icon

Řešení péče o dítě po pokusu o sebevraždu matky

nikita84
9. črc 2022

Dostala jsem se do hodně šílené a nepříjemné situace. Mám partnera 3 roky. Bydlíme spolu 2 roky. Partner má nemanželské dítě které sporadicky vídá cca jednou týdně až 14 dní ale nespí u nás. Většinou ji bral za svou matkou. Tím chci říct že nějaká výchova z jeho strany v podstatě neprobíhala.
Dítě žilo s matkou a jejím manželem.

Stalo se něco co nikde nepředpokládatl a to, že se matka dítěte pokusila spáchat sebevraždu. Je v nemocnici a nevypadá to dobře. Tím myslím, že játra a ledviny jsou na tom velmi špatně. Je na dialýze a játra jsou velmi poškozena. Otázka dní, maximálně týdnů. Stalo se to předevčírem. Dítě je zatím u manžela matky, kde ale zůstat nemůže. Předpokládám že ji pak bude mít v péči otec bude se to nějak řešit soudně? Vůbec nevím co můžu čekat.
Sama mám téměř dospělého syna ve střídávé péči. Holčičce budou v září 4 roky.

Strana
z7
lv
9. črc 2022

Jak strašně asi musí být ženě, která dobrovolně chce ukončit život, odejít od dítěte, ta bolest musí být šílená. Zapomeňte na spory a spojte síly, holka to bude potřebovat. Jak dlouho jsi s partnerem, co chce on?

betysch
9. črc 2022

@levandule_k doporučuji praxi na interní JIP to bys kolikrát koukala proč si lidé berou život.

mandala
9. črc 2022

@betysch
@2hanah paní píše, že matka zestárla a ztloustla, mohla procházet obdobím depresí, věřte, že není o co stát, tam si silou vůle bohužel neporučíte... A i kdyby to bylo jinak, tak pochybuju, že to udělala jen tak ze srandy, tyhle úvahy si prosím nechte...

betysch
9. črc 2022

@mandala já neříkám že nemáš pravdu.Ale teď bych myslela na blaho dítěte,ne matky.Otec o ní určitě stál když bojoval o zápis do rodného listu a holčičku si bral.Plno chlapů by se na to vykašlalo.

mandala
9. črc 2022

@betysch S tím určitě souhlasím, jen jsem se chtěla zastat maminky, dítě je většinou to poslední, co tě drží nad vodou, a když už ne ani to dítě, tak je to hodně špatný, ale i tak mohla fungovat jako máma dobře...

levandule_k
9. črc 2022

@betysch Já tak nějak žila v domnění, že člověk si bere život, když se ocitne totálně v háji a nevidí východisko a je úplně jedno, jestli je to zlomený nehet kvůli čemu jeho život ztratil smysl, nebo protože jako dítě byl znásilněn a kvůli tomu není schopen navázat plnohodnotný vztah. Ale já jsem laik a na JIPu bych byla fakt na 2 věci.

areh
9. črc 2022

@levandule_k to je jasné. Jen pokud chtěl být dál zapsáný v rl, tak bych předpokládala, že chtít bude. Ale to ví jen on. Navíc jak na tom asi teď psychycky je 🤷🏼‍♀️ a podobně. Chudák holčička 😟

betysch
9. črc 2022

@levandule_k ne většinou je to on/ona mě nemiluje.Ožeru se a mám depku.Snažím se na sebe upozornit.Jiné jsou samozřejmě ty dokonané sebevraždy(skok výška a vlak)Ale z těch moc pokusů co jsem zažila a zachránili jsme je,jsem si jen 3krát říkala že chápu že to zkusili..Zbytek byly prkotiny které se dali normálně řešit.

klokanka31
9. črc 2022

@betysch Ale asi ne máma od malého dítěte...

nikita84
autor
9. črc 2022

@nikita84 odpovím tak nějak vsem.

