icon

Rozchod kvůli váze. Je za tím něco víc?

4. kvě 2025

Ahoj holky, upřímně si přijdu , jako když píšu dotaz do bravíčka, akorát s 20 letým spožděním.
S partnerem jsme spolu téměř 20 let, máme dvě již větší děti. Je nám oběma 35 let. A on teď přišel s tím, že pokud budu takhle ,,tlustá,, tak by byl schopnej se se mnou rozejít. Nejsem žádný extrém, měřím 165/80kg...a upřímně přemýšlím nad tím, jestli je to jen kvůli tomu,nebo zatím hledat něco víc.
Samozřejmě jsem se na to ptala a tvrdí, že za tím nic víc není.
Od té chvíle mi náš vztah připadá úplně absurdní a přemýšlím nad tim, jestli když by se mi něco stalo, něco vážnějšího, jestli by mě v tom nechal a vztah radši ukončil.

Strana
z5
kimh
4. kvě 2025

A jak si vypadala, když jste se seznámili?

klokanka31
4. kvě 2025

V tom bude něco víc. Pokud má takový charakter, přemýšlet o rozchodu jen kvůli váze, pak ti nestojí za to, abys s ním ztrácela další čas.

klokanka31
4. kvě 2025
@kimh

A jak si vypadala, když jste se seznámili?

@kimh I kdyby byla hubená kost a kůže, nikdo normální nemůže přece čekat, že celý život bude vypadat stejně.

kimh
4. kvě 2025
@klokanka31

@kimh I kdyby byla hubená kost a kůže, nikdo normální nemůže přece čekat, že celý život bude vypadat stejně.

@klokanka31 stejná úplně ne, ale trosku chápu, kdyz si chlap najde hubenou ženskou, tak za 10-15 let nechce mít doma matrónu. Nemluvím o par kilech, ale treba o 20-30 kg.

marimanta
4. kvě 2025

A to ti řekl teď najednou? Nikdy nebyly žádné signály? Pokud vypadáš stále stejně, asi bych za tím hledala něco víc. Pokud jsi nabrala v průběhu - záleží, jak to probíhalo. Bavili jste se o tom někdy? Nebo si všiml až teď?
Jakože pokd je to jen kůvli tomu, že si teď všiml, jak vypadáš....ehm, no, tak asi může jít o dům dál. Jesltiže jste o tom už dříve mluvili a víš, že by chtěl, abys byla štíhlejší a tím pádm zdravější, možná je fajn si sednout a probrat to důkladně...

petulkadodo
4. kvě 2025

A byla jsi vždycky při těle nebo jsi byla štíhlá a tohle je otázka posledních let? Možná je to od něj trochu nešťastně řečené info, že se mu líbí a fyzicky ho přitahují štíhlé ženy a ty už ho se svou obezitou nepřitahuješ. Jak se oblékáš? Umíš svá kila nosit? Máš tělo i s kily navíc zpevněné? Hýbeš se? Nebo je to jen tuk? Zkus se nad tím zamyslet.

patypresdevaty
4. kvě 2025

Tak jako není to málo... ono záleží i jak jsi vypadala předtím. A pro mě osobně by tedy podstatnější než váha jako taková byl její důvod - vyžíráš se? Nehýbeš se? Nebo jsou za tím nějaké zdravotní důvody?
Já osobně měřím stejně, před dětma jsem měla 50kg, po dětech mám 57 a jsem víc spokojená než předtím (těch 50 bylo za mě až moc málo). Ale zároveň když se vloni v létě moje váha blížila k 60kg, už jsem se v tom sama necítila dobře. Už jsem prostě měla špek na břiše, silnější stehna a ruce, hůř se mi běhalo.... 80 kg si tedy upřímně nedovedu vůbec představit a aniž bych řešila manžela, sama bych prostě tolik kg mít nechtěla (pokud by k tomu nevedly třeba právě zdravotní důvody).
A nevím, jak přesně Ti to manžel řekl, ale mně by se třeba nelíbilo mít vedle sebe někoho, kdo se vyžírá, nesportuje, nemá pevnou vůli... Nešlo by mi ani tak o vzhled samotný jako spíš o zdraví, životní styl s tím spojený, lenost nebo co za tím vlastně je...

