Rozchod kvůli váze. Je za tím něco víc?
Ahoj holky, upřímně si přijdu , jako když píšu dotaz do bravíčka, akorát s 20 letým spožděním.
S partnerem jsme spolu téměř 20 let, máme dvě již větší děti. Je nám oběma 35 let. A on teď přišel s tím, že pokud budu takhle ,,tlustá,, tak by byl schopnej se se mnou rozejít. Nejsem žádný extrém, měřím 165/80kg...a upřímně přemýšlím nad tím, jestli je to jen kvůli tomu,nebo zatím hledat něco víc.
Samozřejmě jsem se na to ptala a tvrdí, že za tím nic víc není.
Od té chvíle mi náš vztah připadá úplně absurdní a přemýšlím nad tim, jestli když by se mi něco stalo, něco vážnějšího, jestli by mě v tom nechal a vztah radši ukončil.
Jako nezlobte se na mě, ale tohle není partnerství. Vždyť je to strašně zraňující zhubni nebo od tebe odejdu. Pochopila bych kdyby řekl, hele mám o tebe starost, chci abys byla zdravá atd. Ale žádný ultimáta přece.
@jannym taštítná žláza je bestie 😡 Léčim se s hypofunkcí a řekla bych, že to tak nejak automaticky předurčuje sklony k tloustnutí 😭 Telo nejak efektivneji ukládá nebo co 😅 kdyz jsem si v lednu stahla kaloricke tabulky a nastavila si tam hubnuti, tak mi vylezlo skoro stejne mnozstvi jidla jako jsem jedla, takze bych na tom nezhubla, mozna bych maximalne prestala pribirat. Musela jsem ten prijem kalorii prenastavit. Zhubla jsem 13 kilo za 4 mesice a ted se konecne sama sobe libim 👍 Neumim kila navic nosit (nekdo to umi). Dá se to ale brát i pozitivne - staci mi k zivotu mene jidla nez ostatnim, takze si za stejne penize muzu koupit drazsi a kvalitnejsi dobroty 😋
@martinka_33 jenom s hypofunkci jsem mela vahu pod kontrolou, pak prislo zhrouceni, panicke ataky, uzkosti a nasazeni AD, a to uz muj metabolismus neustal a kila sla nahoru…ale zas to ma sve vyhody driv bych neprenesla dite o vaze okolo 25 kilo do vedlejsiho pokoje, zada by to neustaly a ted v poho, kdyz dokazu tancit s vahou navic, zvladnu i spoustu veci co by byl driv problem…takze to ma i pozitiva, i kdyz nekterych satu ve skrini je mi fakt lito, ale starsi uz mi je pomalu vytahuje ze skrine, tak se zrecyklujou…
Ono to není jen o váze, jak někdo píše 80kg děs, já mám o pár cm víc a při 80kg jsem běhala půlmaratony, byla aktivní a nikdo mi nevěřil, že takovou váhu vůbec mám. Neřešila bych váhu, ale to, jak se cítím a zda chci, mohu s tím něco udělat.
Jako nezlobte se na mě, ale tohle není partnerství. Vždyť je to strašně zraňující zhubni nebo od tebe odejdu. Pochopila bych kdyby řekl, hele mám o tebe starost, chci abys byla zdravá atd. Ale žádný ultimáta přece.
@alice180 jenže partnerství je i o přitažlivosti, o sexu... Pokud ho už nepřitahuje, tak ano, může na to rezignovat a zůstávat kvůli jiným kvalitám dotyčné - nicméně já naprosto chápu, že ne každý je toho zejména ve 35 schopen a ochoten. Ano, takhle jí to naservírovat není úplně nejcitlivější a taky bych se urazila, na druhou stranu, taky jsou tací, co mlčí a pak se rovnou seberou a jdou jinam.
Já myslím že pokud se dva opravdu milují jako že milují, tak se nerozvedou kvůli váze. A pokud jsou dva lidi spolu kvůli tomu jak vypadají, tak se jednoho dne rozejdou, protože budou přibývat kila/vrásky/šedivé vlasy atd.
