icon

Pes kousl 2leté dítě

atei
11. črc 2019

Zdravím, jsem hodně nešťastná. Máme na zahradě pětiletého psa, kterého máme moc rád včetně dvouletého syna. Jenže syn jej dlouhodobě provokuje, když má divokou náladu, já ho samozřejmě okřikuju a když to přehání, tak i silně plácnu přes ruku nebo zadek.
Jenže dnes jsem to neuhlídala, dávala věci do pračky a nevšimla si, že oba odešli do vedlejší místnosti, kde pes jedl granule. Syn mu je pravděpodobně chtěl vzít, za chvilku přišel s pláčem, pes ho kousl do paže. Po ošetření ale chtěl opět za psem jít.
Absolutně nevím co dělat, co bude dál s jejich vztahem. Pes to udělal kvůli pocitu ohrožení, nebylo to zničehonic. Ale bojím se, že pokud syn doteď nepochopil, že se k psovi musí chovat hezky, tak to lepší nebude. A už vůbec nevím, jestli se pes nenechá znovu vyprovokovat a kvůli větší blbosti ☹

Pes kousl 2leté dítě
Strana
z7
zmrz_lina
12. črc 2019

@marketa11112 pes nikdy nekousne bezdůvodně a v naprosté většině případů ani nekouše bez upozornění. To, že ty upozorňovaci signály (i třeba jen postavení uši, ocasu, otáčení hlavy) nejsi schopná zachytit, není problém psa.

bayt
12. črc 2019

@hansed Nejde o frekvenci pokousani, ale o nasledky. Ja ti verim, ze toto plemeno nekouse tak casto. Ale kdyz uz, stoji to za to. Byli na to slechteni.

simca31
12. črc 2019

Ty vole některé z vás jsou takové chytré horakyne což?? Uvědomte si že jak vy se budete chovat k lidem a zvířatům tak oni se budou chovat k nam. A to že mám dítě které milují nadavse neznamená že nemůžu milovat svého psa a proto nejsem hned uchyl jak tady jedna kráska píše u nás je pes člen rodiny a každý víme kde máme své místo. V rodině byli vždy psy a nikdy žádný nezautocil. Zkuste si je pořádně vychovat jak psy tak děti a vše bude Ok😏

hansed
12. črc 2019

@bayt nekteri byli šlechtění na zápas s jinymi psy, nebo s byky, ale nikdy ne k utoku na cloveka. Kazdy pes, který projevil agresivitu k cloveku, byl utracen. Pri psich zapasech se dokonce majitel psa staral o psa soupeře... Vim, ze nasledky jsou horsi, ale tato plemena, pokud jsou dobre vychovaná a socializovana, nekousou a neútočí bezduvodne....

luckylee
12. črc 2019

Smarja...ja nejsem ani milovnik zvirat a ani bych psa nebo jine zvire zatim domu nechtela ale kdybychom ho meli tak bych urcite ho nedala pryc jen protoze rafnul pri obrane 😄
Koupili jsme dum i se dvema venkovnima kockama.Syn ma pres 3r a i tak je umi dost tyrat.
Kocour mu dal facku tlapkou(bez drapku protoze i venkoni kocka nezvykla na deti proste pozna rozdil kdy staci jen varovani a kdy se musi utocit)
a jednou se taky ohnal na rafnuti-taky varovani.
Kocka max nechtene skrabla a on ji syn taky porad taha a ona se necha.I ja uz ji obcas premlouvam at se brani 😄
Jsou to zvirata.Neverim ze by teda zadny vychovany pes nekousnul protoze i u zvirat se prece muze projevit nejaka psychicka nemoc.Nebo pudove chovani.Ale nejsou to hracky a zaslouzi respekt od jinych clenu rodiny.
A teda placat za to pred psem dite je dost nestastne reseni na obe strany.

pavca1982
12. črc 2019

Nejlepší rada je se podobným situacím vyvarovat a není co řešit.❣

bayt
12. črc 2019

Uprimne jsem cim dal vic presvedcena o tom ze skutecny milovnik zvirat zadne nechova...kdyz jen vezmu, jak male dvoumesicni stene odtrhavaji od matky atd.
@simca31

kajalka
12. črc 2019

@bayt 🤣 Promiň, ale to mají nechat psy s matkou, aby jí hned na začátku puberty ojeli?! 😳😂 To se pak pozná milovník zvířat..

simca31
12. črc 2019

@bayt??? Prosím tě mluv česky nerozumím řeči tvého kmene!!

bayt
12. črc 2019

@kajalka A ve smecce psu v prirode to funguje jak? Asi samci odchazi, ale ne kojeni v ani ne dvou mesicich.