jannym
4. kvě 2025

Mam 2 deti, hypofunkci stitne zlazy, a po nasazeni medikace AD pred 2 leety, jsempribrala jako fakt hodne z konfekcni 40/42 mam 48/50, ale radsi budu tlusta nez uzlicek nervu neschopny se postarat o deti i samu sebe, rict mi manzel, ze pokud nezhubnu tak se rozejdem tak si sbalim kufry, deti a jdu pryc, nepotrebuju dalsi spustece…mam jich i tak dost…manzel uz taky nema pekac buchet jako kdyz jsme spolu pred 20 lety zacli chodit…cvicim, tancuju - orient, salzu, chodim s detma na prochazky a presto vypadam jak vypadam…hold takovy je zivot, telo se meni, mladistva duse zustava, jen uz je me a holkam z tanecniho kurzu 40 az 70…ale prdly jsme furt stejne🙂…mozna se mezi vami lecis zmenilo, s detmi
uz neni tolik casu na vztah, resi se hlavne provozni zalezotosti a pak jde vztah pomalu do kopru…a pak uz staci cokoliv co bude zastupny problem na ktery se to hodi…

patypresdevaty
4. kvě 2025
@klokanka31

@klokanka31 stejně nikdo vypadat nebude. Ale ono je rozdíl mít po dětech/po menopauze pár kilo navíc a mít navíc třeba 30. To není nikdy jen tak (pokud za tím nejsou zdravotní důvody) a dá se s tím něco dělat. Ale když koukám kolem sebe, lidi kolikrát sprasí kdeco, sežerou neskutečné porce (a to říkám jako někdo, kdo nejede žádný extra zdravý životní styl a má co se týká jídla velké rezervy) a ještě k tomu se žalostně málo hýbou (hlavně přirozený pohyb - chůze apod.)

podaji
4. kvě 2025

Tohle je na delší odpověď. N3co podobného teď řeší bratr. S partnerkou jsou 4 roky. Když se seznámili m3la ca 70 a teď má 120 kg. To už jsem teda zirala. Ano U ní je problém jídlo. Několikrát se pokoušel hodit řeč že s tím něco udělají, že je mladá...odpověď vždycky...no tak se se mnou rozejdi když jsem tlustá. Jenže oba to dost omezuje. Chodili spolu ven, plavat, o sexu ani nemluvě. A ano, i on n3kolikrat zvažoval rozchod, protože co s takovým partnerem, který Vám nic nedává, jen vás omezuje, nechce nic resit...cekat? Jak dlouho? Autorko, podívej se do zrcadla. Líbíš se sama sobě? Neomezuje tvoje váha vztah ve kterém jsi? Řekni si, jak to bude za pár let? Budu zdravá?

hennrietta
4. kvě 2025

Já jsem za poslední 4 roky hodně přibrala a manžel mi teda nikdy nic špatného neřekl. Ano, narážky má, ale to já taky a jsem si toho vědoma. Akorát s tím teď nějak nemůžu hnout. Zasekla jsem se...
Pochopím, kdybych se manželovi nelíbila, ale vím, že by s tím za mnou přišel, vážně bychom si o tom promluvili a zkusili spolu něco vymyslet.
Kdyby přišel s tím, že se mu nelíbím, že jsem tlustá a že chce rozvod. Nebránila bych se tomu, protože se to se mnou nesnažil řešit jako partner.