A takové chlapy vám fakt nezávidím. Nikdy nevíte jaký se může stát průser (vážná nemoc jako rakovina, amputace končetiny, ochrnutí), a pak pochybuju, že by takový matla s váma zůstal.
@glitterglue 165 cm a 80kg?Je to dost si myslim
Ja mam 166, po dvou detech(4 roky a 3 mesice) a mam 59 kg, jeste mi zustaly 3 kg z těhotenství, jinak mam uz leta letouci 56 kg a je mi 35 let, vahu mam stejnou snad od 20 😁
@ferda90 ono taky záleží, jak má tu váhu rozloženou po těle. Pokud hubené nohy a vše na břiše, tak ti určitě nevypadá hezky. Já mám třeba 168cm a 71kg. Nejsem hubená, ale nikdo mi nikdy neřekl, že jsem tlustá. Mám souměrné tělo a nemám velké břicho. Aportují, nepřeziram se, ale váha dolů nejde už roky mám stejně. Chtěla bych alespoň 5kg dolů, ale nejde to :-/
@ferda90 ono taky záleží, jak má tu váhu rozloženou po těle. Pokud hubené nohy a vše na břiše, tak ti určitě nevypadá hezky. Já mám třeba 168cm a 71kg. Nejsem hubená, ale nikdo mi nikdy neřekl, že jsem tlustá. Mám souměrné tělo a nemám velké břicho. Aportují, nepřeziram se, ale váha dolů nejde už roky mám stejně. Chtěla bych alespoň 5kg dolů, ale nejde to :-/
@macik84 ja znám právě jednu, ktera ma hubene nohy a bricho, vypada jak Gru z mimonu🫣
Já myslím že pokud se dva opravdu milují jako že milují, tak se nerozvedou kvůli váze. A pokud jsou dva lidi spolu kvůli tomu jak vypadají, tak se jednoho dne rozejdou, protože budou přibývat kila/vrásky/šedivé vlasy atd.
A takové chlapy vám fakt nezávidím. Nikdy nevíte jaký se může stát průser (vážná nemoc jako rakovina, amputace končetiny, ochrnutí), a pak pochybuju, že by takový matla s váma zůstal.
@klokanka31 Nemoci ani vrásky a šediny neovlivníš - jablka a hrušky...
@klokanka31 michas různé věci. To, že starnes a jestli máš šediny už v 35 v podstatě neovlivníš. Zatímco váhu do velké míry ano (pokud ne, spada to do kategorie zdravotní problém- ať už jsou v tom léky nebo třeba hormonální nerovnovaha)
Ta otázka je položená schválně tak roztomile manipulativně, abysme odsoudily toho přízemního psa, který nevidí vnitřní krásu?! Mám prakticky stejně cm a o dvacet kilo míň, ale byla bych spokojenější s ještě o pět míň, to mě nebolí kolena, nemám pálení žáhy a dobře se mi běhá. Partner to neformuloval zrovna moc citlivě, ale faktem je, že do hranice obezity ti “chybí” dvě kila a že už tohle není zdravá váha. A i kdyby z ní nevyplývaly zdravotní trable (což v 35 ještě nevyplývaj, to přijde až časem), tak to mu to prostě nemusí připadat sexy. Jsou vztahy, kde se sexuální přitažlivost neřeší (nebo ještě hůř ji neřeší jen jeden), ale já osobně bych v takovém vztahu zešílela. A stát se z mého sportovního aktivního muže, schopného se mnou odchodit 25km s batohem v těžkém terénu a pak hodinu dovádět v posteli tlustý zadýchaný chlap, tak mě to bude kurevsky štvát. Stejně jako by mě štvalo, kdyby můj zapřísáhlý nekuřák a abstinent začal hulit nebo chlastat (kvůli prvnímu by to byl nůž na krk a odchod, kouření nesnesu). To neznamená, že bych ho nepodporovala v hubnutí, stejně jako že bych při něm nestála v nemoci (můj muž má chronické onemocnění a žiju a vědomím, že dobře vím, jak jeho nemoc může skončit a že taky může zůstat dependentní na mojí péči, ale to je holt život), nebo že bychom oba nechápali, že stárneme, šedivíme, vrásníme a že je to normální proces, který nezastavíme, ale naše partnerství je založený i ma sexualitě.