ah1234
12. črc 2019

@bayt tak dufam ze nikdy nebudes mat psa, to je strasne nechutny nazor. Ked pes zautoci na cloveka, je to chyba cloveka nie psa.. fuj je mi zle len pocujem taketo nazory, kam by ten pes isiel ?? Utulky su plne, ludia pdov nechcu.. to by si svojho pds nechala utratit lebo ty so nezodpovedna ?? Nemam slov.. prosim nikdy si nekupuj domsce zviera

ah1234
12. črc 2019

@bayt tak dufam ze nikdy nebudes mat psa, to je strasne nechutny nazor. Ked pes zautoci na cloveka, je to chyba cloveka nie psa.. fuj je mi zle len pocujem taketo nazory, kam by ten pes isiel ?? Utulky su plne, ludia pdov nechcu.. to by si svojho pds nechala utratit lebo ty so nezodpovedna ?? Nemam slov.. prosim nikdy si nekupuj domsce zviera

simca31
12. črc 2019

@bayt Prosím tě pleteš jabka s hruskama tady se bavíme o napadení a ne kdy je vhodné odebrat štěně od matky. Každý správný chovatel vy kdy to je vhodné ten kdo to nedodržuje není chovatel ale mnozitel.

kajalka
12. črc 2019

@bayt Nevím, nikdy jsem volně žijící smečku psů neviděla. Ale z množíren, kde bývají psi pohromadě pocházejí štěňata z příbuzenského krytí. Jsou provozovatelé množíren milovníky zvířat?Dvouměsíční štěně už se ale většinou nekojí, fena je sama už od sebe odhání, proto je čas je prodat.

ah1234
12. črc 2019

My mame teda Amstaffa, ktoremu je vsetko jedno, necha si lozit do miska nami, mozeme sa po nom valat.. a s dietatom "nevychadza", strasne sa ho boji, mam podozrenie, ze len teraz zacina vnimat, ze to je clovek a nie ine domace zviera. V zivote dom ho nezazila agresivneho voci cloveka ani voci nasmu malemu, ale v zivote a to myslim fakt v zivote by som ich nenechala asi sekundu samych. Svojho psa nadovsetko milujem a odmietam riesit situaciu, co s tym, keby mojou vinou dieta pohryzol.. a to si to neviem predstavit, ale nas syn je schopny sa mu zahryzt do chvosta.. psy neutocia bezdovodne, ale ak po mne by sa zahnal, keby mu kusem do chvosta.. ano, psy musia respektovat panicka, ale predsa si nemozu nechat robit vsetko.. su to tiez zive bytosti, ku ktorym treba mat respekt

sudylichozrout
12. črc 2019

@simca31 Hele, když už chceš někoho poučovat a říkat mu, aby mluvil česky, měla bys jít příkladem. V češtině existuje taková malá a roztomilá věc, říká se jí interpunkce.

sudylichozrout
12. črc 2019

@ah1234 Ano, je to chyba člověka. Ty bys riskovala, že se tvá chyba ve výchově psa i dítěte bude opakovat? Já ne. Pejska bych nabídla bezdětným lidem. Takových je, co by si ho rádi vzali. Celé dětství jsem vyrůstala se psem. Mám psy ráda, ale prostě tohle bych si nevzala na triko.

kajalka
12. črc 2019

@sudylichozrout A co místo zbavení se odpovědnosti nést následky? Začít pracovat se psem i dítětem?

bayt
12. črc 2019

@kajalka No to nase se teda kojilo, i kdyz uz minimalne. Ale pamatuju se, jak volalo maminku, kdyz jsme si ho vzali, a tyden blbe zralo.

rajecka
12. črc 2019

I když za to chudák pes nemůže, šel by pryč. Myslím, že je nereálný ohlídat, aby nebyli ani chvíli samy spolu, pokud není zavřený v kleci. A pes bude stárnout, syn bude čím dál tím víc hlučnější, bude si vodit domů stejně hlučné kamarády..... Nevím no, já zas taková milovnice psů nejsem, abych žila s tím strachem. To zranění je sice malé, takže je vidět, že z plných sil neútočil, ale stejně ty zuby použil a ublížil mu. Čekala bych, že pětiletý pes bude takhle malé dítě brát jako nejmladšího člena smečky, kterého chrání, přesně jak tu někdo psal příklad se štěňaty. Taky jim většinou starší psi neublíží, i když je otravují. My třeba máme králíka 😀 Je to takovej hajzlík, je na volno a na nás s manželem pořád útočí a soupeří s námi, kdo je vedoucí nory 🙂 Kdežto moje malé děti si s ním můžou dělat co chtějí a po nich nevystartuje.

