icon

Rozchod kvůli váze. Je za tím něco víc?

4. kvě 2025

Ahoj holky, upřímně si přijdu , jako když píšu dotaz do bravíčka, akorát s 20 letým spožděním.
S partnerem jsme spolu téměř 20 let, máme dvě již větší děti. Je nám oběma 35 let. A on teď přišel s tím, že pokud budu takhle ,,tlustá,, tak by byl schopnej se se mnou rozejít. Nejsem žádný extrém, měřím 165/80kg...a upřímně přemýšlím nad tím, jestli je to jen kvůli tomu,nebo zatím hledat něco víc.
Samozřejmě jsem se na to ptala a tvrdí, že za tím nic víc není.
Od té chvíle mi náš vztah připadá úplně absurdní a přemýšlím nad tim, jestli když by se mi něco stalo, něco vážnějšího, jestli by mě v tom nechal a vztah radši ukončil.

Strana
z5
veroniquecz
4. kvě 2025
@glitterglue

@veroniquecz neporovnavam váhu v 15 a v 35, píšu, že pro mladou ženu v jejím věku, pokud k tomu nevedou nějake výjimečne okolnosti (o kterych autorka nepíše), není duvod, aby měla při 165 cm 80 kilo a ještě říkat, že to není žádný extrém. A že za to můžou dva porody, to jsou opravdu výmluvy, promiň.
Za sebe neznám nikoho obezniho, kdo žije aktivním životním stylem. Takže si nějak neumím představit, jak bychom s mužem stále jako teď lezli po skalách, běhali a jezdili na výlety a on by u toho "jen tak" přibral 20 kilo. Neříkám, že bych se rozchazela, ale nelíbil by se mi, to je prostě fakt. Když se "priority" změní oběma a jsou s tím v pohodě, tak proč ne.

@glitterglue tak můj muž měl třeba v těch 17 když jsme spolu začali chodit 83 kg. Ted má o těch 20 vic, ale jsou to svaly - posilovna, turistika atd. Takže není to jen o váze. Já měla zase extrémy - nejméně 50 kilo (nemoc a do toho rodinné problémy) a nejvíce před porodem 85 kg, takže rozptyl velký, ale nikdy jsme naštěstí neřešili nějaké krize ohledně váhy. 🤷🏻‍♀️ Aktivní jsme pořád, i když s dětmi trochu jinak. Ono je asi rozdíl když se změní hlavně ten životní styl. Z akcnaka gaucakem jak tu ěkdo psal….

veroniquecz
4. kvě 2025
@kakba

@veroniquecz co to jsou za argumenty, porod, stres, vek atd. Jestli vam lita vaha 20kilo sem a tam tak je problem nekde jinde a nesvadet to na to co si uvedla. Myslis, ze nikdo z nas tohle nema? Ma a nekdo i hur nez ty a vahu ma porad stejnou. Takze ano, souhlasim @glitterglue , protoze je to presne tak jak napsala. A ten kdo pribere (nemluvim o nemoci,ale o zdravem cloveku) tak je to pouze o slabe vuli.

@kakba jak píšu výš, je přibrat a přibrat. Nejde to všechno shazovat jen na váhu. A jak jsi psala, ze kdyby chlap přibral 20 kilo, tak jdete od sebe to jako fakt? Takze bys byla stejna jak tazatelky muž? I třeba po x letech co jste spolu byli šťastni?

ferda90
5. kvě 2025
@blondynka400

@ferda90 jako jo, máš pravdu. Ale žena 40+ to má opravdu sakra těžké, aby vypadala pořád dobře. Taky jsem si myslela, že je to jenom číslo a co se tak strašného může změnit a ono bohužel může. Takže ano, vypadám lépe než většina 30, ale za jakou cenu....

@blondynka400 ale jde to, sice asi hur, ale nejak se udrzovat jde
Jak rikam, 50+a postavu ma sportovni, protoze je i sportovni, hybe se

kakba
5. kvě 2025
@veroniquecz

@kakba jak píšu výš, je přibrat a přibrat. Nejde to všechno shazovat jen na váhu. A jak jsi psala, ze kdyby chlap přibral 20 kilo, tak jdete od sebe to jako fakt? Takze bys byla stejna jak tazatelky muž? I třeba po x letech co jste spolu byli šťastni?