@klokanka31 zůstal, můj muž je chlap do nepohody. Ale když je pohoda, tak chce mít vedle sebe atraktivní ženu, která ho bude přitahovat. On se nám zase stará o tu pohodu. Mně přijde samozřejmé, že časem ten vzhled apod. jde na vedlejší kolej, ale problém nastává, když má každý z těch dvou jinak nastavené, kdy to "časem" má být. Když na to jeden z partnerů rezignuje ve 35 a druhý má pocit, že ještě nějakých 15, 20 let tuhle kapitolu svého života uzavřít nechce, tak to není jen o tom, jak pevný ten vztah je.
Že se dva milují, je super, ale když na vztahu nepracují, tak jak dlouho ta zamilovanost vydrží? A na základě čeho? To není o tom, že když budu hubená, tak mě manžel bude milovat, ale o tom, že mi záleží na tom, aby byl spokojený. A pokud vím, že tohle je něco, co je pro něj důležité, tak mu to chci dopřát. Mimochodem, je to i naopak - mně by vadilo, kdyby mému partnerovi bylo fuk, jak vypadám, takže já si taky užívám, že se manželovi líbím, že ocení, když si vezmu šaty a podpatky atd.
@suzanna123 jako ano, ale tak změním přístup ne navrhnu aktivity zdravého životního stylu a ne že řeknu ses tlusta dělej s tím něco nebo to balím. Přece nebude dělat něco ze strachu to bude úplně kontraproduktivní. Proto jsem psala, že je třeba podpory a ne manipulace.pozitivni motivace vždycky funguje líp než negativní.
@klokanka31 Nemoci ani vrásky a šediny neovlivníš - jablka a hrušky...
@glitterglue Ale vůbec ne. Pokud chlapovi záleží tak na vzhledu, tak je mu jedno jestli to je váha, vrásky...Prostě až jeho manželka bude vypadat jinak než jemu vyhovuje, vymění ji za jiný, obvykle mladší model.
@glitterglue 165 cm a 80kg?Je to dost si myslim
Ja mam 166, po dvou detech(4 roky a 3 mesice) a mam 59 kg, jeste mi zustaly 3 kg z těhotenství, jinak mam uz leta letouci 56 kg a je mi 35 let, vahu mam stejnou snad od 20 😁
@ferda90 nemusí být, moje ideální váha byla po všech možných měřeních ve 42 letech při 165 cm 75-80 kg. V 35 to bylo 72-78 kg.
@glitterglue Ale vůbec ne. Pokud chlapovi záleží tak na vzhledu, tak je mu jedno jestli to je váha, vrásky...Prostě až jeho manželka bude vypadat jinak než jemu vyhovuje, vymění ji za jiný, obvykle mladší model.
@alice180 ale to nevíme, jestli celou dobu mlčel a ozval se až teď a rovnou tímhle způsobem. Druhá věc je, že většina žen je citlivá na jakoukoliv zmínku o váze... Jak jsem psala, chápu, že ji to naštvalo, ale není to tak černobílé, jak to teď autorka a některé tady vidí.
@klokanka31 jenže to je přesně, co píšu výš. To není o tom, že manželka nevypadá podle jeho představ (ne u většiny chlapů), ale o tom, že rezignuje na to, jestli se partnerovi líbí nebo ne a v podstatě bere ten vztah jako samozřejmost, kde se už nemusí snažit. A pokud je ten chlap naladěný jinak, tak prostě spokojený nebude. A proč by měl zůstávat ve vztahu, ve kterém není spokojený?
Já v takovém vztahu byla naopak - můj ex byl fajn, ale jak jsme fungovali, by mi přišlo OK, kdyby nám bylo 60. Hádám, že on by neměl zásadní problém ani kdybych přibrala 50 kg - já ano. Takže bych opravdu žádnému chlapovi nevyčítala, když se v takovém případě ozve. Pořád lepší, než když má manželka pocit, jak je všechno v pohodě a najednou je manžel pryč a ona nechápe, proč, když byli tak spokojení. No protože on evidentně nebyl.
