Otec, péče o dítě. Jak se zachovat?

15. zář 2022

Ahoj maminy, jdu si pro radu jak se zachovat v dané situaci. Popřípadě jak to u Vás funguje.
Otec si bere syna jednou za dva týdny na víkend plus někdy přes týden na noc. Jinak je v mé péči, on posílá 2000 Kč měsíčně alimenty.
Jenže když nastoupil syn do školky alimenty se mě zdají dosti málo. Když ho poprosím aby mu něco koupil či zajistil a přidal mě pár korun na (tábor, boty, oblečení) tak se ohání tím, že vydělávám a ať mu to koupím sama, že on si musel též všechno domů koupit nové. Taky mě nadává, že dítěti dávám věci s druhé ruky. Jenže vysvětlit si to nedá že když dítěti kupuji 3x do roka oblečení protože roste tak se to sakra prodraží. A opravdu nemám peníze mu kupovat značkové oblečení a obuv jako on.
Snažím se zachovat chladnou hlavu, ale takhle to nejde dál je to i jeho dítě a jediná věc která ho zajímá kdy ho uvidí ale že by se dál zajímal co jinak tak nic. Neřeším peníze, ale řeším ten jeho přístup. Když si sním chci promluvit tak řeč s ním není akorát na mě křičí jak jsem neschopná a povídá si to svoje..

jola777
15. zář 2022

Zažádat si o zvýšení alimentů. 2000,- je dost málo.

emillyhk
15. zář 2022

Na nové oblečení ti nepřidá, ale prská, že kupuješ použité 🤦‍♀️ Normálně zažádej o zvýšení alimentů.

te_reza
15. zář 2022

Zažádej o zvýšení alimentů a panáčkovi bych sdělila, ať si mu značkové hadry kupuje sám. Uvidí tu praktičnost 😂

andelka
15. zář 2022

Pokud má na to mu kupovat značkové nové oblečení a ještě drzkovat,že ty ne, požádej o zvýšení. Soudně. 2000 na skolkove dítě je výsměch. Jen tohle je výdaj za školku. Kde je všechno ostatní? Navíc ty převážně pecujes.

jjasmina
16. zář 2022

Zazadej o zvýšení alimentu a jestli nechce abys mu kupovala věci z druhé ruky ať koupi nové

ina10
16. zář 2022

2000/mesic je malo,zvlast v dnesni tezke dobe,zazadej o vic...co ceka do budoucna?Jeste pribydou zajmove krouzky,tabory,skolni vylety atd

honzik101
16. zář 2022

za to že si zažádáte o zvýšení je jen logické

jolana24
17. zář 2022

Zažádat o zvýšení. U nás se třeba za školku platí 700,- za školkovný, 750,- za obědy a teď dáváme 1000,- na akce se školkou.Takže to by nestačilo ani na tyhle výdaje. A kde je to ostatní?

hankav4
17. zář 2022

Určitě bych si být Vámi zažádala o zvýšení alimentů.V dnešní drahé době jsou 2000 dost málo.Minimálně o 1500.A vůbec bych se s ním nebavila...

leniczka23
17. zář 2022

Řešila jsem to podobné, mám na 9 letého 3tis, akorát u nás si ho nevezme nikdy na víc, jen jednou za 14 dní na víkend, ALE o cokoliv ho požádám aby koupil, nebo mi půlkou přispěl, bez keců to udělá, takže jsem se rozhodla že zvyšovat nebudu.
U tebe jasně zvýšit. Takže jdi do toho.

andelka
17. zář 2022

@leniczka23 u nás se taky nezvyšuje, mám to stejné už 8 let. Ale otec platí i věci navíc ve škole, a i v něčem dalším je domluva. Děti má navíc 30% času, tak i to pomůže. Pokud by se extra nestaral, nic navíc nedal a ještě drzkoval,tak automaticky žádat o zvýšení.

rebe
17. zář 2022

To, že ty také pracuješ, by byl dobrý argument, kdybyste měli střídavou péči. Ale když zajišťuješ téměř veškerou péči o dítě, není na místě očekávat, že budeš platit polovinu nákldů, natožpak tu větší část. Zvýšení alimentů je rozhodně na místě.

felis
20. zář 2022

Mám alimenty 3.000,- na 14 letou dceru. A to je málo. Ale nemůžu s tím nic dělat, protože otec dcery oficiálně nepracuje a má ID.
Výše alimentů se odvíjí nejen od potřeb dítěte, ale taky od výše mzdy otce anebo od předpokládaného výdělku, takže pokud má např. VŠ, ale má méně kvalifikovanou práci, tak mu soud může vyměřit alimenty vyšší, protože si může vydělat víc.
Určitě o zvýšení požádej. To, že by Ti vyměřili nižší spíš nehrozí a každá stovka navíc se hodí.