zuzkaasteli
4. kvě 2025

Pro nekoho je hubnuti beh na delsi trat,nejde to samo a chce to komplet zmenu zivotniho stylu,coz proste taky neni ze dne na den. Ale u vas bych rekla,ze partner hleda duvody. Pokud vam to opakuje delsi dobu a vy nemate snahu..to mi ale nevime,pokud je to z niceho nic,je v tom neco jineho.tahle myslenka nenaskoci ze dne na den..no a on vypada tak jako na zacatku vztahu? Stara se o sebe? Pokud abo,muzete vymyslet i spolecne aktivity a upravit jidelnicek,prece muze i on pridat napomocnou ruku..ale my opravdu nevime jak to u vas doma je,co je spoustec

tereza0111
4. kvě 2025

Jak jsi vypadala, kdyz jste se potkali? Je to hnusne, rict nekomu neco takoveho, ale co ma delat, kdyz se mu silnejsi zenska nelibi? Vubec za tim nic jineho byt nemusi, zas se mi nezda, ze by to na tebe vybalil jen tak. Nedelal predtim ruzne naznaky, blbe reci apod. na ktere ses nechytla tak uz nevi?
80kg pri tve vysce uz neni uplne malo, mam 180, o kilo min a z vahy jsem nestastna, resime to doma dost casto. Manzelovi to hodne vadi, me to vadi, citim ze uz me to pri ledascem omezuje,
Taky jsem se na prvni dobrou urazila, kdyz mi manzel rekl, ze by fakt chtel abych zhubla. Ale... to po nem mam chtit aby byl do konce zivota s nekym kdo odmita udelat neco pro to aby ho pritahoval? To by ode me / od tebe/ taky nebylo fer..

gdpr
4. kvě 2025

Můj ex mi ještě v době randění řekl, že pokud přiberu, tak se se mnou rozejde. Prostě měl rád štíhlé ženy, a proto se rozesel i s ex, protože po porodu přibrala. Naštěstí jsem dost brzo zjistila, že je to idiot, tak jsme šli od sebe. Takže jo, existují i takoví muži, kteří se rozejdou jenom kvůli váze.

patypresdevaty
4. kvě 2025
@gdpr

Můj ex mi ještě v době randění řekl, že pokud přiberu, tak se se mnou rozejde. Prostě měl rád štíhlé ženy, a proto se rozesel i s ex, protože po porodu přibrala. Naštěstí jsem dost brzo zjistila, že je to idiot, tak jsme šli od sebe. Takže jo, existují i takoví muži, kteří se rozejdou jenom kvůli váze.

@gdpr ale ono to treba není jen kvůli vaze. V kolika případech je to čistě jen o váze a o ničem jiném?

kakba
4. kvě 2025

Manzela miluju, ale mit vedle sebe prase, co z 80 pribral na 120 a ani po ruznych rozmluvach s tim nic neudela tak jdu od neho.

danfal
4. kvě 2025

Ty jo, tak píšu za někoho, kdo je podle některých z vás prase, mám skoro 120kg a nebudu se vymlouvat na nic než na sebe. Ale pevně věřím, že mě můj muž miluje kvůli jiným věcem, než je jen má váha.
Autorce přeji, aby se její život obešel bez lidí, kteří v ní nevidí, jaký je člověk a řeší pouze číslo na váze.❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

dasasa1
4. kvě 2025

Vyjadrovani tveho muze vporadku neni. Nicmene na stejnou vysku se prestavam citit dobre uz kolem 60kg, nehlede na zdravotni hledisko.

lovemusicsun
4. kvě 2025

Teda jsem překvapená jak moc se tu řeší váha, zvlášť žen. To jako fakt? Jsou spolu 20 let, tj od 15ti a někdo se ptá jak vypadala “před tím”? Podle všeho odnosila dvě děti. Předpokládám, že manžel taky už není dvacetiletý fotbalista s pekáčem buchet na břiše.
Já mám také nadváhu, před 15ti lety jsem byla hubená, když jsme se seznámili. Přišly děti, nemoci, jiný život, nechodím už každý den cvičit, víc pracuju, starám se o rodinu, priority se posunuly. Manžel také přibral, ubylo mu vlasů. Snad si nebudeme navzájem ukazovat na nedostatky a vyhrožovat si rozchodem.
Buď je manžel buran, nebo je za tím něco víc, třeba změna Tvého chování, kterou dává do souvislosti s váhou.