@alice180 ale to nevíme, jestli celou dobu mlčel a ozval se až teď a rovnou tímhle způsobem. Druhá věc je, že většina žen je citlivá na jakoukoliv zmínku o váze... Jak jsem psala, chápu, že ji to naštvalo, ale není to tak černobílé, jak to teď autorka a některé tady vidí.
@klokanka31 jenže to je přesně, co píšu výš. To není o tom, že manželka nevypadá podle jeho představ (ne u většiny chlapů), ale o tom, že rezignuje na to, jestli se partnerovi líbí nebo ne a v podstatě bere ten vztah jako samozřejmost, kde se už nemusí snažit. A pokud je ten chlap naladěný jinak, tak prostě spokojený nebude. A proč by měl zůstávat ve vztahu, ve kterém není spokojený?
Já v takovém vztahu byla naopak - můj ex byl fajn, ale jak jsme fungovali, by mi přišlo OK, kdyby nám bylo 60. Hádám, že on by neměl zásadní problém ani kdybych přibrala 50 kg - já ano. Takže bych opravdu žádnému chlapovi nevyčítala, když se v takovém případě ozve. Pořád lepší, než když má manželka pocit, jak je všechno v pohodě a najednou je manžel pryč a ona nechápe, proč, když byli tak spokojení. No protože on evidentně nebyl.
@suzanna123 má právo říct co by rád, jaké má pocity..ale ponižovat podle mě ne. Jako souhlasím ženy jsou citlivé na svoji váhu, ale zamysleme se proč tomu tak je. Já jsem prošla ppp. Je to šílený.
@suzanna123 má právo říct co by rád, jaké má pocity..ale ponižovat podle mě ne. Jako souhlasím ženy jsou citlivé na svoji váhu, ale zamysleme se proč tomu tak je. Já jsem prošla ppp. Je to šílený.
@alice180 já myslím, že tohle se moc nedá říct, aby se to druhého nedotklo. A jak říkám - třeba už to řešil předtím citlivěji a na úrodnou půdu to nepadlo. A jak má říct svoje pocity, aniž by to bylo ponižující? "Nelíbí se mi, jak vypadáš "- au. "Měla bys zhubnout" - au. "Co kdyby sis místo řízku dala salát?" - za to taky ještě hádám žádná žena chlapovi nepoděkovala...
Ono to není jen o váze, jak někdo píše 80kg děs, já mám o pár cm víc a při 80kg jsem běhala půlmaratony, byla aktivní a nikdo mi nevěřil, že takovou váhu vůbec mám. Neřešila bych váhu, ale to, jak se cítím a zda chci, mohu s tím něco udělat.
@moudivlacek mam podobnou vahu a velikost 38-40,o vaze to az tolik neni. Reknu to tak-muj chlap ma 130 kg je rozkydly,tlusty, nesportuje,nepocuje o sebe. Za mnou se otoci kde kdo,hadaji mi o 10 let mene. A ON mi stale predhazuje,ze jsem byvala hubenejsi a ze ho nepritahuju…. Nasrat-ve 45 fakt nebudu vypadat jak dvacitka.
@alice180 já myslím, že tohle se moc nedá říct, aby se to druhého nedotklo. A jak říkám - třeba už to řešil předtím citlivěji a na úrodnou půdu to nepadlo. A jak má říct svoje pocity, aniž by to bylo ponižující? "Nelíbí se mi, jak vypadáš "- au. "Měla bys zhubnout" - au. "Co kdyby sis místo řízku dala salát?" - za to taky ještě hádám žádná žena chlapovi nepoděkovala...
@suzanna123 snažila bych partnera podpořit. Řekla bych že bych ráda abychom víc mysleli na svoje zdraví, že ho mám ráda takového jaký je, ale přijde mi, že se trošku změnil, že mi na něm záleží aby byl zdraví a cítil se dobře a ráda bych abychom změnili to a to. Mohli bychom to dělat spolu nevím běhat, vařit atd.
