Rodiče. Jak si s nima poradit?
Ahoj. Potřebuju poradit. Moji rodiče si celý život mysleli, že je budu poslouchat i v dospělosti. Dlouho se mnou manipulovali, ale konečně ve 30 jsem našla sílu bojovat a žít si život tak, jak já chci. Což úplně dobře nesnášejí. Ale v čem je problém, je moje nynější těhotenství. Jsem na konci sedmého měsíce, a to, že celou dobu neposlouchám nic jiného než mimčo sem, mimčo tam, jsem už skousla. Ale je problém, že si na moje dítě dělají větší nároky, než je normální. Copak o to že si mamka plánuje jak budem furt chodit s kočárkem, a že budou hlídat i přes noc, a podobně, ale oni pořád říkají "musíme si to dítě dobře vychovat". A když táta začal že když dítě bude zlobit, že mu dá na zadek, tak jsem už vybouchla a řekla že to bude dítě moje a mého manžela, a že vychovávat si budeme po svém. Řekla jsem že oni měli právo vychovat mě a bratra, a teď že zas máme právo my vychovat své dítě. A oni nadávají ať si to teda vychováme po svém, ale ať se pak nedivíme když nás dítě v pubertě bude mlátit, a že když oni nebudou spokojeni s výchovou, tak ať nečekáme že nám dítě budou hlídat. A začali vyhrožovat že na výchovu mají jako prarodiče taky právo, a že kdybysme jim nechtěli dírě půjčovat, že nás můžou dát k soudu. Přitom jsem neřekla že vnouče by neměli vídat. A tak já, místo abych si těhotenství užívala a byla v klidu, tak celou dobu těhotenství mi kecají do všeho, a teď se to čímdál víc zhoršuje. Jak si s nima poradit?
@klokanka31 neboj, neni to tak horke. Styk s prarodici neni presne definovan a staci, kdyz budes proste obcas jezdit na navstevu. A pokud bys mela podezreni, ze maji v umyslu dat te k soudu delej si dukazy, ze k navstevam dochazi 😉 S rodici bych si durazne promluvila, bud te budou vice respektovat nebo omezis vlastni styk. A jestli ti denne volaji jednoduse to neber. Upozorni je, ze takhle ne. Budes si je holt muset trochu vychovat 😩
@kejt29 boze muj. Ostatni reagovali na me na zaklade toho co ja napsala zakladstelce. Zaklsdatelka resi jak si poradit s rodici. Ji jsem napsala, ze prarodice bohuzel narok Zakonny maji. Oststni tu zacli plantat nejake moralni veci, ktere ale pravo az tal nezajima. Na ne jsem reagovala. Pri tvem poslednim komentu jsem se opet vratila k puvodni itazce, ktera byla a je jedinna co me zajima. Me je jedno kdo o cem pochybuje, zakon hovori jasbe a to ze je vice nebo mene tak9vych pripadu mi je uplne jedno. Situace nastst muze. Nezajima me kdo by bouchal do stolu a zda koji a pod. Zsjima mne, ze tu moznost prarofice maji. To ze to nekdo nechape je mi taky uplbe jedno
A pak proc jsou vtipy o policajtech...
@barulina a zakladatelka se jasne vyjadrila, ze ve styku branit nechce, tak nechapu ten nahly navrat k ni. Holky psaly, ze by mel vitezit sellsky rozum, ne, ze to tak je. A bouchnout do stolu normalne muzou, vymezim si pravidla a hotovo. Navstevy jednou za 14 dnu na hodinu a smitec. On te tu nechape nikdo, neprijde ti to divny? Strasne se v tom placas...A jedno ti to neni kdyz porad reagujes...
@kejt29 to co mi jedni na tehle konverzaci neni si s dovolenim necham pro sebe. Jiste vyjadrila, ja ji tqky nikde dal nepsala ze je to spatne. To jine zacly psat me nejake moralni vecicky 😉 tak a ted uz fakf pekny den. Preju vsem at se nikdy nedostanou pred soud, mnohe by distaly na budku. Tak at se dari
Tak začni salámovou metodou, je potřeba vyhlásit zákaz veškerých návštěv v šestinedělí. Bez výjimek. Na to nárok máš, bacily doma nechceš a basta, ať se třeba pokrájí a postaví na hlavu.
@klokanka31 to s tchyní bych jim vmetla zpátky.. Že přesně takhle to budeš dělat s nimi, jestli tě nezačnou respektovat. Protože je to tvoje dítě a ne jejich. tudíž tvoje a manželovo pravidla. Pokud chtějí vychovávat nějaké dítě, ať si zažádají o pěstounství nějakého opuštěného, které to potřebuje a ocení nebo si pořídí psa.
Doporučuji až do porodu nenavštěvovat a telefony nebrat. Ať se vyvztekají a třeba jim to dojde. Pokud ne, jejich škoda. Mně někdo vyhrožovat soudem, tak už mě neuvidí.
@barulina Tak znovu a snad pochopitelneji i pro Vas. Zakladatelka je matka ditete. Ma manzela a zazemi, chce sve dite radne vychovat. Ma vsechny trumfy v rukou, protoze ONA (s manzelem) rozhoduje kdy, komu a za jakych podminek umozni dite vidat.
Ano, prarodice se mohou soudit o styk. Sice silne pochybuji, ze by k tomu opravdu doslo. Ale pokud ano - vic nez nejaky standard (2 hodiny 1-2x mesicne za pritomnosti rodicu) si nevydobiji (pokud vubec neco pri takovem podivnem chovani) a hlavne, takhle nasilne se vztah s vnukem/vnuckou budovat neda. Jinymi slovy, nenechala bych se vydirat ani minutu a poslala je, kam slunce nesviti.

@barulina da se to resit jednoduse a to tak, ze dite jednou za 14 dnu priveze na hodinu ukazat. Pak zadny soud prarodicum nevyhovi, protoze jim ve styku nebrani. Nikde neni dano, kolik casu presne maji s vnoucetem travit. Dulezite je uplne styk neutnout. A kdyz bych si to chela pojistit resila bych navstevy predem pres sms a pak na navsteve udelala fotku, ze jsmetam opravdu byli.