glitterglue
4. kvě 2025
@lovemusicsun

Teda jsem překvapená jak moc se tu řeší váha, zvlášť žen. To jako fakt? Jsou spolu 20 let, tj od 15ti a někdo se ptá jak vypadala “před tím”? Podle všeho odnosila dvě děti. Předpokládám, že manžel taky už není dvacetiletý fotbalista s pekáčem buchet na břiše.
Já mám také nadváhu, před 15ti lety jsem byla hubená, když jsme se seznámili. Přišly děti, nemoci, jiný život, nechodím už každý den cvičit, víc pracuju, starám se o rodinu, priority se posunuly. Manžel také přibral, ubylo mu vlasů. Snad si nebudeme navzájem ukazovat na nedostatky a vyhrožovat si rozchodem.
Buď je manžel buran, nebo je za tím něco víc, třeba změna Tvého chování, kterou dává do souvislosti s váhou.

@lovemusicsun takovéhle argumenty, jako je zdraví a priority, ale můžeš použít tak možná u paní středního veku před důchodem, ale ne u mladé patatricetilete ženské, která má ještě všechno před sebou. Ano, můžu si partnera vážit a milovat ho, ale s +XX kily by pro mě byl totálně fyzicky nepritazlivy. Máš ale naprostou pravdu v tom, že to není o váze, ale o celkové změně myšlení a životního stylu, která nakonec k té nadvaze vede. Taky mám děti a pořád sportuju a ne, nechci doma gaučáka. Když v páru zpohodlní jen jeden, naprosto chápu, že to působí problémy.

cilkat
4. kvě 2025

Sama mám o 8 cm a 8 kg víc. Rozhodně nejsem štíhlá. Ale myslím, že jsme zároveň poměrně dost ve formě (dělám dlouhodobě cvičitele v Sokole, hýbu se pravidelně... ale taky dost jím, no). Před dětmi jsem měla o víc jak 20 kg méně.
Na jednu stranu: mívala jsem na gymplu kamaráda. Fakt fajn kluka. Měl o mě zájem... Jenže já zjistila, že z představy, že bych s ním měla něco mít fyzicky, je mi prostě fyzicky zle. Nakolik to reálně souviselo s tím, že už na gymplu měl přes 100 kg při průměrné výšce, nemohu ověřit, ale dost si myslím, že ano. Takže dovedu pochopit, že někdo prostě nezvládne fyzický vztah s obézní osobou.
Na druhou: Po patnácti letech partnerství bych tohle prohlášení byla schopná "tolerovat" jen v případě, že by se tě partner dlouhodobě pokoušel přesvědčit k hubnutí a tohle byl jeho poslední zoufalý pokus, jak tě "namotivovat". Ve všech opačných případech mi přijde, že pán spadl z višně.

martinka_33
4. kvě 2025

Ja uz jsem svemu muzivi rekla ze jako metrackovi mu to tolik neslusi jako kdyz mel 80 kilo, rozchazet se kvuli tomu nebudu ale vime ze muzi jsou vic na krasu partnerky nez zeny na krasu partnera, takze hned bych za tim nic dalsiho nehledala. Prvne si ujasni zda se ty sa se svou vahou citis ok (uprimne ja bych 80 kg pri stejne vysce nechtrela ani omyl, je to uz nadvaha. Ale tohle mame kazda jinak, nekdo se tak citi hezky. To bych mu kdyztak rekla a snazila se domluvit nejaky kompromis (sex potme apod.) 😃 Jestli bys ty sa uvitala mensi vahu, pak se chop prilezitpsti ze ani jemu se to nelibi, zkus si s nim promluvit, jaka váha by se mu libila a jake podminky ty bys k tomu zhubnout potrebovala (nekdo chodi behat, nekdo do fitka, nekdo jen drzi dietu), v kazdem pripade spatne se hubne kdyz he clovek ve stresu, v neustalym zápřahu (práce, deti, domácnost) a je unavený.

veroniquecz
4. kvě 2025
@glitterglue

@lovemusicsun takovéhle argumenty, jako je zdraví a priority, ale můžeš použít tak možná u paní středního veku před důchodem, ale ne u mladé patatricetilete ženské, která má ještě všechno před sebou. Ano, můžu si partnera vážit a milovat ho, ale s +XX kily by pro mě byl totálně fyzicky nepritazlivy. Máš ale naprostou pravdu v tom, že to není o váze, ale o celkové změně myšlení a životního stylu, která nakonec k té nadvaze vede. Taky mám děti a pořád sportuju a ne, nechci doma gaučáka. Když v páru zpohodlní jen jeden, naprosto chápu, že to působí problémy.