@veroniquecz ano, pro me 20 kilo je dost. Jsme aktivni rodina a 20kilo nahore by bylo sakra znat. A hlavne co, pro me to neni proste atraktivni. Asexualni. Byt v posteli s nekym, kdo ma vanu. Ani prd. Jak tu bylo zmineno. Z muze se stat gaucak, proc s takovym chlapem byt? Me musi chlap pritahovat, vzhledove, sexualne. Prijde mi, ze spousta lidi jak muzi tak zeny si mysli, ze jakmile se vdaji/ozeni, konci jejich starost o sebe. Vsak mam na tebe papir tak uz je mi to jedno. Vidim to kolem sebe. Pak at se takovy lidi nedivi, ze se nahodou objevi milenka.

veroniquecz
5. kvě 2025
@kakba

@veroniquecz ano, pro me 20 kilo je dost. Jsme aktivni rodina a 20kilo nahore by bylo sakra znat. A hlavne co, pro me to neni proste atraktivni. Asexualni. Byt v posteli s nekym, kdo ma vanu. Ani prd. Jak tu bylo zmineno. Z muze se stat gaucak, proc s takovym chlapem byt? Me musi chlap pritahovat, vzhledove, sexualne. Prijde mi, ze spousta lidi jak muzi tak zeny si mysli, ze jakmile se vdaji/ozeni, konci jejich starost o sebe. Vsak mam na tebe papir tak uz je mi to jedno. Vidim to kolem sebe. Pak at se takovy lidi nedivi, ze se nahodou objevi milenka.

@kakba očividně jsi nečetla co jsem psala. On je fakt rozdíl 20 kilo svalů a 20 kilo tuku….
A i kdyby, pro mě je to prostě smutny zahodit X let jen kvůli tomu, ze jeden nebo druhý pár kilo přibral. Nevim, život mě asi naučil neřešit takové pytloviny.

ferda90
5. kvě 2025
@kakba

@kakba taky mam nekdy pocit, ze kdyz se ti dva vezmou, tak pro ne,, prace,, a pece o sebe konci, protoze prece mam toho druheho,, jistého,, tak proc se nejak snazit, ale ten pristup je spatny

ferda90
5. kvě 2025
@veroniquecz

@kakba očividně jsi nečetla co jsem psala. On je fakt rozdíl 20 kilo svalů a 20 kilo tuku….
A i kdyby, pro mě je to prostě smutny zahodit X let jen kvůli tomu, ze jeden nebo druhý pár kilo přibral. Nevim, život mě asi naučil neřešit takové pytloviny.

@veroniquecz jj to záleží
Pritel kdyz jsme se dali dohromady, tak byl na stredni, takze jasny, ze vypadal jinak nez ted kdy mu je 35 let. Za ty roky nabral nejake to kilo, ale prave jak pises, cvici, takze ma ramena, zada, nohy a prdel, ma i brisko, ale sam to vi a neco pro to dela, chodi cvicit a snazi se spravne jist
Je rozdil jen sedet doma, nic nedelat a pribirat a je rozdil hybat se, cvicit, jezdit na kole a hrat treba nohejbal

kacka1994
5. kvě 2025
@kakba

@kakba chapu to, taky kdyz chlap pribral po svatbe (20kg, svaly to nebyly), tak to pro me bylo asexualni. Spis jsem se premahala a tak. Neopustila bych ho kvuli tomu, ale stvalo me to. Bylo to jeho rozhodnuti, ne nemoc. To je pro me rozdil. Na vyletech ho bolely paty, takze se hybal o to min - zacarovany kruh. Pak musel ze zdravotnich duvodu vynechat alkohol a tucna jidla a 30kg dole, zacal byt aktivni, behat a chodit 🙂 a je pro me mnohem atraktivnejsi 🙂 Zase ted trochu nabral zpet a uz mu rikam, ze to zacina byt zas hranicni.

