icon

Radí se s vámi partner o důležitých věcech?

pumpi
6. črc 2015

Ahoj, chtěla bych znát vaše názory, jestli se s vámi partner radí o důležitých věcech nebo si je rozhoduje sám. Ten můj si je právě rozhoduje sám a mně se to nelíbí, myslím si, že bysme se měli radit společně, ale i když jsme už o tom mluvili, vždy mě odbyde, že tomu nerozumím a stejně se rozhoduje sám. Např. co se bude dělat, co se koupí nebo nekoupí a teď vlastně, že prodá malou zahradní chatičku, kterou jsme si pořizovali společně, ale on se prostě rozhodl, že tam málo jezdíme a není využitá, dal inzerát a prodává. Vůbec se mě neptal, na můj názor, a když jsem mu řekla, že já tam jezdím ráda, že bych ji nechtěla prodat, tak mi řekl, že tam nejezdíme tak často, aby se vyplatila a že ji prostě prodá a basta.

Strana
z2
nonnni
6. črc 2015

@shine2015 tak tak...kdyz uz se k necemu sam nema, tak se alespon verbalne nerealizuje v podobe poukazovani na neudelane..dobre vi, ze hrozi realne riziko, ze by to sel surovat sam a tak radeji dela mrtveho brouka...casto spolu se mnou...vcera jsme se tu tak pekne mijeli nad prevcirem vyndanym vysavacem...oba predstirajic, ze bezne nadskakujeme pri chuzi pres jidelnu a neni to v zadnem pripade nic k podiveni a drobky take zadny z nas nevidi 😀

luj_89
6. črc 2015

@pumpi Tak koukám, že ze sebe necháváš dělat podřízenou služku... Ale tyhle věci jste si měli vyjasnit když jste spolu začali bydlet. Podle mého názoru nejde roky žít takhle a potom si na MK stěžovat jak je muž hroznej, že nedělá to a to po X letech. Můj muž vaří (já uvařím tak 1x za měsíc nebo mu občas pomůžu třeba s přílohou jinak nic), přes týden nakupuje drobnosti (o víkendu jedem spolu na větší nákup), věší prádlo a uklízí suché nádobí. Já mám na starosti komplet úklid (praní, mytí nádobí, zametání, mytí podlah, uklízení prachu atd.). Co vlastně doma dělá, když ,,nepomáhá"?

pumpi
autor
6. črc 2015

luj_89, ano to vím, jsem si toho vědoma. Takhle se o něj starala maminka a sestra a já jsem v tom bohužel pokračovala, bez nároků. doma nedělá nic, přijde z práce, nají se a zapne si facebook nebo prospí celou sobotu, večer jde na pivo a pak prospí celou neděli, s odůvodněním, že je za celý týden unavený z práce.

luckiesj
6. črc 2015

@pumpi a to ti to dřív nevadilo? já bych s takovým chlapem nebyla ani měsíc, natož 14 let...

glimmer
6. črc 2015

my se s manželem radíme o všem, někdy o kravinách, které by mohl rozhodnout jeden z nás, a nebylo by z toho drama ... ale máme to tak od začátku co jsme spolu ... docela by mi vadilo, kdyby se mnou manžel (partner) neřešil zásadnější věci a odrazoval mě tím, že tomu nerozumím. Zkusila bych mu vysvětlil, že pro mě je jeho názor taky důležitý a nerozhodovala bych o tom či tom sama ... uvidíš co řekne ...

pumpi
autor
6. črc 2015

luckiejs ze začátku jsem ho nechávala, protože má opravdu fyzicky náročnou práci , ale pak jsem např. u kolegyň z práce slyšela, jak jejich muži i když také hodně pracují, co všechno doma ještě zastanou a jak holkám pomáhají, manžel mi řekl jeho oblíbenou větu, že přece jsem se nevdal, abych dělal domácí práce, to je povinnost ženy.

luckiesj
6. črc 2015

@pumpi chlapy s tímto názorem opravdu nesnáším...to má jako žena podobnou hodnotu jako pračka nebo myčka nádobí???

anetka1701
6. črc 2015

@pumpi nooo.... to je dobrej mazec... Můj muž má náročnou práci, ale jak přijde domů (já jsem na RD), tak většinou ihned přebírá děti a nechává mně odpočinout... Doma toho zastane fakt hodně - krom prací kolem domu ještě pomáhá se vším v domácnosti jak je třeba - jediný, co je vyloženě moje "povinnost" je péče o mýho psa :oD Jinak vše napůl - děti, dům, zahrada... Kdyby si dovolil mi říct něco o ženskejch povinnostech v domácích pracech, dostane válečkem po škebli...

