Proč prarodiče nehlídají naše děti, když to slibovali?
Jak to máte s hlídáním dětí vy? Moji rodiče vždycky slibovali hory doly jak budou hlídat, a když už se vnoučátka dočkali, tak teda nic moc. Když teda potřebujeme nutně hlídání (doktoři, úřady, nákupy) tak to je v pohodě. Ale jak s manželem chceme podniknout nějakou akci sami dva,tak to už je samé vykrucování, a hlídání večer, abysme mohli jít na koncert, do divadla, to nepřichází vůbec v úvahu. Nechtějí ani hlídat u nás doma, pořád jen u nich, i když já bych byla klidnější kdyby hlídali u nás 😡 Za týden jsme chtěli do divadla, a hned moje máma že ale ten den jedou k doktorovi, a já říkám, no ale to byste hlídali až tak v 18.00. A ona no že doktora mají až odpoledne kolem třetí. Přitom by to stíhali...Nebo u nás bude pouť, a s manželem jsme si pak chtěli vyrazit ven večer sami dva, bude i koncert...No a to mě taky odpálkovali, že oni si taky budou chtít večer vyrazit a že hlídat nebudou. Přitom tohle říkají každý rok, už 5 let, a nikdy nakonec nikam nešli. Už mě to štve 🤯 Nejsem máma která by svoje dítě furt dávala hlídat, ale taky bych potřebovala být s manželem chvíli sama...
@1772 no se svými podmínkami. Ono taky spoustu věcí by si nemuseli dělat mermoci po svym. Když např. učí 11 měsíční dítě stát a tahají ho zaruce, aby už chodil..protože v roce prostě má chodit. I přes veškeré vysvětlování, to proste neberou v potaz. Tak co ? Je přece normální říct mami prosím tě tohle ne...
@alice180 Nutno taky říct, že dříve se prostě spousta věcí neřešila. Děti byly, nějak rostly, rodiče mnohdy o nich ani nevěděli (nejen ti moji, ale třeba rodiče i mého manžela byli takoví), tak se prostě k děckám přistupovalo. Dneska se všechno mnohem víc řeší, na rodiče se kladou velké nároky, tak se nedivím, že spoustu věcí řeší a snaží se být zodpovědní.
@alice180 Nutno taky říct, že dříve se prostě spousta věcí neřešila. Děti byly, nějak rostly, rodiče mnohdy o nich ani nevěděli (nejen ti moji, ale třeba rodiče i mého manžela byli takoví), tak se prostě k děckám přistupovalo. Dneska se všechno mnohem víc řeší, na rodiče se kladou velké nároky, tak se nedivím, že spoustu věcí řeší a snaží se být zodpovědní.
@smajlinka neřešilo, ale pokud rodiče řeknou prarodičům, tohle prosím nedělej škodí mu to, tak kde je téma ?!
@enoli já právě souhlasím s tím, že by jsme se o rodiče měli postará s tím ať hlídají nebo ne. A měli by to vidět naše děti. Protože pokud uvidí, že my se nestárne, nebudou se starat ani oni.
@anonym_autor My jsme s manzelem byli sami az po x letech. Problem bylo pohlidat i na toho doktora, radsi jsme se vzdycky nejak prostridali s manzelem, nestalo nam to za ty kecy. Tchyne odmitla treba hlidat i behem druheho porodu, od te doby jsme ji ani nerikali. Pak si stezovala, ze deti k ni nemaji vztah. A to zaroven nechce, aby je k ni domu manzel bral s sebou, ze s nimi malo udela. Ale muzeme za to my.
@anonym_autor My jsme s manzelem byli sami az po x letech. Problem bylo pohlidat i na toho doktora, radsi jsme se vzdycky nejak prostridali s manzelem, nestalo nam to za ty kecy. Tchyne odmitla treba hlidat i behem druheho porodu, od te doby jsme ji ani nerikali. Pak si stezovala, ze deti k ni nemaji vztah. A to zaroven nechce, aby je k ni domu manzel bral s sebou, ze s nimi malo udela. Ale muzeme za to my.
