icon

Nevěrníci: Uvědomují si muži důsledky nevěry?

30. říj 2023

Hezky den,

Chtěla jsem se zeptat především nevěrníků. Nebo manželek, které tuto situaci zažily ze strany muže.

Zdali si uvědomili muži a vzali si ponaučení z toho, když došlo k odhalení nevěry, jaký důsledek muže nastat ?
Resp. Ze si uvědomili, koho mají vedle sebe a ze se již této chyby nechtějí dopustit vzhledem k tomu, ze se manžele domluvili, ze cestou půjdou dále společně a ze nechtějí o sebe přijít ? Přišlo toto uvědomění ?

Ve zkratce (nevěra manžela / krátkodobá po vysvětlení zkrat- výpověď, nove zaměstnání,psychické nevyporadani, uzavření se do sebe )
Velmi se snaží, otevřeně jsme vše probrali, uvědomuje si pry, ze udelal chybu, ze se zamotal do toho a nikdy mne nepřestal ani ve slabou chvilku milovat…
Máme malou dceru, tata je to skvělý.
Manžel také, byla to pro mě rána jako z čistého nebe…
Jde tomu naproti, aby nás zachránil .

Jen ja se v tom topím psychicky. Snažím se z toho ponaucit, vzít si to dobre a jit dal s jeho vědomím, ze druhá šance se dává jen jednou .

Děkuji

Strana
z2
guliii
31. říj 2023

Je to strašně moc individuální. V rodině máme 3 manželské páry, u kterých jeden podvedl a druhý odpustil. Teď jsou spolu naprosto spokojení. Mají děti a i si pořídili další. Nevěra se pak už neopakovala. Ale znám hodně i opačných případů. Prostě to nejde říct jednoznačně.

suzanna123
31. říj 2023

Určitě bych dala šanci, ale je to něco, na čem se musí strašně moc oboustranně pracovat. A já bych rozhodně hledala psychologa pro sebe, aby mi pomohl to zpracovat.
A "podvedl jednou, podvede znova" je blbost. To platí pro notorické nevěrníky nebo pro někoho, kdo je ve vztahu dlouhodobě nespokojený. Pokud je to něco, čeho lituje, pak je naopak dost pravděpodobné, že si dá sakra bacha, aby se do takové situace znovu nedostal.

autor
31. říj 2023

@suzanna123 prave jsem nad tím uvažovala, nechci ať mě to nějak pohltí a budu se v tom plácat.
Vím, ze je důležité žít přítomnosti a směřovat do budoucnosti, ale …
To, ale a ta důvěra je k ničemu .
Přijde mi, jako bych ho v tomhle teď neznala a nevím, co čekat. Snad se to časem zpravi…
Ještě mám tendence to sem tam vytáhnout, ne vycitkove, ale s dotazem nebo tak nějak, ale pak si zpětné řeknu, je to k něčemu po takové době zase omylet? Stejně to nezmenim…

honatko092
31. říj 2023

Ano, otevřelo mi to oči a svědomí se taky ozvalo. Víš, když jsem viděla, jak partner trpí, jak ho to sebralo a jak mu to ublížilo, tak bych v tu chvíli dala cokoliv, aby se to nestalo a já to neudělala. Byla to blbost, moje slabá chvilka...v životě se to tak asi občas stane, že potřebuje uniknout, zvednout sebevědomí, mít pocit, že jsi pro někoho bohyně (a tou já chvíli byla), protože ostatní věci byly nahnuté a my byli v krizi. Zvládnout se to dá, přeji ti hodně síly a porozumění. Za to, že jsme to zvládli vděčím hlavně partnerovi...ani jednou za těch posledních 6 let na mě tenhle můj blbý úlet nevytáhl (a byly hádky a situace, kdy by mi tím mohl ublížit, ale neudělal to a já jsem mu za to vděčná). Takže chce to udělat opravdu tlustou čáru. Ano, důvěra se bude obnovovat roky, ale věřím, že některé vztahy za to stojí 🙂

honatko092
31. říj 2023

Já jen dodám, že občas jsou věci kolem na hovn** a ty situace tě ne k tomu donutí, to ne, ale jsi náchylnější na to udělat nějakou pitomost, protože chceš na chvilku zapomenout na všechno a bavit se. A když jsem partnera podvedla, tak i přes to, jsem si ho vážila a nebrala jako samozřejmost. Jen jsem tyhle věci měla nějak vypnuté a vůbec jsem nad nimi nepřemýšlela. Touha po zakázaném, vzrušujícím byla silnější. To jen pro zakladatelku, třeba ti to pomůže..

autor
31. říj 2023

@honatko092 moc děkuji za zprávu. Je to moc mile od vás a vidím v tomhle částečně muže, jsem rada, ze se takto někdo ozval a napsal vše z druhé strany.
Je to ještě krátká doba pro mě, není den, kdy bych to neměla na paměti.

