icon

Rozchod nebo počkat?

anetta2016
14. lis 2016

Ahojky je mi blbé psát o svých problémů ale mám pocit ze co máme dítě je to čím dal horší. 😢 mám dceru 6 měsíční ale nasvztah je každý den horší. Přítel se neustále dohaduje k strašně citlivý takže nic mu nemůžete říct neboť ho to uráží. Za celou dobu co k dít na světě ani jeden den a o ni nepostara maxinalne prevlekne plenky. Ale jinak odvazeze dítě do jeslí a to je cele. Netvrdím jako otec finančně máme v domácnosti az nadstandard ale nemyslím si ze to vse je v pořádku. A strašně mb trápí jeho neustále sexuální obtěžování. Až mám k němu nechuť. 😢😢😢 a když spolu nespime kouká na nehezke videa a vůbec se nestydí když přijdu do pokoje prý je to má vina. JenžJenže ja už tohle nezvladam zítra sem objednana k psychiatrovy ale neustále myslím ze rozchod bude pro nas oba nejlepší. Nejhorší je ze to nechci udělat kvuli dítěti a vím ze jako samozevitelka to bude o hodně těžší. Ale nevím kudy kam.MÁTE NĚKTERÁ ZKUSENOSTI Z ROZCHODEM A BÝT SAMOTNA MATKA ?

Strana
z5
zuzineckah
14. lis 2016

@msimankova nic takoveho ale nikde nepisu. My zadny dlouhodoby vztah neplanovali, popravde si myslim, ze se to ani naplanovat neda. Ale bylo a je nam spolu dobre, takze kdyz obcas zahrmi, tak mame vzdycky duvod to rychle urovnat, protoze ta pohoda, kterou mame stoji za to😉

orobs
14. lis 2016

@msimankova Nedokážu si představit, že by po prvním delším vztahu, který byl nakonec neúspěšný, člověk čekal stejně dlouhou dobu jako poprvé, než bude svatba, dítě, bydlení, ...To by ženské pak rodily poprvé snad v 50 :D Je jasné, že čím je člověk starší, tím kratší dobu potřebuje, aby zjistil, zda mu ten druhý vyhovuje, a tím pádem může dřív posunout vztah někam dál. Když si představím, že bychom se s manželem rozešli, rozhodně bych nechtěla další vztah tak, že se budeme x let vodit za ručičku po městě a za 10 let se sestěhujeme, vezmeme se a budeme mít dítě :D Stejně tak si neumím představit takový rychlejší spád, kdy po roce spolu dva bydlí, v době, kdy jsme spolu s manželem začali chodit (tedy v mých 17). Ale každý jsme jiný a proto je svět zajímavý a relativně hezký 🙂 Kdybychom to měli mít všichni stejně nalinkované (např. jako v Básnících), tak by to byla neskutečná nuda.
Ohledně vývoje diskuze a řešení jiného "problému", než na jaký se tazatelka ptala, je standard, to už by pak ani nebyla diskuze. Já mám na daný dotaz taky svůj názor, ale stejně by tazatelce nijak nepomohl, tak proč přilévat do ohně... 🙂

zuzineckah
14. lis 2016

@caverina nikdo neni perfektni vzdycky a porad. Ale je blbe zjistit, ze otec tveho ditete je magor v zasadnich vecech a kdybys to byla vedela, nikdy by se otcem tveho ditete nestal. V tom je ten rozdil.
Ale at si to samozrejme kazdy udela podle sveho, to, ze si tady vymenime nazory to zmenit stejne nemuze 😉Je to jen k zamysleni

caverina
14. lis 2016

@zuzineckah ja jsem se svym ex byla pet let a teprve az pak jsem otehotnela..po porodu jsem mela pocit ze ho nekdo vymenil..a fakt jsem nemela na ocich ruzove bryle,prosli jsme i krizi kterou jsme ustali..ale narozeni syna uz jsme neustali..

scvrcek
14. lis 2016

@babanci omlouvam se za off topic, ale ve spouste zemi, ke kterym vzhlizime, je sestimesicni dite v jeslich naprosto normalni a jal jste psala, ze muze byt doma zadarmo - ne nemuze, ve spouste zemi by si to musela setsakra draze zaplatit, pojisteni atd. Pokud by chtela byt zena vedena na pracaku, MUSI dat i ctyrmesicni dite do jesli, protoze MUSI byt schopna okamzite, tzn.treba za hodinu

scvrcek
14. lis 2016

Pardon, odeslalo se mi to drive... Musi byt schopna okamzite nastoupit na pohovor a do zamestnani. Vsude to neni tak, jako u nas, ze si muze byt zadarmo doma sto let...

