icon

Rozchod kvůli váze. Je za tím něco víc?

4. kvě 2025

Ahoj holky, upřímně si přijdu , jako když píšu dotaz do bravíčka, akorát s 20 letým spožděním.
S partnerem jsme spolu téměř 20 let, máme dvě již větší děti. Je nám oběma 35 let. A on teď přišel s tím, že pokud budu takhle ,,tlustá,, tak by byl schopnej se se mnou rozejít. Nejsem žádný extrém, měřím 165/80kg...a upřímně přemýšlím nad tím, jestli je to jen kvůli tomu,nebo zatím hledat něco víc.
Samozřejmě jsem se na to ptala a tvrdí, že za tím nic víc není.
Od té chvíle mi náš vztah připadá úplně absurdní a přemýšlím nad tim, jestli když by se mi něco stalo, něco vážnějšího, jestli by mě v tom nechal a vztah radši ukončil.

Strana
z5
ninive211
6. kvě 2025
@ferda90

@blondynka400 metabolismus pry funguje porad stejne, jen vekem je clovek min pohyblivý a tak ubyva svalova hmota, ale metabolismus funguje stejne
Slysela jsem to v rozhovoru s fitness trenérem

@ferda90 To je blbost, s věkem zejména u žen se ten metabolismus prostě zpomaluje. Proč je asi náročnější udržet si váhu po čtyřicítce (natož po padesátce), za jinak stejných podmínek,. než v 25 ? A nemusí to být tím, že je méně pohybu. Ale prostě to, co stačilo v 25 na udržení váhy (nevadilo ani občasné zamlsání), ve 40+ ti tělo pěkně spočítá. Můžu říct, že to vnímám zejména poslední dva roky - najednou pár kilo nahoře a nejde s tím absolutně hnout směrem dolů. Ten fitness trenér, pokud toto opravdu řekl, ták blábolil pěkné nesmysly. Nedivím se, dneska si každej hlásá, co ho napadne a lidi to pak berou za bernou minci, protože to přece řekl "odborník". Ona Cajthamlová svého času taky občas žbleptla pěknou kravinu (když ještě uváděla pořad Jste to, co jíte)
Možná jen že u mužů to není tak markantní jak u žen a nelze se na to tak vymlouvat.

martinka0209
6. kvě 2025

No můj manžel by se taky semnou rozvedl ,kdybych byla tlustá,já se snažím teď cvičit a trošku zmenšit břicho,já bych nic zatím víc nehledala,prostě si mne bral hubenější a tlustý ženský se mu nelíbí

martinka0209
6. kvě 2025
@klokanka31

Já myslím že pokud se dva opravdu milují jako že milují, tak se nerozvedou kvůli váze. A pokud jsou dva lidi spolu kvůli tomu jak vypadají, tak se jednoho dne rozejdou, protože budou přibývat kila/vrásky/šedivé vlasy atd.
A takové chlapy vám fakt nezávidím. Nikdy nevíte jaký se může stát průser (vážná nemoc jako rakovina, amputace končetiny, ochrnutí), a pak pochybuju, že by takový matla s váma zůstal.

@klokanka31 a můj chlap by zůstal semnou i kdybych byla nemocná,jenom se mu nelíbí tlusté ženský 🤷,mě by se taky nelíbil tlustý chlap

pampelina18
6. kvě 2025
@ester_ka

@pampelina18 proč porovnávat u chlapa 80 x 140 kg? hele, paní má pouhých 80 kg, takže předtím nemohla vážit 20 kg, když už porovnáváš, tak spravedlivě 😉

@ester_ka tak musíte to brát úměrně výšce chlapovi a ano, pokud paní má při cca 168cm 80kg tak je to sulc. 🙂 antisexualni

klokanka31
6. kvě 2025
@pampelina18

@ester_ka tak musíte to brát úměrně výšce chlapovi a ano, pokud paní má při cca 168cm 80kg tak je to sulc. 🙂 antisexualni

@pampelina18 Horší je, když má někdo sulc v mozku 😉

dashyyy
6. kvě 2025
@pampelina18

@pampelina18 tak ono 80kg může být i ve svalech, neznamená nutně, že je sulc.. není 80kg jako 80kg.. já teda při stejné výšce mám o 20kg méně a neumím si těch 80 představit.. to jsem měla, když jsem šla rodit a byl to masakr pro celý tělo

ninive211
6. kvě 2025
@martinka0209

No můj manžel by se taky semnou rozvedl ,kdybych byla tlustá,já se snažím teď cvičit a trošku zmenšit břicho,já bych nic zatím víc nehledala,prostě si mne bral hubenější a tlustý ženský se mu nelíbí