Patner určitě nebude chtít nechat malou tam kde je. Je mu 48 let žádné jiné dítě už mít nebude a žádné jiné dítě nema. Rika že je to to jediné co po něm zustane.
Původní otec (manžel matky ditete ) s námi vůbec nekomunikuje tam nějaká domluva nebude možná. Co se stalo víme od matky maminky dítěte. ( Dítěte babičky) našla partnera na Facebooku.

Když je u nás mluvila o manželovi matky jako o Tátovi M. ( Jméno) mému partnerovi má tendenci říkat pane ale naučili jsme jí říkat mu tato. Občas ji to ujede. Pak i me říkala Mami. Nemyslím si že by celou situaci chápala kdo je její pravý otec i když partner je přesvědčený, že to musí cítit.

Další věc je že partner není pečující osoba ani neví kam chodí přesně do školky neví kde má doktora. Nekupujte ji oblečení léky. Nevari jídla pro ni. Je mi jasný že spoustu věcí bude na mě a přirozeně ne brzy asi bude brát jako někoho jako maminku. Obrovská zodpovědnost.
Jinak holčička je to moc šikovná hodná vychovaná. Hezký mluví, ji poprosí podekuje. Je hodně upovídaná. A hodně se směje. To se ale vše může změnit.

Doteď žila v rodinném domě na vesnici se zahradou. My žijeme ve městě v 2 plus kk. Ložnici máme v obýváku a pokoj má můj syn.

To vytržení z prostředí v kterém do teď žila bude pokud půjde k nám což předpokládám.

evik19
9. črc 2022

Chudák holčička, to je strašná situace:( Na jednu stranu chápu partnera, že chce holčičku v tomhle případě k sobě. Ale to nejlepší pro holčičku a to nejméně sobecké řešení by bylo nechat ji doma s mužem, který ji vychovával, a kterého považuje za tátu. Protože jinak ta malá přijde nejen o mámu, ale i o tátu a o všechny ostatní příbuzné z jejich strany, které má ráda. Pokud má manžel matky zájem si malou nechat a ona ho má ráda, udělala bych všechno proto, abyste se spolu dohodli po dobrém. Všechny křivdy stranou, teď jde o to, co bude nejlepší pro tu malou. Držím palce.

somalicats
9. črc 2022

@nikita84 Pokud je Tvuj partner normalni a ne sobec, necha dceru tam, kde je, jinak ji regulerne ublizi. To chcete? Pokud dojde k tomu, ze ji mama umre, tak ji chcete pripravit i o ty zbytky jistot, ktere jeste ma? Chce se mi z vas blejt.

klokanka31
9. črc 2022

@nikita84 Tak o holčičce ví tvůj partner velký kulový, ona mu říká pane, nemáte ani pořádný bydlení, i ten jeho věk už nic moc vzhledem k jejímu věku...pokud by jí její nevlastní táta chtěl, pak byste ji měli nechat tam kde je.

betysch
9. črc 2022

@somalicats važ slova.Otec dítěte se k tomu postavil jako chlap a celkem chápu že chce mít SVÉ dítě u sebe a vychovávat je.Nevlastní tatínek zatím nevzal ani telefon a nesnaží se domluvit.To udělala babička.Tak asi ví že všechno není u nich doma OK. @nikita84 jestli tě to uklidní tak můj muž taky polovinu věcí o dětech neví, ale je mistr improvizace a nějak si poradí.Držím vám palce aby jste našli všichni shodu a co nejlépe se domluvili.

somalicats
9. črc 2022

@betysch. Vazim slova velmi dobre. S ohledem na to dite, ktere z tohohle bude mit trauma jak prase, se mi proste pristup bio otce hnusi. Ctyrlete dite uz by zvladlo vetsi zapojeni ze strany bio otce nez "sporadicky jednou tydne az jednou za 14 dni". A ze ho neinformuje muz, ktery byl puvodne v rodnem liste ditete? No to bych na jeho miste taky byla cela nadsena z nutnosti komunikace. Navic je vse cerstve, pochybuji, ze ten dotycny ma ted myslenky na bio otce, kdyz mu dost mozna umira manzelka a matka jeho dcery (ano, dcery. Tata je ten, kdo vychovava).

