icon

Nevěřím mu a naši syna nezajímá. Mám odejít?

chlapecektehu
18. led 2022

Mám problém a potřebuji poradit. Jsme s přítelem spolu už skoro 3 roky. Začátky naše vztahu byly dost krušné hodně jsme se hádali on furt čuměl v mojí přítomnosti na ženský a hodně si s ženskými psal i přes to že jsem si to nepřála protože to nebyly normální konverzace ale hodně mě pomlouval a stěžoval si jakej je vlastně chudáček a kde si co si.... Potom co si zrušil všechny sociální sítě se to tak nějak trochu uklidnilo ale stejně pořád nechával oči na jiných a mě to rvalo srdce myslela jsem si že pro něho nejsem dost dobrá když se furt po někom kouká 😏
Řekněme že tohle všechno se po roce tak nějak ustálilo a pochopil že se to prostě nedělá a že mě se to nelíbí.
Ale přece jenom furt byl jeden problém a to lhaní.. lhal mi a lže mi do dnes. Někdy to jsou hlouposti ale někdy to jsou i dost vážné věci jako například že třeba 4x nezaplatil mobil. Dneska máme 3 týdenního chlapečka a můžu říct že se to všechno zhoršilo... O malýho nemá absolutně žádný zájem při tom jsme chtěli miminko oba dva a hodně. Vždycky přijde dom z práce a jediný co udělá je to že dá malýmu pusu a si vezme mobil a čumí do něho zbytek dne.. jsem na všechno sama s ničím mi nepomůže když chci aby mi s něčím doma pomohl tak jediný co slyším Joo udělám to potom nebo mám čas. Strašně mě to štve začínám se dostávat i do poporodních depresích a myslím si že to je kvůli němu. Teď nedávno byl v hospodě a furt se tam kolem něj motala jedna ženská od nich z firmy před 14 dny mi ještě tvrdil jak se s ní ani nebavil a včera z něho vylezlo to jak si týkají kde si co. Při tom je to 50 léta ženská která na firmě roztahuje nohy 😣. Furt mi tvrdil jak jenom se bavili o Šimonkovi který mimochodem v té době ještě nebyl ani na světě tak že se neměli v podstatě ani o čem bavit. No prostě mu nevěřím a myslím si že s ní taky něco měl..
Je to čím dál horší prostě nevím co mám dělat už hodněkrát jsem se s ním chtěla rozejít ale vždycky mě ukecal a teď mám s tou chutí se sbalit a jít za rodiči s malým ... Je zadlužený udělá si další dluhy lže mi bůh ví co dělá s ženskými a nejhorší je že ho absolutně nezajímá ten malej.. a ještě ke všemu je sobecký myslí jenom na sebe jako například když malej spí co po celým dnů nemohl usnout tak on dojde a schválně ho vzbudí protože jenom on chce . Nebo mi už tři týdny kupuje poporodní pás a stále ho nemám 🙄 tak co si myslíte MMA od něho odejít nebo s ním zůstat a PS už jsem mu hodněkrát domlouvala a k ničemu to nebylo.
😏

Strana
z3
chlapecektehu
autor
18. led 2022

@chlapecektehu já chtěla znát jenom pár názorů a od toho se dál odpíchnout a zatím se tady řeší jenom naše věky by mě zajímalo kdybych to nenapsala jestli by jste sem psali jiný názory s rady

journals
18. led 2022

@chlapecektehu nedospele a detinske je poridit si dite vlastne s prvnim, ktery sel okolo, protoze jsi chtela byt mlada maminka, pak cekat, ze on se zmeni, ale brecet ze se nezmeni a na anonymnim foru cekat, ze dostanes podrobny navod na to, co delat. A tak trosku mi jako detinske tedy prijde i automaticky cekat ze kdyz se odstehujes, pujdes zase zpatky k mamince a ta se postara.
Dospele by bylo vyzkouset co jde a kdyz to nepujde, pripravit si plan. Kde bydlet, jak, za co? Jak uzivis dite a sebe?
On je ten vek ve vasem pripade proste dost vypovidajici 🤷🏻‍♀️

