icon

Podezření na nevěru otce. Jak postupovat?

neznamaholka
16. srp 2022

Dobry den, chtela bych se poradit, co mam delat, kdyz mam podezreni, ze otec podvadi matku? Kazda rada dobra. Uz dlouho se hodne hadaji, ale zajimave je, ze o rozvodu nepadlo ani slovo. Predem dekuji.

jjasmina
16. srp 2022

@neznamaholka nic, je to jejich věc. A lepší je jistota než jen podezření než s tím půjdete ven a natropite ještě větší dusno

odula
16. srp 2022

@neznamaholka přesně tak. Jejich věc.

elis16
16. srp 2022

nedělat nic. A hádat se můžou, ale třeba už mají spolu tak zajeté životní koleje, že se jim nechce ze vztahu.

merope
16. srp 2022

@neznamaholka Třeba to matka i ví / tuší a neřeší. Pak to ani nemusí být podvádění. Prostě sex jinde (protože žena od jistého věku často to libido mívá menší) a doma teplo rodinného krbu, plná lednička a trocha toho pomazlení.

janylu
17. srp 2022

@neznamaholka můj otec matku podváděl když jsem byla malá, ale pamatuju si, že ji nejvíc vadilo, že to tenkrát všichni jejich známí věděli a nikdo jí nic neřekl. Už jsou dávno rozvedení, ale kdybych tenkrát byla dospělá a něco takového jí neřekla, tak by ju to strašně ranilo. Do cizích lidí se nikdo míchat nemá, ale pokud jde o rodiče, mám jiný názor.

dianemash
17. srp 2022

A já si zase myslím, že i když je to jejich vztah, tak to není jen jejich věc, otec nepodvádí jen matku, ale celou rodinu... Nevím kolik ti je, mně bylo asi 12 když se naši neustále hádali a jednou večer, když máma nebyla doma, slyšela jsem tátu v obýváku s jinou ženskou (slyšela jsem naštěstí jen povídání), ale nezapomenu na ten pocit. Já ho za to nenáviděla, ublížil nám tím všem 🤷‍♀️ a nejhorší na tom celým bylo to, že nás děti v tom nechali pěkně koupat, nikdo s námi o tom nemluvil,ať si myslíme co chceme, protože to přece byla jejich věc.
Ani nevím co poradit, ale zkusila bych promluvit s mamkou o tom co se mezi nimi vlastně děje, jestli řeší nějaké neshody už dlouhodobě

jjasmina
17. srp 2022

I můj táta odešel za jinou, jako dítě jsem mu to měla za zlé. Bohužel postupem času musím uznat, že přece nemohl zůstávat ve vztahu, kde nebyl šťastný a našel někoho s kym se zase začal smát. Ano ještě teď mám v paměti, že máma často používala děti k vydírání a osobní mste a to není správné

drep
17. srp 2022

@janylu
@dianemash můj táta mojí mámu taky podváděl. Ale nevím, proč by tim podváděl mě a bráchu? Nevěra je přece věcí jen toho páru, nikoliv celé rodině/celého okolí. Tohle je takový ten správný argument podváděné zhrzené ženské, která chce naočkovat děti proti tátovi a děkuju bohu, že moje máma je dost inteligentní na to, aby tohle nikdy nedělala.
Pro autorku: u nás zjištění tátovi nevěry bylo natolik kuriozní, že to nebudu psát, protože by mě podle toho mohl někdo poznat, nicméně naši to ustáli. O pár let později mi klekl telefon a táta mi půjčil svůj starý, ve kterém si nevymazal jednu konverzaci. Mámě jsem fakt nic neříkala, k čemu by to bylo dobré.

