icon

Nevím, zda odejít od manžela

nikol2308
23. bře 2021

Ahoj jdu si pro radu. Díky manželovi nemám žádné kamarády hlavní je že ho nemiluju máme spolu dceru 10 let jsme spolu 13 let svadbu máme v kostele. Nejvíc mi vadí jak se chová k dceři když přijde z práce domů tak na ní jen nadává pí.. mrd... Prostě hnusné i když vím že ji má rád koupi nám vše co chceme někdy je i hodný ale mě kecá do všechno do práce do rodiny jsem neschopná, dělám skoro denně 12 cky přijdu a ještě vařím uklidím každý den a stejně to není dobré, nevím co mám dělat mám strach že když odejdu tak budu litovat vím že mě miluje ale já už se nemůžu donutit ani k tomu abych s ním měla sex pořád hledám jen chyby, říká že když odejdu tak zatím holce život, pak jsem zjistila že mě podváděl před x lety ale on to zapírá. Ví o tom že ho nemiluju tak prosím poraďte co dál dík

Strana
z4
zelenaesmolda
23. bře 2021

@burnette
a o psychickych problemech zpusobenych zivotem s psychopatem ani nemluvim,nekteri se z toho nevyhrabou nikdy.

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
a vis proc mas vsechno na co si vzpomenes?protoze si te tim jenom kupuje,metoda cukru a bice.jak rekl jeden muj kamarad,kdyby byl cu..k porad tak s nim nikdo nebude.
A jak nenecha me odejit?Jsi snad nesvepravna?

krtcice
23. bře 2021

Ty máš vážně pocit, že tě miluje?

nikol2308
autor
23. bře 2021

@krtcice myslím že ano ale za tu dobu si myslím že ze mě udělal nesvéprávného člověka mám strach se rozhodnout

krtcice
23. bře 2021

@nikol2308 tak kdyby tě miloval, tak by z tebe nesvéprávnou nedělal... nenadával by ti, neponižoval ale naopak ti pomáhal.

nikol2308
autor
23. bře 2021

Chci odejít ale jaku to mám říct

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
tak jinak,jestli v tomhle dal zustanes tak te dcera bude jednou nenavidet.

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
nijak,priprav se na odchod a odejdi protze jeslti mu to reknes tak ti garantuju,ze se postara o to,abys odejit nemohla.

krtcice
23. bře 2021

Moje máma když se bála tátovy reakce tak mu nechala doma jen dopis. Postupně si balila věci co nepotřebuje (v létě zimní oblečení, knihy...), nosila to k nám. Pak jel otec na houby, ségra přijela, mamku i s věcma odvezla a bylo. Nechala mu dopis na stole kde mu vše vysvětlila. Po 4 letech se setkali na mé svatbě a OK naštěstí.

zelenaesmolda
23. bře 2021

@krtcice
a u vas slo taky o neco podobneho jako v tomhle pripade?psychicke tyrani?

krtcice
23. bře 2021

@zelenaesmolda no to je na dlouho, ale začala se bát o život.

zelenaesmolda
23. bře 2021

@krtcice
a jak spolu vychazeji ted?

krtcice
23. bře 2021

@zelenaesmolda takhle, nejsou rozvedeni, což nechápu ale jejich věc. Když ji táta potkal ve městě (pokud byla u nás, odstěhovala se 100 km daleko) tak dělal že ji nevidí, pokud byla s náma, pozdravil jen nás, jí neodpověděl a tak. Ona mu v tom dopise mimo jiné napsala, že pokud by byl ochoten to řešit třeba i s doktorem, a změnil by se, vrátila by se, Jenže on byl ublíženej, ego to neuneslo, on přece problém a nic měnit nepotřebuje že jo. Ona je ta nejhorší. Když jsme ho zvali na oslavu narozenin dětí, naši, cokoliv, tak když tam měla být i máma tak nešel. Přišel až jindy. Nejel ani vlastnímu tátovi na 75.narozeniny, když pozvali i mámu, okecal to, že musí do práce, což bylo jasné že nemusí, pracoval ve stejném podniku jako strejda který na oslavě byl 😀 no a ze svatby jsme měli hrůzu všichni. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli přijde 😀 jeho rodiče stojí při mamce, vědí, jakej byl. Takže ho důrazně varovali, že běda jak mi svatbu zkazí. Nakonec přišel a choval se normálně, dokonce mámě řekl ahoj. Což jsme čučeli všichni. Svatba byla vloni v červnu. Takže se kvůli nám asi dost přemáhal. Ale vedle sebe jsme je neposazovali 🙂 Od té doby se zas neviděli, teď tu byla máma na víkend, on šel s dcerou do města, pak ji přivedl (byla doma jen ona s mladšími dětmi), vysadil ji u výtahu a mazal pryč.