marcicek84
18. led 2022

@malenka3 s tou mladou nedospelou maminkou jsi to trefila.To mame taky v rodine takovou expertku,co proste nechtela do prace ani dodelat skolu,tak si poridila dite v 19 a u jednoho zustala a dalsi nechce,ze moc prace kolem deti,chlap stejne uz mel milenek milion a ono to jednou uz i vypadalo na rozvod,meli i insolvenci kvuli jeho dluhum,no nakonec u nej zustala,ale jak to maji netusim,vzhledem k tomu,ze dalsi dite na ceste neni a ani uz asi nebude,je ji 35,tak si myslim,ze pocita se vsim,navic on ji ani penize nedava na jidlo pro dceru,vse tahne sama,ale jak se rika ona to dite s nim v 19 mit opravdu asi musela,to je tak kdyz si nekdo neda rict...takze pak jsou vsechny takto vznikle diskuze spise usmevne.
V dnesni dobe vysoke rozvodovosti je uplna rodina opravdu pro deti dar. Bohuzel z okoli vidim,ze nekdy ten vztah polozi vychova malych deti,nebo stavba domu nebo pak nejake mimomanzelske ulety a nebo u muzu druha miza mezi 40-50.rokem a nakonec nekdy jen obycejne neshody,kdy misto jejich reseni a mluveni o nich je nejjednodussi se rozvest...

malenka3
18. led 2022

@chlapecektehu přečti si to celé po sobě ještě jednou. Každá tvoje druhá věta to naznačuje. Jak jsem psala. Ano, i kdyby ti bylo 40, tak by se to o tobě dalo říct. Ale to bych asi už s ohledem na věk napsala, že jsi úplně blbá, že už bys mohla mít za sebou dost zkušeností, abys takové soudy typu "dítě chlapa změní", "až přijdu na to, jak chlapa změnit" nedělala.

klaruskaholubinka
18. led 2022

Nechápu, nepochopím, ale to je jedno.
Hlavně při rozhodování, mysli na syna. Děti to vycítí a odnesou to vždy nejvíc...🙁

marcicek84
18. led 2022

@chlapecektehu tady ma @journals pravdu,o veku to neni,kdybys je nenapsala,tak ti napiseme,ze se chova detinsky a nedospele,rady bys dostala stejne,tys totiz psala,jaky byl predtim a do toho sis s nim s tou jeho povahou to dite poridila dobrovolne,tys vedela jaky je,tak nevim co bys chtela od nas jeste slyset?Ted to dite uz mas a to ma otce,se kterym jsi pres to dite spjata na cely min. dalsich 18 let...muzeme ti poprat akorat hodne stesti a vice rozumu do hrsti pri dalsim pokusu...

dasipe
18. led 2022

@chlapecektehu když byl od začátku takový, jaký píšeš, měla ses na něj vybodnout a ne si s ním pořídit ještě dítě. Každopádně záleží na tom, jak to cítíš. Jestli chceš v tomhle setrvat, nebo jestli máš pocit že by ti bylo líp bez něj. Pokud se rozhodneš odejít a máš kam, bude to zkoušet. Ale nesmíš se nechat zlomit. Takových ulhanych zmetků je všude dost...tohle budeš muset vyřešit sama děvče. V tom ti nikdo nepomůže. Řekni si pár zásadních otázek a odpověz si na ně. Miluješ ho? Opravdu chceš za každou cenu strávit zbytek života s takovým člověkem?

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals Tak první rozhodně nebyl zas tak blbá teda faakt nejsem to zase pozor.
Druhá věc je ta že jsme chtěli prostě miminko oba dva jsme se domluvili rozhodli už ani nevím co mám použít za slovo aby se to neobrátilo proti mě 🤦🏻‍♀️
A další věc jako že moje mamka se ,,postará" tak samozřejmě že moje představy nebyly takový že skončím u mamky doma a ona se postará a já budu sedět doma na prdeli 🤦🏻‍♀️
A ještě jedna věc školu mám normálně dodělanou do práce jsem taky chodila bydlím v bytě si myslí že na naše věky až moc luxusním atd atd atd.

marcicek84
18. led 2022

@chlapecektehu nezlob se na me,tak pokud se domlouvas na diteti s takovym exemplarem,tak jsi za me poradne jednoducha ...

