Přítel je závislý na trávě 😞
Ahoj.Ráda bych se vypovídala a přečetla si názory ostatních... Mám přítele(jsme zasnoubeni),celkem jsme spolu přes 4roky.Máme spolu dvě krásné zdravé děti, holčičku a kluka... Vše by bylo dokonalé, kdyby přítel nechodil 6×denně na ,,špeka"!Hulil už když jsme spolu začaly, já taky.Když jsem otěhotněla přestala jsem a nechybí mi to.Naopak přítel hulí víc a víc, bud je v práci a nebo se válí zhulenej na gauči a nic ho nezajímá... Pořád mám pocit že jsem na všechno sama, prostě co si neudělam sama to nemam.Každej měsíc utratí zbytečně za trávu okolo 3tisíc.Už ani nevěřím že bysme na nákou svatbu někdy našetřili, hlavně si ani nejsem jistá jestli si ho chci vzít.Miluju ho, ale bojím se budoucnosti... Až děti vyrostou a budou mít z toho rozum ☹ Slíbil že to omezí, ale když není zhulenej tak je nervní a bez nálady, mám pocit že nám to poslední dobou i trošku ničí vztah 😢 Nevím co s tím dál....Poradte...
@kacca11 Měla jsem stejný názor jako ty. Kouření trávy jsem odsuzovala... Dnes se na to dívám trochu liberálněji, byť mám stále na vědomí, že stejně jako jiné drogy může i ublížit. Třeba tomu schizofrenikovi, jak píše @koncita. Ale zkus ji dát parkinsonikovi... 😅
Zdravému člověku, který má všech 5 pohromadě a ví, kde je jeho míra, tráva neublíží.
@veraga ale pleteš jablka s hruškama. I já mám kamarádku s roztroušenou sklerozou a věř, že pokud by ji to mělo pomoci, sama ji to brko umotám. Ale to přece sakra snad není případ mladého, dejme tomu zdravého otce malých dětí, který celý den leží zhulený na gauči! Do prčic, to přece nemůžeš srovnávat....vždyť tady jde o životní styl jako takový, maxihulič trávy prostě z principu věci nemůže být dobrým otcem, o tom jsem přesvědčená až do morku kostí. Jako prohul si měsíčně 3 litry a za zbytek kup něco dětem? To jako fakt?!?!?! To někdo myslí vážně? 😨
Tak já proti trávě taky nic nemam.... ale když žijete s člověkem který denně vyhulí tolik a koukáte se na to jak ho to víc a víc mění, jak je furt nervní,jak je vidět že ho nic nebaví dokud se nezhulí,jak nedokáže myslet na nic jiného než na trávu tak je vám z toho do pláče.Přítel je 36a hulí 20let.Dřív mi to tolik nevadilo ale čím víc děti rostou,tim víc mě to vadí.Jinak do práce jezdí na kole, řidičák nemá ani si ho nezkoušel dělat protože ví že je furt zhulenej...pořád jsem věřila tomu že ho dokážu aspoň trochu změnit, nebo že aspoň kvůli dětem se bude snažit, ale asi je tráva důležitější no... 😒
@ewuleta Týjo, tak to je mazec, přečetla jsem si tuto diskuzi jen mezi řádky, tak nemůžu zase moc soudit. Já bych s tímto člověkem nežila. Tobě už asi taky dochází trpělivost a nevíš kudy kam. Zkus se obrátit na rodinu a pokud nejste svoji, tak by to mělo být o to jednodušší. Zkus se postavit na vlastní nohy zeptej se kamarádky nebo rodiny jestli tě na čas neubytují. Určitě takového tatínka děti nepotřebují. Měla bych strach už jen o ty děti. Žít v takovém prostředí je pro mě nemyslitelné. Určitě jim najdeš nového a lepšího tatínka. Hlavně výchovně to není nic moc do budoucna pro ně. Jednou budou chodit do školy a budou si chtít založit vlastní rodinu. Budou se chovat stejně jak to vidí doma. Děti jsou naše zrcadla...
