Problémy s nefunkční střídavou péčí: Jak řešit situaci?
Zdravím Vás děvčata,
chci se zeptat jestli j někdo, kdo má také střídavou péči, která nefunguje.
Můj ex si nastavil, že střídavka v jeho týdnu maminka pro dceru neexistuje. Dcera (7let), střídavka jede v tomto stylu i tak, že dcera nemlže mít kroužky bezrozdílu v kterém týdnu je.
Vše musí být podle otce, ve škole zavedl i dceři dva systémy, abych neviděla co písemného učitele. Nejsem informována o zdravotním stavu dcery, nebo když není ve škole.
Nedávno dceru srazil cyklista, přivolal k tomu i PČR. Já se to vše dozvěděla po 4 dnech, kdy m volali ze školy, že je dceři zle. Po příjezdu mi malá vše pověděla, krve by se ve mě nedořezali v té chvíli. Nemohla jsem otci ani zavolat, má mě zablokovanou. Výchova funguje pouze přes emaily.
Vše musím zpětně zjišťovat, jsem vyčerpaná, už je mi to nepříjemné v čem s dcerou žijeme. Ona sama mi už řekla, že ji střídavka nebaví, ale rodiče má oba ráda.
Máte někdo zkušenost s takovým fungováním, popř. takto opravdu soud muže střídavku nechat fungovat?
Díky
@bar_unka ne, podejte podnět k zanedbání péče a svěření do vlastní péče. To co uvádíte už jsou závažné věci.
@bar_unka ano máš a velkou
@petrasipkova1
@bar_unka
Ja tedy budu reagovat jen na klavir a hrani ob tyden.
Asi zalezi, jak zodpovedne to beres!!! Moje 7mi leta dcera hraje na klavir 1rok a trenujeme denne. U mych rodicu mame aspon keyboard a pokud je tam na prazdninach, tak minimalne 4x za tyden musi odehrat i tam! Je nadana. Jde ji to, bavi ji to. Ale v tomhle veku to zase rychle pozapomenou.
Prehravky mela uz v kvetnu, ted meli deti v DE 2 tydny prazdniny, kdy jely k babicce na SK. Tam neni klavir ani podpora. Rekla jsem to na rovinu pi ucitelce, aby vedela. Rekla, ze v poradku, ze prazdniny mit nekdy muze. Ale vratilase mi po 2tydnech uplne rozhozena- rezim znovu zavest hruza, trva ji to a vidis, ze pozapomela. Takze ja to vidim spis jako autorka prispevku. Proste trenovat se musi a ne obtyden!
@suzanna123 Díky my měli celkem rozumnou soudkyni.👍
@mlynkova85 sis asi nevsimla, ze otec vse odmita v ramci dcery a v jejím týdnu neexistuju. Asi těžko neco nastavit, když otec nekomunikuje.
@bar_unka no co vím co tak holky píšou tak že pokud se nemohou rodiče domluvit tak soud vám řekne že máte jít k mediatorovi. Ale jak už psali holky dala bych v tomto případě podnět na svěření dítěte do výhradní péče to že neexistuješ když je u něho je věc jedna ale že tě ani neinformuje o zdravotním stavu?

@pavca1982 taky držím palce. Já se soudy nikdy zkušenost neměla, s ex jsme to zvládli naštěstí bez, ale zažila jsem to u manžela. A jemu jsem taky říkala, že žádný normální soudce - a pak jsem jenom koukala. Ono i když to člověk jenom čte ve zprávách, co kolikrát od těch soudů vyjde, tak se nestačí divit ☹