Rozhozená z bývalého...

3. zář 2023

Ahoj holky,
předem se omlouvám, že můj příspěvek bude pro vás jistě znít dost pubertálně, ale potřebuji se vypsat. Před třemi měsíci jsme se s partnerem rozešli. Byl to tříletý vztah na dálku. Rozchod byl asi trochu v emocích. Byla jsem z našeho vztahu už unavená. Ne pro lásku k němu, ale pro komplikace ( prostě klasické trable vztahu na dálku, málo času spolu, komplikovanost plánování, nejistota zda se se nám podaří se vidět/nevidět). On najednou nevěděl co chce, já už neměla sílu to táhnout...ukončili jsme to, on že bude lepší nulový kontakt, souhlasila jsem se. Co jsem taky mohla říct jiného... Poslední měsíce jsem tu aktivitu táhla spíše já, chtěla jsem změnu a on najednou, že neví co chce. A ted.... doufala jsem, že se třeba ozve, že mu to "pomůže" si ujasnit co chce. Říkala jsem si, že když se neozve, aspon jsem si neprotahovala trápení, ale....včera jsem zahlédla na WA, že mí píše. Vždy něco napsal, přestal, psal, přestal...jenže nakonec neodeslal:(( Hrozně mě to rozhodilo. Samozřejmě moje city k němu nezmizely, ale... najednou mě to vlastně bolí, že co psal, at to bylo co bylo, odvahu to poslat neměl....

1pomnenka
3. zář 2023

Vyzkoušely jsme s kamarádkou: na WA jsem viděla, že je on-line a píše, ale ona psala někomu jinému. Po 3 letech vztahu na dálku, který ti nevyhovoval, není čeho litovat. Vztah se nikam neposouval a stejně by rozchod jednou přišel, buď od tebe nebo od přítele.

autor
3. zář 2023

@1pomnenka taky jsem zkoušela, ale to “píše” jde vždy vidět, když píše jen tobě. Když vidím kohokoliv on-line, tak bych to “píše” musela vidět u každého, jinak by tam každý jen koukal 🙂)

bertik20
3. zář 2023

Třeba neví jak začít...proto psal,ale nic neodeslal🤔

kakba
3. zář 2023

Jednou si to ukoncila, zavri i tuhle kapitolu a jdi dal

autor
3. zář 2023

@bertik20 to si myslím taky, ale jsem z toho v háji… cele ty týdny jsem věřila a doufala, ze se ozve, ze si treba kdeco uvědomil…a teď, kdyz to bylo skoro nadosah a ve výsledku z toho nic není, úplně me to sejmulo 😔😔😔 Taky otázka co napsat chtěl…treba, ze nechce nulový kontakt, ale být kamarád… nevím.. ale dneska me to teda láme…

autor
3. zář 2023

@kakba ja ji zavřít nechtěla. Rozchod vyplynul z toho daného rozhovoru, který jsme měli. Ja chtěla proste už víc než vztah na dálku, on najednou nevěděl co chce…a najednou to bylo. Konec. On je taky horka hlava, proste… za me to byl rozchod v emocich a únavy, ze jsem nevěděla co čekat nebo necekat. Přesto ho miluju porad..

exbordelar
3. zář 2023

Tak se mu ozvi. On se ti evidentne take chce ozvat (dle WA). Jestli jste se rozesli v emocich, tak tri mesice je idealni doba na vychladnuti. Neni to ani brzo ani pozde na naky dalsi rozhovor. Proste si ujasnete, co citite ted a jak dal. Bud to bude definitivni tecka a nebo se k sobe zase vratite. Ale aspon budete oba vedet, na cem jste 🙂 Drzim ti palce a napis, jak to dopadlo!

sinicka
3. zář 2023

A když kontakt obnovíš, tak co? Uvidíte se, jednou, dvakrát..? A bude to zas na dálku? Mělo by to nějakou budoucnost?

trdelnik234
3. zář 2023

Ahoj, tak sa mu ozvi. Teda,ak mas pocit,ze to medzi zostalo nevypovedane.
Moze byt,ze on je ùz uplne inde a z toho rozhovoru to vycitis alebo ti to rovno povie.
Nestracaj cas domyslanim si,co chcel napisat atd.
Fakt nie.