Ja jsem po kazdem diteti pribrala, po prvnim a druhem hodne, ale hned jsem se s tim snazila neco aktivne delat. Manzelovi to vubec nevadilo, ale zamiloval se do me jako do sportovni, aktivni holky, nedivila bych se kdyby mu vadilo, ze bych se zmenila v nekoho jineho vlastni lenosti.

suzanna123
5. kvě 2025
@ajja87

@kimh tak.muj muž je asi výjimka, když jsme se seznamili,tak jsem opravdu měla o 20-30 kg míň a věř mi nebo ne,ale tuhle mi na moje nářky, že mi nejde shodit řekl, že pokud mi nadváha nebude ničit a omezovat zdravotní stav,tak mu je jedno jak vypadám, takže asi tak k tomu.

@ajja87 však každý to máme nastavené jinak, navíc to, že žena přibere, nemusí znamenat, že ztratí na atraktivitě. Nicméně často to tak je a já třeba píšu, že chápu toho chlapa, kterému to vadí, ne, že to musí zákonitě vadit každému chlapovi. Třeba já bych to u chlapa taky řešila, až když už by to bylo opravdu moc nebo kdybych měla obavy o jeho zdraví a jiné holky to tu mají nastavené jinak.

blondynka400
5. kvě 2025
@ferda90

@blondynka400 ale jde to, sice asi hur, ale nejak se udrzovat jde
Jak rikam, 50+a postavu ma sportovni, protoze je i sportovni, hybe se

@ferda90 ano, jde. Ale není to easy a někdy je to i o financích. Každopádně bych úplně neporovnavala chlapy a ženské, protože chlapi to mají v tomto směru o hodně jednodušší

blondynka400
5. kvě 2025
@suzanna123

@ajja87 však každý to máme nastavené jinak, navíc to, že žena přibere, nemusí znamenat, že ztratí na atraktivitě. Nicméně často to tak je a já třeba píšu, že chápu toho chlapa, kterému to vadí, ne, že to musí zákonitě vadit každému chlapovi. Třeba já bych to u chlapa taky řešila, až když už by to bylo opravdu moc nebo kdybych měla obavy o jeho zdraví a jiné holky to tu mají nastavené jinak.

@suzanna123 s atraktivitou nic neudělá lehká nadváha, ale obezita vždycky. Za mne nemůže být obézní člověk atraktivní, to prostě není reálné

drep
5. kvě 2025
@blondynka400

@suzanna123 s atraktivitou nic neudělá lehká nadváha, ale obezita vždycky. Za mne nemůže být obézní člověk atraktivní, to prostě není reálné

@blondynka400 za mě naprostý souhlas, obezita je nejvíc asexuální věc, teda společně s nedostatečnou osobní hygienou. Ale ona má přece tak hezký oči a dobrou duši😀

klokanka31
5. kvě 2025

A víte že znám spousta žen, na první pohled kočky, štíhlé, vždy upravené, ale chlap jim pláchnul klidně za obyčejnou, silnější ženou? Ono si pořád spousta žen myslí že chlapa zajímá jen perfektní vzhled, ale ono to tak už moc není. Sama se tomu teda divím 🤔

barumrallyebum
5. kvě 2025

Tak asi uz ho nerajcujes. A s tim se neda ( z jeho strany nic delat). Na druhou stranu, muze to byt zaminka, posledni kapka, co my vime. Taky jsem znala par, kde se rozesli, protoze chlap byl tlusty a ji to zacalo vadit. Mozna to byl od neho tzv nuz na krk, jeste tomu chce dat sanci, ale musis se sebou neco udelat, pokud o nej stojis.

barumrallyebum
5. kvě 2025
@klokanka31

A víte že znám spousta žen, na první pohled kočky, štíhlé, vždy upravené, ale chlap jim pláchnul klidně za obyčejnou, silnější ženou? Ono si pořád spousta žen myslí že chlapa zajímá jen perfektní vzhled, ale ono to tak už moc není. Sama se tomu teda divím 🤔