@suzanna123 snažila bych partnera podpořit. Řekla bych že bych ráda abychom víc mysleli na svoje zdraví, že ho mám ráda takového jaký je, ale přijde mi, že se trošku změnil, že mi na něm záleží aby byl zdraví a cítil se dobře a ráda bych abychom změnili to a to. Mohli bychom to dělat spolu nevím běhat, vařit atd.
@alice180 autorka anonymně položila kontroverzní otázku a dál mlčí, možná je troll. Ale něco už si tam projikujeme my samy. Ty víš, že partner těch “jemných” narážek neměl X a žena je vyignorovala? Nebo jestli on se drží, snaží se být v kondici a oba jen kyne? Nebo jestli mu až nevadí ta váha ale víc to, že před dvaceti lety s ním chodila na tenis a na výlety a dneska už toho není schopná? Nebo naopak je to blb, protože ona zhubla z metráku a se jí jen posmívá z gauče? Těch proměnných tam může být opravdu hodně a vlastně si jen domejšlíme, oč tam jde.
By mě zajímalo, kdo z výše uvedených řešil někdy opravdu nadváhu nebo má prostě jen chytrý kecy, že mu je při 60 kg ouvej.
165/80 mě nepřijde jako jateční váha, každý při různých kilech vypadá a cítí se jinak. Samozřejmě to na tu výšku nadváha je, ale v dnešní době, kde se i 150 kg nosí jako dámy, bych se z toho nestřílela.
Manžel vypadá taky pořád jako mladý, svěží, sexy samec jako ve dvaceti?
@alice180 autorka anonymně položila kontroverzní otázku a dál mlčí, možná je troll. Ale něco už si tam projikujeme my samy. Ty víš, že partner těch “jemných” narážek neměl X a žena je vyignorovala? Nebo jestli on se drží, snaží se být v kondici a oba jen kyne? Nebo jestli mu až nevadí ta váha ale víc to, že před dvaceti lety s ním chodila na tenis a na výlety a dneska už toho není schopná? Nebo naopak je to blb, protože ona zhubla z metráku a se jí jen posmívá z gauče? Těch proměnných tam může být opravdu hodně a vlastně si jen domejšlíme, oč tam jde.
@drep já teď píšu v obecné rovině ohledně nějaké empatie v tomhle ohledu. A vsechny tyhle dotazy co jsi napsala se dají řešit prostě dle mého názoru citlivěji. To je asi celý.
Ja si myslim, ze vek je jen cislo, kolik lidi v letech vypada lip, nez nekteri mladí lide
Maji vysportovanou postavu, nemaji nadvahu... Asi prostě neco ze sebou delaji, takze vymlouvat se na vek mi prijde hloupé
Znam chlapika, ktery ma pres 50 a postavu ma jako mlady chlap. Chodi lest na stenu, dela bojový sport, proste se hybe. Ano, v obleceji je uz znat, ze mu je lehce pred 50 let, ale postavu ma štramackou
@martinka_33 jenom s hypofunkci jsem mela vahu pod kontrolou, pak prislo zhrouceni, panicke ataky, uzkosti a nasazeni AD, a to uz muj metabolismus neustal a kila sla nahoru…ale zas to ma sve vyhody driv bych neprenesla dite o vaze okolo 25 kilo do vedlejsiho pokoje, zada by to neustaly a ted v poho, kdyz dokazu tancit s vahou navic, zvladnu i spoustu veci co by byl driv problem…takze to ma i pozitiva, i kdyz nekterych satu ve skrini je mi fakt lito, ale starsi uz mi je pomalu vytahuje ze skrine, tak se zrecyklujou…
@jannym jo AD jsou taky mrchy, to je zase o level narocnejsi. Ja jsem se AD nastesti zatim vyhnula ale mas pravdu, lepsi kulata mama nez zhroucena mama.