pumpi
autor
6. črc 2015

😢 , no, jak tady čtu, hodně špatně jsem si to zařídila.

glimmer
6. črc 2015

@pumpi blbý je, že se to teď bude blbě "rovnat" když jsi zatím vše tolerovala nebo nějak překousla ... držím palce ať to zvládneš ...

luckiesj
6. črc 2015

@pumpi bohužel musím sohlasit...je to smutné, ale ty máš pro svého muže doma opravdu stejnou váhu jako nějaký domácí spotřebič...chtělo by to zkusit nějakou změnu a když to neprojde, tak rychle pryč...Máte děti?

scvrcek
6. črc 2015

Pokud je chata ve spolecnem jmeni manzelu, tak ji sam nemuze bez tveho souhlasu prodat... Jinak co na to rict... Ja bych s nekym takovym nevydrzela ani tyden. Muj dela doma automaticky vsechno, neresime co je ci prace, domacnost je nase a tak dela kazdy co je potreba. O nic ho neprosim, dela vse sam od sebe od uklidu po vareni pres prani i zehleni, proste kdyz vidi, ze je neco potreba, jde a udela to.... Ovsem po 14letech to na zmenu nevidim.

jarkakr
6. črc 2015

@pumpi Vím, jak to myslíte, i když to naštěstí nemáme až takové. U nás držím kasu a o většině věcí rozhoduji já s tím, že jeho musím občas i nutit k názoru. Pak mě odbyde tím, že jsem neměla kupovat zásoby, ale radši polštáře, že. A dneska se najednou vytasil s tím, že chce investovat cca 1500,-- a vůbec se mě nezeptal, hned to řekl bratrovi. Co já na to? Naštěstí s tím počítám, potřebuje to pro pocit, že vydělává a může si něco dovolit.

Na vašem místě bych se asi snažila se dopídit důvodu, proč prodává. Jestli nejste ve finanční tísni, tak kdovíco si myslí a proč to dělá. Občas jsem překvapená tím, co dokáže mužský mozek vymyslet.

@anetka1701 Přesně takový je můj bratr a skoro opačný můj muž. Občas přemýšlím, jak jsem si já, taková pracovitá a temperamentní osoba, mohla vzít takovýho asociálního lenocha... 😀 Každopádně k válečku po škebli jsme se ještě nedostali a děkuji za pobavení.

anetka1701
6. črc 2015

@jarkakr no mně to dalo hodně času, aby to takto fungovalo, ale nestěžuju si :oD Spíš je to o tom nastavení pravidel a jejich dodržování... Jasně že občas jeden z nás nemá náladu - muž přijde domů naštvanej, vleze si k PC a nevím o něm... nebo já vrazím hned po příchodu z práci mužovi děti a jdu se zavřít do ložnice a vylezu až když děti spí :oD Ale je to spíš občasná situace, která prostě nastane když má člověk "den blbec" - jinak fungujeme jako rodina... Prostě já uvařím, muž uklidí, mezitím se prostřídáme v hraní si s dětma, nebo jdeme na výlet, vykoupat se... Občas já jdu na hodinu se psem a muž je doma, jindy jde muž běhat nebo cvičit a jsem doma já... taková klasika, myslím že by to takto mělo fungovat všude...

jarkakr
7. črc 2015

@anetka1701 Ano, pravidla jsou podle me zaklad fungovani. Ale u nas to neni mozne, muz nesnese pravidelnost a neni schopny mi rict den predem, jestli pojedeme treba na mesice planovanou pout, takze ani planovani. Muze se totiz spatne vyspat, muze byt moc zima nebo teplo. Obcas je to sileny a drzim se, abych mu nerekla, ze je horsi nez dcera 😀. Vubec nevim, jak na nej. Chystam se po zaplaceni uctu schovat pc, pro legraci 🙂. Ale chvilkami to sranda byt prestava, podvakrat jsme se hadali pred dcerou a to si vycitam.

nonnni
7. črc 2015

@jarkakr prosim te, co je to za vymluvu (od nej), ze nesnese pravidelnost? Je snad mentalne zaostaly, uplne se mu vyhnul proces socializace a enkulturace?

