icon

Rozchod kvůli váze. Je za tím něco víc?

4. kvě 2025

Ahoj holky, upřímně si přijdu , jako když píšu dotaz do bravíčka, akorát s 20 letým spožděním.
S partnerem jsme spolu téměř 20 let, máme dvě již větší děti. Je nám oběma 35 let. A on teď přišel s tím, že pokud budu takhle ,,tlustá,, tak by byl schopnej se se mnou rozejít. Nejsem žádný extrém, měřím 165/80kg...a upřímně přemýšlím nad tím, jestli je to jen kvůli tomu,nebo zatím hledat něco víc.
Samozřejmě jsem se na to ptala a tvrdí, že za tím nic víc není.
Od té chvíle mi náš vztah připadá úplně absurdní a přemýšlím nad tim, jestli když by se mi něco stalo, něco vážnějšího, jestli by mě v tom nechal a vztah radši ukončil.

Strana
z5
enoli
6. kvě 2025
@ninive211

@kacka1994 Ty jo, kde ty kila máš? V prsou, ne? Já prostě nevěřím, že máš 75 kg, fakt na to nevypadáš. A to fotky spíš zkreslují a kila přidávají. Dle BMI už to je nadváha a to teda fakt nevypadáš ani náhodou..

@ninive211 BMI je zastaralý údaj a už se nepoužívá.

ninive211
6. kvě 2025
@enoli

@enoli Zastaralý možná je , ale jako orientační pro posouzení např. obezity poslouží pořád dobře...a setkáš se tím pořád, ne že se vůbec nepoužívá. Jne to možná už není jediný faktor pro měření (ale berou se v úvahu i % svalů, vnitřního tuku a tak)

kacka1994
6. kvě 2025
@enoli

@enoli bmi se stale pouziva ;) nastesti to nebyva jediny hodnotici ukazatel.

pampelina18
7. kvě 2025
@kacka1994

@pampelina18 ja mam 168cm a 75kg - pripadam ti tlusta? 😂 nejsem vychrtla, ale rozhodne nemam zadny "sulc" - myslim ze 5kg navic by asi taky nebylo tak strasnych. Jo, ale cvicim, mam svaly - zena co se nehybe a ma 80kg muze vypadat jinak 🙂

@kacka1994 mám kámošku co má 169 cm , má 79 kg a je tlustá. Je to line 🐷

30bar
7. kvě 2025
@pampelina18

@pampelina18 a už jsi to své kamarádce řekla,že je tlusté prase nebo ji jen pomlouváš za zády? Takovou kamarádku jako ty bych fakt chtěla.

pampelina18
Odpověď byla odstraněná
klokanka31
7. kvě 2025
@pampelina18
Odpověď byla smazaná

@pampelina18 To je ale v pořádku, je úplně normální že někdo se narodí jako dáma, a někdo jako husopaska.

llluckaaa
7. kvě 2025
@30bar

@pampelina18 a už jsi to své kamarádce řekla,že je tlusté prase nebo ji jen pomlouváš za zády? Takovou kamarádku jako ty bych fakt chtěla.

@30bar me spíš překvapuje, že má tento troll nějaké kamarády 🤣 Netřeba se nad jejími názory zamyslet, dlouhodobě tu schválně provokuje u různých témat 😉

l_
7. kvě 2025
@pampelina18

@pampelina18 me to neda 🤔 kdyz je kamoska tluste line prase 🤔 co jsem ja pri 171cm a +-90kg 🤔 ja jen abych vedela😎

enoli
7. kvě 2025
@pampelina18
Odpověď byla smazaná

@pampelina18 jenže ti váhu člověk shodí, ale blbcem zůstává kolikrát celý život….

cilkat
7. kvě 2025
@l_

@pampelina18 me to neda 🤔 kdyz je kamoska tluste line prase 🤔 co jsem ja pri 171cm a +-90kg 🤔 ja jen abych vedela😎

@l_ Dáma na hranici obezity. Vítej v klubu 😉 .
... ale asi nejsi "kámoška", tak netuším, jestli máš nárok na titul prasete...

pampelina18
7. kvě 2025
@enoli

@pampelina18 jenže ti váhu člověk shodí, ale blbcem zůstává kolikrát celý život….

@enoli bohužel 99% ženských to neschodí a vymlouvá se na hormony a váha po dětech apod 😂

blondynka400
7. kvě 2025
@pampelina18

@enoli bohužel 99% ženských to neschodí a vymlouvá se na hormony a váha po dětech apod 😂

@pampelina18 koukám ty budeš Miss zkřížená s Twiggy

alice180
7. kvě 2025
@pampelina18

@pampelina18 shodit, píše se tam H! Odvozeno od slova hodit a ne chodit !

l_
7. kvě 2025
@cilkat

@l_ Dáma na hranici obezity. Vítej v klubu 😉 .
... ale asi nejsi "kámoška", tak netuším, jestli máš nárok na titul prasete...