msimankova
14. lis 2016

@zuzineckah No, to je právě ono. Zamilovanost je trochu nebezpečná, ale kolikrát vůbec nevíš, koho vedle sebe máš, několik let. Viz @caverina.

journals
14. lis 2016

@scvrcek taky to není nic,co by tem detem delalo dobre. Kdo nezazil neuveri... videla jsem,zazila jsem,nepochopila jsem. Jsem v tomhle pripade moc rada za komunisticke prezitky

scvrcek
14. lis 2016

@journals to nerikam, o tom jsem se vubec bavit nechtela. Jen jsem reagovala na to odsouzeni, proc takove dite do jestli a proc neni zadarmo doma. Nekde to proste nejde.

zuzineckah
14. lis 2016

@msimankova jasny, ale jak jsem uz napsala, ta pravdepodobnost je uplne nekde jinde, nez kdyz do toho vlitnou po pul roce (myslim dite)
@caverina to je smutne a urcite nejste jedini. To taky netvrdim. Mluvim o te pravdepodnosti viz odpoved vys.
A jeste bych dodala, a prosim neobracejte to nikdo na sebe, ze kolikrat zena chce dite bez ohledu na vlastnosti partnera. Proste ji tikaji hodiny a hodne jeho chyb podvedome (spis zamerne) bagatelizuje nebo prehlizi. Casto s tim, ze doufa ve zmenu po narozeni ditete... 🙈Kdyz na to pak dojde, tak vztah jde do kytek, protoze nejen ze se nezmenil chlap, ale ji v plne sile uderi realita prehlizenych vlastnosti. A najednou zjisti,ze je v tom sama, ze otec jejiho ditete byl vlastne omyl :( i tady to clovek nejednou cte :(

anetta2016
autor
14. lis 2016

@msimankova ty k budu sledovat hahahah a prisedavat si

anetta2016
autor
14. lis 2016

@hojda myslim ze ted me trochu chapes....

lenka5731
14. lis 2016

@scvrcek to je možné, že 6 měsíční dítě v jeslích je ledaskde obvyklé, ale tady žije většina v ČR a její realitě, takže pokud někdo založí téma, kde píše, že kojence dává do jeslí, měl by zároveň s tím napsat, že nežije v ČR ... přijde mi to logické. Pak by se nikdo nad miminem v jeslích nepozastavil a ušetřily by se asi tak dvě zbytečné strany diskuse 🙂

anetta2016
autor
14. lis 2016

@lenka5731 no jo v česku jste na mateřské i 4 roky a nic neděláte plně se věnujete dětem a pak máte hned druhé 😊. Tak tady v cizine to tak nefunguje ani nemusim pracovat neboť me živí přítel a ne stát ale přeci jen mit svoji výplatu a být nezávislá je úžasný pocit i pro dítě aby s mámou mohl kamkoliv.

lenka5731
14. lis 2016

@anetta2016 no právě, každý systém je jinak nastavený, neřekla bych, že je jeden lepší a druhý horší, každý má své pro i proti. Proto je podle mě chyba nenapsat sem, že žiješ v zahraničí a že ten muž je ?asi cizinec.

anetta2016
autor
14. lis 2016

@lenka5731 nepřišlo mi to tak az podstatné ale nejspis je. A asi o tady ta výchova deti je jina mate pravdu celkově tu žíjem jinak

lajla
14. lis 2016

@lenka5731 sice to nepsala hned v prvním příspěvku, ale je to hned na první straně...