@klokanka31 taky znam takovy pripad, zenska krasna, vsechno.., ale proste muz mel milenky a za jednou uz odesel. Nenadelas nic ☹

betelgeuzz
5. kvě 2025
@klokanka31

@klokanka31 však nikdo netvrdí, že když bude ženská štíhlá, chlap jí neuteče. Je za tím spousta jiných věcí. On ani druhý extrém není v pořádku, kdy se ženská zajímá jen o vzhled, žene se za mládím, absolvuje plastiky apod. To většina obyčejných chlapů nechce.

ferda90
5. kvě 2025
@blondynka400

@ferda90 ano, jde. Ale není to easy a někdy je to i o financích. Každopádně bych úplně neporovnavala chlapy a ženské, protože chlapi to mají v tomto směru o hodně jednodušší

@blondynka400 a v cem to maji jednodušší?

kimh
5. kvě 2025
@ajja87

@kimh tak.muj muž je asi výjimka, když jsme se seznamili,tak jsem opravdu měla o 20-30 kg míň a věř mi nebo ne,ale tuhle mi na moje nářky, že mi nejde shodit řekl, že pokud mi nadváha nebude ničit a omezovat zdravotní stav,tak mu je jedno jak vypadám, takže asi tak k tomu.

@ajja87 tak buď rada, každý to má jinak. Mému muži by to vadilo a říká to od začátku co jsme spolu a ja to chápu a chci se mu líbit.

la_amanita
5. kvě 2025

Já mám 168 cm a 80 kilo taky. I ve svém nejlehčím (dospělém) období jsem vážila nejmíň 65 kilo, většinou kolem 70, a to i když jsem byla nejštíhlejší, ale zároveň nejvíc fit, tedy jsem měla nejvíc svalů. Je mi skoro 40. Jako snesla bych o těch deset kilo míň, na začátku půstu jsem vypustila sladkosti a slazené věci, kromě nedělní buchty nebo zákusku ke kávě, zhubla jsem pár kilo (takže asi už 80 nemám) a pár cm všude... ale myslím, že o moc lepší to už nebude. To bych musela najet na tvrdý režim v jídle i pohybu (a že cvičím i se hýbu obecně a jsem v kondici, to nejde popřít), ale otázka je, jak dlouho by mi to vydrželo? Lidi stárnou a tím pádem se mění a v pětatřiceti už klidně může začínat perimenopauza.

ninive211
5. kvě 2025

Jako můj muž nikdy nebyl hubenej, ale ohledně váhy do něho ryju, co jsme spolu. No a za tu dobu přibral ještě dobrých 25 kilo, protože necvičí, nehýbe se, má sedavé zaměstnání a stres. Zatímco já příběhu 5 kilo a jsem z toho hotová a nešťastná a začnu cvičit a hlídat si stravu, on to neřeší. Kolikrát jsem mu navrhovala, že bych brala sparing partnera do toho cvičení. Kolikrát jsme se bavili o tom, že
On by rád sex obden a mně to stačí jednou, max.2x za měsíc, protože mě prostě postavou nepřitahuje. On neslyší ani na zdravotní rizika, že by měl zhubnout ne kvůli mně, aby se mi víc líbil ani že by měl třeba častěji sex, ale KVŮLI SOBĚ především. Nevím, na co čeká, na první infarkt? Na rakovinu?
Takže ze strany chlapa drsná slova, ale dokážu ho snad i pochopit. Pokud za tím není teda už teď někdo třetí...
Já bych se s chlapem "jen" kvůli váze nerozešla, to bych neudělala dětem a jako partner je jinak v pohodě a miluje mě a jsem s ním kvůli jiným kvalitám (kdybych povrchně řešila jen váhu, asi si s ním ani nezačínám). Ale ať tedy nečeká, že z něj každý den budu mít mokrý kalhotky...to bohužel, no.

enoli
5. kvě 2025
@kakba

@ferda90
@kakba víte co je zábavné? Ze kolikrát si milenku najde “zaprcately tlusťoch” s vcelku jinak pěknou udržovanou manželkou🙈🙈🙈

pampelina18
5. kvě 2025

Tak pokud si ze začátku vztahu byla hubená a vysportovana a teď si rozteklý sulc, tak je jasný že se to chlapovi nelíbí. Ty by jsi vedle sebe chtěla mít chlapa co ze začátku má cca 80kg a pak najednou váží 140 kg a nic s tím nedělá???