autor
3. zář 2023

Ja bych se mu rada ozvala, ale cítím se jako kdybych se k němu měla plazit. Ono to bylo je konci pro me strašně těžké, náročné a bolestné. Často rušil nebo přesouval naše setkání, přitom jsme byli každý den ve spojení, ale ten fyzicky nekontakt me ničil. Říkala jsem mu to, vždycky pak hned bojoval, ale pak to zase sklouzlo k tomu, jak to bylo předtím. Me nejvíc zranilo, ze najednou neví co chce. Měl na to narok, člověk to asi neovlivní, ale ja byla už z těch věcných nejistot na dne. Miluju ho, vždycky to bude pro me nejvýznamnější a nejhlubší vztah co jsem prožila. Nechci ho ztratit v životě jako cloveka. Jen nevím co dělat. Bojím se, ze ho opravdu ztratim jako osobu, cítím to tak celou dobu, ale zároveň se bojím za nim přijít, ozvat se. Nevím co cítí on, ale ja vim, ze moje city tam jsou porad…

sinicka
3. zář 2023

Z toho tvého posledního příspěvku to na mě působí tak, že jsi hrála druhý housle - chodil s někým jiným, nebo s někým spal a tys byla “zadní vrátka”..
proč by udržoval psaní a nějaký ťuťu muťu přes telefon a vyhýbal se setkání?
Kašli na něj…

bramarfi
3. zář 2023

Měli byste to uzavřít. Vyříkat si to po třech měsících, kdy se ty emoce trochu zklidnily. To, že se sejdete, neznamená, že se k němu chceš vracet nebo plazit. No, a s tím dalším. Může to být nejvýznamnější a nejhlubší vztah, který jsi prožila, ale život jde dál a přicházejí do něj další lidé, možná se jednou ohlédneš a řekneš si, že vlastně ne, že to ten nejvýznamnější vztah nebyl. A pokud se vaše cesty rozejdou, není asi úplně nejlepší budovat přátelství v okamžiku, kdy ho pořád miluješ. Bude tě to bolet víc, zbytečně. Po čase to bude bolet míň.

autor
3. zář 2023

@sinicka tak nikdy nikdo nevíme co kdo kde děla, když s nim nejsme, ale u něho je problém workoholismus a čas který pak měl, my oba, jsme dělili ještě mezi své deti, které máme každý své. Chtěl se ještě setkat, ale odmítla jsem. Cítila jsem se tentokrat až příliš zraněna, na to on, ze bude lepší nulový kontakt. Jak říkám. BL v tom hodně emoce, ale vim, ze jsme jeden ani druhy nikoho jiného neměli…

autor
3. zář 2023

@bramarfi ja vim, nejsem ještě schopna opravdového přátelství, jen…. Opravdu me to včera vzalo. Nečekala jsem to už, ze by se třeba ozvat vůbec chtěl… jen nevím jak se k tomu teď postavit. Strastné rada bych ho chtěla obejmout, ale bojím se toho, ze ho uvidím a zase se v tom budu plácat, trápit se. Ale není den, abych si na něho nevzpomněla…

sinicka
3. zář 2023

Tak jasně že si to maluješ růžově a možná se na to nedíváš uplně střízlivě, ale tříletý vztah na dálku, který jsi ještě iniciovala ty.. 🤷🏼‍♀️
asi chceš slyšet, abys mu napsala.. tak mu napiš, jak se mu daří a co nového..
já osobne bych neměla žádná očekávání a šla bych dál..
Trápíš se a plácáš se v tom už teď. Podle me zbytecne.
Jestli ti to fakt nedá, tak jediná možnost, jak něco zjistit je kontakt..

bramarfi
3. zář 2023

Víš jak, já se můžu jen domýšlet a domnívat. Ale myslím, že pokud to nedořešíte, budeš se tím užírat. Když si to dořešíte, bude to bolet. A to už stejně bolí. Podle mě nemáš moc co ztratit.

autor
3. zář 2023

@sinicka Iniciovala ja ke konci vztahu, myšleno pošle si dva měsíce. A ne, nechci slyšet “napis mu”, protože to stejne nedokážu. Vim, v čem byl u nás největší zádrhel a pokud ho on nevyřeší a neukáže, ze by chtěl něco mezi námi jinak, ja to udělat nemůžu. Ja to chtěla, vi to. On nevěděl a pokud to vi, měl by to dat najevo. Jen říkám, sdílím tady, ze me ten včerejšek úplně rozhodil, protože bych si to samozřejmě přála, aby ta změna u něho byla, ale pravé…. Musí být u něho a ja včera doufala, ze se teda k něčemu rozhoupe a ono pak nic. To je teď to, co teď bolí…

sinicka
3. zář 2023

Ahaa.. takže dostal nějaký ultimátum..
no tak.. nevybral si tebe..
přece nebudeš ztrácet svůj drahocenný čas smutkem a trápením se.. blokni ho a hotovo, nesleduj, jestli je online/není, jestli píše/nepíše. Číslo na tebe má, ale ty hlavu vzhůru a už se odpíchni..