anet_98
23. bře 2021

@nikol2308 měla jsem podobného bývalého. Nadával, že jsem neplánovaně otěhotněla, pak byl rád, pak přišel Covid, tak chtěl aby dítě bylo jen doma a nechodil ven až se narodí no a nakonec jsme se tak rafali každý den, že jsme se dohodli, že to ukončíme.
To co si teď napsala je přesně to, čeho jsem se bála že bude, když s ním zůstanu. Byla jsem s ním 4 roky a nedovoloval mi nikam s nikým chodit, pořád mi psal aby věděl co dělám a jestli se s někým jiným nebavím a celkově měl tendenci si ze mě dělat domácí puťku a nedokázal nic ocenit, co jsem pro něj udělala (od vánočních dárků po drobnosti v domácnosti).
Jediné s čím počítej, že ti nedá pokoj ani po tom, co odejdeš a bude tě psychicky vydírat. Mě pomohli rodiče a teď mi pomáhá nový přítel jinak by mě uháněl pořád... Takový lidi jsou prostě nemocný a je to s nima těžký.

sahrazad1
23. bře 2021

Nemiluje té , pouze ve chvílích , kdy se chovas jak on chce . Je to manipulátor . Co ovšem nechápu je , ze v tomto nechavas dobrovolně vyrůstat svoji dceru . Ano, po rozchodu ho bude pořad vídat , ale když u soudu zminis , jak se chová , tak by to nemuselo být tak často . Hele , možná si myslíš , ze na dítěti tohle stopy nezanecha , ale to není pravda . Určuje to pak mimojine i vztahy s budoucími partnery , bude proste tohle chování považovat za normu . A to je trochu zvracene , nemyslíš ?

zelenaesmolda
23. bře 2021

@krtcice
tak porad lepsi varianta nez aby delal peklo v rodine 🙂

krtcice
23. bře 2021

@zelenaesmolda to ano 🙂

nikol2308
autor
23. bře 2021

Rozhodla jsem se to ukončit jen nevím jak

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
ohledne majetkovych veci se porad s pravnikem,mas nejake penize nasetrene bokem,abys mela z ceho zacit?mas praci?

nikol2308
autor
23. bře 2021

Práci mám peníze nic moc tak na kauci

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
no tak si nejake penize jeste nasetri a jdi od nej.a bacha na digitalni stopy

nikol2308
autor
23. bře 2021

@zelenaesmol
@zelenaesmolda digitální stopy ???

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
premyslej...

nikol2308
autor
23. bře 2021

@zelenaesmolda jako na historii prohlížeče ? A pod.

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
bingo

zelenaesmolda
23. bře 2021

@nikol2308
jeste me napada co se obratit na nejakou organizaci,ktera se timhle zabyva?treba bily kruh bezpeci?

sahrazad1
23. bře 2021

Všechno bych si v tichosti zařídila a na den nebo dobu , kdy nebude doma, bych objednala stehovaky a jemu tam nechala vzkaz . Taky jsem to tak udělala , neslo to jinak .

carodkaa
23. bře 2021

přečti si tento článek,manipulátor jak vyšitej

https://www.heroine.cz/psychologie/4138-gasligh...

pampeliska1313
23. bře 2021

@zelenaesmolda myslím, že obrátit se na organizaci není špatnej nápad. S podobnými případy se jistě setkávají a poradí Vám co a jak.

kridav
23. bře 2021

Od ex jsem odešla, když odjel na moto výlet. Před tím jsem si vše pomalu připravovala. Šla jsem s 2 dětmi, v té době jim bylo 8 a 10, k mojí mámě do malého 3+1, a měli jsme pro sebe malý pokojíček. Neměla jsem nic našetřeno, jen jsem si vzala 15000, které ex vrátili na daních za děti, abych jim mohla pořídit palandu. V té době jsem skončila v jedné práci, takže jsem byla bez práce. I když to bylo náročný období, ale zvládli jsme to.
Takže to, že nemůžeš odejít, jsou jen výmluvy a pohodlnost, nic víc. A to že táta nadává své dceři, je teda hrozný. To není táta. A nechtěla bych s ním být ani za nic.

Strana
z4