ferda90
5. kvě 2025
@enoli

@ferda90
@kakba víte co je zábavné? Ze kolikrát si milenku najde “zaprcately tlusťoch” s vcelku jinak pěknou udržovanou manželkou🙈🙈🙈

@enoli a to nasere😬

ester_ka
5. kvě 2025
@pampelina18

Tak pokud si ze začátku vztahu byla hubená a vysportovana a teď si rozteklý sulc, tak je jasný že se to chlapovi nelíbí. Ty by jsi vedle sebe chtěla mít chlapa co ze začátku má cca 80kg a pak najednou váží 140 kg a nic s tím nedělá???

@pampelina18 proč porovnávat u chlapa 80 x 140 kg? hele, paní má pouhých 80 kg, takže předtím nemohla vážit 20 kg, když už porovnáváš, tak spravedlivě 😉

alice180
5. kvě 2025
@ester_ka

@pampelina18 proč porovnávat u chlapa 80 x 140 kg? hele, paní má pouhých 80 kg, takže předtím nemohla vážit 20 kg, když už porovnáváš, tak spravedlivě 😉

@ester_ka nereaguj na to 🙂, tenhle profil jenom vyvolává zle a nebo chce ublížit.

blondynka400
5. kvě 2025
@ferda90

@blondynka400 a v cem to maji jednodušší?

@ferda90 mají rychlejší metabolismus, rychleji se jim tvoří svalovina a hubnutí je pro ně celkově jednodušší. Další vliv jsou po té 40 hormony a postupný nástup menopauzy, což s tělem a metabolismem ženy totálně zamává. To u chlapů tolik není, ano postupně jim klesá hladina testosteronu a i se zpomaluje metabolismus, ale nemá to tak velké následky jako u žen a je to poznat v dost pozdějším věku.

blondynka400
5. kvě 2025
@drep

@blondynka400 za mě naprostý souhlas, obezita je nejvíc asexuální věc, teda společně s nedostatečnou osobní hygienou. Ale ona má přece tak hezký oči a dobrou duši😀

@drep když ona ta obezita a osobní hygiena jde ruku v ruce. Když se zpotí během chviličky, tak i při sebelepší hygieně je to za chvíli cítit. A čím je člověk starší, tím je ten smrad horší....

ferda90
6. kvě 2025
@blondynka400

@ferda90 mají rychlejší metabolismus, rychleji se jim tvoří svalovina a hubnutí je pro ně celkově jednodušší. Další vliv jsou po té 40 hormony a postupný nástup menopauzy, což s tělem a metabolismem ženy totálně zamává. To u chlapů tolik není, ano postupně jim klesá hladina testosteronu a i se zpomaluje metabolismus, ale nemá to tak velké následky jako u žen a je to poznat v dost pozdějším věku.

@blondynka400 metabolismus pry funguje porad stejne, jen vekem je clovek min pohyblivý a tak ubyva svalova hmota, ale metabolismus funguje stejne
Slysela jsem to v rozhovoru s fitness trenérem

alice180
6. kvě 2025

@ferda90 no to ne metabolismus je přece to jak teli zpracovava energii. Jo má to souvislost s pohybem a svaly. Ale taky třeba s hormony a s věkem ta činnost orgánů taky zpomaluje.

enoli
6. kvě 2025
@ferda90

@blondynka400 metabolismus pry funguje porad stejne, jen vekem je clovek min pohyblivý a tak ubyva svalova hmota, ale metabolismus funguje stejne
Slysela jsem to v rozhovoru s fitness trenérem

@ferda90 není pravda, bazální metabolismus ovlivňuje víc faktorů, mmj i hormony a věk a s rostoucím věkem se zpomaluje. A více u žen než u mužů. Koukni např. sem https://www.drmax.cz/clanky/metabolismus-jak-fu...

Strana
z5