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@marcicek84 to nemá cenu se s vámi bavit vy řešíte hlavně můj věk od toho se motá celá diskuze🤦🏻‍♀️

emillyhk
18. led 2022

@chlapecektehu Asi takhle - chtěla jsi být mladá maminka, tak jsi mladá maminka. Že sis plánovala dítě s mužem, který ti lže, nejspíš tě podvádí a s ničím nepomůže, to jsi (dle svých vlastních slov) věděla ještě před otěhotněním. Ptáš se na radu/názor... Když ti holky odpověděly, začala jsi kopat kolem sebe 🤦‍♀️ Tady je každá rada drahá... Já bych opravdu začala přemýšlet, jak se postavit na vlastní nohy. Podpora rodiny je fajn, ale nespoléhej na ni, snaž se zařídit život sama. Jsi dospělá, tak se tak chovej. Pokud chlap lže, podvádí a nepomáhá, tak k čemu ti je? Čím tě tak okouzlil, že sis řekla: "Jo, tohle je partner pro život, s ním založím rodinu"? Nemusíš odpovídat mě, ale sama se nad tím zamysli. Neradím, abys ho hned opustila, vztahy jsou složité, malé miminko často zamává i stabilním vztahem. Dej tomu pár týdnů, kdy nebudeš dělat ukvapená rozhodnutí. Ale využij tu dobu, aby sis rozmyslela, co vlastně děláš....

journals
18. led 2022

@chlapecektehu Podívej, máš pravdu, že někdo je nedospělý ještě i ve 30. Moje psaní neber jako urážku - i když je mi trochu jasné, že to tak bereš.
Dám ruku do ohně za to, že až se za pár let ohlédneš zpět, tak si sama řekneš, že jsi byla mladá a blbá a kdybys mohla, tak počkáš a nikam se tak rychle neženeš. Tím jsem si jistá na 1000%. Vlastně už teď si to tak trochu říkáš. To, že jsi naivní, to tak prostě je. Nemáš životní zkušenosti, nadhled, postoje které máš později. Jsem od tebe o skoro 16 let mladší, sama mám malé dítě a vidím, jak dětinsky uvažuješ, tak ti to sem prostě píšu. To není urážka, to je prostě bohužel fakt.
A dítě které sis udělala ve 20 je s "prvním" který okolo šel, to se na mě nezlob 😀 i když možná na sex první nebyl, na "vztah" (uvozovky jsou zde na místě) to ten první byl. Takže ano, je první co šel okolo.
Jinak nevím, proč sis nevybrala někoho s trochu lepším přístupem k životu, s kým budeš třeba normálně randit, později bydlet, pak se vezmete, budete spolu mít dítě... jsem staromódní, vím, ale ono to někdy má něco do sebe.
Teď jsi za odpovědi možná naštvaná, ale za pár let bys to viděla stejně.
Nedělej nic zbrklého, všechno promysli, našetři nějaké peníze a postarej se o vás o oba. Ona je také další věc, že je zde jen jedna část příběhu...

madbetka
18. led 2022

Já jsem se ve tvém věku vdávala, první dítě měla ve 23, manžel byl stejně starý, takže ve věku tvého přítele. Taky je "první, co šel okolo", je moje první láska a hned i poslední, brali jsme se po šesti letech chození.
Přesto jsou ty příběhy dost rozdílné a je tak vidět, že jen o věku to není. Můžeš být v 21 dost dospělá na dítě, ale k tomu patří i zodpovědný výběr tatínka. Vážně si i teď zpětně myslíš, že mít dítě s někým, s kým ses od samého začátku vztahu jen hádala, je rozumné? On nebude jiný, dělá to stejné, co dělal celou dobu, jen s dítětem to začne člověku vadit ještě trochu víc.
Zpátky to nevezmeš, dítě je na světě. Jako partneři asi za moc nestojíte, ale pokud jste tedy oba dospělí, mělo by vám jít o to, abyste byli aspoň dobří rodiče. A do toho zase patří zapomenout na veci typu "nebudu dítě půjčovat a nechci si ho předávat tam a zpět".