@martinka0209 Ono je "tlustá" a "tlustá". Je vcelku normální, že žena s věkem vlivem hormonů (a těhotenstvím a porody) přibere pár kilo a že nebude věčně nosit velikost XS a mít padesát kilo. Ale samozřejmě není normální, pokud ženská za ty roky přibere třeba 25 kilo a neřeší to.

klokanka31
6. kvě 2025

Ono má taky každý jinou kostru, jinou váhu kostí. Znala jsem ženu co měřila 170 cm a vážila 80 kilo, ale byla fakt silná, člověk by tipoval přes 100 kg. Ale pak jiná se stejnou výškou měla 90, ale vypadala hubenější, každý jí hádal tak 75.

drep
6. kvě 2025
@ninive211

@martinka0209 Ono je "tlustá" a "tlustá". Je vcelku normální, že žena s věkem vlivem hormonů (a těhotenstvím a porody) přibere pár kilo a že nebude věčně nosit velikost XS a mít padesát kilo. Ale samozřejmě není normální, pokud ženská za ty roky přibere třeba 25 kilo a neřeší to.

@ninive211 podle mě (a nepovažuju se úplně za odbornici na hubnutí/metabolismus, ale stárnutí má důležitý konsekvence i pro intenzivku i pro anestezii) jde ze všeho nejvíc o postupný úbytek svalové hmoty (chytře se tomu říká sarkopenie), s čímž klesá bazální metabolismus. Ten se nedá zastavit, ale dá se to hodně zpomalit a proto je od určitého věku hodně důležitý silový trénink.

drep
6. kvě 2025
@klokanka31

Ono má taky každý jinou kostru, jinou váhu kostí. Znala jsem ženu co měřila 170 cm a vážila 80 kilo, ale byla fakt silná, člověk by tipoval přes 100 kg. Ale pak jiná se stejnou výškou měla 90, ale vypadala hubenější, každý jí hádal tak 75.

@klokanka31 váha kostí je stejná urban legenda jako obezita kvůli štítný žláze. Máme ale různé figury. Já jsem prostě židovská matróna, mám prsa, mám boky, mám ramena a zádový svaly, mám vlastně přesýpací hodiny. I když naberu, tak mám furt velký rozdíl mezi boky a pasem. A když jsem po porodu vážila 50kg (na 164cm), tak jsem byla vychrtlá, lezly mi kosti, měla jsem úplně plochý břicho, prsa nebyly, trčel mi nos a lícní kosti. Ale pro ženu přirozeně útlou to klidně může být váha, na který má faldíky.

ninive211
6. kvě 2025

No já nemám ani prsa ani výrazné boky, mám teda ramena a silnější paže a mám silnější stehna se sklonem k celulitidě- kdyby to bylo aspoň v souvislosti s tím, že mám teda štíhlý pas a výraznější boky, ale to ne. Já mám postavu prostě obdélníku, s minimálními "ženskými" křivkami. Třeba mamka i babička typický jablka, břicho, prsa, plochej zadek (=žádnej) a nohy jak záchodovej pavouk a na celulitidu nijak zvlášť netrpí. Já nevím, po kom mám tak divnou postavu 😀
Ideální váha do 50 kg. teď s těma 56 se fakt úplně necejtím. Ty nohy potřebujou dolů a se čtyřicítkou (resp. už před čtyřicítkou) začínám "trpět" na spodní břicho. Cvičím, makám, pocitově se trochu zpevňuju...ale si tvořím svalstvo či co, na váze není vůbec nic poznat,

klokanka31
6. kvě 2025
@drep

@klokanka31 váha kostí je stejná urban legenda jako obezita kvůli štítný žláze. Máme ale různé figury. Já jsem prostě židovská matróna, mám prsa, mám boky, mám ramena a zádový svaly, mám vlastně přesýpací hodiny. I když naberu, tak mám furt velký rozdíl mezi boky a pasem. A když jsem po porodu vážila 50kg (na 164cm), tak jsem byla vychrtlá, lezly mi kosti, měla jsem úplně plochý břicho, prsa nebyly, trčel mi nos a lícní kosti. Ale pro ženu přirozeně útlou to klidně může být váha, na který má faldíky.

@drep Jako že ze špatný štítný žlázy se nemůže tloustnout? Znám jednu co je prostě silná a nikdy se nedostane pod 110 kilo. Byla na spoustě vyšetření, taky si nejdřív mysleli že to má vyjedený. Ale zjistilo se že má špatný metabolismus, něco se štítnou, a z testů zjistili, že je vlastně podvyživená, i když váží to co váží. Plus hodně zavodněná.

enoli
6. kvě 2025
@pampelina18

@pampelina18 spis mas sulc na mozku, moje uděláni váha je při 165 cm až 80kg a raději budu věřit odborníkům než nějakým kecům na sociálním fóru.

drep
6. kvě 2025
@klokanka31

@drep Jako že ze špatný štítný žlázy se nemůže tloustnout? Znám jednu co je prostě silná a nikdy se nedostane pod 110 kilo. Byla na spoustě vyšetření, taky si nejdřív mysleli že to má vyjedený. Ale zjistilo se že má špatný metabolismus, něco se štítnou, a z testů zjistili, že je vlastně podvyživená, i když váží to co váží. Plus hodně zavodněná.

