Rodiče se nemohou dohodnout na jménu dítěte. Co dělat?
Jak se řeší, když se rodiče (manželé) nedokážou domluvit na jméně dítěte?
Otec trvá na jméno po ně, nechce se nijak domluvit.
Jakmile zjistil, že to bude kluk, není s ním řeč.
Me by mrzelo ze je manzelovi u zadku ze jsem z toho jmena nestastna. Tohle by melo byt o domluve. Ja bych nedala jmeno co se manzelovi nelibi. Ikdyz by se moc libilo me.
Tak to by mi bylo milejší jméno nařízené soudem, než Ferdinand. 🤦 Předpokládám, že se přiklání ke klasickým jménům Jiří, Vojtěch, Karel,... a chlapovi bych to tak i oznámila. "Nechceš se dohodnout? Já nepřekousnu Ferdu a počkáme jak se zrovna soudce/ soudkyně vyspí a pojmenuje nám dítě. "
Vsadím se, že nakonec by na něco normálního přistoupil. Nedej se.
@taniik Mně se Ferdinand náhodou líbí, ale prosazování tvého muže ne. Řekla bych mu, ať navrhne třeba 5 jmen a na jednom se shodnete nebo vybereš ty. Dávat 2 a každý mu bude říkat tím svým mi přijde ujeté a matoucí pro dítě.
Já mám teda 2 příjmení a velmi mi to vyhovuje. Novému nikdo nerozumí, i když ho běžně používám, takže třeba při rezervaci restaurace používám druhé - rodné. A hlídám si, když podepisuju důležité dokumenty např. na úřadě, rezervuju něco ofiko jako letenku, kdy má jméno odpovídat dokladu, aby to bylo stejně. Už v tom mám jasno a pořádek. 😁
Známá řešila podobnou situaci, manželovi řekla, že jméno po něm dávat nechce, že se jí to jméno pro dítě nelíbí. Nejdřív mu dávala spoustu variant, nakonec řekla, ať si vybere ze dvou, která pro ní byla obě přijatelná.
Tvůj muž se nepochybně chová jako dítě, ale co máte všichni za problém s Ferdinandem? 😀 Mně se to jméno líbí. U druhého dítěte jsme ho měli v top 5. 😄
Mně taky to jméno nepřijde blbé, ale v situaci, kdy by bylo děděné, je nepoužitelné, protože pak bude "malej Ferda" a "velkej Ferda".
@hanka_12345 To jako fakt? 🙄
U nás to zkoušeli tchánovci, naštěstí manžel věděl, že měl sakra štěstí, že jsem se do něj zamilova dřív, než jsem zjistila, že je to "Pepíček".
No a když to v těhotenství zkusil, že Pepík, tak jsem mu řekla, ať si jde spočítat kolik stojí Sunar, protože žádného Pepíka kojit nebudu a ten porod si taky ještě rozmyslím!
Máme holku. Tam by mi Josefínka nevadila (manžel na tom netrval), ale já zrovna viděla v televizi pohádku o princezně PePIČCE!!! No dovedete si Pé-pičku představit na ZŠ?!
A tak manželovo jméno vymřelo po přeslici 😅
@lokesa což o to, jmeno je to hezké (taky nechápu tu kritiku jména samotného a hlavně ten přihlouplý komentář od @hanka_12345 , ale když se tak jmenuje otec, nedala bych ho, ani kdyby to bylo nejkrásnější ze všech jmen. Stejně tak bych dceři nedala jméno po sobě.
@hanka_12345 Jestli si myslíš, že jsi udělala vtip, tak ne. Byla jsi jen trapná. Aspoň všichni vidíme, kde se berou ta děcka, co se jsou schopná už ve školce posmívat druhým dětem kvůli jménu. Vidí to u svých hloupých matek.
@taniik jedině řešení je tak dejte dvě jména jedno po otci a druhé jaké se líbí tobě
@martinka0209 řešení to není, sama mám dvě příjemní a hlavně úřad s tím bojují.
A manžel se tak jmenuje?
Holky mám podepsáno jiné jméno! Chtěla jsem Max nebo Maxim, nakonec prošla varianta Maxmilián a rovnou je to podepsané.
@4formy hodně povídání a pořád dokola to stejně, už jsem byla otravná sama sobě. Ona se k muži přidala, jeho dcera, a začala jak se ji to líbí, a jak by chtěla aby se jmenoval po taťkovi. Tak jsem to otočila, že když se jí to líbí, tak ona může pojmenovat jednou svoje dítě po tatínkovi a najednou to šlo. Tchýně to ještě netuší, a obávám se, že to bude vidět až po porodu. Naštěstí mám tchýní 150km.

@taniik Jsem prekvapena, kolik je v republice rodin, kde se predava jmeno Ferdinand 😀