Peníze - nedostatek a více dětí. Jak na to stále nemyslet?
zdravím nechci moc dlouze se rozepisovat ale chtěla bych si popovídat s někým nebo
probrat to s někým kdo to má podobně a když musí řešit více peníze
má více dětí a jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně
jako vím že dětem nestačí moc že jim stačí když se jdeme projít ven nebo tak ale prostě
stačí i pokud jdeme do obchodu nebo tak nemohu jim něco koupit jen tak
trápí mě to
i když vím že to asi řeším moc jen já
manžel do práce chodí ale i tak mi přijde že ty peníze prostě nestačí jako se 4dětmi
co pak kroužky atd?kdyby prostřední syn neměl 3kroužky v rámci školní družiny kdy to jsou zatím jen stovkové uhrady tak by asi ani nechodil
já bych šla do práce hrozně ráda ale hlídání není a nejmenší (10měsícu) má lepší někdy horší
dny i to spinkání je jednou tak podruhé tak
přála bych si řešit něco jiného chci si užívat i ty děti ale když pominu i to že veškerý program
je na mě a že náš táta je prostě gaučák
trápí mě že občas musím řešit jestli jim vubec koupit kokino nebo zmrzku nebo tak
mám třeba kamarádku ta má děti 3 a zase je s nimi pořád sama ale v tom rozdíl není když chlapa mám třeba doma a stejně se dětem věnujijen já
ale není to o závisti to ne ona třeba zase peníze řešit nemusí ale jen mi to přijde moc líto
zase si říkám že mužeme být rádi že všechny ty 4děti jsou zcela zdravé atd
máte někdo radu jak to vytěsnit více z hlavy abych na to nemusela pořád tak myslet?
@zelenaesmolda Když budeš samoživitelka s příjmem 27000kc tak jsem zvědava z čeho našetřiš více.
@zelenaesmolda Proste na to peníze nemám a tečka.A opakuji nejsem sama nejedou i děti kde vydělávají oba rodiče. Minulý rok jelo 9deti z 22.
@shaun40
co kdybys sahla do te rezervy a zaplatila lyzak z ni?penize se daji vydelat ale zazitky o ktere prijdes ti uz nikdo nenahradi...
me tenhle pristup prijde docela sobecky.mam rezervu ale stejne nepojedou protoze stejnak nejedou vsichni a ja jsem taky nebyla tak co...
@zelenaesmolda je zajímave jak vás dostala informace že moje dětičky nepojedou na lyžák.A im je to úplné jedno.😂
@shaun40
protoze me stve kdyz rodice ochuzuji deti o zazitky protoze jim to prijde zbytecne.
myslis,ze je to tvym detem fakt jedno nebo ti jenom nechteji dat najevo,ze by radi jeli protoze ti nechteji pridelavat starosti?
@zelenaesmolda Ty ses prostě rozhodla, že když někdo nejede na lyžák, tak má kvůli tomu zničený život nebo co. Některý děti možná vůbec jet nechtějí. Třeba pro ty, které neumí lyžovat nebo nejsou sportovně nadané, to může být naopak za trest a nechtějí se tam ztrapnit 🙂
@zelenaesmolda Nebudu se vyjadřovat k tématu lyžák.Pointou bylo napsat autorce příběh o mém živote že moje děti taky nemají všechno ale dám im co můžu.
@llluckaaa
zase prehanis.ne,absence na lyzaku ti zivot neznici ale muze te to do konce zivota mrzet.
co skolni vylety?taky nepojedou?nebo dovolena?budou sedet doma az do dospelosti protoze se rodicum nechce sahat na rezervy?
a ja bych treba nechtela,aby dcera cely zivot litovala,ze jsem ji odmitla zaplatit lyzak protoze "neco se muze pokazit"
@zelenaesmolda a on ten lyzak nestojí 40 tis, že by padla celá rezerva...
@klea81
asi tak.ja nechapu tu logiku,nechce,aby se syn dival na to jak ostatni deti jedi sladkosti tak mu dava docela vysoke kapesne,ktere utrati za blbosti ale na druhou stranu,ze nepojede na lyzak a bude ho to treba mrzet ji je jedno.
kdyby mu dala misto 400 kapesne 200 tak to mas za rok 2400 usetrene,to by byl uz slusny prispevek na ten lyzak 🙂
Mě by přišlo krajne nezodpovědne vzít z tech 40tisic peníze a když by se neco pokazilo tak volat Provident.Jak to udělaly moje kámoška jejich dite jede na lyžák ale už pět dni doma mrzne ja im dnes půjčovala olejove radiátory které mám v případech poroucháni kotle.To je jedna věc a za druhé jsem v neschopnosti jelikož me čeka rádio jód. A třeba mi pár korunek bude scházet.Tak to prostě mám ja.Já psala svuj příběh a že vás lyžák tak dostane tak to je síla.Ty vaše děti i kdyby nechtěly tak tam musí.
@zelenaesmolda No to má ušetřene a chce si pořídit tablet .Tak ja mu řeknu hele tak paní na MK se rozhodla že pojedeš na lyžák tak ty peníze které si si nastrádal dáš na lyžák.
@zelenaesmolda jen tak mimo řeč..ty máš našetřen trojnásobek průměrného platu??
Že se tady pořád do někoho pouštíš?
@zelenaesmolda Jezdi na ŠVP a na všechny školní výlety.Nikdy nikde nechyběli.
@shaun40
prekrucujes to.nikdo by na lyzak deti samozrejme neposilal proti jejich vuli ale mit rezervu a sedet na penezich s tim,ze "neco se muze pokazit" a kvuli tomu jim to zatrhnout me osobne prijde docela sobecke vuci tem detem.
chapu,ze si treba ma na tablet nasporit sam kdyz ho nutne nepotrebuje protoze ma mobil a notas ale proc by si melo dite,ktere samo nevydelava samo setrit na lyzak?Je to samozrejme uhel pohledu,nekdo by to videl treba presne naopak 🙂
@denny27
ano,mam.dokonce je moje rezerva daleko vetsi.
@zelenaesmolda uvažujeme stejně 2400 by bylo více než potřebná polovina 😇
omg, @shaun40 se chova zodpovedne a vi, ze stat se muze cokoli a jako samozivitelka se dvema detma logicky musi pocitat a presto tady dostane pouceni, ze je blbe, kdyz syn nemuze na lyzak. az ho tam posle a pak tady bude psat, co ma delat, ze nema usporeno na necekany vydaj, dostane se ji pouceni, ze mela vic myslet na zadni vratka. pomoc 🙈
@zelenaesmolda jinak přestaň tady někomu nakazovat, jestli má zaplatit lyžák z rezervy nebo nemá. Zase nejsi v takové pozici, aby si tady někomu radila.
@zelenaesmolda taky máme rezervu z jednoho příjmu mnohem vyšší, asi proto, že nejíme každý den sladkosti 😉bohužel čím nižší příjem, tím horší hospodaření většinou...
@denny27
proc mi prikazujes co mam delat?jinak nic nikomu neprikazuju,diskutujeme.nebo tys nekde videla,ze bych psala "musis deti poslat na lyzak"?
@zelenaesmolda já ti nesmím příkazovat?😂
Bez si přečíst ty svoje komentáře a možná najdeš ten svůj příkaz/radu... říkej si tomu,jak chceš..
Hezké čtení 😀
@shaun40
to ale uplne meni situaci,tos nenapsala 🙂

@shaun40
a syn by jel rad nebo ne?ono to,ze tys neco nemela a nevadi ti to jeste neznamena,ze to nechteji tvoje deti 🙂