Odchod od partnera (dítě 1,5 roku). Co dělat?

15. únor 2024

Zdravím.

Mám takový problém. Jsme s partnerem spolu skoro 8 let a máme teď momentálně 1,5 roku staré dítě.
Bohužel z mé strany city vymizely i přes komunikaci s partnerem, kde jsme se snažili vše vyřešit. Ten chce nadále se mnou zůstat, ale bohužel jsem poznala jiného muže a jsem s ním šťastná a spokojená.
Nevím ale, co teď dělat. Dle mého současného partnera bych zničila rodinu. V tomhle asi má pravdu, ale já se v tom vztahu trápím, nejsem psychicky na tom dobře.
Odešla bych od něj, ale jak již píši máme 1,5 roku staré dítě a jsem na rodičovské. Takže s financemi na tom nejsem dobře a nějaký byt v podnájmu bych sama neutáhla.
Jsem tak trochu v pasti a nevím, co dělat.

klokanka31
15. únor 2024

A není to jen poblouznění žes poznala někoho jiného?

veronicka89
15. únor 2024

@klokanka31 az bude novy typek 6 x za den utirat hovinka ... padat po nošeni po noci kdy rostou zoubky na hubu ...jake to bude pak slunickove? Ze?

ai30
15. únor 2024

Ja uplne nerozumim tomu,jak ted fungujete. Ty jsi stastna a spokojena s jinym muzem, ale zijes se soucasnym partnerem, ktery te zivi?
Jestli chces od partnera odejit, tak odejdi. Domluvte se s partnerem na peci o dite tak, abys mohla jit pracovat a ten byt v podnajmu utahla.

autor
15. únor 2024

@klokanka31 Věřím, že není.
@ai30 asi jsem to blbě napsala. Se současným partnerem žijeme spolu a s novým “partnerem” když jsme spolu, tak jsem v tu chvíli šťastná. No partner říkal, že by si vzal asi malého do své péče a zůstal by u partnera. Nechci samozřejmě o syna přijít, ale když vím, že tady má vše a své zázemí, tak bych asi nastoupila do práce a našla si pak byt. Není to jednoduché rozhodnutí, ale nechci s partnerem zůstávat jen proto, že máme dítě. Zkoušeli jsme to nějakým způsobem ještě slepit, ale nejde to.

veronicka89
15. únor 2024

Jak dlouho jste s novym muzem spolu ? A zazivate i bezny provoz ? I s ditetem ? Ndbo se setksvate mimo domov a bez ditete?

autor
15. únor 2024

@veronicka89 necelý rok. Setkávám se s ním převážně se synem právě. S dětmi to umí.

vendy299
15. únor 2024

Tyjo nechat malýho otci to je pro mě totálně nepochopitelný.
Počkej až vystřízlivíš.

irmamala
15. únor 2024

Tak ti jeste chvili povidej, jak nejsi poblouznena, kdyz by jsi rocni dite, s kterym na materske, klidne nechala manzelovi a odesla zit jinam. Otazka: Odesla bys od muze, i kdybys nemela milence?

ai30
15. únor 2024

@vendy299 Kdyz vyberes diteti dobreho otce, tak to mozna tak nepochopitelne neni, protoze je rodic stejne jako matka.

vendy299
15. únor 2024

@ai30 Pro mě jako pro matku je to nepochopitelny.

autor
15. únor 2024

@irmamala zní to blbě a asi to tak ani nějak nevypadá, ale chci pro syna to nejlepší. A žít v nefunkčním vztahu, tak do budoucna to pro syna taky není dobrý. A ať by tu někdo byl nebo nebyl, chtěla bych odejít tak či tak. Vědět, že to s penězmi utáhnu, tak neváhám.

autor
15. únor 2024

@ai30 Já jsem také toho názoru. Dyť já jsem rodič a partner tak stejně. A to, že to mezi námi nefunguje, za to hold syn nemůže ..

autor
15. únor 2024

@vendy299 jestli se můžu zeptat, v čem je to pro Vás nepochopitelné? Já jsem si jistá, že kdyby zůstal u partnera, má vše co potřebuje a je o něj bez pochyby postaráno.

veronicka89
15. únor 2024

Nepochopitelne je , ze bych jako matka usinala denne bez sveho ditete ,,jen,, pro to abych mohla byt s novym partnerem...

autor
15. únor 2024

@veronicka89 Já samozřejmě neříkám, že by to tak bylo napořád. Tady jde i spíše o to, abych se postavila na vlastní nohy. Každopádně Vám děkuji za názor.

4formy
15. únor 2024

Chces pro dite to nejlepsi tak ho nech otci a utec od nej 🤦

autor
15. únor 2024

@4formy dobře, tohle nebude nejlepší řešení. Chápu. Už přemýšlím opravdu nad vším.