ah1234
12. črc 2019

@sudylichozrout no takych nie je.. utulky su plne.. facebook je plny sprav jak hladaju docasky pre psov, co ich majitelia idu utratit a aj tie je problem najst.. sama dobrovolnicim v utulku uz 10 rokov takze viem o com hovorim, vidim to denne.. inak si myslim, ze clovek, co nevie prijat zodpovednost za psa a nasledne za svoje ciny, tak nema mat dieta. Pes je zodpovednost na cely zivot, ale je smutne, ze aj niekto, kto tvrdi, ze s nimi vyrastal, ho berie ako za nieco, coho sa da lahko zbavit, ked je to nekomfortne..

sudylichozrout
12. črc 2019

@kajalka No, jako proč ne. Ale to je běh na dlouhou trať. Co když pes napadne znovu, i když bude dítě sekat latinu? Jakmile jednou napadne, už nikdy nevíš, za jakých okolností to udělá znovu. Stačí, aby dítě třeba udělalo neočekávaný pohyb. Prostě nevíš. Do hlavy mu nevidíš.

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
simca31
12. črc 2019

@sudylichozrout Ano děkuji za poučení. Já zapomněla že poučovat a rozdávat rady tady můžeš jen ty 😏

bayt
12. črc 2019

@ah1234 Jenze pro me bude vzdy me dite na prvnim miste.

sudylichozrout
12. črc 2019

@simca31 Ne, ale pokud chceš dávat rozumy ohledně jazyka, měla bys ho mít sama bezchybný. Nic víc.

sudylichozrout
12. črc 2019

@ah1234 Pro mě je pes psem a dítě člověkem. Žebříček mám jasně definovaný.
A víš, opravdu zbožňuju lidi, kteří tvrdí, že mají své psy vychované... "On by nikdy nikomu neublížil". Prdlajs. Ublížit muze každý pes, jsou to šelmy.

A nejlepší jsou "vychovaní" psi, co po lidech na potkání skákají. Týden před porodem po mně skočil cizí dobrman. A páníček mi říkal, že se nemusím bát, že je hodnej. Hm...

kajalka
12. črc 2019

@sudylichozrout Myslím, že většina lidí zde upřednostní děti před psem, nicméně je jim (i mně) těžce proti srsti zbavit se živého tvora, způsobit mu tím na nějakou dobu (třeba i doživotně) trauma, protože majitel není zodpovědný a nedokáže si vyhradit čas na výcvik a výchovu obou a pochopení jednání ze strany psa.
Jinak za svého psa bych dala ruku do ohně, že nezaútočí, pokud se nebude cítit ohrožený. Věřím, že jsem s ním odvedla pořádný kus práce a mohu mu důvěřovat, stejně jako on mně. A kdyby autorka odvedla byť třetinovou práci se psem, tak si myslím také může být v klidu.
Nakonec - i pes může trávit čas v kotci na zahradě, pokud ho přes den pořádně utahá. Pak pes padne a je mu celkem jedno, kam. A dítě na něj nemůže.

ah1234
12. črc 2019

@sudylichozrout tak to mas to iste ako clovek.. das ruku do ohna za to ze tvoje dieta nikdy nikomu neublizi? Ze nikoho nezabije, aj umyselne ? Nie.. len mozem robit vsetko preto, aby si takeho cloveka nevychovala.
Pes co skace po ludoch na ulici nie je vychovany lebo nepocuva na povel zostan, sadni, k nohe. To je problem majitelov.
Ja neznasam napriklad majitelov, ktory maju psov na volno a ti utekaju smerom k mojemu psovi a oni kricia "nebojte, on je neskodny".. no on mozno hej, ale moj pes moze reagovat vselijako.
Ale toto vsetko je problem majitelov. Hovorim, ked sa nechcete o psa starat, tak ziadneho nemajte.. to nie je ziadny hriech nemat nikdy psa.. ale ked uz ho raz mam, beriem za neho plnu zodpovednost

priefi
12. črc 2019

Ju.... tady se to rozjelo.... pejskari vs nepejskari... asi takhle... chyba autorky, ze je nechala samotne, myslim, ze se poucila...
Pes je pes, dite je clovek, je jasne, ze dite ma.byt na 1.miste, kdo to ma jinak, tak s prominutim, je to divne. Kazdopadne dite by psovi nemelo ublizovat. Kdyz se pes ozene, kdyz mu uz fakt dojde trpelivost, je chyba panicka, ze to nechal tak daleko dojit a chyba rodice, ze sve dite nevychovava k tomu, ze ke zvireti se ma dite chovat s uctou. Zbavit se psa, z duvodu, ze se branil, kdyz dite utocilo? To je trochu unahlene, ne? Jsme zodpovedni za zive tvory, ktere si k sobe pripoutame... ono je neco jineho agresivni pes a hodny pes, kteremu dosla trpelivost. Je jasne, ze je nutne psa potrestat, aby vedel, ze to bylo spatne. Pokud ale nekdo serve ditem ze bylo pokousane, pes.automaticky bere, ze ma na vrch a to je sakra spatne

Strana
z7