icon

Proč prarodiče nehlídají naše děti, když to slibovali?

11. črc 2025

Jak to máte s hlídáním dětí vy? Moji rodiče vždycky slibovali hory doly jak budou hlídat, a když už se vnoučátka dočkali, tak teda nic moc. Když teda potřebujeme nutně hlídání (doktoři, úřady, nákupy) tak to je v pohodě. Ale jak s manželem chceme podniknout nějakou akci sami dva,tak to už je samé vykrucování, a hlídání večer, abysme mohli jít na koncert, do divadla, to nepřichází vůbec v úvahu. Nechtějí ani hlídat u nás doma, pořád jen u nich, i když já bych byla klidnější kdyby hlídali u nás 😡 Za týden jsme chtěli do divadla, a hned moje máma že ale ten den jedou k doktorovi, a já říkám, no ale to byste hlídali až tak v 18.00. A ona no že doktora mají až odpoledne kolem třetí. Přitom by to stíhali...Nebo u nás bude pouť, a s manželem jsme si pak chtěli vyrazit ven večer sami dva, bude i koncert...No a to mě taky odpálkovali, že oni si taky budou chtít večer vyrazit a že hlídat nebudou. Přitom tohle říkají každý rok, už 5 let, a nikdy nakonec nikam nešli. Už mě to štve 🤯 Nejsem máma která by svoje dítě furt dávala hlídat, ale taky bych potřebovala být s manželem chvíli sama...

Strana
z5
alice180
15. črc 2025
@1772

Zakladatelka píše, že rodiče hlídají v nutných případech. Pro některé je to luxus, pro některé málo. A pak jdou tady diskuze, že rodiče chtějí hlídat, ale se svými podmínkami. A zase je to špatné. Chce to kompromis a toleranci.

@1772 no se svými podmínkami. Ono taky spoustu věcí by si nemuseli dělat mermoci po svym. Když např. učí 11 měsíční dítě stát a tahají ho zaruce, aby už chodil..protože v roce prostě má chodit. I přes veškeré vysvětlování, to proste neberou v potaz. Tak co ? Je přece normální říct mami prosím tě tohle ne...

smajlinka
15. črc 2025
@alice180

@1772 no se svými podmínkami. Ono taky spoustu věcí by si nemuseli dělat mermoci po svym. Když např. učí 11 měsíční dítě stát a tahají ho zaruce, aby už chodil..protože v roce prostě má chodit. I přes veškeré vysvětlování, to proste neberou v potaz. Tak co ? Je přece normální říct mami prosím tě tohle ne...

@alice180 Nutno taky říct, že dříve se prostě spousta věcí neřešila. Děti byly, nějak rostly, rodiče mnohdy o nich ani nevěděli (nejen ti moji, ale třeba rodiče i mého manžela byli takoví), tak se prostě k děckám přistupovalo. Dneska se všechno mnohem víc řeší, na rodiče se kladou velké nároky, tak se nedivím, že spoustu věcí řeší a snaží se být zodpovědní.

alice180
15. črc 2025
@smajlinka

@alice180 Nutno taky říct, že dříve se prostě spousta věcí neřešila. Děti byly, nějak rostly, rodiče mnohdy o nich ani nevěděli (nejen ti moji, ale třeba rodiče i mého manžela byli takoví), tak se prostě k děckám přistupovalo. Dneska se všechno mnohem víc řeší, na rodiče se kladou velké nároky, tak se nedivím, že spoustu věcí řeší a snaží se být zodpovědní.

@smajlinka neřešilo, ale pokud rodiče řeknou prarodičům, tohle prosím nedělej škodí mu to, tak kde je téma ?!

alubif
15. črc 2025
@enoli

@alubif
@smajlinka notujete si hezky, ale ne vždy to lze svést na starší generaci. Ja když tu někdy čtu požadavky na hlídání děti, tak se těm prarodičům nedivím, ze se do hlídání nehrnou.

