icon

Rodiče. Jak si s nima poradit?

klokanka31
24. únor 2020

Ahoj. Potřebuju poradit. Moji rodiče si celý život mysleli, že je budu poslouchat i v dospělosti. Dlouho se mnou manipulovali, ale konečně ve 30 jsem našla sílu bojovat a žít si život tak, jak já chci. Což úplně dobře nesnášejí. Ale v čem je problém, je moje nynější těhotenství. Jsem na konci sedmého měsíce, a to, že celou dobu neposlouchám nic jiného než mimčo sem, mimčo tam, jsem už skousla. Ale je problém, že si na moje dítě dělají větší nároky, než je normální. Copak o to že si mamka plánuje jak budem furt chodit s kočárkem, a že budou hlídat i přes noc, a podobně, ale oni pořád říkají "musíme si to dítě dobře vychovat". A když táta začal že když dítě bude zlobit, že mu dá na zadek, tak jsem už vybouchla a řekla že to bude dítě moje a mého manžela, a že vychovávat si budeme po svém. Řekla jsem že oni měli právo vychovat mě a bratra, a teď že zas máme právo my vychovat své dítě. A oni nadávají ať si to teda vychováme po svém, ale ať se pak nedivíme když nás dítě v pubertě bude mlátit, a že když oni nebudou spokojeni s výchovou, tak ať nečekáme že nám dítě budou hlídat. A začali vyhrožovat že na výchovu mají jako prarodiče taky právo, a že kdybysme jim nechtěli dírě půjčovat, že nás můžou dát k soudu. Přitom jsem neřekla že vnouče by neměli vídat. A tak já, místo abych si těhotenství užívala a byla v klidu, tak celou dobu těhotenství mi kecají do všeho, a teď se to čímdál víc zhoršuje. Jak si s nima poradit?

Strana
z4
karol1996
25. únor 2020

Moji rodice taky neco takoveho zkouseli, ale jsem od nich 100km :D klidne bych byla dal a maji kecy na mou vychovu, ale vic mit nemůžou, smířili se a tim, ze si jedu po svém 🙂

katkagabinka
25. únor 2020

@klokanka31 Už zase? Už několikrát jsem ti psala, že ve 30 máš svůj rozum a máš ho používat. Co bude příště za dotaz? Pod jakým nickem? Pokud nechceš rodiče ve 30 poslouchat tak nemusíš .Odstěhuj se někam daleko a máš to .

veruuu_kubesovic
25. únor 2020

@klokanka31 urychleně bych s nimi přeřušila jakýkoliv kontakt, jsi dospělá, svéprávná a nemají ti do čeho kecat...tvoje chyb, že je i nadále takhle posloucháš ☹ stojí ti to za ty nervy? což miminku určitě stres neprospívá....
A že to jsou tví rodiče? ano...vychovali tě, ale žiješ, nezemřela jsi, aby rozhodovali co budou dělat s tvým dosud ještě nenarozeným dítětem....

mourovatakocka
25. únor 2020

@katkagabinka
@veruuu_kubesovic
Mám obavu, že úplné přerušení kontaktu by moc neprospělo, protože by to přesně nahrávalo nějaký stížnostem o právo na vnouče ze strany těch mamlasoidních prarodičů 😕

katkagabinka
25. únor 2020

@mourovatakocka Kdyby to byla pravda tak možná, ale takovýto dotaz tu je už po několikáté. Neříkej mi, že třicetiletá ženská si nechá do něčeho kecat. Jasně, prarodiče mají právo vídat své vnouče, ale mají ho rozmazlovat a hýčkat. Od výchovy jsou rodiče. S tímhle by u žádného soudu ti rádoby prarodiče nikdy neuspěly.

sonaxoxo
25. únor 2020

@petrasipkova1 to jste mi pripomela ten film,no nevzpomenu si nazev.byl to australsky film,o carodejnici,kde mladi zili s rodicema a dcera porodila a jeji matka ji to dite normalne brala a manzel nemohl nic,pak ho jeho zetak mlatil,kdyz se mu to nelibilo,ze mu furt berou jeho dite..no hroznej film!psycho!a byt v situaci jako zakladatelka,tak udelam takovy kraval,ze by nevedeli ze maji dceru!takove lidi je lepsi neznat a docela bych premyslela o odstehovani co nejdal od nich,jestli mate jen pronajem ve meste,tak vam nic nebrani!v nejhorsim pripade je naopak vy muzete dat k soudu!jsem se zas rozcilila,takovy lidi potrebuji utnout tipec!