@klokanka31 můj oblíben docent endokrinologie říká, že jsou jen dva typy žen. Ty co o své thyreopatii vědí a ty co ještě ne. Thyreopatii má obří procento lidí. Může ti to hubnutí/udržení váhy komplikovat, ale zvlášť dobře kompenzovaná (což máme většina, včetně mě) není omluva pro obezitu, byť se na ní lidi rádi vyjídaj. Ta tcoje podvyživená kamarádka není podvyživená, jen tím, jak jí břečky, tak nejspíš málo svalů, málo třeba i vitamínů a stopových prvků, protože to z čokolády a smetanový omáčky prostě nezískáš.

enoli
6. kvě 2025
@drep

@klokanka31 můj oblíben docent endokrinologie říká, že jsou jen dva typy žen. Ty co o své thyreopatii vědí a ty co ještě ne. Thyreopatii má obří procento lidí. Může ti to hubnutí/udržení váhy komplikovat, ale zvlášť dobře kompenzovaná (což máme většina, včetně mě) není omluva pro obezitu, byť se na ní lidi rádi vyjídaj. Ta tcoje podvyživená kamarádka není podvyživená, jen tím, jak jí břečky, tak nejspíš málo svalů, málo třeba i vitamínů a stopových prvků, protože to z čokolády a smetanový omáčky prostě nezískáš.

@drep máš pravdu “predsedo”, sama mam sníženou funkci SZ a teď mam tedy 10 kg pres svých ideálních 80. Na endokrinologii při vážení vždycky hlásím, ze moje štítná žláza za to nemůže a doktorka vždy odvětí “aspoň se nevymlouváte 😂🙈”….

klokanka31
6. kvě 2025

Já si říkám ať je každý takový, aby byl sám se sebou spokojený. Je mi jedno jestli je někdo vychrtlý nebo naopak tlustý, hlavní aby byl ten člověk milý. K čemu vychrtlina, když v mozku má prázdno.

alice180
6. kvě 2025
@martinka0209

@klokanka31 a můj chlap by zůstal semnou i kdybych byla nemocná,jenom se mu nelíbí tlusté ženský 🤷,mě by se taky nelíbil tlustý chlap

@martinka0209 se mnou se píše zvlášť

pampelina18
Odpověď byla odstraněná
martinka0209
6. kvě 2025
@alice180

@martinka0209 se mnou se píše zvlášť

@alice180 mě občas tlačítka blbnou na telefonu,takže se omlouvám za chybu mezerník jsem dala ,ale asi málo stiskla 🙂

kacka1994
6. kvě 2025
@pampelina18

@pampelina18 ja mam 168cm a 75kg - pripadam ti tlusta? 😂 nejsem vychrtla, ale rozhodne nemam zadny "sulc" - myslim ze 5kg navic by asi taky nebylo tak strasnych. Jo, ale cvicim, mam svaly - zena co se nehybe a ma 80kg muze vypadat jinak 🙂

patypresdevaty
6. kvě 2025
@kacka1994

@pampelina18 ja mam 168cm a 75kg - pripadam ti tlusta? 😂 nejsem vychrtla, ale rozhodne nemam zadny "sulc" - myslim ze 5kg navic by asi taky nebylo tak strasnych. Jo, ale cvicim, mam svaly - zena co se nehybe a ma 80kg muze vypadat jinak 🙂

@kacka1994 Tak ono kdyby zakladatelka měla plus minus svoji obvyklou (dřívější) váhu, asi by tato diskuze vůbec nevznikla, tedy nebude to nejspíš její případ 🙂
Jinak 75 bych Ti opravdu netipla. Tolik jsem při stejné výšce neměla ani když jsem v těhotenství přibrala cca 18kg. Nejlépe se cítím s váhou kolem 55 a to mám tak širší ramena a větší prsa..

ninive211
6. kvě 2025
@kacka1994

@kacka1994 Ty jo, kde ty kila máš? V prsou, ne? Já prostě nevěřím, že máš 75 kg, fakt na to nevypadáš. A to fotky spíš zkreslují a kila přidávají. Dle BMI už to je nadváha a to teda fakt nevypadáš ani náhodou..

alice180
6. kvě 2025
@martinka0209

@alice180 mě občas tlačítka blbnou na telefonu,takže se omlouvám za chybu mezerník jsem dala ,ale asi málo stiskla 🙂

@martinka0209 ne ono to plno lidí píše dohromady nějak se to zakořenilo, jako norma. A já si dala závazek, že to napravím😀

alice180
6. kvě 2025
@kacka1994

@kacka1994 ne nejsi tlustá, to má jen blbý řeči

kacka1994
6. kvě 2025
@ninive211

@kacka1994 Ty jo, kde ty kila máš? V prsou, ne? Já prostě nevěřím, že máš 75 kg, fakt na to nevypadáš. A to fotky spíš zkreslují a kila přidávají. Dle BMI už to je nadváha a to teda fakt nevypadáš ani náhodou..