jak jsem psala na začátku, je závislý - tudíž potřebuje léčit, potřebuje oporu, podporu, trpělivost, někoho po boku.. protože překonat závislost na návykových látkách je těžké, náročné, bolestivé a najít nový způsob života bez věci, která ovlivňovala jeho denní konání, myšlení po většinu dospělého života je obrovsky náročné. Jak pro něj, tak pro blízké. Zkus to s ním projít, na netu jsou testy závislostí, které napoví i jemu /ví to, ne že ne, jsou to jen výmluvy/, že je v pěkným průseru a ukaž mu, že mu budeš stát po boku, až půjde bojovat, že má tvoji plnou podporu..
Nemám příliš ráda názory hned se na něj vykašli, odejdi, dej ultimátum../ i když chápu, co tím chtějí pisatelky říct/..
Ovšem, a to zdůrazňuji, je to čistě na něm, jestli chce skončit, jestli pochopí, že si sere život /pardon/, že ho ničí dětem, když pominu tebe, že z něj za rok, dva, pět bude troska..
Přeju hodně sil, oběma!
@koncita To proboha ne! Zakladatelčin partner to opravdu přepískl a takového chlapa bych já osobně hnala svinskou holí. Já jsem jen poukazovala na názory některých diskutujících, které trávu zavrhovaly paušálně. Pokud kterákoli závislost ničí vztah a rodinu, je zle. O tom snad nikdo nepochybuje.
časy kdy se tvrdilo, že ženská patří jen do domácnosti jsou dávno pryč! kdo si tohle myslí není u mě normální.ženská není otrok! I chlap si musí umět v domácnosti poradit. Já osobně bych to nesnesla mít doma. Musí být hrozně těžké odejít se dvěma dětmi, ale když se zatnou zuby jde všechno. Lepší než děti nechat vyrůstat vedle takového otce, který je otec jen když má náladu.
Tak tohle by mi fakt vadilo, ale úplně chápu zakladatelku, nevěděla bych, co s tím. Tráva není tak hrozná, ale možná spíš ta samotná povaha člověka, že je mu všechno jedno. A když ne - dám si brka a ono bude. Je to minimálně na vážnou rozmluvu.
@ewuleta Promiň, ale nečetla jsem předchozí příspěvky - ale za sebe můžu říct, že od takového bych dala fakt ruce pryč - když to nemá tak je jak píšeš nervní - a to se může stupňovat, aby pak neublížil dětem i tobě, Děti rostou, budeš potřebovat i víc peněz - ono, teď se zdá, že 3 tisíce na trávu - má tak dá, ovšem okrádá děti. Já bych mu dal spíš ultimátum - buď rodina, nebo tráva.
@salot
@kolibricek36 Když ono to je těžký...nechci brát dětem tátu,sama vím jaké to je dětství bez obou rodičů...Pamatuji si že se celý mí dětství o mě rodiče soudily a nechci takový dětství udělat svým dětem...vážnou romluvu jsme už měly...řekla jsem mu co třeba až děti povyrostou a půdou do školy a budou tam říkat že táta je furt zhulenej...a víte co mi řek? než děti půdou do školy tak budu mít infarkt a pak přestanu...chápete to??? já ne.a když jsem mu řekla že by si měl přiznat že je závislej,tak mě vyhlásil do píči s tím že žádnej problém nemá... tak nevím no.. 😒
@ewuleta ano, chápu, nechceš jim brát otce, ale ono děti budou vidět otce zhuleného (vlastně už vidí), tak v jejich hlavičkách bude že vlastně kouřit trávu je normální, tak to budou dělat taky, Ano, měl by si přiznat, že má problém, a měl by se dát do hromady dřív, než bude pozdě. tráva je návyková látka - těžko se závislosti bez pomoci zbaví ... radši bys to měla řešit - ne až děti půjdou od školy - dle mě ani pak nepřestane - a pokud se nedostane na dno, může strhnout i vás všechny do pěkného maléru ... nechci tě děsit, ale fakt pokud si to sám nepřizná, tak asi je marné hučení do něj, aby přestal - i když někdo to dělat musí, když už tak kvůli dětem by se měl vzpamatovat ....