@klokanka31 nemoc/zdravotní problém a stárnutí není to samé jako nadváha ze špatného životního stylu. My jsme se s mužem potkali jako 2 opravdu velcí sportovci. Oba dva jsme měli břišáky a svalnatou postavu. Sestěhovali jsme se do rozestavěné novostavby, přišly děti a je téměř po sportování. Moje tělo po 3 dětech, no žádná sláva. Mám jizvu po císaři, vytahaná prsa a pupeční kýlu, kvůli které mám vypouklé břicho. Přesto si mě chce partner vzít, protože tohle bere a nevadí mu to. Je to oběť za děti a to ví. Ale kdybych přibrala 20 kilo, tak to pro něj problém je a to hodně hodně velký. Já bych taky nebyla nadšená, kdybych měla doma místo bývalého profesionálního sportovce, na gauči 120 kilového pupkáče a sexuálně by mě zkrátka nepřitahoval. Tak to je, i když je to blbý a drsný, ale kdyby třeba ochrnul nebo mu vypadali všechny vlasy, tak bych ho milovala pořád úplně stejně. Váha lze ovlivnit, zdravotní stav ne. Pokud v tom přibírání nejsou na vině léky, po kterých se přibírá nebo ta nemoc jako je štítná žláza například, tak přibrat 20 kilo znamená i změnu životního stylu. Ať už je to zanedbávání sama sebe, lenost se hýbat, nezdravé stravování. A na to se zkrátka nedívá hezky. Dá se samozřejmě polemizovat o tom, zda má dotyčná žena čas věnovat se sama sobě, ale i v tomto se dá vymezit a dát chlapovi nůž na krk s tím, že na sobě potřebuju něco změnit, takže tady máš děti a nějaké domácí povinnosti, já jdu běhat, projít se, do fitka nebo cokoliv jiného. Kde je vůle, tam je cesta.
@klokanka31 nemoc/zdravotní problém a stárnutí není to samé jako nadváha ze špatného životního stylu. My jsme se s mužem potkali jako 2 opravdu velcí sportovci. Oba dva jsme měli břišáky a svalnatou postavu. Sestěhovali jsme se do rozestavěné novostavby, přišly děti a je téměř po sportování. Moje tělo po 3 dětech, no žádná sláva. Mám jizvu po císaři, vytahaná prsa a pupeční kýlu, kvůli které mám vypouklé břicho. Přesto si mě chce partner vzít, protože tohle bere a nevadí mu to. Je to oběť za děti a to ví. Ale kdybych přibrala 20 kilo, tak to pro něj problém je a to hodně hodně velký. Já bych taky nebyla nadšená, kdybych měla doma místo bývalého profesionálního sportovce, na gauči 120 kilového pupkáče a sexuálně by mě zkrátka nepřitahoval. Tak to je, i když je to blbý a drsný, ale kdyby třeba ochrnul nebo mu vypadali všechny vlasy, tak bych ho milovala pořád úplně stejně. Váha lze ovlivnit, zdravotní stav ne. Pokud v tom přibírání nejsou na vině léky, po kterých se přibírá nebo ta nemoc jako je štítná žláza například, tak přibrat 20 kilo znamená i změnu životního stylu. Ať už je to zanedbávání sama sebe, lenost se hýbat, nezdravé stravování. A na to se zkrátka nedívá hezky. Dá se samozřejmě polemizovat o tom, zda má dotyčná žena čas věnovat se sama sobě, ale i v tomto se dá vymezit a dát chlapovi nůž na krk s tím, že na sobě potřebuju něco změnit, takže tady máš děti a nějaké domácí povinnosti, já jdu běhat, projít se, do fitka nebo cokoliv jiného. Kde je vůle, tam je cesta.
@cherie24 vnímám to úplně stejně jako ty. Něco jiného je stárnutí - vrásky, pleš a něco jiného je nadváha. Pokud není způsobená nemocí, úrazem, léky, tak je to o zanedbávání se. A není to jen o tom, že je člověk zaoblenější, ale nadváha s sebou nese spoustu rizik i do budoucna. Když má člověk nadváhu v 35, jak bude vypadat v 50? Nejspíš to bude jen horší a zhoršovat se budou i zdravotní problémy, které nadváha přináší.
Mám osobní zkušenost z domu, kdy mamka neustále bojovala s váhou. Na jednu stranu držela nárazové diety, kdy zhubla, ale následoval jojo efekt a různé přejídání. Od 55 let řeší zdravotní problémy, nemůže chodit, bolesti zad, endoprotézy obou kolen, cukrovka, srdce. Kdybych měla partnera s nadváhou, viděla bych tohle všechno, co mě bude čekat a také bych mu dala nůž na krk.