4formy
15. únor 2024

Rika se ze oba jsou rodice stejnym dilem ale ja zastavam nazor ze deti jeste k tomu tak male potrebuji hlavne maminku...
Jestli sis to dobre promyslela protoze jak odejdes uz to nevratis,udelej to ale nikde nemas psane ze vam to s tim novym vyjde (ale ani ze nevyjde)jen bys mela pocitat prave se synem.chlapu je na svete,ale syn je tvuj jen jeden a ten te potrebuje.

vendy299
15. únor 2024

Ja nepopírám, že se otec nepostará. Manžel by se taky postaral stejně jako já, ale já osobně bych nikdy od dítěte neodešla, tečka.

autor
15. únor 2024

@4formy to je pravda. Od tohohle řešení, upustím. Děkuji.

cherie24
15. únor 2024

Já si teda neumím představit, jak moc bych musela být nešťastná, abych nechala děti chlapovi a odešla bydlet jinam. Chlapi byli, jsou a budou a nestál by mi žádný za to, abych mu dala přednost před vlastními dětmi. 🤦🏼‍♀️ Vynech z toho nějaké poblouzení z chlapa a začni přemýšlet racionálně. Zjisti, jestli máte v okolí nějaké školky nebo dětské skupinky, kde by mohl syn docházet třeba od 2 let. Zjisti, jestli by jsi vůbec nějakou práci pořádnou sehnala, jestli je reálné najít práci, kde by jste mohli mít třeba teda střídavou péči. Nejdřív si zjisti jaké máš podmínky a možnosti a podle toho se rozumně rozhodni. Směřuje to klidně k té střídavé péči, ale sbalit se a nechat syna jen tátovi, abych mohla být a nějakým jiným chlapem? Vždyť i ten malý by z toho byl chudák hotový a zmatený.

autor
15. únor 2024

@cherie24 Ano, chápu. Bylo to unáhlené řešení. Do práce se mám kam naštěstí vrátit. Nějak to budeme s partnerem rozumně vyřešit. Musíme najít řešení, které bude pro nás oba a syna to nejlepší.

klokanka31
15. únor 2024

Promiň ale ty jsi teď úplně zblblá. Fakt bys kvůli chlapovi odešla od dítěte?? Jasně že je ti s ním dobře. To tak v začátcích bývá.

martinka_33
15. únor 2024

A moznost ze by si te novy partner vzal i s ditetem a zivil vas tu neni? Jako jestli ne, tak se na nej vybodni (na toho noveho), to nebude žadné terno 😀 A se soucasnym zustaň dokud si nebudes jista ze to bez nej zvladnes. Ono rok a pul nez pujdes do prace a maly do skolky utece jak voda.

autor
15. únor 2024

@martinka_33 To je, taková možnost právě tady je, ALE .. není z česka, což je celkem problém. Jak říkám, zatím teda nikde neodcházím, ale nevím zda to tak dlouho s partnerem vydržíme 🙂

sorboni30
15. únor 2024

A odkud je když není z Česka? Po 8 letech to skřípe po narození dítěte.. ono to tak ale někdy bývá, protože dítě je opravdová zkouška vztahu. Stále doma dokola to samé, stereotyp..já to chápu. Ale co kdyby se neobjevil ten "nový"? Uvažovala bych o odchodu od partnera i tak? Víš.. ono je krásné být zamilovaná, vše je jiné, zase nové.. ale za pár let to může být stejně jako s nynějším mužem. Vzpomeň si jak ti bylo když jste spolu začínali. Proč ses do něj zamilovala, co tě na něm imponovalo. Proč ses s ním rozhodla mít dítě atd..?
Já bych nikdy od děti neodešla, jsou pro mě vše na světě.
Ale taky jsem se rozvedla, své děti a mám partnera se kterým mám dnes dceru. Já jsem to ale řešila dlouhodobě, hádky má denním pořádku, netolerance, spíš buzerace.. plakala jsem často a synové to viděli. Když jsem požádala o rozvod, poznala jsem nynějšího přítele. Ale nikdy nemůžu říct, že to vše bylo kvůli němu. Jsem šťastná a i děti, máme se dobre..
Takže opravdu hodně přemýšlej kdy nastal problém..zda ještě před novým přítelem nebo až když jsi ho poznala.
Kvůli chlapovi bych jen tak neodešla od rodiny, hlavně dětí..

barmil
15. únor 2024

Takže chlap se o Tebe 8 let stará a teď od půl roku dítěte, když je chlap v práci, Vy s dítětem se chodíte pelesit s jiným chlapem?? Kde na to berete čas a energii ? Ženská, co se stará o mimino je rada, že je rada a nenahani chlapy. Chudák Vas partner i dítě, když máte čas na dalsi vztah, jim se moc nevěnuje

irmamala
15. únor 2024

Nejde o to, kdo je vic rodic. Ale ja si neumim predstavit ze takhle male dite, s kterym jsem doted travila 24/7, budu vidat parkrat do mesice. To prece musi byt dost drsne i pro toho prcka ne? Ja mam deti skolou povinne a nechteji otci kyvnout ani na stridavku, pritom je to dobry tata a maji ho radi. A byvaly partner by skoncil v praci a sel na rodicak? Z toho by vsechno utahnul? Kdyz ho bude mit v peci, ty budes vydelavat nejen na byt ale jeste na alimenty, to nevim, jak rychle se postavis na vlastni nohy. Jak dlouho ta krize trva, kdyz malemu je teprve 1,5 roku? Jsi zabouchla, chces s novym byt za kazdou cenu ale vubec to nemas promyslene.

autor
15. únor 2024

@sorboni30 z Polska. A to je právě to, tohle se neděje jen kvůli tomu, že jsem potkala někoho jiného. Šlo to do kytek ještě před tím, než jsem vůbec někoho poznala. Takže uvažování o odchodu už tady byl ještě před tím .. takže ikdybych nikoho nepoznala, stejně bych časem určitě odešla.

autor
15. únor 2024

@barmil nikoho jsem nenaháněla. Mrzí mě, že to vidíte takhle. Ale partner také není žádný světec.