dianemash
17. srp 2022

@drep moje máma rozhodně nebyla zhrzená ženská, co by očkovala děti proti tátovi, bylo to přesně naopak, nevím proč něco takovýho vůbec píšeš 😉 Já napsala svůj názor, to že ty to cítíš jinak je tvoje věc. Mně přijde prostě normální, že když rodičům vztah přestane fungovat, děti mají právo to vědět. Já ani neříkám, že má jít za mámou s podezřením na nevěru, jen si s mámou promluvit o jejím vztahu s tátou. Každý to vnímáme jinak, kdybych tenkrát byla dospělá, mámu bych v tom nenechala a mluvila bych s ní o tom aspoň já, když nechtěla ona. Protože by se mi s tím vším mnohem líp smiřovalo

neznamaholka
autor
17. srp 2022

@drep Ano, ale kdyz zjistis, ze si spolu pisi uchylne zpravy typu: „Jsi tak vlhka!" a „Udelam ti to zezadu!", tak prosim pochop, ze i pro me je to velmi neprijemne.

sticker
camelinka
17. srp 2022

@neznamaholka A kde ses to docetla?

uzivatelkapetra
17. srp 2022

Asi se nedá poradit.
Ty znáš své rodiče nejlépe a musíš vědět jestli se dá s tím jít za otcem, nebo je to typ člověka, který nehodlá o ničem diskutovat, na někoho funguje dupnout, u někoho je to zcela kontraproduktivní...
Chce to prostě posoudit konkrétní situaci s konkrétními lidmi.

merope
17. srp 2022

@neznamaholka Asi je na místě tátovi naznačit, že by měl konverzace se svými milenkami důsledněji mazat 😀.

drep
17. srp 2022

@neznamaholka já žiju ve světě, kde zrovna dvě zmíněné zprávy nejsou úchylné, ale normální lechtivá konverzace mezi dvěma milenci. Rozhodně jsem mužovi napsala mnohem explicitnější zprávy o tom, co mu udělám a co chci, aby udělal on mně… nicméně chápu, že by je neměla číst má dcera, máma nebo vlastně kdokoliv jiný než jejich adresát. Pokud bych chtěl někoho konfrontovat, tak tátu.

gruyerre
17. srp 2022

No, tohle tedy není podezření, to je jistota. Většina tu radí neplést se do toho, já tedy nesouhlasím. Když si představím, že by za x let moje dospělá dcera věděla, že můj manžel šu*á jinou, a dělá ze mě totální krávu tim, že mi to nepoví, to by se mi fakt nelíbilo 🥴

marki90
17. srp 2022

@gruyerre mám stejný názor. Taky by se mi to nelíbilo kdyby to dcera věděla. Kdyby dělal se mě kdokoliv debila určitě bych to chtěla vědět a bylo mi to jedno kdo mi to řekne. Nesnáším lži

janylu
17. srp 2022

@drep tvůj komentář je úplně mimo. Moje máma rozhodně nebyla zhrzený ženská co by nás očkovala proti tátovi. Naopak jeho nevěru nešla statečně. To, že se to dotýká celé rodiny tzn. i děti je prostě fakt. Pokud si chtěl zachovat nějakou úctu od nás všech, měl se normálně rozvést.

somalicats
17. srp 2022

@drep Tady si dovolím nesouhlasit. Ta nevěra se dotkne celé rodiny, ať chceš nebo ne, výjimkou by byly případy, kdy se ti dva partneři vyloženě domluví na tom, že si ten jeden (nebo oba) občas "odskočí" mimo. Upřímně, já bych taky nesnesla a hlavně netolerovala nevěru, pokud v tom vztahu jsou problémy, tak se o nich má mluvit a buď je vyřešit, nebo se tedy důstojně rozejít. Nevěra není řešení problémů ve vztahu a já se ani nedivím tomu, že je pak důstojný a klidný rozchod rodičů prakticky nemožný. A ty děti to odnesou, ne že ne.

priefi
17. srp 2022

@neznamaholka to si musíš rozhodnout sama. Důsledky si pak poneseš taky sama. Ve výsledku mamka to možná už ví a bude mít aspoň někoho, s kým si o tom bude moci promluvit. Já to mamce řekla. Ve výsledku se nic nezměnilo, věděla to/tušila to. A jak jsem psala výše, pak o tom často se mnou mluvila.

