icon

Nevím, co dělat. Stojí za to udržet vztah?

21. črc 2024

Nevím co dělat. Již nějakou dobu nám to neklape tak jak bychom chtěli. Já jsem udělala nějaké přešlapy, přítel taky. Bylo toho víc.

Strana
z3
autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
patypresdevaty
24. črc 2024

Víš, já si myslím, že to,co k němu cítíš, není láska, ale zavislost. Nezdrava citová vazba.
Doporučila bych Ti zajít si na terapii nebo si alespon pro zacatek neco poslechni - třeba toto a následující díly: https://open.spotify.com/episode/0KDpd7Tzq7oZyw...
Celkově bys toho pro sebe v těchto podcastech mohla hodně najít ;)

bledulka84
25. črc 2024

Pokud bys vnitřně necítila, že je to špatně, tak sem ten příspěvek nedáš a sama se jen potřebuješ ujistit, že rozchod je v tomto případě správná volba. Ano, je.

autor
Autor odpověď smazal
levandule_k
25. črc 2024

Protože nejsi připravená ze vztahu odejít, i když mi přijde, že on si tě neváží.
Protože se bojíš, že už nikdy nikoho nebudeš milovat a nebude milovat tebe, i když mně to přijde spíš závislost než láska.

konidana
25. črc 2024

Take si myslim ze to muze byt uz jen zvyk a nechut ke zmene/strach ze zmeny.

bledulka84
25. črc 2024

Protože jakákoliv ztráta bolí, nikdy vztah není jen o tom negativním. Ale jen zpětně budeš moct posoudit svoje rozhodnutí. K tchýni... Moje zkušenost, v druhém těhotenství jsem měla velmi silné nevolnosti, chvíli jsme bydleli u tchánovců, dvouletá dcera tehdá něco vylila na stole, začla jsem utírat stůl, tchýně podlahu, po návratu z práce mě ex seřval, že jeho matka si stěžovala, že jsem tu podlahu neutřela já, místo toho, abyste zastal partnerky, co mu nosí dítě... To jen tak ke vztahu tvůj přítel a jeho matka... Vidím tam velkou paralelu...

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
lilian2111
26. črc 2024

Myslím si, že by jste měli jít oba dál. On už v tom vztahu evidentně být nechce, jste mladí, kde je nějaká zamilovanost?? Přece vás tohle ve vztahu ani nemůže bavit. Vždyť máte celý život před sebou, tak proč se trápit a zdržovat tímhle?
Radila bych ti začít si trochu víc věřit, vážit si víc sama sebe, teď se soustředit jen na sebe, najít si třeba nějaký koníček, začít dělat něco pro sebe, vykašlat se na chlapy a hlavně na tohoto.
Hlavu vzhůru, tohle za to fakt nestojí. Bude líp, i když ti teď přijde že ne.

brunetka11
27. črc 2024

Tak si to po sobě tady přečti znovu - svým způsobem už prostě neví, jak ten vztah ukončit, protože ty to odmítáš.
To, že to bylo funkční 2 roky, neznamená, že to tak bude celý život.
Podržel tě, když jsi byla v těžké životní situaci, když tě vyrazila máma. Ale není fér ho držet ve vztahu, ve kterém už očividně být nechce.

sorboni30
27. črc 2024

Řešíš to furt dokola, ale už to tu bylo řečeno.
On nechce setrvávat ve vašem vztahu tak to ukončil.
Hádky, ubírá to energii, zbytečne..
Jak jinak ti to mají lidé tady už vysvětlit?
Prostě to přijmi. Lásku si nevynutis..
Pokud ho miluješ jak píšeš, nech ho jít ať je šťastný..momentálně stastny asi nebude

zanett
27. črc 2024

@sorboni30 Souhlas, ale nezname jejiho chlapa, treba je to ten typ, ktery nebude stastny nikdy. Muj posledni ex byl presne ten pripad; nikdy mu nikdo nebyl dost dobry, sel ze vztahu do vztahu, na kazdem a na vsem hledal chybu a vlastne nikdy nebyl stastny. To, ze nekdo opusti vztah, kde neni stastny, neznamena, ze jinde stastny bude. Mozna ano, mozna ne. Ale souhlasim, ze tihle dva asi opravdu nemaji budoucnost. Zbytecne trapeni.

