Nevím, zda odejít od manžela
Ahoj jdu si pro radu. Díky manželovi nemám žádné kamarády hlavní je že ho nemiluju máme spolu dceru 10 let jsme spolu 13 let svadbu máme v kostele. Nejvíc mi vadí jak se chová k dceři když přijde z práce domů tak na ní jen nadává pí.. mrd... Prostě hnusné i když vím že ji má rád koupi nám vše co chceme někdy je i hodný ale mě kecá do všechno do práce do rodiny jsem neschopná, dělám skoro denně 12 cky přijdu a ještě vařím uklidím každý den a stejně to není dobré, nevím co mám dělat mám strach že když odejdu tak budu litovat vím že mě miluje ale já už se nemůžu donutit ani k tomu abych s ním měla sex pořád hledám jen chyby, říká že když odejdu tak zatím holce život, pak jsem zjistila že mě podváděl před x lety ale on to zapírá. Ví o tom že ho nemiluju tak prosím poraďte co dál dík
@nikol2308
a vis proc mas vsechno na co si vzpomenes?protoze si te tim jenom kupuje,metoda cukru a bice.jak rekl jeden muj kamarad,kdyby byl cu..k porad tak s nim nikdo nebude.
A jak nenecha me odejit?Jsi snad nesvepravna?
Ty máš vážně pocit, že tě miluje?
Chci odejít ale jaku to mám říct
@nikol2308
tak jinak,jestli v tomhle dal zustanes tak te dcera bude jednou nenavidet.
@nikol2308
nijak,priprav se na odchod a odejdi protze jeslti mu to reknes tak ti garantuju,ze se postara o to,abys odejit nemohla.
Moje máma když se bála tátovy reakce tak mu nechala doma jen dopis. Postupně si balila věci co nepotřebuje (v létě zimní oblečení, knihy...), nosila to k nám. Pak jel otec na houby, ségra přijela, mamku i s věcma odvezla a bylo. Nechala mu dopis na stole kde mu vše vysvětlila. Po 4 letech se setkali na mé svatbě a OK naštěstí.
@krtcice
a u vas slo taky o neco podobneho jako v tomhle pripade?psychicke tyrani?
@zelenaesmolda no to je na dlouho, ale začala se bát o život.
@krtcice
a jak spolu vychazeji ted?
@zelenaesmolda takhle, nejsou rozvedeni, což nechápu ale jejich věc. Když ji táta potkal ve městě (pokud byla u nás, odstěhovala se 100 km daleko) tak dělal že ji nevidí, pokud byla s náma, pozdravil jen nás, jí neodpověděl a tak. Ona mu v tom dopise mimo jiné napsala, že pokud by byl ochoten to řešit třeba i s doktorem, a změnil by se, vrátila by se, Jenže on byl ublíženej, ego to neuneslo, on přece problém a nic měnit nepotřebuje že jo. Ona je ta nejhorší. Když jsme ho zvali na oslavu narozenin dětí, naši, cokoliv, tak když tam měla být i máma tak nešel. Přišel až jindy. Nejel ani vlastnímu tátovi na 75.narozeniny, když pozvali i mámu, okecal to, že musí do práce, což bylo jasné že nemusí, pracoval ve stejném podniku jako strejda který na oslavě byl 😀 no a ze svatby jsme měli hrůzu všichni. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli přijde 😀 jeho rodiče stojí při mamce, vědí, jakej byl. Takže ho důrazně varovali, že běda jak mi svatbu zkazí. Nakonec přišel a choval se normálně, dokonce mámě řekl ahoj. Což jsme čučeli všichni. Svatba byla vloni v červnu. Takže se kvůli nám asi dost přemáhal. Ale vedle sebe jsme je neposazovali 🙂 Od té doby se zas neviděli, teď tu byla máma na víkend, on šel s dcerou do města, pak ji přivedl (byla doma jen ona s mladšími dětmi), vysadil ji u výtahu a mazal pryč.
@nikol2308 měla jsem podobného bývalého. Nadával, že jsem neplánovaně otěhotněla, pak byl rád, pak přišel Covid, tak chtěl aby dítě bylo jen doma a nechodil ven až se narodí no a nakonec jsme se tak rafali každý den, že jsme se dohodli, že to ukončíme.
To co si teď napsala je přesně to, čeho jsem se bála že bude, když s ním zůstanu. Byla jsem s ním 4 roky a nedovoloval mi nikam s nikým chodit, pořád mi psal aby věděl co dělám a jestli se s někým jiným nebavím a celkově měl tendenci si ze mě dělat domácí puťku a nedokázal nic ocenit, co jsem pro něj udělala (od vánočních dárků po drobnosti v domácnosti).
Jediné s čím počítej, že ti nedá pokoj ani po tom, co odejdeš a bude tě psychicky vydírat. Mě pomohli rodiče a teď mi pomáhá nový přítel jinak by mě uháněl pořád... Takový lidi jsou prostě nemocný a je to s nima těžký.
Nemiluje té , pouze ve chvílích , kdy se chovas jak on chce . Je to manipulátor . Co ovšem nechápu je , ze v tomto nechavas dobrovolně vyrůstat svoji dceru . Ano, po rozchodu ho bude pořad vídat , ale když u soudu zminis , jak se chová , tak by to nemuselo být tak často . Hele , možná si myslíš , ze na dítěti tohle stopy nezanecha , ale to není pravda . Určuje to pak mimojine i vztahy s budoucími partnery , bude proste tohle chování považovat za normu . A to je trochu zvracene , nemyslíš ?
@krtcice
tak porad lepsi varianta nez aby delal peklo v rodine 🙂
@zelenaesmolda to ano 🙂
Rozhodla jsem se to ukončit jen nevím jak
@nikol2308
ohledne majetkovych veci se porad s pravnikem,mas nejake penize nasetrene bokem,abys mela z ceho zacit?mas praci?
Práci mám peníze nic moc tak na kauci
@nikol2308
no tak si nejake penize jeste nasetri a jdi od nej.a bacha na digitalni stopy
@zelenaesmol
@zelenaesmolda digitální stopy ???
@nikol2308
premyslej...
@zelenaesmolda jako na historii prohlížeče ? A pod.
@nikol2308
bingo
@nikol2308
jeste me napada co se obratit na nejakou organizaci,ktera se timhle zabyva?treba bily kruh bezpeci?
Všechno bych si v tichosti zařídila a na den nebo dobu , kdy nebude doma, bych objednala stehovaky a jemu tam nechala vzkaz . Taky jsem to tak udělala , neslo to jinak .
přečti si tento článek,manipulátor jak vyšitej
@zelenaesmolda myslím, že obrátit se na organizaci není špatnej nápad. S podobnými případy se jistě setkávají a poradí Vám co a jak.
Od ex jsem odešla, když odjel na moto výlet. Před tím jsem si vše pomalu připravovala. Šla jsem s 2 dětmi, v té době jim bylo 8 a 10, k mojí mámě do malého 3+1, a měli jsme pro sebe malý pokojíček. Neměla jsem nic našetřeno, jen jsem si vzala 15000, které ex vrátili na daních za děti, abych jim mohla pořídit palandu. V té době jsem skončila v jedné práci, takže jsem byla bez práce. I když to bylo náročný období, ale zvládli jsme to.
Takže to, že nemůžeš odejít, jsou jen výmluvy a pohodlnost, nic víc. A to že táta nadává své dceři, je teda hrozný. To není táta. A nechtěla bych s ním být ani za nic.

@burnette
a o psychickych problemech zpusobenych zivotem s psychopatem ani nemluvim,nekteri se z toho nevyhrabou nikdy.