journals
18. led 2022

Víš co je nejhorší na celé té situaci? Že blbé rozhodnutí vás obou odskáčeš ty a to malé. Ať chceš, nebo ne, když půjdete od sebe, tak to budeš mít mnohem, mnohem těžší než tvůj kluk. On se rozhodne a jde pryč, bude ti posílat tisícovku, dvě na alimenty, možná si dítě sem tam vezme, ale pro něj to tím vlastně skončí (pokud nebude charakter). Jenže ty budeš mít tu obrovskou zodpovědnost za sebe a dítě. Ty budeš muset sehnat bydlení, zajistit dost peněz na živobytí, chodit třeba po brigádách a jako samoživitelka honit každou korunu. Tohle jsou dopady které tě možná čekají a asi to nebude vždycky tak veselé. To si uvědomuješ? Ono to není jen o tom se sbalit a odejít k mamince, to je něco, co budeš muset žít a vůbec ti to nezávidím.
Mě je vždycky z takových až zbytečných příběhů vždycky smutno. Ale zase budete s i mrňousem dva - na starosti i radosti.

bereni
18. led 2022

@chlapecektehu No…ponechme to, ze jsi od zacatku vedela jaky je podle toho co pises a presto si s nim udelala dite. Ted musis resit co dal at vase dite neni chudak. Uz spolu mate dite, takze prvne reste vas problem. Ty jsi asi dost zarliva a on asi nemi uplne verny typ. Zajdete spolu do poradny a poradte se s erudovanym clovekem. Hlavne si s nim ted nedelej druhy dite a nedoufej, ze se zmeni. Takovyho jsi si ho vybrala, budete muset vybalancovat to jaci oba jste. Neres nejakou pani co poradne neznas a nemluv o ni jako o te co rozhazuje nohy. Res pouze sveho chlapa.

jako_mala_holka
18. led 2022

Chudák děcko

camelinka
18. led 2022

@chlapecektehu Ja nerikam, abys s nim zustala, ani ze mas odejit...
Udelala sis dite s kretenem a je jedno, kolik vam je roku, je spousta zenskych, ktery maji smulu na chlapy i ve ctyriceti.
Jenze tys vedela, co je to za debila, uz pred ditetem...
Kdyz ti tady vsechny rekneme, at odejdes, vratis se k mamce a jdes natahovat ruku na socialku, tak to udelas?

bara88
18. led 2022

Kolik ti proboha je? Proč si pořizuje dítě s někým takovým a pak si stežuješ?fakt nechápu

bara88
18. led 2022

@chlapecektehu bydlíš v luxusním bytě a platí ho kdo?ty s rodicaku a nebo chlap který není schopný zaplatit ani za telefon?

michaela666
18. led 2022

@chlapecektehu Už jen čekat, že chlap co chodí za ženskýma, lže a má dluhy ( už ve 23 letech) se změní kvůli dítěti je dost naivní. Takových chlapů je sakra málo a u tvého přítele je vidět, že jemu to vyhovuje. Pro něj je váš syn "pojistka", abys mu neutekla. Vůbec nic se pro něj nemění, jen navíc přibylo mimino kvůli kterému se nevyspí. Dál bude chodit chlastat a hrát si na borce co mu "stará" sedí doma s děckem, takže nehrozí přistižení před kamarády a může si dělat co chce.

Neber příspěvky od @journals jako urážku a zkus si z nich něco vzít, pořádně zvaž svoji situaci. Nedělej ukvapená rozhodnutí. Jestli se ti hodí pomoc s miminkem a chlap nefunguje na pár dní zůstaň u mamky, odpočinout si, dej se dohromady a podívej se na to ze všech stran. Potom se vrať domů, s chlapem si sednete a nastavte pravidla za kterých jsi schopná s ním fungovat jako rodina. Když nebude chtít tak je postup jasný...

pampeliska1313
18. led 2022

Pokud je to notorickej suknickar, nikam to nepovede a bylo by lepší si srovnat jestli Vám to za to stojí. Z toho příspěvku mi přijde, že tam už důvěra není a upřímně si myslím, že latinu dělat chlap nebude, že to je proste trápení. Pokud jste se už chtěla rozejít, ale ukecal Vás, beru to tak, ze proste vnitřně víte, ze by bylo lepší bejt asi sama. Uvidíte, dejte si čas a když už couvnete ze vztahu, tak vydržet, i když to je těžký.🙂

levandule_k
18. led 2022

Jaká byla tvoje reakce, když přítel vzbudil schválně spící dítě? A proč to udělal? To si s ním chtěl hrát, nebo ti to udělal na truc, protože jsi mu něco řekla a mu se to nelíbilo?