Další věc je, že tazatelka ani jednou nezareagovala. těžko říct, jestli partner řekl přesně to, co napsala, nebo si to jen tak přebrala. Případně, jestli o tom nemluvil už dřív, nenaznačoval. Moje zkušenost je, že lidi s nadváhou neradi slyší narážky na jejich váhu, uráží se, mají pocit, že problém nemají. Mamka se urážela, že si doktor dovolil říct, že za její problémy může váha a má zhubnout.
Ja si myslim, ze vek je jen cislo, kolik lidi v letech vypada lip, nez nekteri mladí lide
Maji vysportovanou postavu, nemaji nadvahu... Asi prostě neco ze sebou delaji, takze vymlouvat se na vek mi prijde hloupé
Znam chlapika, ktery ma pres 50 a postavu ma jako mlady chlap. Chodi lest na stenu, dela bojový sport, proste se hybe. Ano, v obleceji je uz znat, ze mu je lehce pred 50 let, ale postavu ma štramackou
@ferda90 jako jo, máš pravdu. Ale žena 40+ to má opravdu sakra těžké, aby vypadala pořád dobře. Taky jsem si myslela, že je to jenom číslo a co se tak strašného může změnit a ono bohužel může. Takže ano, vypadám lépe než většina 30, ale za jakou cenu....
@cherie24 bohužel já jsem ten případ kdy z pěkného pořádného svalnatého chlapa mám doma obézního gaučáka, který nechce a nehodlá nic změnit. A prostě z mé strany to fakt nejde, fyzicky je pro mne úplně out, nemůžeme spolu provozovat žádné činnosti, hned se zpotí, začne hekat. Úplně to nenávidím, takže vymýšlím činnosti, abych byla bez něj. Tzn. je to začátek konce. Kdybych viděla alespoň snahu to řešit.... Místo toho poslouchám řeči, že jsem byla zase cvičit a jí jednu prasárnu za druhou.
@klokanka31 stejná úplně ne, ale trosku chápu, kdyz si chlap najde hubenou ženskou, tak za 10-15 let nechce mít doma matrónu. Nemluvím o par kilech, ale treba o 20-30 kg.
@kimh tak.muj muž je asi výjimka, když jsme se seznamili,tak jsem opravdu měla o 20-30 kg míň a věř mi nebo ne,ale tuhle mi na moje nářky, že mi nejde shodit řekl, že pokud mi nadváha nebude ničit a omezovat zdravotní stav,tak mu je jedno jak vypadám, takže asi tak k tomu.

Tak určitě jsou vztahy, kde je fuk, jak dotyční vypadají, ale taky je spousta vztahů, kde ten vzhled roli hraje. A asi všechny se na začátku snažíme partnerovi líbit a ano, logicky to časem většinou poleví a vidí nás nenamalované, s neumytýma vlasama, v domácím oblečení... Nicméně pokud někdo na vzhled rezignuje úplně, tak hádám, že problém s tím nemá jen partner, kterému už je jedno, jak dotyčná vypadá nebo na vzhled rezignovali oba.
Můj muž by určitě nebyl v pohodě, kdybych zásadně přibrala a neměla potřebu s tím něco dělat, hádám, že už bych ho ani nepřitahovala - a naprosto bych ho chápala. Jiná věc by samozřejmě byla, kdyby za tím byly zdravotní důvody, to bych taky čekala, že mě bude podporovat a nebude řešit, jak vypadám a je jasné, že s věkem se člověk a jeho tělo mění a taky předpokládám, že můj partner nebude očekávat, že budu vypadat pořád stejně - ale to, že očekává, že se budu snažit se mu líbit, mi přijde v pořádku. Já taky chci, aby mě nebral jako samozřejmost a pořád se snažil, aby mi s ním bylo dobře.
A co se dotazu týče - tak asi manžel dlouho mlčel a teď si uvědomil, že jednak to evidentně přechodný stav není a že naopak nejspíš bude hůř.