sorboni30
27. črc 2024

@zanett tak jasně... Ano neznáme ho. Ale když už nebude či bude stastný on.. může být šťastná alespoň ona s někým koho potká a zjisti, že to měla udělat už dávno rozejít se a žít šťastně s někým kdo ji vyznává lásku, nosí ji na rukou a snesl by modré z nebe.
Já jsem žila 15 let s člověkem v manželství, který mi nikdy neřekl, že mě miluje, sluší mi to..nedával najevo své city.. Rozvedla jsem se.. a teď? Mám u sebe už 5 let muze, který je úplně jiný. Vyznává mi lásku, hladí mě každý den, večer u něj ležím a on je škrabka na zádech a hladi..chválí jak se mu líbím jak mi to sluší, z práce mi píše nebo volá. Cítím jak mě zbožňuje.. Je to úplně něco jiného a kdybych to nezažila tak věřím, že všichni chlapi jsou stejní jako tehdy ex..
Zbytečně trápení a lepení něčeho co nemá budoucnost.. život se má prožít, ne přežít ♥️

autor
Autor odpověď smazal
patypresdevaty
13. srp 2024

Pryč od něj!
Nevidíš, jaký je to manipulátor? Tohle přesně oni dělají: odkopne Te, pak to hodí celé na Tebe, ukončí to, pak zase jakože obrátí, opět to hodí na Tebe atd atd

Najdi si prosím terapeuta, ať Ti to pomůže videt a co nejdříve ho úplně odstrihnout 🙏

eviicka
13. srp 2024

Předešlou diskuzi si už tolik nepamatuju, ale pryč od něj a co nejrychleji. Jen z toho textu je vidět, že lže. Ten inzerát nebyl pro něj podraz a konečná, ale záminka. Opakuj si, že na vztah musí být dva, asi jsi udělala také chyby, ale rozhodně ne všechny, jak ti tvrdí.

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
lilian2111
13. srp 2024

Nemá to smysl, ten o tebe už dávno nemá zájem, jen jsi to že jsi to ukončila udělala za něj, je to sráč.

budouci_maminka
13. srp 2024

Az vychladnes a cas ti uzdravi rany tak sama pochopis ze od nej to byly jen kecy a ze to slabosky ukoncil on ale prekroutil to aby on vypadal jako chudak a ty ta spatna ktera se rozhodla.
Udelala jsi spravne s tim bytem. Naopak, odstehuj se, nedoprosuj se, tihle chlapi prave prilezou ve chvili, kdyz uz nad tebou ocividne ztraci moc, pak si zacnou zase namotavat.

Jako jestli ho chces fakt moc zpatky, tak naopak tvar se, ze jsi nad veci, ze ma pravdu a odstehuj se nekomunikuj. Nech prilezt jeho. Neboj, on se po case ozve jak se mas...tihle typci jsou takovi

budouci_maminka
13. srp 2024

Bude mu imponovat kdyz mu vsechno odkyves a reknes mu ok, mas pravdu, udelala jsem spousty chyb, musim se z nich poucit, mas pravdu, ted bude nejlepsi kdyz se odstehuju a zkusim na sobe pracovat, diky za spolecny cas at se ti dari dobre...vic ani slovo a rict to v klidu. Neozyvat se. Do tydne mas od nej sms jak se ti dari..

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
budouci_maminka
13. srp 2024

Ja spis doufam ze si uvedomis ty a uz se neozves nazpet 😀 tohle neni dobrej genetickej material k šíření 😀

Strana
z3