Pro mě je spánek dětí posvátný, nesnáším násilné buzení. Vyspané dítě je spokojené a pak se s ním dá něco podnikat. Za tohle by dostal ode mě pěknej kartáč.

Já bych s takovým exemplářem nebyla. Nikoho nikdy nezměníš, pokud se nechce změnit sám a tvůj přítel se měnit nechce.

Je pro mě záhadou, proč jsi si s ním pořídila dítě, když koukal po jiných a přemýšlí, kde by vyvenčil svého ptáka, je nezodpovědný - seká dluhy, pije, lže. Nicméně nechci sklouznout k moralizování, ale zajímaly by mě tvoje důvody.

Prostě on nebyl šťastná volba partnera, je otázka, proč ti tak připadal.

Jediný důvod, proč, bych zkusila manželskou poradnu je, abychom se naučili komunikovat a vycházet spolu jako rodiče. Nechtěla bych s takovým chlapem být, fakt by se mi nechtělo čekat 10 let, jestli konečně dospěje, pochopí, že faktury se platí včas, ve vztahu se nelže, nezahýbá. Do hospody a koníčky provozovat může, ale měl by znát míru a věnovat se dítěti, když ho chtěl.

Odešla bych, pokud máš zázemí u rodičů, nevím, jestli mají velký byt nebo rodinný domek, ale pokud je ta možnost, šla bych tam. Zaměřila bych se na osobní rozvoj, abych si nevybírala takové exempláře jako je tvůj současný přítel a pracovala na sobě, třeba si zlepšila angličtinu, ať mám lepší uplatnění na trhu práce.

fandysek_1
18. led 2022

@chlapecektehu seber se a jdi k rodičům a bude ti lépe. Máš dítě s dítětem a lepší to fakt nebude. A dítě ho opravdu nezmění.

zmrzlinka
18. led 2022

@chlapecektehu tak přítel se asi nezmění.Nejlepší bude se s ním rozejít a odstěhovat se.Máš kam jít?Má Ti kdo pomoct?
Z přítele asi alimenty nedostaneš ,tak se budeš muset o syna postarat sama.Vychovat ho a finančně zabezpečit.
Hlavně si s nikým podobným nepořizuj další dítě 🤦

dyechampion
18. led 2022

@chlapecektehu hele takovy jasny pravidlo, co na tomto svete funguje: chlapi se nezmeni. Jednou te podvede nebo lze, udela to jeste nekolikrat. Neznam zadnyho chlapa co by se “polepsil”.
Ja bych sla. Takhle se budes sakra hodne dlouho trapit.

codal
18. led 2022

@chlapecektehu už od začátku ten vztah byl špatně, přesto jste si spolu pořídili dítě... Bylo hodně naivní si myslet, že dítětem se něco změní... ani jeden nejste zralý pro rodičovství, ale to miminko už tu je, tak je potřeba se k tomu postavit... Pokud nejsi šťastná a tvůj partner nefunguje, odejdi, zařiď si život bez něj, snažte se ale, aby to co nejméně ublížilo vašemu dítěti. Rodiče jste oba, takže na něj máte oba právo. Nebraň otci ve styku, on ať platí alimenty, snažte se spolu vycházet, neházet na sebe vzájemně špínu. To je to nejlepší, co pro své dítě můžete udělat.

mimco
18. led 2022

@chlapecektehu věk bych tady opravdu pominula, tady už bylo a je tolik expertek, co se nehledě na to, jestli mají 30 nebo 40, nechaly od chlapa mlátit, vydírat, odírat, tolerovaly mu roky kurvení, měly x dětí s x muži a je to furt dokola.
Jsi mladá, celý život před sebou, neztrácej čas a roky s ko.otem, co na to , být otec od rodiny, ještě nemá. Mě osobně nejvíc děsí dluhy a to, že bych mě to stáhlo taky. Z toho se pak těžko startuje. Jednou dluhy/pořád dluhy. Vrať se domů, uděláš pro sebe a dítě to nejlepší.
I když je mi jasné, že na 99% se to budeš snažit zachránit a bude dítě číslo 2 a někdy okolo 30 snad prozřeš….
Držím palce!

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@mimco děkuji

michaela666
18. led 2022

@mimco Druhé dítě s takovým lemplem znamená celý život ve sra*kách, toho si je snad vědoma už teď.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@michaela666 druhé dítě fakt nehrozí

Strana
z3