aiva01
14. lis 2016

@anetto, jen male zamysleni jestli tomu spravne rozumim: mas 6ti mes.mimco a po 2 mesicich od porodu jsi otehotnela a ted jsi ve 4.mesici? Nedivim se ti ze tu pises o sexu s tvym partnerem... naopak chapu to. A za dalsi: klidne si davej mimco do jesli kdyz chces nebo to potrebujes. Je to tvoje vec a to ze mezitim jdes do skoly je v poradku. Vysvetlila jsi to tu nekolikrat proc to delas a vic se nikomu zpovidat natozpak "omlouvat" nemusis. Delala jsem au-pair nekolik let a mimco jsem mela na starosti od jejich 2 mesicu plne na 24 hodin. Mely jsme s detmi svuj byt a rodice deti take svuj byt a maminka deti videla rano cca 1/2hod.a vecer cca 2-3 hod... kdyz jsem chodila na jazykove kurzy davala jsem take deti do soukr.skolky. takze te chapu. V zahranici je to bezne, u nas se to provozuje uz take kdy maminka jde napr.po 6tinedeli do prace a rozsireni je jen otazka casu. Drzim palce.

hojda
14. lis 2016

@aiva01 Já pochopila, že má jen to šestiměsíční. Jak jsi přišla na to, že je těhotná? Jinak z toho, co píšeš je mi fakt smutno. Když maminky své 2 měsíční miminko vidí 2 až 3 hodiny za den☹. Taky vím, že hodně kamarádek, které jsou v zahraničí si braly do ciziny pak svoje maminky, aby se jim o děti staraly (většinou babičky v ČR skončily s prací a třeba na rok jeli do ciziny). Pro dítě v tom nevidím jediný přínos ☹ . Myslím, že ten rok by měl být minimální čas, který dítě tráví pouze ve své rodině.

babanci
15. lis 2016

@scvrcek Tak to je masakr, to jsem nevěděla. Přijde mi to ale hodně divné, protože mít dítě a vidět ho od miminkovského věku jen odpoledne, spíš večer..... mi přijde šíleně smutné.

biedronka10
15. lis 2016

@anetta2016 a ja abych napsala na tvoji obranu, tak ti co se tyce chlapa rizumim...obhajoba ze hofne pravuje a vydelava, tak se doma muze chovat jak chce? Spousta lidi maka a dre na zivobyti a i prace doma se pocita. No ja jsrm jina povaha na me nedej ale ja kdybych se vratila z nakupu a uvidela chlapa pripraveneho na zabavicku a jen by na me stekl jak na sluzku nekde v muslimskem svete ze jdem na to, tak ho pekne poslu do pr. Partner nepartner neprijde mi to normalni. Promluvila bych si s nim od plnych plic a vyriksla si to narovinu se vsemi moznostmi, proste bez emoci ale v klidu a vazne.

biedronka10
15. lis 2016

@biedronka10 same chyby ach ten telefon

anetta2016
autor
16. lis 2016

@biedronka10 take ze si to nenrcham libit a mluvila sem s psychologem ten mi ho pomohl a potadil jak na to bez odcházet a zadat SE

biedronka10
16. lis 2016

@anetta2016 hlavne aby si on uvedomil ze ma nejaky problem, psycjolog ti muze poradit ale nestav se do role blazna a ze ty za to muzes. Jsi jeho partnerka, ne sluzka

anetta2016
autor
16. lis 2016

@biedronka10 presne tak budu delat cobje vhodné a bohužel bohužel když se mu nelíbí

biedronka10
16. lis 2016

@anetta2016 vztah a opravdova laska he o sebezapreni a urcite obeti pro druheho. Pokud to jeden z parteneru neakceptuje a nerespektuje nazor druheho, a nezkusi se prizpusobit, a ten druhy si pripada neustale k necemu tlacen, tak je neco spatne. Predevsim to pusobi sobeckosti a treba to me se nelibi. Kazda zenska to ma nastaveno jinak, ja treba jinak, mam rada ve vztahu vyrovnanost, oporu, ale taky urcity kompromis a respektovani pocitu a potreb toho druheho. Ja bych se sebockym muzem vymetla podlahu. Ale nerikam te tak je to u vas, nemuzu soudit jen z prispevku, neznam tvou domacnost.

alemari
16. lis 2016

Je to mimo, ale já nerozumím
@anetta2016 kolik máš dětí, jedno půlroční a druhé čekáš? Vidím v profilu něco jiného než bylo...

anetta2016
autor
16. lis 2016

Necekam zadne 6 měsíční
Telefon blbne

alemari
17. lis 2016

@anetta2016 nedovolila bych si tě osočit, že" kecáš" jak píšeš🙂, jen vidím že jsi v 17tt a Viktorka má půl roku?

mialagia
17. lis 2016

@anetta2016 taky nechápu- máš v profilu, že jsi v 17. týdnu.. so?😮

Strana
z5