sonaxoxo
Autor odpověď smazal
jarla
25. únor 2020

Kamarádka kdysi řešila u právníka hodně podobnou věc,vyhrůžky rodičů,že ji dají k soudu a požádají si o úpravu styku,právník poradil,ať si každou návštěvu rodičů u nich,nebo když k nim jela ona značí(datum,místo,čas) přidá si k tomu třeba pár vět o tom co dělali a má to jako pojistku,kdyby náhodou k soudu došlo,což se opravdu stalo a prarodiče nepochodili,bylo jim řečeno,že styk je dostatečný,celkem teda zírali,když ten sešit vytáhla,moc nepomohlo ani to,že se její otec neudržel a kvůli těm zápiskům po ní v soud.síni začal před soudkyní řvát a to všechno tohle bylo jen proto,že nemají rádi jejíbo manžela,doporučuji tedy jít touto cestou a zapisovat si,ono se to jednou může hodit,přeji to ať zbytek těhotenství proběhne co nejvíce v klidu

mourovatakocka
25. únor 2020

@sonaxoxo Po sobě to nekontroluje, nestojí jí to za to, už to psala.

mourovatakocka
25. únor 2020

@katkagabinka Já si taky nechávám do věcí kecat, nemám patent na rozum, takže se občas rozhovoru s příbuznými nevyhnu. Už jsem se aspoň jednou chytla snad s každým z příbuzenstva. Sice si věci dělám po svém, ale odstřihnout se od názorů a nevyžádaných rad je minimálně dost komplikované. Takže ano, i ženská třicet plus si občas může nechat kecat do svých věcí. A pak už je to jen na ni, jak se k tomu zvládne postavit.

tulikiss
25. únor 2020

jak uz tu zaznelo, ano prarodice maji pravo na to videt vnouce, ale to neznamena ze si muzou diktovat. a hlavne to cele musi byt ku prospechu ditete. konkretne je v zakone psano.... pokud k nim dítě má citový vztah, který není jen přechodný, a pokud je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu..... takze pak je to o tom co to diteti dava a zda to neni spise na skodu.
ja bych se ted dokud neni dite na svete odstrihla a nechala si klid do porodu. az bych byla doma z porodnice, bych napsala, ze je dite na svete a ze tehdy a tehdy muzou prijit na navstevu. a vsechny sms bych si nechavala. pak bych dohodla napr. 1x v mesici sobotu, kdy bud oni nebo vy prijdete na navstevu a podle jejich chovani bych pripadne kontakt rozsirila.

meronym
25. únor 2020

@tulikiss Vyborna, konstruktivni rada. Doufam, ze si z toho zakladatelka neco vezme.

kejt29
25. únor 2020

@tulikiss naprosty souhlas 👍🏻

katkagabinka
25. únor 2020

@mourovatakocka Každý rodič dává dětem rady, o tom žádná, ale toto jr extrém. Nehledě na to, že takovýto dotaz tu je již poněkolikáté a pokaždé je to stejné. Dcerka je buzerovaná a utiskovaná matkou. Již několikrát se to tu řešilo. Proto jsem napsala to, co jsem napsala. Takže tazatelko, nenech se už ovlivnovat, jsi dospělá, nemůžou na tebe .

klokanka31
autor
25. únor 2020

@katkagabinka Já se nenechávám už ovlivňovat, a to je právě asi ten problém, že kolem sebe tak kopou. Já se tady chtěla jen poradit, protože mi přijde vážně nefér, když chtějí vychovávat MOJE dítě. Kdybych si do toho nechala kecat, tak bych jim vše odkývala a po porodu jim dítě odevzdala ať si dělají co uznají za vhodné, ale já právě bojuju, že takhle to opravdu nebude.

sonaxoxo
25. únor 2020

@mourovatakocka aha,vse jsem prave necetla,ale je to des.dekuji

katy18
25. únor 2020

@barulina Ze neres mou profesi 😂😂😂
Tak to jsem se opravdu zasmala, zvlaste u nekoho kdo se tim, ze je policistka ohani v kazde diskuzi 😂🤦🏼‍♀️
Ty jsi ostuda policie, kvuli takovym jako ty jsou vtipy 😂

lilian2111
25. únor 2020

@barulina Nechci rejt, ale moje ex tchýně řešila že ji syna nechci půjčovat a vydupala si maximálně tak pár hodin jednou za dva týdny v MOJI přítomnosti. Stačilo říct že se mi nelíbí její výchovný metody který aplikovala na jejího syna a bylo. Nikdo nemusí nic a práva nejsou úplně všechno..

Strana
z4