@glitterglue co to je za kraviny…. Porovnávat váhu v 15 a v 35 po dvou dětech? Nám oběma s mužem váha lítá v rozmezí 20 kilo - porody, změna prace, prusery v rodině…. A nikdy v životě by mě nenapadlo se s nim hádat nedejboze rozchazet, jen kvůli tomu, ze přibírá - hubne….. Chce to trochu tolerance a hodně lásky, možná proto jsme spolu šťastní už 25 let….

veroniquecz
4. kvě 2025

Tazatelko zdá se mi, že v tom bude něco víc. Řešil to už dřív? Řekl ti co konkrétně mu vadí? Pro mě je rozchod jen kvůli váze fakt kravina….

glitterglue
4. kvě 2025
@veroniquecz

@glitterglue co to je za kraviny…. Porovnávat váhu v 15 a v 35 po dvou dětech? Nám oběma s mužem váha lítá v rozmezí 20 kilo - porody, změna prace, prusery v rodině…. A nikdy v životě by mě nenapadlo se s nim hádat nedejboze rozchazet, jen kvůli tomu, ze přibírá - hubne….. Chce to trochu tolerance a hodně lásky, možná proto jsme spolu šťastní už 25 let….

@veroniquecz neporovnavam váhu v 15 a v 35, píšu, že pro mladou ženu v jejím věku, pokud k tomu nevedou nějake výjimečne okolnosti (o kterych autorka nepíše), není duvod, aby měla při 165 cm 80 kilo a ještě říkat, že to není žádný extrém. A že za to můžou dva porody, to jsou opravdu výmluvy, promiň.
Za sebe neznám nikoho obezniho, kdo žije aktivním životním stylem. Takže si nějak neumím představit, jak bychom s mužem stále jako teď lezli po skalách, běhali a jezdili na výlety a on by u toho "jen tak" přibral 20 kilo. Neříkám, že bych se rozchazela, ale nelíbil by se mi, to je prostě fakt. Když se "priority" změní oběma a jsou s tím v pohodě, tak proč ne.

martinka_33
4. kvě 2025
@jannym

Mam 2 deti, hypofunkci stitne zlazy, a po nasazeni medikace AD pred 2 leety, jsempribrala jako fakt hodne z konfekcni 40/42 mam 48/50, ale radsi budu tlusta nez uzlicek nervu neschopny se postarat o deti i samu sebe, rict mi manzel, ze pokud nezhubnu tak se rozejdem tak si sbalim kufry, deti a jdu pryc, nepotrebuju dalsi spustece…mam jich i tak dost…manzel uz taky nema pekac buchet jako kdyz jsme spolu pred 20 lety zacli chodit…cvicim, tancuju - orient, salzu, chodim s detma na prochazky a presto vypadam jak vypadam…hold takovy je zivot, telo se meni, mladistva duse zustava, jen uz je me a holkam z tanecniho kurzu 40 az 70…ale prdly jsme furt stejne🙂…mozna se mezi vami lecis zmenilo, s detmi
uz neni tolik casu na vztah, resi se hlavne provozni zalezotosti a pak jde vztah pomalu do kopru…a pak uz staci cokoliv co bude zastupny problem na ktery se to hodi…

