Odpustily jste dlouhodobou nevěru?

3. pro 2023

Ahoj, potřebuji se někomu vyzpovídat. Nedávno jsem zjistila, že měl manžel přes půl roku milenku, nevím, kde ji vzal ani kdo to je, vědět to asi ani nechci, ale měli se scházet několikrát do týdne. Prý to s ní hned ukončil a chce být jen s námi, ale já vůbec nevím, jestli se přes to dokážu přenést. Překonali jste někdy dlouhodobou nevěru a měli vztah jako dřív? Kdyby to byl jen úlet, ale ta představa, že než aby jel dřív za mnou, jel radši za ní, je mi hrozně. Snad to dává aspoň trochu smysl, mám v hlavě takový guláš…

hani_na
3. pro 2023

Shodou okolností se mi minulý týden svěřila moje kamarádka (vdaná), že měla půl roku ženatého milence. Ona má dítě, on děti. On byl hodně aktivní ze začátku a pak méně a méně, ona to že začátku brala jako úlet a pak se zamilovala. V tu chvíli to vyvolalo tlak na něj a přestal se ozývat úplně a nakonec to ona ukončila. To je podle mě častý scénář. Záleží na hodně proměnných, před pár lety bych to řešila prasknutím dveřmi, dneska terapií a maximálně otevřenou komunikací. Výsledek je nejistý, držím moc palce✊

gdpr
4. pro 2023

Tak záleží aký by bol vzťah nás dvoch, či by sme mali nejaké problémy alebo by sa doma tváril, že všetko je ok. Keby to bol ten prvý prípad asi by mi to nevadilo a prioritne by som sa snažila vyriešiť problém kvôli ktorému si našiel milenku a nie len príčinu v druhom prípade by som nedokázala odpustiť.

irmamala
4. pro 2023

Tak řekla bych, že naprostá většina párů si nevěru odpustí. Troufám si říct, že v dlouhodobých vztazích je to v nějaké podobě nevyhnutelné. Ale jak s tím naložit, to neporadím. S bývalým manželem byla nevěra oboustranná, ale náš vztah byl už tak vyhaslý, že nám to bylo oběma jedno. Pokud je vůle i na druhé straně, nějaká dobrá terapie určitě ničemu neuškodí.

zlataberta
4. pro 2023

Já za sebe napíšu, že bych to nezvládla, já bych od něho musela odejít😢 tobě přeji, ať se rozhodneš co nejlépe, jak jen to bude možné.

sorboni30
4. pro 2023

Nepřekonala bych...Bylo by to stále ve mě jako zrada, že sahal na někoho cizího, dotýkal se a toužil. V žádném případě bych neodpustila, tohle je pro mě neurovnatelná chyba, takže ne..