noc blondyny co nemyslej a kdyz jim neni hej pricupitaj na tvuj prah, chtej zahrat a maj hlad

autor
2. črc 2024

@zanett Já k tomuto pomalu ale jistě spěji..ale, sama priznavaš,že ani ty jsi to neudělala hned....pro mě to je o to těžší,že jsou v tom děti a existenční stránka....
Tráva zelenejší možná vypadá...ve skutečnosti má dvě děti a je jen o pár let mladší...bydlí v bytě stejně jako my...co tam bude mít zelenější..po pár letech stereotyp a ještě chudší na výplatě o alimenty...opravdu si polepší...nevidím to tam moc na šťastný život...ale třeba se pletu 🤷‍♀️

lencaa11
2. črc 2024

To už ale jeho volba na to měl myslet když 4 roky š...jinde tu zelenější trávu on má nést následky v dnešní době nejste jediná žena z dětma sama jasný začátky nejsou růžové než se vše usadí atd...ale zas pak to má pro vás benefity můžete si v klidu začít plánovat život z dětma on jako otec pořád zůstane v životě děti a vy můžete začít žít svůj život ...

zanett
2. črc 2024

Zakladatelko, ano, ani ja jsem se s nevernikem nerozesla hned. Bydlela jsem tehdy v zahranici (on otamtud pochazel), nikoho krome nej jsem tam nemela, rodina a pratele daleko. Ted jsem zpet v CR a tu 'zachranou sit' kontaktu mam vybudovanou, nejsem zavisla na jednom cloveku a jsem taky starsi a zkusenejsi, proto rikam, ze stat se tohle znovu (chran buh!) uz bych necekala a rizla do toho. Protoze se znam; neumim tolerovat neveru a nechci se trapit v nefunkcnim vztahu.

Strana
z4