Vymluvy, proste se mu nechce, je to jen sebezastreny lenoch. Boha, na nem bych si smlsla!

strawberr
7. črc 2015

Ne, u nás se diskutuje o každé ptákovině, ale důležité věci... až za kupkou hnoje. Navíc to největší rozhodování necha na mne, že mi věří atp... a pak mi vyčte, že on nemohl nic říct a že je všechno podle mne atp... :(

jarkakr
7. črc 2015

@nonnni Ano ano, sebestředný lenoch, je to tak. Ale zase těžce pracuje, když opravdu potřebuju, tak se na něj můžu spolehnout, občas uvaří a vyklidí myčku. Dcera ho zbožňuje. Kdybych ho dokázala trochu navést na to, aby aspoň plnil sliby a mohla jsem si být jistá, že co domluvíme, to platí, tak bych si žila jako královna 🙂. A smlsla? Jak to udělat a nerozbít vztah. Je to můj první a jediný vážný vztah, tak občas tápu.

@strawberr Podle toho, jak se vyspal?

strawberr
7. črc 2015

@jarkakr relativne ano. ale celkove se mu nechce nic duleziteho resit. a kdyz na to dojde, tak se vetsino urazi, nebo mi vynada, ze melu nesmysly (a za 10 min rekne to,co ja) ... ale s tim nadavanim, ze o vsem rozhoduji... to je hlavne pokud ma popito

motina
7. črc 2015

Ono je to někdy s těma chlapama prostě těžké. Myslí si, že celý svět stojí na jejich bedrech a oni jsou ti, kvůli kterým se nám ta naše zeměkoule točí :D já třeba s přítelem opravdu probírám všechno důležité. Ale každý vztah to má jinak, ale musí to vyhovovat oběma!!! Pokud se Ti to nelíbí, tak si budeš muset s manželem sednout a dupnout si - aby ten tvůj chlap viděl, že máš taky svou hlavu a svůj názor 🙂 Hodně štěstí 😉

nonnni
7. črc 2015

@jarkakr jak to udelat a nerozbit vztah? Asi tezko...ja bych si na nem smlsla jiz ve fazi pripadne znamosti a na 100% bych zadny vztah s nim nebudovala...spolehlivost je pro me jedna ze stezejnich vlastnosti. Jenze...tak to mam ja, neni to nutne plosne nezbytne pro kazdeho. Jen ty musis vedet, zda ti vztah vice prinasi, nez bere...to je asi vzdy fundamentalni...vztah by mel obohacovat, prinaset pocit bezpeci, stability...pak se clovek vyrovna i s nejakymi extraburty. Nikdo neni dokonaly, zadny vztah neni dokonaly, ale pokud splnuje vyse uvedene, tak je na dobre ceste a stoji za to na nem pracovat🙂

jarkakr
7. črc 2015

@nonnni Určitě stojí za to a chci s ním prožít zbytek života a udělám to. Jen bych si to chtěla zpříjemnit, protože já jsem taky hodně závislá na spolehlivosti. Třeba je takový jaký je, proto, abych přestala být tak puntičkářská a našli jsme společný kompromis. 😎 Nebo aby naše děti byli dokonalejší. Já si ho zamilovala i vzala s touhle "neřestí", takže si ani nestěžuji. Jen mě zrovna včera tak naštval, až jsme hádajíc se vyhnali návštěvu. Zvláštní ale bylo, že sotva odešla, tak jsme toho nechali.