@enoli já právě souhlasím s tím, že by jsme se o rodiče měli postará s tím ať hlídají nebo ne. A měli by to vidět naše děti. Protože pokud uvidí, že my se nestárne, nebudou se starat ani oni.

koordinatorka_odboje
18. črc 2025

@anonym_autor My jsme s manzelem byli sami az po x letech. Problem bylo pohlidat i na toho doktora, radsi jsme se vzdycky nejak prostridali s manzelem, nestalo nam to za ty kecy. Tchyne odmitla treba hlidat i behem druheho porodu, od te doby jsme ji ani nerikali. Pak si stezovala, ze deti k ni nemaji vztah. A to zaroven nechce, aby je k ni domu manzel bral s sebou, ze s nimi malo udela. Ale muzeme za to my.

mimco
18. črc 2025
@koordinatorka_odboje

@anonym_autor My jsme s manzelem byli sami az po x letech. Problem bylo pohlidat i na toho doktora, radsi jsme se vzdycky nejak prostridali s manzelem, nestalo nam to za ty kecy. Tchyne odmitla treba hlidat i behem druheho porodu, od te doby jsme ji ani nerikali. Pak si stezovala, ze deti k ni nemaji vztah. A to zaroven nechce, aby je k ni domu manzel bral s sebou, ze s nimi malo udela. Ale muzeme za to my.

@koordinatorka_odboje máme to podobně, bohužel.
Když jsem rodila, starší hlídala sousedka, protože den před tím nám řekli, že ještě určitě neporodím, že to moc prožíváme a že jedou pryč na noc. Pak teda byli dotčeni, že jsme je okamžitě, během překotného porodu, neinformovali, ale až když malá byla na světě.

marketa11112
27. črc 2025

To jsi na tom ještě dobře. 😉

janousekzhk
7. srp 2025
@fatal_error

Mame 3 deti (7, 5 a 2) a nehlida nam nikdo, nikdy, ani treba na 2 hodiny, proste vubec. Je to mazec, predstavovala jsem si to dost jinak, ale holt to je tak, jak to je a neda se nic delat. 🙂
Moje rodice prej vycerpava i to, kdyz k nim prijdem na hodinu na mavstevu vsichni, takze asi tak. 🤦 Ted byli u nas na kafi asi na 40 minut, oni i nas na kafi a i vubec pritomnost nasich kluku je vycerpala. Nic, no, asi radsi dal bez komentare, at se nenaseru.

@fatal_error My to máme dost podobně .Obě tchýně i moje mamka, už léta bez zaměstnání. Nyní v předčasném důchodu ( obě 62 let). Obě bydlí do 10 km od nás. U tchýně jsem se nejdřív domnívala, že není na miminka. Teď je holkám 6 a 8 let, třetí holčička se má narodit příští měsíc. Tchýně je vidí 1-2 x měsíčně,vezme je na procházku a moje mamka přijede leda tak na kafe 🙉. Prespavacky u babiček neznají. O to víc mě to mrzí, když já i manžel, jsme prakticky strávili letní prazdniny vždy u našich babiček a bylo to fajn, mám na to super vzpomínky. Nerozumím tomuto přístupu a budeme se v budoucnu snažit být s manželem lepšími prarodiči,co si to budou užívat 🙂

fatal_error
8. srp 2025
@janousekzhk

@fatal_error My to máme dost podobně .Obě tchýně i moje mamka, už léta bez zaměstnání. Nyní v předčasném důchodu ( obě 62 let). Obě bydlí do 10 km od nás. U tchýně jsem se nejdřív domnívala, že není na miminka. Teď je holkám 6 a 8 let, třetí holčička se má narodit příští měsíc. Tchýně je vidí 1-2 x měsíčně,vezme je na procházku a moje mamka přijede leda tak na kafe 🙉. Prespavacky u babiček neznají. O to víc mě to mrzí, když já i manžel, jsme prakticky strávili letní prazdniny vždy u našich babiček a bylo to fajn, mám na to super vzpomínky. Nerozumím tomuto přístupu a budeme se v budoucnu snažit být s manželem lepšími prarodiči,co si to budou užívat 🙂

@janousekzhk no, co bych dala za to, aby nekdo z prarodicu vzal kluky aspon na prochazku. my name ani toto. ale u nas je prarodicum pres 70.

ale moje mama si mysli, jak je skvela, ze v roce 2019 jezdila JEDNOU pul hodiny s kocarem pred nemocnici, protoze jsem mela zlomenou ruku. je schopna tuhle jedinou udalost prezentovat jako jak jezdila s kocarem, omg. 🤦🤦🤦

Strana
z5