@jannym taštítná žláza je bestie 😡 Léčim se s hypofunkcí a řekla bych, že to tak nejak automaticky předurčuje sklony k tloustnutí 😭 Telo nejak efektivneji ukládá nebo co 😅 kdyz jsem si v lednu stahla kaloricke tabulky a nastavila si tam hubnuti, tak mi vylezlo skoro stejne mnozstvi jidla jako jsem jedla, takze bych na tom nezhubla, mozna bych maximalne prestala pribirat. Musela jsem ten prijem kalorii prenastavit. Zhubla jsem 13 kilo za 4 mesice a ted se konecne sama sobe libim 👍 Neumim kila navic nosit (nekdo to umi). Dá se to ale brát i pozitivne - staci mi k zivotu mene jidla nez ostatnim, takze si za stejne penize muzu koupit drazsi a kvalitnejsi dobroty 😋

kakba
4. kvě 2025
@glitterglue

@veroniquecz neporovnavam váhu v 15 a v 35, píšu, že pro mladou ženu v jejím věku, pokud k tomu nevedou nějake výjimečne okolnosti (o kterych autorka nepíše), není duvod, aby měla při 165 cm 80 kilo a ještě říkat, že to není žádný extrém. A že za to můžou dva porody, to jsou opravdu výmluvy, promiň.
Za sebe neznám nikoho obezniho, kdo žije aktivním životním stylem. Takže si nějak neumím představit, jak bychom s mužem stále jako teď lezli po skalách, běhali a jezdili na výlety a on by u toho "jen tak" přibral 20 kilo. Neříkám, že bych se rozchazela, ale nelíbil by se mi, to je prostě fakt. Když se "priority" změní oběma a jsou s tím v pohodě, tak proč ne.

@veroniquecz co to jsou za argumenty, porod, stres, vek atd. Jestli vam lita vaha 20kilo sem a tam tak je problem nekde jinde a nesvadet to na to co si uvedla. Myslis, ze nikdo z nas tohle nema? Ma a nekdo i hur nez ty a vahu ma porad stejnou. Takze ano, souhlasim @glitterglue , protoze je to presne tak jak napsala. A ten kdo pribere (nemluvim o nemoci,ale o zdravem cloveku) tak je to pouze o slabe vuli.

klokanka31
4. kvě 2025
@podaji

Tohle je na delší odpověď. N3co podobného teď řeší bratr. S partnerkou jsou 4 roky. Když se seznámili m3la ca 70 a teď má 120 kg. To už jsem teda zirala. Ano U ní je problém jídlo. Několikrát se pokoušel hodit řeč že s tím něco udělají, že je mladá...odpověď vždycky...no tak se se mnou rozejdi když jsem tlustá. Jenže oba to dost omezuje. Chodili spolu ven, plavat, o sexu ani nemluvě. A ano, i on n3kolikrat zvažoval rozchod, protože co s takovým partnerem, který Vám nic nedává, jen vás omezuje, nechce nic resit...cekat? Jak dlouho? Autorko, podívej se do zrcadla. Líbíš se sama sobě? Neomezuje tvoje váha vztah ve kterém jsi? Řekni si, jak to bude za pár let? Budu zdravá?

@podaji Tak to by se lidi měli teda rozcházet i s lidma co pijí alkohol a kouří, protože to je taky nezdravé 😃

ferda90
4. kvě 2025
@kimh

@klokanka31 stejná úplně ne, ale trosku chápu, kdyz si chlap najde hubenou ženskou, tak za 10-15 let nechce mít doma matrónu. Nemluvím o par kilech, ale treba o 20-30 kg.

@kimh presne tak
Jako ruku za srdce, člověk si hledá toho druhého podle toho jak vypada, proste je to prvni vec, kterou clovek vidi a pokud si chlap najdd zenskou, ktera ma 55 kg a pak vaha vyleze na 80 kg, tak to asi není uplne ono

ferda90
4. kvě 2025
@glitterglue

@glitterglue 165 cm a 80kg?Je to dost si myslim
Ja mam 166, po dvou detech(4 roky a 3 mesice) a mam 59 kg, jeste mi zustaly 3 kg z těhotenství, jinak mam uz leta letouci 56 kg a je mi 35 let, vahu mam stejnou snad od 20 😁

Strana
z5