@koordinatorka_odboje máme to podobně, bohužel.
Když jsem rodila, starší hlídala sousedka, protože den před tím nám řekli, že ještě určitě neporodím, že to moc prožíváme a že jedou pryč na noc. Pak teda byli dotčeni, že jsme je okamžitě, během překotného porodu, neinformovali, ale až když malá byla na světě.
To jsi na tom ještě dobře. 😉
Mame 3 deti (7, 5 a 2) a nehlida nam nikdo, nikdy, ani treba na 2 hodiny, proste vubec. Je to mazec, predstavovala jsem si to dost jinak, ale holt to je tak, jak to je a neda se nic delat. 🙂
Moje rodice prej vycerpava i to, kdyz k nim prijdem na hodinu na mavstevu vsichni, takze asi tak. 🤦 Ted byli u nas na kafi asi na 40 minut, oni i nas na kafi a i vubec pritomnost nasich kluku je vycerpala. Nic, no, asi radsi dal bez komentare, at se nenaseru.
@fatal_error My to máme dost podobně .Obě tchýně i moje mamka, už léta bez zaměstnání. Nyní v předčasném důchodu ( obě 62 let). Obě bydlí do 10 km od nás. U tchýně jsem se nejdřív domnívala, že není na miminka. Teď je holkám 6 a 8 let, třetí holčička se má narodit příští měsíc. Tchýně je vidí 1-2 x měsíčně,vezme je na procházku a moje mamka přijede leda tak na kafe 🙉. Prespavacky u babiček neznají. O to víc mě to mrzí, když já i manžel, jsme prakticky strávili letní prazdniny vždy u našich babiček a bylo to fajn, mám na to super vzpomínky. Nerozumím tomuto přístupu a budeme se v budoucnu snažit být s manželem lepšími prarodiči,co si to budou užívat 🙂
@fatal_error My to máme dost podobně .Obě tchýně i moje mamka, už léta bez zaměstnání. Nyní v předčasném důchodu ( obě 62 let). Obě bydlí do 10 km od nás. U tchýně jsem se nejdřív domnívala, že není na miminka. Teď je holkám 6 a 8 let, třetí holčička se má narodit příští měsíc. Tchýně je vidí 1-2 x měsíčně,vezme je na procházku a moje mamka přijede leda tak na kafe 🙉. Prespavacky u babiček neznají. O to víc mě to mrzí, když já i manžel, jsme prakticky strávili letní prazdniny vždy u našich babiček a bylo to fajn, mám na to super vzpomínky. Nerozumím tomuto přístupu a budeme se v budoucnu snažit být s manželem lepšími prarodiči,co si to budou užívat 🙂
@janousekzhk no, co bych dala za to, aby nekdo z prarodicu vzal kluky aspon na prochazku. my name ani toto. ale u nas je prarodicum pres 70.
ale moje mama si mysli, jak je skvela, ze v roce 2019 jezdila JEDNOU pul hodiny s kocarem pred nemocnici, protoze jsem mela zlomenou ruku. je schopna tuhle jedinou udalost prezentovat jako jak jezdila s kocarem, omg. 🤦🤦🤦

Zakladatelka píše, že rodiče hlídají v nutných případech. Pro některé je to luxus, pro některé málo. A pak jdou tady diskuze, že rodiče chtějí hlídat, ale se svými podmínkami. A zase je to špatné. Chce to kompromis a toleranci.
@1772 no se svými podmínkami. Ono taky spoustu věcí by si nemuseli dělat mermoci po svym. Když např. učí 11 měsíční dítě stát a tahají ho zaruce, aby už chodil..protože v roce prostě má chodit. I přes veškeré vysvětlování, to proste neberou v potaz. Tak co ? Je přece normální říct mami prosím tě tohle ne...