@ewuleta Jako ja chápu, ze z tvého pohledu je težké vzít dětem tátu, ale lepsi žádném tata než to, co mají tvoje děti! Me prijde, ze to proste ani nechceš resit s hledas výmluvy jak si ho obhájit, bud ti jeho chování a závislost vadí a budeš to resit, a nebo ho budeš obhajovat a hledat výmluvy. Víš, my ti můžeme jenom poradit, můžeš nam to rozmlouvat můžeš nam ho obhajovat, ale lžeš jen sama sobě a snažíš se ho obhájit jen sama před sebou. Takze bud s tim neco dělej a nebo si nestezuj. Promiň, ale jinak to opravdu uz říct nejde.
@ewuleta Tátu jim brát nemusíš. Domluvte se, že za ním budou chodit, když nebude zhulenej. To, jaké vztahy budou mít, bude záležet jen na něm. Nemusíš jim říkat, jaký táta je, vyvaruj se všech citových hodnocení. Pokud uvidí ten rozdíl mezi domácností, kde je rodič střízlivý a kde je zhulený, tak si vyberou samy. Pokud ho ty návštěvy dětí nenakopnou k tomu, aby byl střízlivej, tak už ho nenakopne nic. A pak si nebudeš mít co vyčítat.
mě se zdá, že hlavní problém je v tom, že tatínek je neskutečně línej a pohodlnej - jestli to má z domova?? jestli mu doma podstrojovali a nemusel hnout brvou?? hulení tu lenost jen podporuje... nevím, jak malé jsou vaše děti, ale pokud to půjde, zkuste mu je nechat na víkend a odjet, nebo aspoň to větší, ať zjistí, jaká je to práce, že to není normální pracovní směna... a to by přes ten víkend určitě nepral a moc neuklízel... divím se, že to s vámi ještě neseklo, když jste na dvě malé děti sama - pardon, vlastně tři děti... vím, o čem mluvím, taky mám obě děti předškolkové - 2,5 roku a 1 rok a bez manželovy pomoci už bych se párkrát sesypala jak domeček z karet
@zuuzamaata to je přesné... žil u mámy do 30,nemusel nic s ještě mu nosila jídlo do postele...s tím víkendem je to dobrý nápad, jen nevím jestli by sním děti cely víkend vydržely, jsou hodně závislý na mě;) jinak děkuji...budu zkoušet co s dá;)
@koncita Není snadné soužití dvou lidí. Předělat druhého je těžké, kdybychom měli hned každého opustit, bylo by tu ne 50, ale asi 100 procent rozvedených. Chyby jsou a budou, naučit se soužití a chtít se změnit-obojí dá práci. Děti bez otce není také výhra.Argumentovala bych škodlivostí výparů na dětský organismus, určitě smrad je cítit, já dávám kočárek raději do ložnice-od sousedů se line tabák, ze zdola občas marijánka. Tak spíme s kočárkem v obýváku-ložnici.Taky to nikdo asi neřeší-u těch sousedů- a jsou to důchodci s dospělými dětmi.
to snad není možný
já jsem asi divná
hulení mi připadá divný, kor když to dělá rodič od rodiny
a nechceš brát otce dětem ????? co to je za otce ??? co to je za vzor ???
promiň, ale jsi hloupá a lituji děti, které musí vyrůstat v tomhle prostředí !!!
No já ale vidím u rodičů celou škálu nectností-jsou na peníze, jsou přehnaně ambiciozní-dítě balet, angličtina, fotbal, hokej, počítače-bez volna aspoň jeden den.Nemají na děti čas. Nečtou jim. Jdou ven, ale jsou na mobilu, houpou na hřišti a stále na mobilu, přejídají se a dětem dávají hamburgry a Coca Colu... A teď co už je za čárou-těžko tu hranici stanovit-že.

@kariii třeba proto, ze to dává špatný vzor dítěti, drzis kasu jinak by utratil za trávu? A to jsi jako i jeho matka?