autor
1. lis 2023

@izz76 teď je mi 36, dceru jsme měli v ,,pozdějším věku “

pampelina18
1. lis 2023

Zahnul jednou bude pořád.... Neponauci se... Má rád ten adrenalin v tom... To samé ženské.... Prostě jakmile zahne tak už to bude pořád... Kdyby nechtěli nevěru a adrenalin tak se nejdřív rozejdou. Ale to by nebylo ono

urtica
1. lis 2023

Podle mě se to nemusí opakovat, ale je třeba řešit příčinu toho, proč k tomu došlo. Tu krátkodobou nevěru utnul sám nebo až poté, co by přistižen? Mimo chronické nevěrníky nejsem úplně zastánce rozdělení, že nevěrný=pachatel a podvedený=oběť (tím ale nevěru neomlouvám), ta situace bývá málokdy úplně černobílá. Proto tu asi někdo navrhoval párovou terapii, protože během ní je snadnější odhalit skutečné důvody, proč k tomu došlo, oboustranně si sáhnout do svědomí, uvědomit si svoje potřeby a vyjít si vstříc.

zuzurox
1. lis 2023

Druhou šanci bych dala, skončit to můžeš vždycky. Uvidíš co bude.

petaov
1. lis 2023

Co vlastně provedl? Sex tam nebyl, tak se s ní líbal, nebo ani to ne? Z tvého popisu to jen vypadá, že si s ní víc povídal, svěřovali se navzájem, psali si. Já bych to nevěrou nenazývala, spíš jen zklamal Tvou důvěru. Chápu tě, ale moc to hrotíš. Pak si uvědomil, co by mohl ztratit a utnul to. Skvěle to vyřešil, co chceš víc? Sama máš máslo na hlavě, když ti jiný kolega říká, že tě miluje, asi to nebylo jen tak z čista jasna.

fandysek_1
1. lis 2023

U nás to bylo jednoznačně odcizení, touha po dítěti, které jsme nemohli mít a celkově ten vztah šel do háje. A pak jen stačilo, aby potkal někoho atraktivního a bezstarostného a bylo to vyřešené. Okamžitě jsem odešla a návrat byl hodně těžký. Cítila jsem se ponížená, ale chtěla jsem mu tu šanci dát. Snažil se opravdu hodne a snaží se i teď. Nedávno mi treba říkal, že je rád, že jsme spolu a je to jiz nekolik let, co se to stalo. Pár měsíců po návratu jsme se vzali, hned jsem otěhotněla a teď máme děti tři.

Ještě k tomu ponížení- teď to po těch letech hodnotím s nadhledem a pokud ho opravdu miluješ a on tebe zvládnete to.

miri77
1. lis 2023

Ahojky ,procházím si teď asi úplně stejnou situaci jako ty a potrebuju to s někým probrat ,mohli bysme si napsat ? Placam se v tom neustále zleva doprava a nevím jak z toho ven...trápím se snad každý den,denně mě to užírá,přítel tvrdí že není důvod,ale mě se to jeví jinak prostě 🥺opakovaně lže 🙄

miri77
Autor odpověď smazal
arielka222
2. lis 2023

Já bych to teda za nevěru moc nepovažovala, když nebyl ani sex. Šel si prostě nahonit sebevědomí v době kdy měl krizi jinde. To se může stát i u páru, kde fakt muž rodinu nechce opustit, rozumí si a ženu miluje. Neviděla bych to teda nějak tragicky, když jste si o tom už i popovídali. Já jsem ale v tomto smýšlení dost benevoletní, za mě málo které manželství může celý život být bez nevěry, pak je lepší to radši nevědět a nepátrat, když je doma vše ok

luucia
2. lis 2023

Manžel mě podvedl půl roku po porodu první dcery, dokonce od nás chtěl odejít..to ho zpracovali tchánovci, že by to byla velká sviňárna. Pak byl klid, dobu trvalo než jsem mu začala věřit, než se náš vztah zlepšil..jakmile se zlepšil tak mě podvedl po druhé a pak jsem se dokonce při rozvodu dozvěděla, že mě podváděl celou tu dobu, jen jsem to nevěděla...no takže u nás to dobře nedopadlo a i ze svého okolí vidím, že podvede jednou, podvede po druhé..samozřejmě můžou být i vyjímky, to neříkám...

kami1984
2. lis 2023

Druhou šanci jsem dala, není to lehké, ale snažíme se oba dva.

autor
2. lis 2023

@arielka222 kdyby nedošlo k určitým situacím, tak by se vyspali, zřejmě. Kdyby a kdyby.
Třeba to, ze je někdo vyrusil, když chtěli aby k tomu došlo a pero se mu nepostavilo z nervozity.
Takhle upřímně mi to řekl. Proste neplánovaně po nem vyjela a on v euforii svolil, ale tím, ze vím, jaký je v teto sféře, tak se mi to zdálo zvláštní. A taky tomu tak bylo, několikrát mi řekl, ze spolu nespali.
Ze jej pořad karam za to, co neudělal ani, kdyby to aspoň udelal mi řekl.
Byl z ni oblbnuty svinsky, až to prasklo, tak si uvědomil, ze dáma mela vše naplánováno.
TOHLE HO ALE NEOMLOUVÁ.
Prasklo to, milenka se totiž o to nejspíše postarala.
Chtěla ať jej vyhodim a myslela si, ze mě a dceru opustí.
Takže proto …

Strana
z2