@cilkat jestli uz to neni spis titul velryby nebo slonice 🤔🤣

dashyyy
7. kvě 2025
@pampelina18

@pampelina18 z morbidně obezitních, kteří se rozhodnou shodit to zvládnou zhruba 4%, což je opravdu hrozně málo za mě.. mi akorát před hodinou říkal masér, že to řešil v rámci své práce a dostal se k nějaký studii nebo tak něčemu

ninive211
7. kvě 2025
@dashyyy

@pampelina18 z morbidně obezitních, kteří se rozhodnou shodit to zvládnou zhruba 4%, což je opravdu hrozně málo za mě.. mi akorát před hodinou říkal masér, že to řešil v rámci své práce a dostal se k nějaký studii nebo tak něčemu

@dashyyy Ono nesmíš to nechat dojít až do té morbidní obezity, no. Náhodou co vidím i taky na Koňovi, je hodně ženských, které se s tou váhou snaží něco dělat, snařží se cvičit atd. jako jo, málokdy z obezity skončí v opačném poli a je z něj "fitnesska". To chce fakt velké sebezapření a opravdu dlouhodobou změnu celkově životního stylu. Ale dostat se do pásma normální váhy a udržovat to tam ( i bez nějakých sixpacků a vymakanýho svalnatýho zadku) zas takový problém není. Řekla bych, že největší problém žen při hubnutí je ČAS. Opravdu pravidelně tomu něco obětovat + plánování jídelníčku a přemýšlení nad tím. To hodně žen nedá dlouhodobě, spolu prací, domácností a např.(peri)menopauzou, kdy řeší úbytek hormonů, úbytek energie a životního elánu, výkyvy nálad,..

enoli
7. kvě 2025
@dashyyy

@dashyyy když se hádáš s blbcem déle než minutu, hádají se blbci dva….myslim, ze toto pořekadlo naprosto vystihuje pokus o diskuzi s dotyčnou osobou

alice180
7. kvě 2025
@enoli

@dashyyy když se hádáš s blbcem déle než minutu, hádají se blbci dva….myslim, ze toto pořekadlo naprosto vystihuje pokus o diskuzi s dotyčnou osobou

@enoli já se s ní nehadam jenom ji říkám, že tam má chybu

dashyyy
7. kvě 2025
@ninive211

@dashyyy Ono nesmíš to nechat dojít až do té morbidní obezity, no. Náhodou co vidím i taky na Koňovi, je hodně ženských, které se s tou váhou snaží něco dělat, snařží se cvičit atd. jako jo, málokdy z obezity skončí v opačném poli a je z něj "fitnesska". To chce fakt velké sebezapření a opravdu dlouhodobou změnu celkově životního stylu. Ale dostat se do pásma normální váhy a udržovat to tam ( i bez nějakých sixpacků a vymakanýho svalnatýho zadku) zas takový problém není. Řekla bych, že největší problém žen při hubnutí je ČAS. Opravdu pravidelně tomu něco obětovat + plánování jídelníčku a přemýšlení nad tím. To hodně žen nedá dlouhodobě, spolu prací, domácností a např.(peri)menopauzou, kdy řeší úbytek hormonů, úbytek energie a životního elánu, výkyvy nálad,..

@enoli já jsem jen měla potřebu sdělit svoji nově nabytou informaci 🤣🤣🙈
@ninive211 souhlas, základ je nenechat to zajít tak daleko, ale taky fakt záleží na startovací váze, na celkovém životním stylu, jestli byl někdo obézní od dětství, těch proměnných je strašně moc.. já vidím čas jako výmluvu, všechno jde, když se chce, ale je to hodně o vůli nebo spíš především o vůli

blondynka400
7. kvě 2025
@ninive211

@dashyyy já bych až tak čas jako výmluvu neviděla. Fakt je to někdy mega těžké a kdybych třeba měla pevnou pracovní dobu jako některé, vůbec netuším, jak bych to udělala. A to nemám potřebu hubnout, jen si udržovat svoje.
@ninive211 myslím že maličko zaměňuješ pásmo normální váha a lehké nadváhy. To mi spíš přijde k té většině, o které mluvíš a odpovídalo by tomu i hmotnosti, co zde holky třeba uváděly. Což ale neznamená, že musí být špatně. Ono není nic hrošího než vychrtlá čtyřicítka...

dashyyy
Autor odpověď smazal
blondynka400
7. kvě 2025
@dashyyy
Odpověď byla smazaná

@dashyyy já neříkám že to nejde, jen že dokážu některé pochopit, že čas je prostě problém. A když chceš fakt shazovat, 2x týdně + něco málo k tomu nestačí. Já si na to čas taky udělám, do fitka chodím 6x za týden + x dalších sportovních aktivit a tedy k tomu občas i ty procedůry jak ty píšeš 😀 . A to mám top manažerskou pozici, pracuji minimálně 12 hodin denně, obě děti (naštěstí už jsou větší) dělají sport na vrcholové úrovni, takže je člověk pořád někde s nimi + musí mít fakt dobrou výživu, takže jsem věčně v kuchyni. Ale i přes to všechno prostě některé ženské chápu a nemyslím si, že je čas vždy jen výmluva. A to že to dám já a nebo ty neznamená, že to tak musí mít vždycky i ostatní. Jinak ano, souhlasím, že když se chce, tak to vždy alespoň v nějaké míře jde.

Strana
z5