betysch
9. črc 2022

@somalicats vůbec neznáš situaci.Co když nevlastní otec holčičku nechce?Musí se spolu spojit a domluvit se.

somalicats
9. črc 2022

@betysch vzhledem k tomu, ze byl puvodne v rodnem liste, je vetsi pravdepodobnost toho, ze ji chtit bude.

levandule_k
9. črc 2022

Zase třeba nevíme jaký je skutečně partner matky.... třeba mohl být manipulator. Dítě má právo znát biologického otce, ale matka chtěla bio otce vymazat ze života...je otázka, jestli třeba malé nevalili klíny do hlavy o jejím biootci...

Také nevíme, jestli zájem o holčičku ze strany nebio otce neopadne, když její matka nebude žít...

Celá situace je dost složitá...

somalicats
9. črc 2022

@betysch A ano, musi se spolu domluvit. A na to je cas, matka je zatim.v nemocnici a jeste zije.

klokanka31
9. črc 2022

@betysch Kdyby jí nechtěl tak jí nedělá od narození tátu, původně byl i v rodným listě a s tím asi taky musel souhlasit. A kdyby její bio otec měl takový zájem, tak snad bude vědět kde má školku ne?

somalicats
9. črc 2022

@levandule_k Ona je taky otazka, zda tu matku do tehle.situace nedostali oba - manzel i bio otec. Tady zname jen to, co pise zakladatelka, ze je komunikace problematicka - ale pochybuju, ze by do toho videla vic, nez jen co ji rekne partner.

somalicats
9. črc 2022

@klokanka31 Presne. Moje starsi holky s ex stridame, mladsi je ve stridavce od 3 let, jde to, jen jsou ty dny uzpusobene detem. A ex samoze vi vse, kam chodi k lekari, skolku i skolu resime spolecne. Jenze ex ten zajem o sve deti ma a jedna v jejich zajmu.

klokanka31
9. črc 2022

@somalicats I kdyby nebyla střídavka, tak ale při skutečném zájmu by věděl kde má školku, lékaře, oblíbené jídlo/hračku atd.

zelenaesmolda
9. črc 2022

@betysch
to je blbost,pokud trpis depresi treba tak ti v sebevrazde nezabrani nic,neni to vubec o tom jaky jsi rodic

betysch
9. črc 2022

@zelenaesmolda s těžkou depresí ani nejsi moc schopna kvalitně vychovávat dítě.

2hanah
9. črc 2022

@somalicats To bych si to já sama už musela hodit dávno, nic o mně nevíš, taky jsi nechodila v mých botách... Mám malé dítě, tak snad bojuju!!! Pokud opravdu umře, tak to dítě už to má na celej život, chudák holka bez mámy!!

somalicats
9. črc 2022

@2hanah proto pisu, at nesoudis druhe. Nevis o nich nic.

2hanah
9. črc 2022

@mandala taky tam není psáno, jestli ty deprese měla a jestli vůbec vyhledala pomoc, já jsem vyjádřila smutek a lítost nad tou malou, zbořila a zničila jí právě celý život, celý její svět.

mandala
9. črc 2022

@2hanah Kéž by to bylo tak jednoduché... Někdy není síla bojovat...

kitycat
9. črc 2022

Tu matku este nepochovavajte...

Ak b vsakndolo na najhorisie vidim to na sud co sa tyka opater toho dievcatka. Tvoj partner sa velmi snazil o to, aby v RL bol a vidat do dievcatko raz za tyzden ci 14 dni je pomerne casto ked uvazime, ze s nim ani ta mama ani ten "nahradny otec" nijakym sposobom nekomunikuju.. A ze sa uplne nestara o tvojho takmer dospeleho syna? No to sa moze zmenit. Pravne by mala ist k bio otcovi, moralne ostat u nahradneho... Mozno striedavka? Vy podmienky na dalsie dieta velmi nemate..

Strana
z7