@ninive211 73-75kg, zalezi na fazi cyklu. Podle bmi mam nadvahu :D podle tanity mam tuky celkem nizko, na brise a hrudniku v normalu a mam hodne svalu a opravdu i hutne kosti :D Jako nerikam ze by nebylo co shodit, vyrysovany svaly fakt nemam, ale netrapi me to. Jsem zdrava a spokojena 🙂 Jo a manzelovi se teda nejak extra nelibi, ze mam ramena a paze namakany, ale zadek ten oceni :D celkove je rad, ze jsem ja sama se sebou spokojena 🙂

enoli
6. kvě 2025
@kacka1994

@kacka1994 kašli na ni, vždyť vidíš, že když se rozdával rozum, ve frontě chyběla….prece se nebudeš obhajovat před blbcem a provokatérem…

kacka1994
6. kvě 2025
@patypresdevaty

@kacka1994 Tak ono kdyby zakladatelka měla plus minus svoji obvyklou (dřívější) váhu, asi by tato diskuze vůbec nevznikla, tedy nebude to nejspíš její případ 🙂
Jinak 75 bych Ti opravdu netipla. Tolik jsem při stejné výšce neměla ani když jsem v těhotenství přibrala cca 18kg. Nejlépe se cítím s váhou kolem 55 a to mám tak širší ramena a větší prsa..

@patypresdevaty no ja reagovala na to ze 168/80 je moc... nemam moc rada porovnani vahy :D ale jinak ja uz tu psala, ze mi taky vadilo, kdyz manzel pribral a byl min aktivni 🙂 neni to duvod k rozchodu za me, ale spolu s dalsimi vecmi si dokazu predstavit, ze to tam muze vest...

2veverka
6. kvě 2025
@drep

@drep Hele, a jak se o tu štítnou žlázu dá dobře postarat? Mně vycházejí výsledky na štítku v základním KO dobře, ale četla jsem právě u jedné chytré doktorky, že by byl třeba mnohem podrobnější rozbor, aby se vidělo...

drep
6. kvě 2025
@2veverka

@drep Hele, a jak se o tu štítnou žlázu dá dobře postarat? Mně vycházejí výsledky na štítku v základním KO dobře, ale četla jsem právě u jedné chytré doktorky, že by byl třeba mnohem podrobnější rozbor, aby se vidělo...

@2veverka nejsem endokrinolog. V základě “skríninkově” se vyšetřuje TSH, pokud je v normě, je v normě i funkce, tj. Nemáš sníženou funkci. Což nemusí vylučovat autoimunitní zánět, tam se musí cíleně odebrat protilátky. Mám celoživotně normofunkci, k endokrinologovi mě poslala internistka na praxi, kdy mě ukazovala jako ukázku strumy. Moje endokrinoložka říká, že substituce hormonů štítnice zpomaluje progresi té autoimunity, na což nemám názor a beru je.

rencinka87
6. kvě 2025
@2veverka

@2veverka Syn ma autoimunitni onemocneni stitne zlazy (bude mu 9) - prislo se na to nahodou diky alergolozce/imunolozce, ktera mu nechala nabrat v ramci rozboru na vsechno mozny i autoprotilatky - hormony stitny zlazy (to co nabiraji v klasickym KO) mel uplne v norme, ale ty protilatky byly uplne mimo, takze jsme sli na endokrinologii - a tam na utz videla zanet. Nejdriv to vypadalo dobre - po pul roce byl zanet porad stejnej, zadny zhorseni, dokonce kontrolni odber na protilatky vysel v norme. Ale stitka se zacala zvetsovat - ted naposledy ji mel skoro dvakrat tak velkou, jak by vzhledem k jeho veku a velikosti mela byt, takze nasazen Euthyrox a uvidime.
Takze ano, uplne optimalni, pokud chces jistotu, ze mas vsechno 100% v norme, tak je sono stitny zlazy - ty hormony muze jeste ta stitka udrzet v norme, ale uz se tam neco nedobryho muze dit.
(Synovi ty autoprotilatky nabirali kvuli zatezi v rodine - moje babicka ma stitnou a hlavne moje mama ma celiakii - ja zatim ne, ale mam oba geny, ktery celiakii zpusobuji, takze dr to nenechala nahode, protoze bohuzel celiakie a stitna jdou casto ruku v ruce)

Strana
z5