nonnni
7. črc 2015

@jarkakr hadat se bez publika je evidentne ztrata casu 😉 😀

obyvatelka
7. črc 2015

My se o vsem radime, od toho, co je potreba koupit, pres vybaveni domu, zahrady, kravin do auta, proste vsechno. Treba zimni gumy na auto nebo internet do baraku vybral on s tim, ze ja tomu nerozumim a jen jsme se domluvili na nejake cenove hladine, a on mi pak ukazal, co vybral a koupili jsme to. Ja zase rozhoduju o obleceni, manzel potreboval nove boty, ale nebyl schopny si je koupit, tak jsem v obchode zavelele a sly se koupit boty, kupuju mu treba sama od sebe spodni pradlo, bo by ho to samotneho nenapadlo. Ale o vsem se radime. Jednou jedinkrat mel tendence, kdyz jsme kupovali nase prvni auto, se o nem radit se svagrem a me uplne vynechat, tak jsem ho zprdla, ze snad to auto budeme kupovat z nasich spolecnych penez a jezdit s nim my dva, ze svagr ho platit nebude. od te doby uz se o nic takoveho nepokusil 😀
s domacimi pracemi pomaha od zacatku, jednou to zkusil, ze chodi do prace, tak proc by mel uklizet, tak jsem ho zdupala, ze to ja chodim taky, tak prisel s tim, ze vydelava penize, tak dostal zdupane znova, ze ja vydelavam vic...a uz byl klid :D mame to doma rozdelene, co bude co delat, je pravda, ze mu to musim kolikrat rict, co chci, at udela, ale pak to udela...a dela vsechno, neexistuje rozdeleni na muzske a zenske prace.
musim se priznat, ze mi tvoje zprava zvedla krevni tlak, ja bych takoveho chlapa prizabila, kdyby se ke me choval jako k menecenne a nestala jsem mu ani za to, aby se mnou probral tak dulezite veci, jako je prodej chaty. Nema na takove chovani pravo, souhlasim s holkama, ze jsi mela zacit s timhle uz davno, a ne to resit az ted, ale myslim, ze porad neni pozde na to to zmenit....ale urcite se nenechavej dal takhle ovladat a manipulovat s sebou, at se chlap pekne kouka zapojit a zacne te brat konecne na vedomi jako svou partnerku. Ale chce to duslednost a tvrdost popravde, ted uz nejaky mekky pristup nepomuze, i za cenu toho, ze budes doma hodne kricet :D nedej se, drzim pesti ;)

budouci_maminka
7. črc 2015

vše společně.. od nákupu potravin, přes aktivity na víkend až po velké nákupy a životní rozhodnutí.. občas si dokonce říkám (když mi volá,aby něco se mnou probral nebo se mě na něco zeptal) proč to proboha nerozhodne sám 😀
já si hlavně nedokážu představit, o čem bychom se doma bavili, kdybychom vlastně neřešili společně drobná, střední i velká rozhodnutí.. 🤐

halina0101
7. črc 2015

Samozrejme, ze se radi, jinak by ta jelita nespocital 😀 😀 😀

luj_89
7. črc 2015

@pumpi Tak tohle by bylo to poslední co by mi chlap řekl! Snesu hodně chyb, myslím, že jsem (nadprůměrně) tolerantní, ale šovinismus absolutně nezkousnu!. Můj muž vyrostl v rodině, kde mají úkoly ,,tradičně" rozděleny, což znamená, že jeho mamka dělá všechno a táta krom občasného sekání trávy a starosti o auto nic. Ale i tak v naši společné domácnosti dělá muž to, co jinde ženská (vaření, nákupy) a já krom toho úklidu (jak jsem už psala) se starám o finance a auto - STK, tankování, pneu atd. což zase jinde dělají chlapi. Jde o to, jak to má kdo v hlavě srovnaný a jak se ti dva dohodnou.
Na větu, že je něco ženská práce odpovídám dvěma způsoby. Buď řeknu: ,,Ne, vaření, praní a úklid je mužská práce a dokaž mi opak." nebo ,,Až se bude vařit prsama a řídit auto penisem, tak bude vaření ženská práce a řízení mužská" 😀

anggely
9. črc 2015

Ahoj, tak s prvním manželem to bylo tak, že myslel většinou na sebe. Neměli jsme moc peněz, on neustále bez práce a já musela vše táhnout ze svého.. Když už pak nějáké peníze vydělal, tak jako malý kluk si musel kupovat autíčka na ovládání, playstation atd.. a nakonec auto!! Vůbec se mě na nic neptal a já byla pochopitelně naštvaná, protože sama jsem si nic nekoupila vzhledem k naší situaci.. Bohužel ani domluva s ním žádná nebyla, vše zbytečné.. Teď mám úžasného manžela a řešíme vše společně. Vždy se dohodneme.. Pokud spolu lidi žijí nemůžou se rozhodovat jen za sebe, když se to týká obou.. 😉Bbude těžké změnit postoj tvého může, když to trvá už tak dlouho, kord když už jste to probírali.. Asi bych ho taky vynechávala v rozhodnutích a dělala si věci po svém 😠

morgan
11. črc 2015

@pumpi nebudu řešit jak vám funguje/nefunguje vztah, takže jenom odpovím na tvoje otázky. Ano, skoro o všem rozhodujeme společně,někdy něco vybírá jen jeden (většinou já 😀), protože manžel to velice rád na mě nechá, ale minimálně si dost věcí dopředu řekneme, kdyby se ten druhej chtěl nějak vyjádřit...a druhá otázka, ano pomáhá, sám od sebe... není to pomáhání, ale podílení se na věcech co jsou potřeba (včetně tzv. ženských prací 😉 )takže asi tak...

Strana
z2