drep
17. srp 2022

@somalicats já jsem opravdu neměla nikdy pocit, že by tím táta podváděl mě (a ano, stalo se v době mých studií na gymplu, takže už jsem byla velká holka). Mluvili jsme o tom pak s tátou, s mámou, a pořád jsem to brala jako něco, co je mezi nimi. Čímž nechci říct, že by mě jakýkoliv výsledek neovlivnil, to ano, ale noc by nezměnil na tom, že mě táta má rád. Když jsem pak po dalších letech zjistila, že zas někoho má, fakt jsem neviděla důvod k tomu tím mámu trápit. Já absolutně netuším, jaký si mezi s sebou stanovili pravidla, z vyprávění jich obou jsem pochopila, že mají oba na sex diametrálně odlišný pohled - máma se překoná “za anglii”, táta to potřebuje a nevím, jestli si nedali volnost, resp. Ona jemu a nevím, jestli bych čemukoliv pomohla, kdybych jí to tehdy řekla.

sorboni30
17. srp 2022

@neznamaholka co delat? Promluv si s otcem.. Muj tata to taky delal. Pak jsem se k tomu postavila ja..mamka to vedela a byla psychicky v haji. Mela ho rada tak nechtěla odejit. Nejhorsi na tom je, ze ta štětka volala i pres mamkou tatkovi a schvalne.. on za ni behal jako pes dokud jsem se do toho nevlozila ja. Rekla jsem mu, ze se chova jako hovado a at si vybere. Bud za ni pujde, zahodi tolik let a skoncila jsem s nim jako dcera a uz neuvidi sve vnuky nebo da dohromady vztah s mamkou a zacne chovat normalne.. On zůstal a od te doby je jiny. Kdyz kolikrát potom volala, poslal ji do haje at uz neotravuje..Bohužel nez mu doslo co muze ztratit, trvalo to 30let. Driv jsem to neresila a byla jsem "mladá" Pak kdyz se narodili synové uz jsem do toho sla natvrdo, protoze me nicil pohled na mamku.. Tatka od te doby je ten nejlepsi manzel, rodic a dedecek. Takže za me? Promluv si s nim a rekni mu co si o tom myslis.. Nasi jsou spolu 40 let 🙏

somalicats
17. srp 2022

@drep Jenže v tomhle hraje roli tolik proměnných, že nelze tenhle přístup aplikovat vždycky. Jinak to můžou vnímat děti menší, i ty větší to můžou brát různě - u vás byla možná nakonec máma i ráda, že "nemusí", jiná žena by to mohla brát jako zradu, citlivější děti pak při pohledu na zničenou mámu to můžou dát tomu tátovi pěkně sežrat.

jola777
17. srp 2022

Když to vezmu podle sebe, tak kdyby moje dcera zjistila že mě manžel podvádí, tak bych chtěla aby mi to řekla.

escapelle
18. srp 2022

Jsi dospělá,oni taky,nemontuj se do toho.
Jak tu mnohé píšou "kdyby se to dozvěděla moje dcera chtěla bych aby mi to řekla."
Já bych chtěla aby mi to řekla v případě, že by byla dítě a trápilo ji to.negativne to měnilo vztah k otci. Protože já když jajo dítě zjistila, že máma podvádí tátu tak jsem ji z duše nenáviděla.mame sem to dala sežrat,tátovi neřekla nic. Pak ano,ať mi to řekne,abych ji to mohla vysvětlit a zmírnit její trápení.
U dospělé dcery po 30letech manzelstvi např. Bych ocenila,kdyby si to nechala pro sebe a maximálně otci řekla,ať to laskavě dělá tak,ať se to ke mně ani máme příště nedostane.
Jestli máš potřebu někoho konfrontovat, konfrontuj jeho.

dashyyy
18. srp 2022

@escapelle souhlas do puntíku se vším.. mám za sebou podobnou zkušenost s rodičema