autor
3. zář 2023

@sinicka žádné ultimátum nedostal a upřímne bych tohle nikdy nikomu neudělala. Řekl, ze má ve všem zmatek a ja už jen dal nedokázala byt v další nejistotě. A ano, vim, zbytečně se trapim, ale kdo se netrápí, když srdce porad miluje… ale dekuju všem za názor ❤️

skororozvedena
3. zář 2023

Ach, rozumím Ti až moc, zrovna prožívám to stejné... U mě to trvalo rok a určitě to nebyl nejvýznamnější vztah, ale i tak je to ted hodně čerstvé a bolavé. Upřímně, nečekala jsem, že mě to tak moc zasáhne. Zjišťuji s překvapením, jak moc ovlivnil můj život, v kolika maličkostech se mi připomíná. Ale zároveň vím, že nebylo jiné cesty, že náš čas se naplnil.

skororozvedena
3. zář 2023

Když tak napiš SZ, můžeme se vzájemně podpořit ve svých "pubertálních výlevech" 😉 Bude zas líp!!! ❤

exbordelar
3. zář 2023

Ja bych se mu ozvala neco v tom smyslu - ubehl nejaky cas - muzu to v sobe definitivne uzavrit? Ano-ne? Pokud ano, budes vedet, na cem jsi a nebudes si davat plane nadeje. Ovsem - z vlastni zkusenosti muzu rict, ze zamilovany chlap hory prenasi a pokud by o ten vztah opravdu stal, tak udela vsechno pro to, aby mohl byt s tebou. Pokud se k tomu stavi vlazne, a stale se neozval… myslim, ze to asi z jeho strany nebude uplne ono… ale to se muzeme jen domnivat. Kdyz spolu (aspon napoosledy) nepromluvite, budes v sobe dalsich nekolik mesicu zivit jakousi pseudonadeji a nikdy to neuzavres. Nemas co ztratit. Jen ziskat.

reeeza
4. zář 2023

Ahoj,
V kontaktu spolu nebuďte. Dohodli jste se tak a je to po rozchodech tak i opravdu lepší. Člověk se lépe srovná se ztrátou i kdyz to bolí. Po čase se to srovná a bolest bude menší a vymizí. Ale nebuďte spolu v kontaktu to fakt nee.
Jinak i když jste nebyli úplně šťastní s tím člověkem jste spolu něco prožili a investovali do sebe určitě energii, city i naděje. Je přirozené že si chybíte. A je přirozené že si ve slabších chvilkach chcete napsat. Ale to vam nepomůže. Pomůže vám si přestat psát.
Evidentně mu občas taky zachybis, měl slabou chvilku a chtěl ti napsat. Ale moudře se rozhodl to neposlat, protože by vám to v ničem nepomohlo. Nejvíc vám teď Pomůže si nepsat a žít život bez sebe navzájem.

ab3185
4. zář 2023

Já bych napsala ,,Ahoj" nic víc a vidělo by se...

jerrabina
7. zář 2023

Já bych se ho na ferovku zeptala že sis všimla že něco psal a jsi zvědavá co to bylo. To není dolejzani, to je obyčejná zvědavost 🤷‍♀️ (teda možná není, ale to nikdo němusi vědět 😄)
Jinak to že uběhl nějaký čas a jestli si to v sobě můžeš uzavřít je taky dost dobré.
Urcite bych mu v téhle situaci napsala, jinak se to v podobném duchu protáhne ještě 5 let. Ale nic neočekávat! To je zase asi potřeba zapracovat sama se sebou na těch nadějich. Nebo spíš očekávat spíš jen ten rozchod, to, že se nebude chtít vracet. Pak může být překvapení jedině příjemné, kdyby už nějaké

autor
7. zář 2023

Nevím… předevčírem se situace zase opakovala. Zase něco psal, ale neodeslal to. Je to teď vlastně podruhé a teď už vážně nevím co si myslet. Přijde mi, jako kdyby se ozvat chtěl, ale sbírá odvahu….

trdelnik234
7. zář 2023

Pocuj,Ty si ho blokni a nepozeraj ci je online alebo nie.
Fakt nie

autor
7. zář 2023

@trdelnik234 Ja to vidím díky tomu, ze když s někým píšu, tak o par konverzaci níže, kde je on, mi to tam naběhne aniž bych ho rozklikla. Když si ho bloknu, on to uvidí. To nechci. Ja bych si přála, abychom jednou mohli být v přátelském vztahu. Jsem takto i s jinými a jsem za to rada.

tereza0111
7. zář 2023

Mno, muj muz by tohle glosovat asi tak, ze ma zrovna cas a rad by si uzil... A myslim, ze by mel pravdu. Zavrene cesty, ktere nikam nevedli je lepsi nechat zavrene a nechat si energii na neco s budoucnosti.

trdelnik234
7. zář 2023

@tereza0111
A ma pravdu.